Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sviesto?

Gal kas nors galėtumėte parašyti, kaip pasigaminti sviesto iš namines grietinės namų sąlygomis? 4u.gif Patį sviestą tai sumušiau, bet kaip jį plauti? Kaip pašalinti nemalonų išrugų kvapą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 balandžio 2010 - 21:14
QUOTE(Aluuogė @ 2007 05 05, 11:40)
Gal kas nors galėtumėte parašyti, kaip pasigaminti sviesto iš namines grietinės namų sąlygomis?  4u.gif Patį sviestą tai sumušiau, bet kaip jį plauti? Kaip pašalinti nemalonų išrugų kvapą?

Dėk į dubenį, užpilk šaltu vandeniu ir su šaukštu minkydama taip plauk. Vandenį reik keisti, kol vanduo bus skaidrus.
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 05 05, 10:09)
Dėk į dubenį, užpilk šaltu vandeniu ir su šaukštu minkydama taip plauk. Vandenį reik keisti, kol vanduo bus skaidrus.

Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
Gal kas turit naminiu suriu receptu? Ieskau ir lydyto surio receptelio. g.gif
Atsakyti
QUOTE(knotknot @ 2007 08 17, 13:59)
Gal kas turit naminiu suriu receptu? Ieskau ir lydyto surio receptelio. g.gif

varškinius sūrius tai mano mama daro paprastai, deda druskos ir kartais kmynų. o lydytą sūrelį taip:
1 kg varškės
2 kiaušiniai
2 šaukštai lydyto sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, įmaišyti lydytą sviestą, įberti druskos. Kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol varškė išsileis.
Atsakyti
QUOTE(šešėlis @ 2007 08 17, 15:06)
varškinius sūrius tai mano mama daro paprastai, deda druskos ir kartais kmynų. o lydytą sūrelį taip:
1 kg varškės
2 kiaušiniai
2 šaukštai lydyto sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, įmaišyti lydytą sviestą, įberti druskos. Kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol varškė išsileis.

Labai aciu!
Einu bandyti! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 05 05, 11:09)

O kažin iš saldžios grietinėlės galim pasigaminti sviesto. Man gaunasi tik iš parūgusios ir skonis man jo tada nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mole @ 2007 11 14, 00:47)
O kažin iš saldžios grietinėlės galim pasigaminti sviesto. Man gaunasi tik iš parūgusios ir skonis man jo tada nepatinka schmoll.gif

tai gal padarai iš nevisai surūgusios? šaip, sako - kad galima ir iš šviežios, tik reikia ilgiau plakti, procesas toks pat. bet pati nebandžiau smile.gif
Atsakyti
Anksčiau mėgdavau plaktą grietinėlę ax.gif ....ir jeigu ją per daug ilgai plakdavau pradėdavo darytis sviesto grūdeliai. Vadinasi reikia dar ilgiau paplakti ir gausis sviestas.

O varškę aš darau iš saldaus pieno. Man labai patinka smile.gif
Pieną /sakykim 3 l/gerokau užkaitinu /iki maždaug 70-80 laipsnių/ ir įberiu šaukštelį citrinos rūgšties. Maišau ir tuoj pat aplink šaukštą susisuka saldi varškė. Suverčiu į koštuvėlį, truputį paspaudžiu kuo ir viskas... Skaniau ant rytojaus kai ji nusispaudus ir šalta.
Atsakyti
o tai kaip ta sviesta tiksliai gamint,kiek tos grietines,ar vien is grietines ir plakamas? blush-anim-cl.gif2:tema tai kaip pasigamint sviesta,bet jo aprasymo ner verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo myliuvasara: 14 gegužės 2008 - 10:08
QUOTE(myliuvasara @ 2008 05 14, 11:06)
o tai kaip ta sviesta tiksliai gamint,kiek tos grietines,ar vien is grietines ir plakamas? blush-anim-cl.gif2:tema tai kaip pasigamint sviesta,bet jo aprasymo ner verysad.gif

Aha, aš irgi tikėjausi, kad kas paaiškins kaip daryti sviestą. O čia tik aišku kaip plauti biggrin.gif

Tai gal visgi kas papasakos, a? Būtų labai smagu ax.gif
Atsakyti
As tai darau is namines grietines taip: paimu koki 1l grietines is saldytuvo(pastovejusios jau) tada supilu i emaliuota puoda, pastatau kambario temperaturoj , palaikau koki pusdieni , kad susiltu(greiciau sviestas susiplaka) tada paimu mikseriuka ir plaku, kol pamatu kad pradeda sukibti gabaliukai ir "maslenkos" rinktis, paimu tada sauksta medini ir suku, kol i viena gabala sviestukas sueina, na o tada gerai nuplaunu nupylusi "maslenkas" . stai ir viskas smile.gif grazus sviestelis visada gaunasi smile.gif
Atsakyti