Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sviesto?

QUOTE(plateau @ 2008 08 13, 12:53)
As tai darau is namines grietines taip: paimu koki 1l grietines is saldytuvo(pastovejusios jau) tada supilu i emaliuota puoda, pastatau kambario temperaturoj , palaikau koki pusdieni , kad susiltu(greiciau sviestas susiplaka) tada paimu mikseriuka ir plaku, kol pamatu kad pradeda sukibti gabaliukai ir "maslenkos" rinktis, paimu tada sauksta medini ir suku, kol i viena gabala sviestukas sueina, na o tada gerai nuplaunu nupylusi "maslenkas" . stai ir viskas smile.gif grazus sviestelis visada gaunasi smile.gif



labai ačiū rolleyes.gif

o dabar dar būtų klausimukas ax.gif Kaip tą naminę grietinę gauti... Kai iš bobutės paimam pieną, tai reik nugriebti grietinėlę ir ji per kažkiek laiko pavirsta grietine? Ar yra kažkokių gudrybių?
Atsakyti
Nugraibai kai nusistovi i stiklainiuka ir po kiek laiko ji parugsta jau iki tinkamos . Mes imame kad antra diena , o kadangi pienas labai geras tai daug grietines, na ir kai jau prisipildo mazdaug 1l grietines kiekviena karta nugraibant tai per ta laika ji surugsta uztektinai ir buna tinkama sviestui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(plateau @ 2008 08 13, 17:52)
Nugraibai kai nusistovi i stiklainiuka ir po kiek laiko ji parugsta jau iki tinkamos . Mes imame kad antra diena , o kadangi pienas labai geras tai daug grietines, na ir kai jau prisipildo mazdaug 1l grietines kiekviena karta nugraibant tai per ta laika ji surugsta uztektinai ir buna tinkama sviestui smile.gif



ačiū labai!!!! thumbup.gif Būtinai reiks išbandyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(plateau @ 2008 08 13, 12:53)
As tai darau is namines grietines taip: paimu koki 1l grietines is saldytuvo(pastovejusios jau) tada supilu i emaliuota puoda, pastatau kambario temperaturoj , palaikau koki pusdieni , kad susiltu(greiciau sviestas susiplaka) tada paimu mikseriuka ir plaku, kol pamatu kad pradeda sukibti gabaliukai ir "maslenkos" rinktis, paimu tada sauksta medini ir suku, kol i viena gabala sviestukas sueina, na o tada gerai nuplaunu nupylusi "maslenkas" . stai ir viskas smile.gif grazus sviestelis visada gaunasi smile.gif

Technologija ta pati drinks_cheers.gif , tik darau iš saldžios grietinėlės kambario temperatūros. Asmeniškai man skanesnis, bet čia skonio reikalas 4u.gif
Atsakyti
o aš taip darau sviestą - supilu grietinę į trilitrinį sltiklainį ir uždengiu tuo sandariu dangteliu, na o tada sportas rankytėms - kratau kol pasidaro sviestas, kartais greit - per 10min., o kartais ir pusvalandį reikia pamakaluoti. jei iš grietinėlės - plakasi ilgiau. Poto supilu į bliūdą ir mediniu šaukštu minkau vandenyje, vis keičiu vandenį, kol nebelieka maslionkų smile.gif
Atsakyti
Kiek iš litro grietinės gaunasi sviesto?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 10 13, 11:19)
Kiek iš litro grietinės gaunasi sviesto?

nuo grietinės riebuvo mprikaluso... niekad nesveriu, gal koki 300gr
Atsakyti
mano mama daro taip... nusiperka kaimiska grietine, kai jau nesuvalgo, o gauna naujos, tai ta grietine arba i dubeni ir suka kol gaunasi sviestas, arba i stiklainiuka, ideda dar turbut grietineles g.gif , kad ja kazkaip atskiedzia ir krato stiklainiuka kol susimusa sviestas, tada skysti nupila, sviesta gabaliukais supakuoja ir i saldikli
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 17, 14:57)
mano mama daro taip... nusiperka kaimiska grietine, kai jau nesuvalgo, o gauna naujos, tai ta grietine arba i dubeni ir suka kol gaunasi sviestas, arba i stiklainiuka, ideda dar turbut grietineles g.gif , kad ja kazkaip atskiedzia ir krato stiklainiuka kol susimusa sviestas, tada skysti nupila, sviesta gabaliukais supakuoja ir i saldikli


blink.gif tai kiek to sviesto gaunasi, kad net šaldyti reikia????

Man iš litro grietinės, kaip ir Vixiuke minėjo, apie 300 gr. gavosi.
Atsakyti
QUOTE(myliuvasara @ 2008 05 14, 10:06)
o tai kaip ta sviesta tiksliai gamint,kiek tos grietines,ar vien is grietines ir plakamas? blush-anim-cl.gif2:tema tai kaip pasigamint sviesta,bet jo aprasymo ner verysad.gif

pati gyvenu kaime turiu karvute ir tikrai daznai gaminu sviestuka galima is rugscios ir is saldzios grietines tik is saldzios ilgiau reikes plakti o plaku labai paprastai i 3 litru stiklaini supilu apie litra grietines uzdengiu tvirta dangteli dar geriau jai stiklainis uzsukamas ir purtau stiklaini, galiu sau ziuret telika ar ka kita kol susimusa prosesas uztrunka iki 30 min tik reikia nepatinget paplakt nors jau atrodo kad pasidare sviestas bet vistiek dar kelias minutes papurtyti tada nelieka nemalonaus kvapo, paskui viska issipilu i dubeni nupilu pasukas uzpilusaltu vandeniu ir plaunu jai sviestas susimusa geras uztenka pora kartu pakeisti vandeni grietine neturi buti katik is saldytuvo bet ir nepersilta nes tada gausis taip vadinamas didysis sviestas nebus geltonas ir tures nemalonu rugsties kvapa tongue.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as sviesto gamybos technologija:)

imam grietine, ir palaikom kol pasidaro kambario temperaturos (as ryte isimu is saldytuvo, o vakare suku). Mediniu sauktu issuko tol, kol grietine tampa vienalyte. Besukant susidariusias pasukas ispilu. Tada sviestuka plaunu: pilu vandens, kad apsemtu ir suku trumpai, skysti nupilu. tada vel vandenuko, pasuku ir vel ispilu. Paprasatai uztenka poros kartu, nes vanduo pasidaro skaidrus pamakalavus. Viskas, tedam druskos, prieskoniu arba nieko nebedarom. Sviestas paruostas.
Atsakyti
Aš plaku kaimišką grietinę tik išėmus iš šaldytuvo: supli į kombainą, įdedu tešlos plakiklį ir palieku plaktis. Matosi, kai jau gaunas gabaliukai - tada prilėtinu ir sumuša į vieną gabalą. Paskui išplaunu šaltu vandeniu ir viskas.
Iš šaltos grietinės nors plakti reikia ir ilgiau, bet sviestas gaunasi skanesnis - toks kietesnis, be skonio.
Atsakyti