Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos mirtis - kaip tai išgyventi?

QUOTE(giedre78 @ 2008 05 06, 12:07)
Siandien nuvedziau i darzeli vaika ir suzinojau,kad nera seimininkutes tarp gyvu.Man taip negera,kad as neturiu kur detis,verkiu ir su savim nieko negaliu padaryt.Toks geras ZMOGUS buvo,visi vaikuciai JA mylejo ir JI juos t.p.Kai JI ateidavo i darba tai visi vaikai puldavo JAI ant kaklo,JIkiekviena pabuciuodavo.O mano mazius tai ir eidavo i darzeli pries tai paklausdamas ar bus MARIJA?Jis dar per mazas kad tai suprastu,as nemokesiu jam paaiskint kad daugiau JOS nematys.Liko 3 vaikai naslaiciai,tevelis mires t.p.SKAUDU BE GALO,VA RASAU IR VERKIU.

Labai tave suprantu verysad.gif Aš taip pat išgyvenu aplinkinių žmonių nelaimes unsure.gif nebutinai jie turi būt mano giminės ar draugai. O jei žmogus su kuriuo bendravau dar ir geras buvo, tai tikrai sunku, prireikia laiko, kad atsigaučiau.
Atsakyti

Manau tavo vaikui tur4tum tai paai6kinti jam suprantamais žodžiais . Nenuslėk nuo jo. Kad jis daugiau jos nepamatys . Nesakyk , kad ji kažkur išvažiavo ar panašiai . Nes jis gali iš auklėtojos ar iš kitų vaikų išgirsti . Nereikia to melo , kad ir norėdama savo vaiką apsaugoti . Vaikai ankstyvąjame amžiuje nesuvokia realybės . Kad tai negrįžtamas procesas. Jai esi tikinti pasakyk , kad ji nukeliavo pas Dievą . Jai ramu ir gera dabar . Ir tikrai negalvok , kad vaikas nieko nesupras . Su savo sūnum esu nekartą šnekėjusi tą tema . Ir jis joje neišvelgia nieko baisaus . Nes mes visi po šios žemės būsim pas Dievą . wub.gif Pvz nueikit į bažnyčią uždekit žvakutę . Ramybės jums.
Atsakyti
Mirtis visada labai veikia,nesvarbu ar tai svetimas zmogus...kiekvienas zmogus yra unikalus stebuklas,kai jis mirsta atrodo kad pasaulis kaz ko neteko,turbut taip ir yra verysad.gif Ir tikrai,kaip cia ir rase Ji pateko ten kur Jai ramu, ramybes ir jums 4u.gif
Atsakyti
2002 m. Mamai diagnozavo krūties vėžį. Padarė operaciją, nupjovė krūtį. Ir prasidėjo... Kas metai švytinimas, chemija, po jų lyg ir pagerėjimas. Pagimdžiau dukrytę, Mama labai džiaugėsi, lepino,nei per žingsnį nepaleido. Juk čia, Lietuvoj, vienintelė anūkė ( sesuo su dukrytėm Amerikoj). 2006 m. po Motinos dienos Mamą suparalyžavo staiga, vos ne tai,kad iš vakaro gerai, kitą dieną jau negalėjo pajudint dešinės kojos ir rankos. Metastazės jau buvo smegenyse. Po to sekė 7 mėn. ant patalo. Ir maitinom, ir vartėm, ir pampersus keitėm. Bet nebuvo sunku - juk Mama. Tik buvo gaila žiūrėt kaip ji nyksta akyse, po truputį dingo kalba, vėliau vėliau neliko jokių pojūčių. Maistą trindavom ir taip maitindavom. Užgeso lengvai, tik įkvėpė ir viskas...Mirė ant tėčio rankų. Esu be galo jam dėkinga už rūpestį.
O laikas tikrai negydo,bent manęs. Praėjo pusantrų metų, o man Mamos vis labiau trūksta
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2008 05 13, 15:24)
2002 m. Mamai diagnozavo krūties vėžį. Padarė operaciją, nupjovė krūtį. Ir prasidėjo... Kas metai švytinimas, chemija, po jų lyg ir pagerėjimas. Pagimdžiau dukrytę, Mama labai džiaugėsi, lepino,nei per žingsnį nepaleido. Juk čia, Lietuvoj, vienintelė anūkė ( sesuo su dukrytėm Amerikoj). 2006 m. po Motinos dienos Mamą suparalyžavo staiga, vos ne tai,kad iš vakaro gerai, kitą dieną jau negalėjo pajudint dešinės kojos ir rankos. Metastazės jau buvo smegenyse. Po to sekė 7 mėn. ant patalo. Ir maitinom, ir vartėm, ir pampersus keitėm. Bet nebuvo sunku - juk Mama. Tik buvo gaila žiūrėt kaip ji nyksta akyse, po truputį dingo kalba, vėliau vėliau neliko jokių pojūčių. Maistą trindavom ir taip maitindavom. Užgeso lengvai, tik įkvėpė ir viskas...Mirė ant tėčio rankų. Esu be galo jam dėkinga už rūpestį.
O laikas tikrai negydo,bent manęs. Praėjo pusantrų metų, o man Mamos vis labiau trūksta

verysad.gif Baisu! Prakeiktas vėžys bash.gif Mano irgi mama kamavosi su stuburo skausmais, daktarai sake radikulitas doh.gif , kol skausmas buvo nebepakeliamas ir ji pati pasiprase stuburo tomogramos. Po nepilno menesio jau jos nebeturėjom cray.gif Greitai bus trys metai be jos, bet man TAIP JOS TRŪKSTA doh.gif
Atsakyti
Labai jus visas uzjauciu verysad.gif ,net baisu pagalvot apie tokia nelaime cry.gif
Atsakyti
sveiki. aš net neįsivaizdavau, kad taip gali trūkti mamos. jau virš mėnesio, kaip jos neturiu, bet iki šiol netikiu. Regis, aš dar turėsiu galimybę jos pasiklausiti - kas nutiko,mama, kad išėjai taip netikėtai, taip staiga? Deja, protas suvokia, kad to niekada nebebus verysad.gif Liūdna. Ilgiuosi savo mamos. cry.gif
Atsakyti
labas visoms.labai uzjauciu ir save ir jus, nes as irgi netekau mamos pries pusantro men, balandzio 11 d. kai mama lauke ryte stoteleje autobuso vezancio i darba ir i ja isireze automobilis.nunese visa stotele kartu su ja.mama zuvo vietoje. cry.gif cry.gif kita mergina suzeide ji ligoninej, o gal jau isleido, nezn.Tai ivyko Klaipedoje, laikrasciai rase ir internetu skelbe.Tai tiesiog nepakeliamai siaubingas dalykas kai tau ryte paskambina policija is mamos telefono ir pasako kad mama zuvo avarijoje pakeliui i darba, kad jos nebera, ja tiesiog kaip kate suvazinejo kazkoks girtas bahuras, turintis teises tik savaite.ir dar virsijo greiti nezmoniskai kur galima buvo tik penkiasdesimt vaziuoti. Nezn kaip tai suvokti, kad dar vakara pries tai kalbejau si su ja telefonu ir viskas buvo nuostabu! paliko mane, viena dukra ir mociute, kuri atsigule i ligonine po tokio soko.Kiek daug planu buvo, mes taip graziai bendravome, buvom tikros drauges.Ji sveikai maitinosi ir sportavo, buvo uzsisakiusi dar viena treniruokli ir zadejo daryti bute remonta, trysko gyvenimo dziaugsmu..Kazkoks siaubas, lyg kas sirdi butu ispleses su visam. verysad.gif Verkiu kasvakara, ko niekas nemato tik mano vaikinas.Darbe gal visiems atrodo kad man nelabai skaudu, nes nerodau savo liudesio ir neverkiu prie ju visu, o kai tik i sedu i masina vaziuoti namo paleidu dudas ir taip kasdien vaziuojant namo ir grizus.O man tik 24m. nebeturiu savo angelo, savo aukselio. Be jos taip sunku, nepakeliama, net galvoju kad niekada tas skausmas nepraeis - ji buvo labai sveika ir turejo tiek daug planu gyvenime, dziaugesi savo gyvenimu o kazkoks nieksas sugriove ir jos ir mano gyvenimus amzinai verysad.gif
Dukart per savaite einu ant jos kapo ir vis negaliu patiketi kad ji ten gules amzinai, kad jau niekada jos nebepamatysiu kol nenumirsiu pati, jei tiketi kad po mirties susitiksim.Noreciau bent jau tuo tiketi nes likimas is manes ateme brangiausia zmogu, jau daugiau nieko taip nemylesiu kaip mylejau savo mama.As ja tiesiog dievinau:(((Man laikas tik gilina sia zaizda, o ne gydo, kaip sako daugelis, nes kuo toliau tuo man labiau jos reikia, tuo verkimas darosi skaudesnis ir ilgesnis, nezn kaip nusiraminti, kaip susitaikyti, kaip suvokti sia realybe?buvo tokiu naktu kai norejau uzmigti ir nebepabusti, kad galeciau buti ten su ja, nes cia be jos gyvenimas neteko prasmes:(((((((((((((((
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xtinna: 23 gegužės 2008 - 22:57
xtinna cray.gif užjaučiu tave labai labai. Aš puikiai žinau, ką reiškia netekti mamos, o dar taip staiga. Mano mama irgi nesiskundė niekuo, beje, ji irgi mirė balandžio 11 d. ir irgi Klaipėdoj. Dar pasikalbėjo telefonu su seserim, su drauge, o po 2 valandų jau telefonu nebeatsiliepė verysad.gif Sunku su tuo susitaikyti ir suprasti - kodėl? Bet aš stengiuosi. Stengiuosi dėl jos, nes tikiu, kad ji mato mane, kaip ir tavo mama mato tave ir tikrai nenori, kad tu visą laiką verktum. Pasistenk kažkur atrasti tą gyvenimo prasmę, pasistenk būti tokiu žmogumi, kokiu buvo tavo mama, tokiu žmogumi, kokiu tavo mama norėtų, kad būtum. Žinok, laikas tikrai apgydo. Žinoma, mes visada jas prisiminsim, telieka tuo džiaugtis - tais atsiminimais. Laikykis console.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gryda: 03 birželio 2008 - 20:43
Merginos, užjaučiu labai visas visas. Suprantu jūsų skausmą. Aš po tėvelio mirties jau 5-ti metai neatsigaunu, geriu antidepresantus ir nuolat kaltinu save, kad galėjau jam padėti verysad.gif . Net sapnuoju. Jis TĄ DIENĄ ( paskutinę) sirgo gripu ( taip pasakė gydytoja), karščiavo ir aš pabijojau važiuoti jį aplankyti su mažais vaikais, kad gripo nepasigautume verysad.gif , o tuomet pasirodo, tėtis merdėjo. Ir mirė ant mamos rankų. Man labai skaudu ir gėda verysad.gif . Ryt mano tėvelio gimtadienis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 06 03, 21:56)
Merginos, užjaučiu labai visas visas. Suprantu jūsų skausmą. Aš po tėvelio mirties jau 5-ti metai neatsigaunu, geriu antidepresantus ir nuolat kaltinu save, kad galėjau jam padėti verysad.gif . Net sapnuoju. Jis TĄ DIENĄ ( paskutinę) sirgo gripu ( taip pasakė gydytoja), karščiavo ir aš pabijojau važiuoti jį aplankyti su mažais vaikais, kad gripo nepasigautume verysad.gif , o tuomet pasirodo, tėtis merdėjo. Ir mirė ant mamos rankų. Man labai skaudu ir gėda verysad.gif . Ryt mano tėvelio gimtadienis verysad.gif

nemanau, kad tau turėtų būti gėda. kokia čia gėda - juk tu nežinojai, tu norėjai apsaugoti vaikus nuo gripo, kuris jiems galėtų pakenkti.
Atsakyti
Mirtis visada baisu...aš pastoviai tada visa diena galvoju išgyvenu...ir galiausiai ..... gyveni, stengiesi, skubi, bėgi, griūni, keliesi vel bėgi ...ir dėl ko visa tai... verysad.gif ..........
Atsakyti