Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2007 05 03, 12:41)
Kitaip sakant, paemus 2 vienodo fizinio dydzio matricas (milimetrais, ne pixeliais), bet vieno sakykim 6 megapixeliai, o kitoje - 9, maziau kaip taisykle triuksmaus 6 megapixeliai.

Muiliniu matricos nera standartinio dydzio?
Atsakyti
Sillwio, dabar aišku kaip dieną bigsmile.gif Elementaru, kai pateikiama sugromuluota tiesa biggrin.gif
Atsakyti
Ismesite mane is cia negristamai, jei pasakysiu, kad nelabai zinau kas yra matrica blush2.gif blush2.gif blush2.gif ????
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 05 03, 17:26)
Ismesite mane is cia negristamai, jei pasakysiu, kad nelabai zinau kas yra matrica  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif ????

Vaizdo jutiklis (matrica)
Tai šviesai jautrus fotoaparato elementas, kuris šviesą, patenkančią pro objektyvą, paverčia skaitmenine informacija. Vaizdo jutiklis - vienas brangiausių fotoaparato elementų, todel gamintojai stengiasi didinti vaizdo taškų kiekį, fiziškai nedidinant pačios matricos dydžio. Šiuo metu populiariausias dydis kompaktiniuose fotoaparatuose - 1/2.5" matrica, o brangesniuose talpinama didesnė 1/1.8" dydžio.
Veidrodiniuose fotoaparatuose dažniausiai sutinkamas apytikriai 23.7 x 15.5 mm dydžio vaizdo jutiklis (tai bene 3x didesnis plotas nei 1/1.8" matricos).
Daugumoje atvejų galima teigti, kad didesnė matrica užtikriną geresnę nuotraukų kokybę.
Atsakyti
Aciu uz nuomone del pienes.bet sakykit,ar tai ne liga?Bo dievinu kai kazkas trukdo matyt objekta.va tarkim siandien uzklydau pievon[ytariu iki 7nio to daugiau nepasitaikys]o ce karviu galybe...mano silpnybe margosios...

tik va,kai nezinau,kas tas peizazas..tai prasysiu jusu pagelbos...help...

Cia inmetu vel foto,kurioje kazkas trukdo.
f 4.5,islaikymas 1/640, ISO 200 (netycia) .Tik sumazinta+remai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 05 03, 07:14)
Californiagirl , prie pirmos nuotraukos nėr ko kibt. man gražiai žiūrisi  thumbup.gif . o antra nuotrauka galėtų būti vertikali. man kažkaip vaikas suspaustas  g.gif na, ir tie šėšeliai po kepure nelabai, bet čia jau ir pati pastebėjai  mirksiukas.gif 

4u.gif

QUOTE(valanda @ 2007 05 03, 17:03)
Californiagirl tavo berniuko pirmoji nuotrauka man labai patiko. Be priekaistu. O antra nepatiko. veikejas nevykusiai ipaisytas i erdve.

Dekui uz kritika 4u.gif Sutinku del antros nuotraukos drinks_cheers.gif Bet man vistiek ji miela wub.gif , nes su nuotrauka dar jauciu ir ta nuotaika kuri tada buvo ax.gif
Atsakyti
ar bent viena is siu tinka temai peizazas?Kvailas klausimas zinau...bet tiesiog ...Pati labiausiai priskirciau sias ...

f/7.1, islaikymas 1/500,ISO 200,sumazinta+remai+sharp'inta
user posted image
f/5, islaikymas 1/500,ISO 100,sumazinta+remai+sharp'inta
user posted image
f/6.4,islaikymas 1/500,ISO 200, sumazinta+remai+sharp'inta
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 03, 18:31)
Vaizdo jutiklis (matrica)
Tai šviesai jautrus fotoaparato elementas, kuris šviesą, patenkančią pro objektyvą, paverčia skaitmenine informacija. Vaizdo jutiklis - vienas brangiausių fotoaparato elementų, todel gamintojai stengiasi didinti vaizdo taškų kiekį, fiziškai nedidinant pačios matricos dydžio. Šiuo metu populiariausias dydis kompaktiniuose fotoaparatuose - 1/2.5" matrica, o brangesniuose talpinama didesnė 1/1.8" dydžio.
Veidrodiniuose fotoaparatuose dažniausiai sutinkamas apytikriai 23.7 x 15.5 mm dydžio vaizdo jutiklis (tai bene 3x didesnis plotas nei 1/1.8" matricos).
Daugumoje atvejų galima teigti, kad didesnė matrica užtikriną geresnę nuotraukų kokybę.

