Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas VII d.

Oi, Vijurka, pasigedau Taves po Tavo svenciu! Ir nepagalvojau, kad paprasciausiai Tu inter. rysio neturi doh.gif

Lazarevio zodzius suvokiau tik tada, kai isgyvenau praradima..
Vakar panasiai skaiciau:
"Dievas nera kankintojas, nes kancia nera tikslas, o tik[B] priemone zmogui ugdyti. Kita ir svarbesnioji atgailos puse yra suvokimas- mastymo pakeitimas ir zmogaus perkurimas...

Ne tiek svarbu, ka zmogus padare, bet labai svarbu, ko zmogus ismoko...

Kuryba visada prasideda nuo griovimo. Per atgaila zmogus kuria save, tiksliau sakant, atgailaujantis zmogus naikina save ir leidzia Dievui sukurti save nauja...

Jeigu praeiti pasalintume, tai vel liktume kaip vaikai, kuriems norisi viska isbandyti. Visa, kas nutiko praeityje, atvede mus prie sios akimirkos. Praeitis ir joje esanti patirtis suteikia isminties..."[/B]

O lenkiu as prie to, kad TIESA- savo kailiu patyriau- kai iskeli kazka auksciau uz Dieviska valia- prarandi. Taip yra su musu ex-mylimaisiais, turtais, darbais ... Kai isijauciame i tai, pamirsdami Esme- netenkame. Butent del tos skaudzios patirties ir atgailos, gimiau naujai ir siandiena neprisirisu amzinybes panciais..

Mes nepakeisim, Vijurka, savo tevu. Ir man saknys duotos. Sparnus skleidziausi pati pries mamos valia. Labai troskau laisves. Siandiena turiu puikius santykius, nes suvokiau, kad savo mama privalau priimti tokia, kokia ji yra. Ji yra toks Dievo kurinys ir ne kitoks. Man tik blogai, kad susinervinu, isiveliu i gincus, pakeliu balsa... O paskui atgailauju atgailauju, kad nenugalejau saves. Bet is tevu isauga musu saknys. Mes, vadinasi, tokie patys, tik saves nematom. Vadinasi, Vijurka, reikia Tau pasinervuoti, nusiminti, kad dar kazko ismoktum rolleyes.gif Bet gera vien jau nuo to, kad Tu SUPRANTI. Todel, viskas bus gerai. Pabandyk, tais momentais- kai prades kibti Tavo neigiamos nuotaikos, nekantrumas ar visa kita- nusiusti mintyse jai "mama, as Tave labai myliu"... Ir jos intonacija, minciu turinys akivaizdziai keisis.. Tai veikia! Svarbu- paciai tuo momentu neuzkibti ant "negero" kabliuko cool.gif
Atsakyti
Aš neprisimenu ar jau esat visos perskaitę tą knygelę "Vienuolis,kuris pardavė Ferrarį",bet aš sau pasirašiau tokį reziumė,kurį turiu kišenėje ir jei kas tuoj skaitau smile.gif Tai gal senbuvės nesupyks,jei aš čia jį įmesiu. Sakau,kad gal naujoms,tokioms,kaip aš pravers g.gif

7 amžinos žmonių gyvenimo vertybės:

1.Valdyk savo protą (t.y. neleisk blogoms mintims teršti tavo proto)!
2.Siek savo tikslo!
3.Praktikuok kaizen (nuolatinis tobulėjimas)!
4.Gyvenk drausmingai!
5.Tausok savo laiką!
6.Nesavanaudiškai tarnauk kitiems!!! (Kad ir automobilių spūstyje praleisk kitus į priekį ir daryk gerą kiekvieną dieną).
7.Brangink dabartį!

Rytų išminčiaus mintys padėsiančios geriau gyventi:

1.Teigiami dalykai visada nugali neigiamus!
2.Mantra,kurią reikia kartoti kelis kartus per dieną:
Aš esu stipresnis(-ė),negu atrodau. Visa pasaulio tvirtybė ir galia slypi manyje!
3.Niekad nebijok pralaimėti!
4.Nesiseka tik tada, jei nesiryžti bandyti!
5.Nesėkmės būtinos, jei išties sieki sėkmės!
6.Geležinė drausmė padės tau išsiugdyti narsų ir ramų charakterį. Valios dorybė iškels tave iki aukščiausios gyvenimo tobulybės, tu gyvensi rojaus rūmuose, pilnuose gėrio, džiaugsmo ir gyvybės. O jei neturėsi valios, paklysi kaip jūrininkas be kompaso ir nuskęsi drauge su savo laivu!
7.Valdydamas mintis, valdai protą. Valdydamas protą –valdai gyvenimą. O visiškai įvaldęs gyvenimą, jau būsi savo likimo šeimininkas.
8.Juokas atveria širdį ir ramina sielą. Nereikia vertint gyvenimo taip rimtai, kad užmirštum pasijuokti pats iš savęs!
9.Brangink dabartį!
10.Gyvenk dabar!
11.Gyvenk savo vaikų vaikyste!
12.Dėkok už viską, ką turi!

