Įsijungsiu ir aš - pakeliui į Vilko guolį galima dar aplankyti Gižycko miestelį: jo pakrašty yra didelė Boyen tvirtovė, jos nedidukas (ir mokamas) muziejus dėmesio nevertas, bet patys įtvirtinimai, pastatai tai nemenką įspūdį padarė. Lankėmės prieš trejetą metų, tada po visą teritoriją vaikščiojom nemokamai. Gižycke, miesto centre, dar išlikęs bene vienintelis Europoje sukamasis tiltas per kanalą tarp dviejų ežerų - labai įdomu stebėti, kaip vienas žmogus rankiniu būdu tiltą nusuka į šalį, kad kanalu praplauktų jachtos . Miestelyje yra dar pilies vieno sparno liekanos, bet mes jų iš arčiau apžiūrėt nesusigundėm. Užtat Kentšyne (Kętrzyn) (prie Vilko guolio) pilis graži, jaukus kiemelis. Viduje muziejus, bet toks kraštotyrinis . Man dar patiko Rešliuje (Reszel)gražus senovinis plytinis tiltas per Sajnos upę, pats senamiestis. Šis miestelis, beje, įrašytas į UNESCO paveldo sąrašą. O Vilko guolyje lankytini objektai išsidėstę labai plačiai: viena dalis lankoma pėsčiomis, kitą, esančią kitoje plento pusėje, galima apvažiuoti, nes užima didelę teritoriją.
Gero kelio ir puikių įspūdžių besiruošiantiems . Aš pati irgi jau planelį rengiu panašion kelionėn į Malborką, Torūnę ir pakeliui esančias dar nelankytas kryžiuočių pilis. Gražus ir įdomus ten kraštas ...
aš nespėsiu per vieną dieną tiek aplankyt viskas labai įdomu.
o kaip tie tiltai vadinasi lenkiškai?
lietuviškai radau labai mažai. bet iš nuotraukų atrodo įspūdingai.
http://www.ltnamai.s...l/apylinke.html
http://www.kalkronik...mp;langparam=LT
o kaip tie tiltai vadinasi lenkiškai?
lietuviškai radau labai mažai. bet iš nuotraukų atrodo įspūdingai.
http://www.ltnamai.s...l/apylinke.html
http://www.kalkronik...mp;langparam=LT
Stanczyki tiltai tikrai įspūdingi, verta užsukt apžiūrėt. Pernai vasarą už lankymą lenkai ėmė po 2 zlotus. Tuo metu buvau bene paskutinį mėnesį nėščia, tai mane, tokią storą, nuo to mokesčio labai geranoriškai atleido - turbūt galvojo, kad neužlipsiu . O labai įdomiai tiltai atrodo naktį, pilnačiai šviečiant - buvom ir tokiu metu prieš keletą vasarų nuvažiavę . Vygrių vienuolynas irgi labai gražus, bažnyčioje galima nulipt į kriptą, joje palaidoti vienuoliai - sienoje yra langelių, pro kuriuos matyti jų kaulai. Po Vygrių ežerą plukdo laivelis (jei gerai pamenu, suaugusiam bilietas 19 PLZ). Pietine ežero puse galima pavažinėt po miškus siaurabėgiu geležinkeliu (Kolej wąskotorowa) - irgi turistinė atrakcija. Toje pusėje, tiesa, jau už Suvalkų, dar lankytinas Suvalkų kraštovaizdžio parkas su akmenynais, aukštomis kalvomis (Cisowa gora, Turtul, pvz.,) giliausiu Vidurio Europoje Hancza ir kitais ežerais.
Czesc !
tai va, buvom vakar Lenkijoj. kelionė buvo labai vykusi. nei vienas aplankytas objektas nenuvylė
pradedam nuo pradžios.
pirmas sustojimas buvo Stančikų tiltai.
o kasa ten vis tik yra
Papildyta:
toliau "Vilko guolis". tikrai įspūdingas ir vertas dėmesio objektas.
Papildyta:
toliau Sw. Lipka
ir dar nuvažiavom iki Seven minėto Reszel miestelio. užlipom į kažkokios bažnyčios bokštą. Čia vaizdas nuo to bokšto.
čia Seven minėtas tiltas per Sajnos upę.
tai va tokia mūsų vienos dienos kelionė po Lenkiją. grįžtant užsukom į Gižycko. pasigrožėjom jachtom, išgėrėm kavos
ir jau be sustojimų važiavom namo.
tai va, buvom vakar Lenkijoj. kelionė buvo labai vykusi. nei vienas aplankytas objektas nenuvylė
pradedam nuo pradžios.
pirmas sustojimas buvo Stančikų tiltai.
o kasa ten vis tik yra
Papildyta:
toliau "Vilko guolis". tikrai įspūdingas ir vertas dėmesio objektas.
Papildyta:
toliau Sw. Lipka
ir dar nuvažiavom iki Seven minėto Reszel miestelio. užlipom į kažkokios bažnyčios bokštą. Čia vaizdas nuo to bokšto.
čia Seven minėtas tiltas per Sajnos upę.
tai va tokia mūsų vienos dienos kelionė po Lenkiją. grįžtant užsukom į Gižycko. pasigrožėjom jachtom, išgėrėm kavos
ir jau be sustojimų važiavom namo.
QUOTE(Sevena @ 2007 05 21, 21:22)
Bite Maja,
graži buvo Tavo kelionė ! Ar Gižycke sukamąjį tiltą apžiūrėjot? O Stančykuose nuo mokesčio išsisukot ?
graži buvo Tavo kelionė ! Ar Gižycke sukamąjį tiltą apžiūrėjot? O Stančykuose nuo mokesčio išsisukot ?
vat tilto taip ir nepamatėm.... nes neradom. o kur jis yra? iš vis jau planavom tik pravažiuot pro miestą be sustojimų. bet aš pasiūliau dar pavažiuot iki centro. važiavom, važiavom ir atsidūrėm toj prieplaukoj. be to, jau kaip ir pavargę visi buvom, tai daugiau ir nebesiblaškėm niekur.
o Stančykuose nuo mokesčio neišsisuksi . ten viskas aptverta. man toks įspūdis, kad tas kasininkas ten kiaurą parą sėdi atvažiavom prieš 9, o jis jau sėdėjo ir netgi turistų autobusą sutikom išvažiuojant.
dabar planuojam iki Bialystoko ir jo apylinkių pavažiuot vienai dienai. man Lenkija yra metų atradimas
o gal kas Augustave buvot? ką ten verta aplankyt?
Tiltas Gižycke kaip tik pačiame centre prie prieplaukos - pagrindine gatve važiuojant, yra paprastas tiltas per kanalą - jungia vieną gatvės dalį su kita kanalo puse, turbūt paprasčiausiai pravažiavot juo ir tiek. Mes, nors žinojau tokį esant, vos nepralėkėm - gerai, kad kaip tik tuo metu įsijungė raudonas šviesoforo signalas, ir iš sustojusių automobilių visi žmonės išlipę sulėkė prie kanalo kranto. Tai kaip tik ir spėjom pamatyt visą atrakciją - kitam krante žmogelis rankomis suko kažkokį ratą ir tiltas kuo gražiausiai pasisuko prie priešingo kranto, kaip kokios spintos durys. Tada praplaukė jachtos, ceremonija pasikartojo ir tiltas stojosi vieton . Visi vėl sulipo į auto, šviesoforas sužibo žaliai ir pajudėjom .
O Bialystoke nieko ypatingo - na, Branickių rūmai su prancūziško stiliaus parku. Už Bialystoko, berods, palei Bugo krantus, yra Osowiec ir kitų tvirtovių bei įtvirtinimų likučiai - visgi pasienis, tai išlikę dar nuo karo laikų. Augustave šiaip gražu, jauku, daugybė vandens pramogų (pvz., vandens slidžių trasa), ežerai, šliuzai, galima laivais pasiplaukioti, smagu . Daug poilsio namų, privatus apgyvendinimo sektorius irgi platus, taigi, atostogaut pats tas.
Va toliau, Liublino apylinkėse, tai tikrai yra kur pasidairyt: ir pats Liublinas, ir Zamoščius, Pulavai, Janowiec pilis, o jau ypač Kazimierz Dolny - fantastiškas miestelis palei Vyslą . Jame apie 2,5 tūkst. gyventojų, o turistų sulaukia per metus virš milijono .
O Bialystoke nieko ypatingo - na, Branickių rūmai su prancūziško stiliaus parku. Už Bialystoko, berods, palei Bugo krantus, yra Osowiec ir kitų tvirtovių bei įtvirtinimų likučiai - visgi pasienis, tai išlikę dar nuo karo laikų. Augustave šiaip gražu, jauku, daugybė vandens pramogų (pvz., vandens slidžių trasa), ežerai, šliuzai, galima laivais pasiplaukioti, smagu . Daug poilsio namų, privatus apgyvendinimo sektorius irgi platus, taigi, atostogaut pats tas.
Va toliau, Liublino apylinkėse, tai tikrai yra kur pasidairyt: ir pats Liublinas, ir Zamoščius, Pulavai, Janowiec pilis, o jau ypač Kazimierz Dolny - fantastiškas miestelis palei Vyslą . Jame apie 2,5 tūkst. gyventojų, o turistų sulaukia per metus virš milijono .
pala, pala... važiuoji ir ten atsimuši tiesiai į tą tiltą, o jei suki į kairę, tai nuvažiuoji į krantinę prie jachtų, taip? jei tas pats, tai ten jį remontavo ar ką ten darė, nes buvo užtverta. ir mes pasukom į kairę.... tiksliai ten ir šviesoforas buvo. ale ot, visai šalia buvau
žinau, ką jau veiksim per Jonines
o tu pasakok, pasakok. aš patikrinsiu viską
QUOTE(bite maja @ 2007 05 22, 08:27)
Apie Augustavą, kaip apie miestą, o ne kurortą, mano įspūdžiai visai nekokie. Aš du kartus esu po Augustavą prasimalus, tai nieko gero ir naradau pažiūrėti, ten gal daugiau tiems, kurie turi planų paplaukiot... Gal kas galėtų pasidalinti savo žiniomis apie Augustavą ir man pasakyti, ar aš labai klystu.
QUOTE(bite maja @ 2007 05 22, 12:04)
pala, pala... važiuoji ir ten atsimuši tiesiai į tą tiltą, o jei suki į kairę, tai nuvažiuoji į krantinę prie jachtų, taip? :
Kiek pamenu, tai taip, kairėn - ežeras ir jachos, o tiesiog - tiltas, prieš jį - šviesoforas . Nagi, tai kur trauksi per Jonines ? O apie Lenkijos kurias vietas papasakot, ką norėtum patikrint ?
QUOTE(Bronė @ 2007 05 22, 12:12)
Apie Augustavą, kaip apie miestą, o ne kurortą, mano įspūdžiai visai nekokie. Aš du kartus esu po Augustavą prasimalus, tai nieko gero ir naradau pažiūrėti, ten gal daugiau tiems, kurie turi planų paplaukiot... Gal kas galėtų pasidalinti savo žiniomis apie Augustavą ir man pasakyti, ar aš labai klystu.
Augustave nėr jokių architektūros paminklų ar pan., būtent dėl vandens pramogų, plaukimo šliuzais ten ir važiuojam. Vaikams atrakcija, o ir mums patiems smagu, pailsim. Yra dar netoliese, prieš Augustavą, lenkams šventa vieta, kur ir popiežius Vojtyla lankėsi, - koplyčia ir medžioklės trofėjais išpuošta bažnyčia. Ten ir paminklas popiežiui pastatytas paežerėj. Studieniczne, lyg taip vadinasi. Galima iki ten nuvažiuoti, galima iš Augustavo laivu nuplaukti.
QUOTE(Sevena @ 2007 05 22, 16:56)
Kiek pamenu, tai taip, kairėn - ežeras ir jachos, o tiesiog - tiltas, prieš jį - šviesoforas . Nagi, tai kur trauksi per Jonines ? O apie Lenkijos kurias vietas papasakot, ką norėtum patikrint ?
į kurią mums geriau važiuot - ar į Liublino, ar į Torūnės (minėjai anksčiau, kad planuose ta pusė). kurioje įdomiau?
P.S. beje, iš kur tiek žinai apie Lenkiją?
QUOTE(Vitra @ 2007 05 22, 17:21)
Ir aš patebėjau, kad lenkai bažnyčias mėgsta puošti medžioklės trofėjais, kas Lietuvoj visai neįprasta
ir bažnyčių dydis stebina. važiuoji per kaimiūkštį su penkiom trobom, o ten didžiausia bažnyčia stovi
QUOTE(Vitra @ 2007 05 22, 16:21)
Ir aš patebėjau, kad lenkai bažnyčias mėgsta puošti medžioklės trofėjais, kas Lietuvoj visai neįprasta
Tikrai įdomus tas lenkų papratimas ...
QUOTE(bite maja @ 2007 05 22, 18:28)
į kurią mums geriau važiuot - ar į Liublino, ar į Torūnės (minėjai anksčiau, kad planuose ta pusė). kurioje įdomiau?
Torūnėj dar nebuvau, čia tik planai kol kas. O Liubline lankiausi prieš porą metų, tai dar ne viskas užmiršta . Jei sudomins šita pusė, rašyk, galėsiu plačiau papasakot. O info prisirenku Vivaturuose, iš kelionių žurnalų, interneto, lenkų turizmo inf. centrų, turiu ir stooorą labai išsamią knygą "100 trasų po Lenkiją". Kol maži vaikai, toli nesiryžtu keliaut - tai vis traukiam į Lenkiją ar į Latviją.