Aciu. Dabar turesiu bent isivaizdavima. Dekui uz paaiskinima. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 03, 18:32)
Aciu uz nuomone del pienes.bet sakykit,ar tai ne liga?Bo dievinu kai kazkas trukdo matyt objekta.va tarkim siandien uzklydau pievon[ytariu iki 7nio to daugiau nepasitaikys]o ce karviu galybe...mano silpnybe margosios...

Cia matosi kas trukdo, tai kaip ir praranda trukdymo funkcija. Imasi ziuretis. Kitaip butu, jei butu kazkokie plemai uzdengiantys pacia patrauklaiusia vieta(kaip buvo anoj fotkej)
Atsakyti
Is kur jus tiek gaunat arkliu, karviu ir visokiu kitokios egzotikos doh.gif

As vis nekomentuoju, bet dabar zuvialias is sirdies pakomentuosiu biggrin.gif

zuvialia man trugdo smilgos, dalina karvyte pusiau. o akcentas jos kaip ir yra. As buciau desine smilga nulenkus ir pati siek tiek desiniau pasislinkus smile.gif

Kitos 3 nuotraukos: horizontas nuotrauka dalina pusiau schmoll.gif Pabandyk kai kur patiesint ir apkirpt taip, kad horizontas dalintusi 1/3. Pirmoj kelias nei siap nei taip, gal reikejo siek tiek desiniau ar kairiau ji ikompunuot, antroj: perdaug is toli, pakadruot reiketu ir akcento (tarkim 1 ryski karvute, kitos tik kaip fonas), trecia: grotos perdaug sunkina foto, palikciau tik dali ir maza dali grotu, o kad normaliau karvytes matytusi, juk cia tu jas ir nori parodyt, o ne grotas.
Antroj ir trecioj ten dangui tokie taskai matosi, siulau istrint, nes aiskiai nesimato, kad ten paukstis. Is pradziu pagalvojau, kad cia ant mano monitoriaus kleckas lotuliukas.gif

Tiek daug radai karvyciu, tai kibk i darba thumbup.gif Pvz gali arti priejus jas nufotografuot.

Kaip noreciau paglostyt karvyte bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 03 gegužės 2007 - 17:55
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 03, 18:41)
ar bent viena is siu tinka temai peizazas?Kvailas klausimas zinau...bet tiesiog ...Pati labiausiai priskirciau sias ...

Aiskiai peizazas. "Peizazas su ivairiomis pozomis besimaivanciom karvem"

Jei dar idomu, tai man graziausia ta kur siu tvora. Tik gal tvora buc labiau perspektyvine emus.
Dar nieko pirmoji. Tik bijau, kad karves i desine puse nenukristu, nes metau- pas jus kaimuky zeme desinen ismegus. Gerai , kad ne i kaire, bo tai butu didi gresme neistikimybes nuodemei..
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 05 03, 16:46)
Cia matosi kas trukdo, tai kaip ir praranda trukdymo funkcija. Imasi ziuretis. Kitaip butu, jei butu kazkokie plemai uzdengiantys pacia patrauklaiusia vieta(kaip buvo anoj fotkej)

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 03, 16:48)
Is kur jus tiek gaunat arkliu, karviu ir visokiu kitokios egzotikos  doh.gif 

As vis nekomentuoju, bet dabar zuvialias is sirdies pakomentuosiu  biggrin.gif

zuvialia man trugdo smilgos, dalina karvyte pusiau. o akcentas jos kaip ir yra. As buciau desine smilga nulenkus ir pati siek tiek desiniau pasislinkus smile.gif

Kitos 3 nuotraukos: horizontas nuotrauka dalina pusiau  schmoll.gif  Pabandyk kai kur patiesint ir apkirpt taip, kad horizontas dalintusi 1/3. Pirmoj kelias nei siap nei taip, gal reikejo siek tiek desiniau ar kairiau ji ikompunuot, antroj: perdaug is toli, pakadruot reiketu ir akcento (tarkim 1 ryski karvute, kitos tik kaip fonas), trecia: grotos perdaug sunkina foto, palikciau tik dali ir maza dali grotu, o kad normaliau karvytes matytusi, juk cia tu jas ir nori parodyt, o ne grotas.
Antroj ir trecioj ten dangui tokie taskai matosi, siulau istrint, nes aiskiai nesimato, kad ten paukstis. Is pradziu pagalvojau, kad cia ant mano monitoriaus kleckas  lotuliukas.gif

jau zinok,is ko is ko,bet is taves tikejaus komentaro hihihi.gif va dar viena speshil tau,kad kailiuka pazetum,ar jie ce gerai maitina margasias...
user posted image
tiesa,is kur jos cia atsirado tik uzejus bisky nuo centro dar dabar neatsigaunu...