Ir šiaip visoms rekomenduoju tą knygą. Man tai labai patiko wub.gif
Atsakyti
sakai, senutes nono.gif
Bet aciu!!!
Su tuo Ferrari ir vienuoliu jau 5 ar 6 knygos isleistos. Ir kaip spet viska perskaityt?

"Valdydamas mintis, valdai protą. Valdydamas protą –valdai gyvenimą. O visiškai įvaldęs gyvenimą, jau būsi savo likimo šeimininkas" Cia Linetai i klausima" Kodel man taip sekasi?" mirksiukas.gif

Papildyta:
doviler...uzeik... zinau, kodel uzklydai... sunglasses2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busVakare: 14 gegužės 2007 - 13:44
QUOTE(busVakare @ 2007 05 14, 13:44)
sakai, senutes nono.gif
Bet aciu!!!
Su tuo Ferrari ir vienuoliu jau 5 ar 6 knygos isleistos. Ir kaip spet viska perskaityt?

"Valdydamas mintis, valdai protą. Valdydamas protą –valdai gyvenimą. O visiškai įvaldęs gyvenimą, jau būsi savo likimo šeimininkas" Cia Linetai i klausima" Kodel man taip sekasi?" mirksiukas.gif

Aš tai šiandien pirksiu sekančią jo knygą smile.gif Šitą ilgai skaičiau,bet perskaičiau ir atrodo,kad mano žinių puodelis papilnėjo smile.gif Man dar reikia mokytis susikaupt blush2.gif Nes sėdžiu su knyga rankoje,viena akis žiūri į knygą, antra į sūnų,o mintyse,kad tuoj gryš vyras,reiks vakarienę duot ax.gif O vakare kai Nojus nulūžta ir aš kartu su juo.... doh.gif Bet pradžia jau padaryta smile.gif AŠ LAIMINGA,GRAŽI,
JAUNA IR VISKĄ SPĖJANTI 4u.gif wub.gif
Mes vėl einam į parką ax.gif
Atsakyti
busVakare, tu šiltas žmogus ir geras psichologas wub.gif Parašiau apie Mamą ir iš kart susinepatoginau, juk kaip ir pasibėdavojau ax.gif Nu bet pirmą kartą per šitiek dalių, tai gal atleisit, kad taip, juk visame tame labai intensyviai ieškau pozityvių pusių 4u.gif
Atsakyti
Tai as ir sakau: per suvokima- keiciasi musu as. I sveikata sleep.gif
Kai zmogiukas masto, uzejus ne kokiom nuotaikos- galima mielai padeti, ar ne?
Kai zmogiukui blogai ir jis be orientacijos- galima irgi mielai padeti, ar ne?
Bet kaip padeti, kai praso pagalbos ir ja atmeta? Va, cia jau bedavojimusi kvepia g.gif
Atsakyti
[
Bet kaip padeti, kai praso pagalbos ir ja atmeta? Va, cia jau bedavojimusi kvepia g.gif [/color]
[/quote]

Gerai, kad prašo pagalbos, bet jei dar atmeta, dar reiškias reikia laiko. Kartais per skausmą sunku atsirinkti ko tau labiausiai reikia, tas skausmas taip viską užgožia, kad per ašaras nieko nebematai, klaidžioji kaip per rūką, kažką apgraibomis liesdamas. Kartais mums reikia pasiekt savąją bedugnę, kad paskui gerai atsispyrę vėl išnaujo atgimtume smile.gif
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2007 05 14, 14:22)

O lenkiu as prie to, kad TIESA- savo kailiu patyriau- kai iskeli kazka auksciau uz Dieviska valia- prarandi. Taip yra su musu ex-mylimaisiais, turtais, darbais ... Kai isijauciame i tai, pamirsdami Esme- netenkame. Butent del tos skaudzios patirties ir atgailos, gimiau naujai ir siandiena neprisirisu amzinybes panciais..

Mes nepakeisim, Vijurka, savo tevu. Ir man saknys duotos. Sparnus skleidziausi pati pries mamos valia. Labai troskau laisves. Siandiena turiu puikius santykius, nes suvokiau, kad savo mama privalau priimti tokia, kokia ji yra. Ji yra toks Dievo kurinys ir ne kitoks. Man tik blogai, kad susinervinu, isiveliu i gincus, pakeliu balsa... O paskui atgailauju atgailauju, kad nenugalejau saves. Bet is tevu isauga musu saknys. Mes, vadinasi, tokie patys, tik saves nematom.

As kaz kur skaiciau kad jei zmoguje tau kaz kas nepatinka reikia atidziai isiziureti i save nes ta kaz ka tu irgi turi
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 05 14, 14:38)
Pirmiausia turime mylėti dieviškąjį pradą. Tik paskui — vaikus, žmoną, šeimą, mylimąjį. Iš žmogaus, pernelyg sureikšminusio žemiškąsias vertybes, jos paprastai atimamos. Gyvenime įgyjame tai, ko esame pasirengę bet kurią minutę atsisakyti. Jei pykstame dėl netekties, negalime susitaikyti su dieviškąja valia, būsime priversti išgyventi tokią pat situaciją, tik dvigubai sunkesnę. Nepriimsime jos — gausime trigubai sunkesnę. Kol galop pamoką išmoksime ir šitaip šią kančių programą baigsime.''

skaitau ir galvoju, kokia as visgi primityvi butybe. Negaleciau be skausmo atsisveikinti su mylimais zmonemis, ta pacia sekunde ju atsisakyti.
Tikrai tikite tuo, ka rasote?
Atsakyti
QUOTE(jamaika @ 2007 05 14, 16:20)
skaitau ir galvoju, kokia as visgi primityvi butybe. Negaleciau be skausmo atsisveikinti su mylimais zmonemis, ta pacia sekunde ju atsisakyti.
Tikrai tikite tuo, ka rasote?

jamaika, tu tiki į Dievą?
Pažvelk į netektis, kaip į dalyką, ko negali pakeisti. Mano ir tavo patirtis labai panašios, tikrai nespręsiu, kurios skaudesnė. Dėl savo skausmo nekaltinu Dievo, Likimo, savęs, kitų... Kai tai išgyveni, tampi stipresnis, neturi kito pasirinkimo, tik susitaikymas ir priėmimas to, kas tau duota išgyventi.
Apie primityvumą čia nėra net kalbos. Nesuasmenink.
Taip, aš tikiu tuo, ką rašau, ką cituoju. Bet jei tai mano tiesa, tai nebūtinai turi būti ir tavo. Yra skirtingi požiūriai, priimti juos, ar atmesti, renkamės patys.
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 05 14, 18:32)
jamaika, tu tiki į Dievą?
Pažvelk į netektis, kaip į dalyką, ko negali pakeisti. Mano ir tavo patirtis labai panašios, tikrai nespręsiu, kurios skaudesnė. Dėl savo skausmo nekaltinu Dievo, Likimo, savęs, kitų... Kai tai išgyveni, tampi stipresnis, neturi kito pasirinkimo, tik susitaikymas ir priėmimas to, kas tau duota išgyventi.
Apie primityvumą čia nėra net kalbos. Nesuasmenink.
Taip, aš tikiu tuo, ką rašau, ką cituoju. Bet jei tai mano tiesa, tai nebūtinai turi būti ir tavo. Yra skirtingi požiūriai, priimti juos, ar atmesti, renkamės patys.

as ir nekaltinu nieko del netekties... suprantu, kad nieko jau nepakeisiu, taip jau ivyko.
BET, negaliu vadinti meiles artimiems zmonems 'zemiskaja vertybe'. Del ko dazniausiai zmones isgyvena prarade mylima zmogu? Kad mazai kartojo (o gal ir visai nepasake), kaip ji myli, koks jis reikalingas. Neteko girdeti, jog zmogus gailetusi, kad per daug mylejo.

as nekalbu apie gemaliuko praradima, kalbu apie Zmogaus isejima. Nesuprantu, kaip galima per daug myleti ir dar buti del to kaltam blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jamaika @ 2007 05 14, 16:45)
as nekalbu apie gemaliuko praradima, kalbu apie Zmogaus isejima. Nesuprantu, kaip galima per daug myleti ir dar buti del to kaltam  blink.gif

jamaika, kūdikis nėra žmogus?!
Nesuprantu, kas tau neleidžia mylėti ir sakyti apie tai žmonėms kiekvieną dieną? Kieno kaltė, jei nesakai? Mano, dar kieno?

Atsakyti