Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(dejavu @ 2007 05 11, 15:51)
tai čia lyginant su brangiais dslr, o aš norėjau sužinoti minusus lyginant su kitom muilinėm, neskaitant dydžio.

Tai aš juk rašiau, kad jie turi visus muilinėms būdingus minusus. jie tokie patys.

o dėl šitų minusų...
kas yra optiniai vaizdo ieškikliai nesuprantu  blush2.gif

Nelabai tiksliai parašiau ten. Ir muilinės turi optinius vaizdo ieškiklius, bet aš turėjau mintyje būtent veidrodinių aparatų vaizdo ieškiklius. Nueik į kokią nors parduotuvę ir paprašyk parodyti DSLR su geru vaizdo ieškikliu (Canon 5D, Nikon D80, Pentax K10D), pasižiūrėk per jų akutę ir suprasi apie ką aš smile.gif

triukšmai prie aukšesnio iso

ISO200 didelis jautrumas ar ne? smile.gif O ISO400? smile.gif Mano supratimu tai nėra didelis jautrumas.

labiau palieti foną galima rankytėmis smile.gif su PS, be to ne visiems to reikia (vien dėlto mokėti kelis tūkst. neverta)

Galima ir nuotrauką su PS nupaišyti, išvis fotoaparato nereiks smile.gif Beje, kiek mokėjai už PS?

lėtumo nepastebėjau, kaip tik man atrodė, kad yra pakankamai greitas.

Matai, čia žiūrint su kuo lyginsi. Jei su muiline už 500Lt, tai greiti, jei su DSLR, tai nelabai.
Atsakyti
fotolama, o kiek su veidrodiniu galima padaryt kadru, kad po to veidroduka keist?
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 05 11, 16:41)
fotolama, o kiek su veidrodiniu galima padaryt kadru, kad po to veidroduka keist?

Ne veidroduke problemos, o užrakte/užuolaidėlėse. Paprastai keisti labiau apsimoka visą aparatą, nes tada aparatas jau morališkai pasenęs būna ir nelabai yra prasmės jį remontuoti.

Gamintojai šitos informacijos oficialiai nelabai skelbia, tačiau neoficialiai kalbama, kad pradinio lygio aparatų užrakto resursas yra ~50 tūkstančių kadrų, geresnių jis apie 100 tūkstančių. Kaip su profesionaliais reikalai aš nežinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 15:48)
Ne veidroduke problemos, o užrakte/užuolaidėlėse. Paprastai keisti labiau apsimoka visą aparatą, nes tada aparatas jau morališkai pasenęs būna ir nelabai yra prasmės jį remontuoti.

Gamintojai šitos informacijos oficialiai nelabai skelbia, tačiau neoficialiai kalbama, kad pradinio lygio aparatų užrakto resursas yra ~50 tūkstančių kadrų, geresnių jis apie 100 tūkstančių. Kaip su profesionaliais reikalai aš nežinau smile.gif

Aha, apie Nikon D70 kalba, kad 100000, D50 - 50000. As sau paskaiciavau. Jeigu fotografuoti bent 10 kadru per diena, iseis 3650 kadru per metus. 50000/3650 = daugiau nei 13 metu biggrin.gif Gerai, po 20 kadru per diena. Tai vistiek daugiau negu 6 metai. Po 6 metu mano d50 bus moraliai tiek pasenes, kad ji bus galima pardavinet kaip antikvariata biggrin.gif
Beja, nuo 2005 metu spalio (kai isigijau savo d50), isfotografavau kiek daugiau negu 8000 kadru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 11 gegužės 2007 - 16:01
Aciu uz atsakymus 4u.gif wub.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 11 gegužės 2007 - 16:00
QUOTE(sillwio @ 2007 05 11, 15:06)
Idomu idomu biggrin.gif As savo nuomone jau ne karta sakiau apie DSLR pirkima. Pradedanciajam simta metu to nereikia. Per akis uzteks muilines. Daugelis niekada neperlipa muilines galimybiu ribos, juolab, kad jos siais laikais daro viska, tik peliu negaudo. DSLR pirkimas pradedanciajam, taip kaip ferrari pirkimas dalyvauti dviraciu lenktynese, vaziuojant atbulomis, su visomis is to isplaukianciomis pasekmemis. Ir dar, ne bet kokio ferrari, o pacios pigiausios komplektacijos biggrin.gif