Labai dekuj uz nuomones.Nemazai man padedi susgaudyt dar ir su ASDCsee,sakyk,ar galiu taisyt horizonta su sia programyte?jei taip,tai kurion vieton zygiuot?Labai aciu.O dar iskilo klausimas,kodel negerai,kad horizontas dalina nuotrauka?Turetu but arba maziau pievos daugiau dangaus arba atv?

QUOTE(valanda @ 2007 05 03, 16:50)
Jei dar idomu, tai man graziausia ta kur siu tvora. Tik gal tvora buc labiau perspektyvine emus.
Dar nieko pirmoji. Tik bijau, kad karves i desine puse nenukristu, nes metau- pas jus kaimuky zeme desinen ismegus. Gerai , kad ne i kaire, bo tai butu didi gresme neistikimybes nuodemei..

hihihi.gif ale suziurek tu man!! as irgi tokia tvoru myletoja,ale tik nelabai razgaudau,kaip ce viska sutvarkius...bologanas zodziu...

aciu labai 4u.gif palengvejo,kad pasunkejo....vakare bandysiu raztaisyt,kad bitei pateikt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 03 gegužės 2007 - 18:07
QUOTE(Elina @ 2007 05 03, 14:51)
Katastrofa doh.gif , nu kokia aš tundra doh.gif . Kažką nustačiau fotike, neliko jokio ryškumo, niekaip nebeatitaisau cool.gif

Turetu buti tokia funkcija kaip "reset". Jei neturi instrukcijos, tai beveik garantuoju, kad gali ja susirasti internete. Jei reik pagalbos - klok ant stalo kameros modeli smile.gif

QUOTE(gus @ 2007 05 03, 15:58)
O man nenusistato ISO50,maziausiais 100 g.gif
uzsisakiau polarizacini stikla,daugiau nei  1,5 men ir dar negaunu doh.gif dabar tokia grazi saulute pas mus sviecia,taip noretusi ji isbandyt ax.gif

Reiskia ir nereik mazesnio. Poliarizacinis filtras gerai, kai reikia dangu paryskint arba koki nors atspindi nuimt. Nuostabus daiktas.

QUOTE(valanda @ 2007 05 03, 17:03)
Sillwio paukstuku "draugyste" idomiasiuzete, bet noris visa veiksma pakelti siek tiek aukstyn nuo nuotraukos padalku. O siaip  super.

galbut. Vakar deliojau tris i kruva, todel teko visose palikti ta pati centrini siuzeta, o ir palikt nenorejau nieko, nes apacioj visiskai tamsi siena, kairej irgi buvo siena, taigi kompozicija butu isejus neidomi ir per sunki. dabar gi tik balandziai, lengvas pagrindas, lengvas atsvaras kairej ir toks pats desinej smile.gif aciu uz nuomone 4u.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 03, 17:15)
Muiliniu matricos nera standartinio dydzio?

Nea, ale gamintojai to nepateikia aiskiai (nors instrukcijoj ar detaliam aprasyme gali rast). Mieliau jie priklijuoja ant korpuso 28 lipdukus su ISO, skaitmeniniais zoomais, super duper CCD matricom ir kitokiais triukais smile.gif Negali ju kaltint

QUOTE(zuvialia @ 2007 05 03, 17:32)

f 4.5,islaikymas 1/640, ISO 200 (netycia) .Tik sumazinta+remai

Man tas trukdymas nepatinka siuo atveju, nezinau i ka ziuret. Buna nuotrauku, kur be "trukdymo" niekaip, taigi tesk paieskas smile.gif

QUOTE(zuvialia @ 2007 05 03, 17:41)

Temai gal ir tinka, ale pasivaiksciot galejai ilgiau. Geriau vietoj 3 nufotografuot viena, bet saldainiuka
Atsakyti