Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos mirtis - kaip tai išgyventi?

ypatingai tuštuma pasijaučia, kaip reikia nuoširdaus patarimo, paguodos ar šiaip susiduri su kokiais sunkumais, ne visada vyras gali atstoti viską. taip ir lieka ta tuštuma. jau niekas taip nuoširdžiai ir nepaklausia - gal tu vaikeli pavargai ar tau padėt kaip sunku... manau, kad tos tuštumos taip ir niekas neužpildys ji ir liks visada tik ne taip gal skaudės sielą.
Atsakyti
Lyg pienės pūkų dvelksmas - greitai ir į visas puses išsilaksto vaikystė. Krykščiame iš laimės - jauni ir gražūs, pabučiuojame Mamai rankas ir bėgame gyventi gyvenimo. Paskui patys tampame mamomis ir tėčiais. Patys kantriai ir meiliai auginame mažylius. O mamos laukia. Kas šeštadienį kepa pyragus, nubraukia dulkes nuo mūsų vaikystės nuotraukų ir vis žvalgosi - gal atvažiuos. Žinoma, mes vis neturime laiko - darbas, savi vaikai, rūpesčiai... O mamos geros. Jos supranta, jos visada mus pateisina. Gal kitą kartą, gal kitą savaitę... Nors anūkus atvežkit, pravirksta... Na ko tu, mama, neverk, atlėksim trumpam...
Taip lekia metai. Užaugs ir mūsų vaikai. O mes kepsim pyragus, šluostysim dulkes nuo jų nuotraukų ir lauksim, lauksim, lauksim... O kas kart, nesulaukę, žvelgsim į motinos portretą, perrištą juodu kaspinu ir tyliai kartosim - jei tik Tu būtum gyva, aš tikrai atvažiuočiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viilda: 26 vasario 2012 - 14:37
Susigraudinau verysad.gif kokie žodžiai ir kiek juose tiesos. Turiu aš dar savo mamą. Bet po šių žodžių tikrai pasistengsiu ją dar labiau branginti ir dažniau aplankyti. wub.gif
Laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 03 02, 23:02)
Susigraudinau verysad.gif  kokie žodžiai ir kiek juose tiesos. Turiu aš dar savo mamą. Bet po šių žodžių tikrai pasistengsiu ją dar labiau branginti ir dažniau aplankyti. wub.gif
Laikykis 4u.gif

Reikia laikytis, reikia gyventi, reikia toliau eiti į priekį, reikia...

Bet kartais taip noris susimetus visus daiktus, vaikus, keptą pyragą lekti pas Mamą, Močiutę...

Deja, ten tuščia...
Atsakyti

Ji yra su tavimi. Ji lydi tave. Meilė niekada nemiršta. Tai jos pėdsakas išėjus jai.
Atsakyti
QUOTE(Angelosparnas @ 2012 03 02, 23:46)
Ji yra su tavimi. Ji lydi tave. Meilė niekada nemiršta. Tai jos pėdsakas išėjus jai.

labai gražiai pasakyta wub.gif
Atsakyti
4u.gif sveikutes as buvau maza,kai mamai rado vezi,jai nebuvo galima gimdyti antro vaikelio,bet gime mano sese.,man buvo 7 o sesei4 kai ji mire,man tokia skaudi tema si..mus augino tevas,sunku buvo,jis niekada neapkabino,aukledavo grieztai..sunki ta vaikyste buvo labai,pinygeliu trukumas,kartais duonos..nei rubeliu grazesniu ,nei zaislu,pirma barbe man kaimyne padovanojo mergaite.net baisu,viena mociute pijoke,is jos jokios pagalbos nebuvo,tevo mama invalide,bet mes maaziukes,su sese uz ranku ir ejom 5 km ziema,vasara pas ja padet.. 4u.gif mociute buvo man artima..kai augau visa laika sesei buvau kaip mama,17 metu jau dirbau,kad ji galetu geriau apsirengt,kad butu ka valgyt.dirbau kad ji vidurine baigtu..kai prisimenu vaikyste man asaros rieda,man kazkoks skausmas...man db jau 28 m turiu 2 vaikucius,mylima vyra kuris man visas pasauli atstoja.bet kai kazkas kalba kad va tau sunku taip be mamos,as negaliu zaizda vel atsiveria,as niekam neissikalbu..man cia tabu ..skaudi tema,bet cia rasau su asarom,nes kartais norisi issilieti. 4u.gif 4u.gif 4u.gif man gyvenime buvo sunku,mazos eidavom buteliu rinkt,kaimynams darzus ravejome su sese..nepasiekeme jokiu aukstumu,as vireja,ji pardaveja..bet netapome alkoholikem,paleistuvemis..sukurem laimingai savo seimas,jauciu kad mama ten aukstai,dziaugiasi uz mus,kad padeda mum is ten akip gali..tiesiog tikiu..ir daznai aplankau jis kapa...oi issikalbejau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(anzela83 @ 2012 03 03, 11:32)
auciu kad mama ten aukstai,dziaugiasi uz mus,kad padeda mum is ten akip gali..tiesiog tikiu..ir daznai aplankau jis kapa...oi issikalbejau  wub.gif

aš taip pat tikiu, kad MAMA stebi kiekvieną žingsnį wub.gif

Nes praėjus trims mėnesiams po MAMOS mirties, pasijutau, kad nestuke.gif

Likimas padovanojo dar vieną gražią, sveiką dukrytę wub.gif

Be galo ir man skaudu kalbėt apie MAMĄ, nes jis buvo visas PASAULIS...
Atsakyti
TAIP NUTIKO IR MAN, NORS TIKRAI NESITIKEJAU KAD BUS TAIP STAIGA, TAIP NETIKETAI. NUO PIRMOSIOS DIAGNOZES APIE VEZI IKI LAIDOTUVIU PRAEJO TIK MENESIS, NESPEJAU NEI PASAKYTI KOKIA JI BRANGI IR KAIP STIPRIAI JA MYLIU. NEGALEJAU ELGTIS KITAIP NEI IKI LIGOS, NES JI IKI PASKUTINES SAVO GYVENIMO AKIMIRKOS NEZINOJO KAS JAI YRA, MES NUO JOS SLEPEME. NEZINAU AR TAI BUVO GERAS SPRENDIMAS , BET... MUMS TAI ATRODE TEISINGIAUSIA. NENOREJOM KAD KANKINTUSI DAR LABIAU. O KOKS SKAUSMAS PLESE SIRDI BUNANT SALIA, KAI REIKEJO NEISSIDUOTI IR TOJE PACIOJE LIGONINEJE IR JAU VELIAU NAMUOSE. AS TIKIUOSI JI DABAR NEPYKSTA ANT MUSU UZ TAI... JAU PRAEJO METAI IT DAR TRUPUTIS BET BUNA TOKIU MOMENTU KAD NEZINAU KUR DETIS KAIP AS JOS ILGIUOSI, JOS RANKU, BALSO, GEROS SIRDIES, PATARIMU AR TIESIOG PRISIGLAUDIMO. MAN APSKRITAI TIE METAI BUVO KAZKOKIA KATASTROFA. PRADZIOJE PRARADAU DAR NEGIMUSIA DUKRYTE O PO 9 MEN IR MAMYTE. VIS GALVOJU, UZ KA? KODEL? KODEL TAIP BAUDZIA? AR AS KAZKA DARAU NE TAIP KAD IS AUKSCIAU MUSA TOKIA RYKSTE AR NESTI REIKIA UZ KITU PADARYTAS NUODEMES? BET TAIP IR NESULAUKIU ATSAKYMO.
TIK VIENA ZINAU TIKRAI. TOKIA MAMA KAIP JI AS NETAPSIU, NES JI BUVO TIESIOG ANGELAS.
Atsakyti
QUOTE(AlmaJa @ 2012 03 05, 01:59)
TAIP NUTIKO IR MAN, NORS TIKRAI NESITIKEJAU KAD BUS TAIP STAIGA, TAIP NETIKETAI. NUO PIRMOSIOS DIAGNOZES APIE VEZI IKI LAIDOTUVIU PRAEJO TIK MENESIS, NESPEJAU NEI PASAKYTI KOKIA JI BRANGI IR KAIP STIPRIAI JA MYLIU. NEGALEJAU ELGTIS KITAIP NEI IKI LIGOS, NES JI IKI PASKUTINES SAVO GYVENIMO AKIMIRKOS NEZINOJO KAS JAI YRA, MES NUO JOS SLEPEME. NEZINAU AR TAI BUVO GERAS SPRENDIMAS , BET... MUMS TAI ATRODE TEISINGIAUSIA. NENOREJOM KAD KANKINTUSI DAR LABIAU. O KOKS SKAUSMAS PLESE SIRDI BUNANT SALIA, KAI REIKEJO NEISSIDUOTI IR TOJE PACIOJE LIGONINEJE IR JAU VELIAU NAMUOSE. AS TIKIUOSI JI DABAR NEPYKSTA ANT MUSU UZ TAI...  JAU PRAEJO METAI IT DAR TRUPUTIS BET BUNA TOKIU MOMENTU KAD NEZINAU KUR DETIS KAIP AS JOS ILGIUOSI, JOS RANKU, BALSO, GEROS SIRDIES, PATARIMU AR TIESIOG PRISIGLAUDIMO. MAN APSKRITAI TIE METAI BUVO KAZKOKIA KATASTROFA. PRADZIOJE PRARADAU DAR NEGIMUSIA DUKRYTE O PO 9 MEN IR MAMYTE. VIS GALVOJU, UZ KA? KODEL? KODEL TAIP BAUDZIA? AR AS KAZKA DARAU NE TAIP KAD IS AUKSCIAU MUSA TOKIA RYKSTE AR NESTI REIKIA UZ KITU PADARYTAS NUODEMES? BET TAIP IR NESULAUKIU ATSAKYMO.
TIK VIENA ZINAU TIKRAI. TOKIA MAMA KAIP JI AS NETAPSIU, NES JI BUVO TIESIOG ANGELAS.