Man tas palyginimas su Ferrari labai tinka (ir prie niko taip pat lotuliukas.gif ). Suprantu kad geras daiktas yra veidrodinis,i bet nesu tikra kad man tikrai tokio reikia unsure.gif
Matyt apsistosiu ties Canon PowerShot S3 IS g.gif O gal S5 palaukt ar neverta? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 11 gegužės 2007 - 16:15
QUOTE(Ferrari @ 2007 05 11, 17:02)
Man tas palyginimas su Ferrari labai tinka (ir prie niko taip pat  lotuliukas.gif ). Suprantu kad geras daiktas yra veidrodinis,i bet nesu tikra kad man tikrai tokio reikia  unsure.gif 
Matyt apsistosiu ties Canon PowerShot S3 IS  g.gif  O gal S5 palaukt? g.gif

tai kad neverta, kiek mačiau aprašyme S5 praktiškai toks pat, tik pikselių daugiau
jei jau rinktis tai tarp skirtingų gamintojų tada.
aš rinkaus tarp panašių panasonic, sony ir canon.

QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 16:35)
Tai aš juk rašiau, kad jie turi visus muilinėms būdingus minusus. jie tokie patys.
Nelabai tiksliai parašiau ten. Ir muilinės turi optinius vaizdo ieškiklius, bet aš turėjau mintyje būtent veidrodinių aparatų vaizdo ieškiklius. Nueik į kokią nors parduotuvę ir paprašyk parodyti DSLR su geru vaizdo ieškikliu (Canon 5D, Nikon D80, Pentax K10D), pasižiūrėk per jų akutę ir suprasi apie ką aš smile.gif
ISO200 didelis jautrumas ar ne? smile.gif O ISO400? smile.gif Mano supratimu tai nėra didelis jautrumas.
Galima ir nuotrauką su PS nupaišyti, išvis fotoaparato nereiks smile.gif Beje, kiek mokėjai už PS?
Matai, čia žiūrint su kuo lyginsi. Jei su muiline už 500Lt, tai greiti, jei su DSLR, tai nelabai.

Nu ne visai kaip muilinės, paprastai optinių zoomu daugiau šituose būna biggrin.gif
Tai gi ir vėl iš pradžių, o kiek gi tie gerieji aparatai su tais stebuklingais vaizdo ieškikliais kainuoja, a?
dėl ISO nesignčysiu, techninių dalykų nežinau. Mano prie 400 ir 800 triukšmauja. Bet aš jų praktiškai nenaudoju.

PS parašiau dėl aiškumo, čia gali būti bet kokia redagavimo programa, pvz. gimp nemokamas, PhotoImpact, kuri dažniausiai naudoju, licenzija kainuoja nepilnus 50$. Be to, dauguma kad ir turintys DSLR PS irgi naudoja. Beje kiek mokėjai už PS? tongue.gif
Kažin ar PS nupieštas paveikslėlis fotografija vadintųsi.

Atsakyti
aliuo,kas nors kuria nauja tema ?niu nivozmozna paspet su jumei...ajnu kurt,kad turetumet kur plepet,jei kas bus greitesnis uz mane,tai rekit.

Va nauji namai.kad nepasiklystumet. Unt greicio surenciau. hihihi.gif NAUJI NAMAI

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 11 gegužės 2007 - 16:40
QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 15:13)
Lauksiu išvardintų pliusų smile.gif

Bandžiau didesnį (jau minėjau) Canoną. Savu kailiu, o ne kažkokiuose aprašuose. Pati turiu A95. Taigi kompaktiškesnį. Mielai keisčiau į aną IS-ą biggrin.gif, nes aną (tik ne nuosąvą) dar nieko nežinodama apie veidrodinius tikrai buvau įsimylėjus. Tik ir jo kaina mum buvo kiek per didelė, taigi teko pasitenkinti paprastesniu. O kai kalbama apie fotografijos kokybę, dydis nemaišo smile.gif o jei dydis vienintelis privalumas , tai geriausia pirkti tokį lotuliukas.gif Vis tiek vaisdą fiksuoja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 11 gegužės 2007 - 16:42
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 11, 16:29)
aliuo,kas nors kuria nauja tema ?niu nivozmozna paspet su jumei...ajnu kurt,kad turetumet kur plepet,jei kas bus greitesnis uz mane,tai rekit.

Va nauji namai.kad nepasiklystumet. Unt greicio surenciau. hihihi.gif NAUJI NAMAI

Pripliusuok prie mano profilio AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm
f/4.5-5.6G IF-ED, o taip pat Sigma 18-50mm F3.5-5.6 DC prasau. Bus tikslesnis vaizdas smile.gif Aciu.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti