Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas VII d.

Ačiū visoms už atsakymus smile.gif

QUOTE(Dujokaukee @ 2007 05 13, 20:57)
Gal kas žino kokių "vaistų", kaip nusikratyti vidinės ironijos, kuri dažnai išlenda į paviršių, tuo pačiu save aukštinant, o iš kitų, kad ir juokais, tyčiojantis?

Dujokaukee, man ironija atrodo kaip šarvas, kuriuo bandoma apsisaugoti nuo išorinio pasaulio. Ar tu tiki, kad kiti geranoriškai nusiteikę tavo atžvilgiu? Ar tikrai pasitiki savimi? O gal tai tik "poza"? Manyčiau, šiuo atveju reikėtų pirmiausiai suvokti priežastis, kodėl tu taip darai. O tada gydyti "ligą".
Knygoje "Psichikos treniravimas" yra toks pratimas, kuris padeda suvokti savo nuostatas. Daugokai būtų rašyti, bet esmė, kad pagrindinės nuostatos dažnai būna nematomos. Mes suvokiame tik šalutines. Kad suvoktume pagrindinę, reikia sustrukturuoti šalutines. Reikia paimti popieriaus lapą ir surašyti visas nuostatas, kurios tik šauna į galvą ir galbūt išryškės ta pagrindinė slaptoji nuostata, kuri tau ir trukdo. Nežinau, ar ką nors paaiškinau smile.gif

Atsakyti
Beganti, supratau, ką norėjai tuo pasakyti. Šiaip viso to priežastį žinau, tačiau jos garsiai nekomentuosiu.

Mamučia, pasistenk rašyti be klaidelių, ok? mirksiukas.gif Akeles bado.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dujokaukee: 13 gegužės 2007 - 20:42
QUOTE(Dujokaukee @ 2007 05 13, 19:57)
Gal kas žino kokių "vaistų", kaip nusikratyti vidinės ironijos, kuri dažnai išlenda į paviršių, tuo pačiu save aukštinant, o iš kitų, kad ir juokais, tyčiojantis?

o kam tu nori nusikratyti to? tiesiog susilpnink ir tiek....
Aš taip pat ne aukselis šiuo atžvilgiu....ironija ironija sarkazmas , net groteskas... draugauju sėkmingai...tiesiog kur reikia, nuslopini nutyli ir viskas....

QUOTE(Naoko @ 2007 05 13, 19:57)

Dujokauke, MEILE yra vaistai

meilė meilė.... ne visada tų vaistų lengva taip gauti schmoll.gif norėčiau, bet kas iš to...ką įsimylėt? ką pamilti? nėra verto? gal nėra tiesiog tokio žmogaus, kurį galėtum pamilti.....
Atsakyti
oi pamilti tai nesunku mirksiukas.gif pradziai mama, tete, paskui drauge viena, kita, paskui bendradarbius viena po kito, na taip po truputeli ir gaunasi mirksiukas.gif o paskui jau ziuri kiti irgi tau visai geri bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indijaa @ 2007 05 13, 21:46)
meilė meilė.... ne visada tų vaistų lengva taip gauti  schmoll.gif  norėčiau, bet kas iš to...ką įsimylėt? ką pamilti? nėra verto? gal nėra tiesiog tokio žmogaus, kurį galėtum pamilti.....

O tu pati? mirksiukas.gif O praeivis? O kioskininkė? Juk meilė būna ne tik erotinė konkrečiam žmogui mirksiukas.gif Mylėti galima ir visą pasaulį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dujokaukee @ 2007 05 13, 21:42)
Beganti, supratau, ką norėjai tuo pasakyti. Šiaip viso to priežastį žinau, tačiau jos garsiai nekomentuosiu.
[

O kodėl tu nori atsikratyti šios ironijos? Gal nėra pakankamos motyvacijos? Gal tau visai nesinori elgtis su kitais maloniau?
Į šiuos klausimus nebūtina atsakyti garsiai. Tiesiog taip būna, kad kažko norime (jei tikrai norime), bet nesąmoningai save stabdome dėl tam tikrų priežasčių.
Atsakyti
QUOTE(Dujokaukee @ 2007 05 13, 21:42)
Mamučia, pasistenk rašyti be klaidelių, ok? mirksiukas.gif Akeles bado.

Mamucia nera lietuve, kiek zinau mirksiukas.gif
Cia daug kas su klaidom raso. Na ir kas. Turinys, o ne forma svarbiausia... Mano nuomone.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beganti @ 2007 05 13, 22:55)
O kodėl tu nori atsikratyti šios ironijos? Gal nėra pakankamos motyvacijos? Gal tau visai nesinori elgtis su kitais maloniau?
Į šiuos klausimus nebūtina atsakyti garsiai. Tiesiog taip būna, kad kažko norime (jei tikrai norime), bet nesąmoningai save stabdome dėl tam tikrų priežasčių.

Tiesiog nujaučiu, jog kitus ši mano ironija - skaudina. Juk pasitaiko žmonių, kurie jos nesupranta. O skaudinti žmones man nepatinka.

Papildyta:
QUOTE(Rudenėja @ 2007 05 13, 22:57)
Mamucia nera lietuve, kiek zinau  mirksiukas.gif
Cia daug kas su klaidom raso. Na ir kas. Turinys, o ne forma svarbiausia... Mano nuomone.
4u.gif

Turėjau omeny ne lietuviškas raides, o gramatines klaidas, taisyklingą kablelių dėliojimą. Na nežinau, dažnai per tokias betvarkes ir turinio nesuprantu. doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
Mergytės, žiūriu Jūs čia taip įdomiai prirašiusios, bet man jau po Vijurkytės gimtadienio (ačiū visoms už sveikinimus) nesigalvoja kažkaip blush2.gif Rytoj iš pat ryto pakalbėsiu su Jumis.
Atsakyti
QUOTE(Dujokaukee @ 2007 05 13, 22:01)
Turėjau omeny ne lietuviškas raides, o gramatines klaidas, taisyklingą kablelių dėliojimą. Na nežinau, dažnai per tokias betvarkes ir turinio nesuprantu. doh.gif  schmoll.gif

As irgi ne apie LT raides tongue.gif
Man kaip tik kazkodel nebesudetinga toleruoti netaisyklingai kalbancius ar rasancius. Matyt, pripratau. O buvau gyvenus netoli Mazosios Lietuvos, kur net uz Nemuno, Kaliningrado srityje, rusai su lietuviais lietuviskai sneka (kaip iseina, bet stengiasi). Tai buvo sunku kazkaip suvokt, kad Lietuvoje ne visi moka lietuviskai. Ne tai kad suvokt, o susitaikyt ar kazkas. Bet nieko, pora metu Klaipedoje, 8 metai Vilniuje, o dar keletas vizitu i Salcininku rajona... ir as jau skelbima prie laiptines kabinu ir lietuviu, ir lenku kalba lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir tolerancija igijau kaip tai smile.gif Ypac tiems, kas isvis bent bando lietuviskai kalbet. Tiesa, puoseleju ideja fix savo kaimyniniu namu kitatauciams suorganizuot profesionalius LT kalbos kursus. Vis tik musu seniunijoje lietuviu skaicius nesieka 60 procentu...

Hm, apie ka mes cia kalbejome? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naoko @ 2007 05 13, 20:49)
oi pamilti tai nesunku mirksiukas.gif pradziai mama, tete, paskui drauge viena, kita, paskui bendradarbius viena po kito, na taip po truputeli ir gaunasi mirksiukas.gif o paskui jau ziuri kiti irgi tau visai geri bigsmile.gif

QUOTE(Beganti @ 2007 05 13, 20:55)
O tu pati?  mirksiukas.gif O praeivis? O kioskininkė? Juk meilė būna ne tik erotinė konkrečiam žmogui  mirksiukas.gif Mylėti galima ir visą pasaulį smile.gif

aaaaaaamm...aš būtent apie tą tarp moters ir vyro, tą erotinę meilę....o ne apie meilę pasauliui ar išvis kažkam kas tau net nėra naudinga (ups nauda nauda nauda, taip aš neretai ieškau bent minimalios naudos...smerkit teiskit, bet manau, kad pasaulis laikosi "ant naudos" tik ta nauda yra nevienoda)
Atsakyti
nebesuprantu apie ka cia tema? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_k @ 2007 05 13, 22:31)
nebesuprantu apie ka cia tema? g.gif

Turbut apie tolerancija, tikra meile artimam be sarkazmo...bet su ironija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eris: 13 gegužės 2007 - 22:06