be reikalo taip galvoji. Niekas nieko nebaudžia, tiesiog kiekvienas turim savo likimą. Ne savęs reikia gailėti juk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AlmaJa @ 2012 03 05, 01:59)
TAIP NUTIKO IR MAN, NORS TIKRAI NESITIKEJAU KAD BUS TAIP STAIGA, TAIP NETIKETAI. NUO PIRMOSIOS DIAGNOZES APIE VEZI IKI LAIDOTUVIU PRAEJO TIK MENESIS, NESPEJAU NEI PASAKYTI KOKIA JI BRANGI IR KAIP STIPRIAI JA MYLIU. NEGALEJAU ELGTIS KITAIP NEI IKI LIGOS, NES JI IKI PASKUTINES SAVO GYVENIMO AKIMIRKOS NEZINOJO KAS JAI YRA, MES NUO JOS SLEPEME. NEZINAU AR TAI BUVO GERAS SPRENDIMAS , BET... MUMS TAI ATRODE TEISINGIAUSIA. NENOREJOM KAD KANKINTUSI DAR LABIAU. O KOKS SKAUSMAS PLESE SIRDI BUNANT SALIA, KAI REIKEJO NEISSIDUOTI IR TOJE PACIOJE LIGONINEJE IR JAU VELIAU NAMUOSE. AS TIKIUOSI JI DABAR NEPYKSTA ANT MUSU UZ TAI...  JAU PRAEJO METAI IT DAR TRUPUTIS BET BUNA TOKIU MOMENTU KAD NEZINAU KUR DETIS KAIP AS JOS ILGIUOSI, JOS RANKU, BALSO, GEROS SIRDIES, PATARIMU AR TIESIOG PRISIGLAUDIMO. MAN APSKRITAI TIE METAI BUVO KAZKOKIA KATASTROFA. PRADZIOJE PRARADAU DAR NEGIMUSIA DUKRYTE O PO 9 MEN IR MAMYTE. VIS GALVOJU, UZ KA? KODEL? KODEL TAIP BAUDZIA? AR AS KAZKA DARAU NE TAIP KAD IS AUKSCIAU MUSA TOKIA RYKSTE AR NESTI REIKIA UZ KITU PADARYTAS NUODEMES? BET TAIP IR NESULAUKIU ATSAKYMO.

Man 2010 buvo katastrofa...netekau ir Mamytes ir Tetes...neliko nieko..
Atsakyti
Man irgi butent tie 2010m irgi buvo tokie. Pradzioje metu palaidojom dukryte, o pabaigoj metu mamyte sad.gif Metai buvo siaubingi, zeme slydo is po koju, atrode kad viskas prie ko lieciuosi griuna. Buo siaubinga nors ir dabar tikrai nera ka geriau
Atsakyti