Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2007 05 11, 11:30)
pabandyk dar labiau atidaryt diafragmą  mastau.gif tik po to parodyk, kas išėjo  mirksiukas.gif
o dėl akmenų tai nežinau. tikriausiai principas būtų tas pats. gal kokią nuotrauką jau turi?

Na kad vel ta pati kadra pagaut man reiks vaziuot apie 100 km. Tai manau pabandysiu ant kitu objektu, arba susirasiu valti salia ezero kur gyvenu biggrin.gif . Kai pabandysiou tikrai parodysiu.
Del akmenu tai dar tik ruosiuosi, bet nenoreciau prasaut su kompozicija g.gif

O ka jaigu padaryt didele foto is atstumo kad matytus vieta ir akmuo. O i sios nuotraukos virsutine ( tarkim desne puse) iklijuoti pritraukta vaizda butent to uzraso g.gif
Gal matet kas kokiu pavyzdziu ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 05 11, 12:04)
aš galvoju, kad reikėtų sufokusuoti į užrašą, o visas fonas turėtų būti išplaukęs. na, kad būtų gilumo įspūdis, nes dabar nuotrauka yra plokščia.

Nepamiršk, kad pas rūlį muilinė, o su muilinėmis žaidimas su ryškumo zona labai ribotas. Čia su veidrodiniais (tiksliau tais, kurių matricos didelės) lengva ryškumo zoną mažą padaryti, o muilinėse atidarinėk tu tą diafragmą kiek nori, o ryškumo zona visvien didelė.

QUOTE(Ferrari @ 2007 05 11, 12:50)
Sveikos foto mamytės  biggrin.gif  Aš čia vis paskaitau jūsų temą, atsirenku pagrindinius fotografavimo principus, bet kai neturiu tinkamo aparato rankose, tai labi sunku viską įsiminti. Kitą savaitę žadu pirkti fotoaparatą. Veidrodinis mano sugebėjimams dar per geras, tai galvoju kažką iš šių pasirinkti.  g.gif
Fujifilm FinePix S6500fd (FinePix S6000fd)
Canon PowerShot S3 IS
Fujifilm FinePix S9600 (FinePix S9100)
Kurį patartumėt iš šių pasirinkti. O gal kokį kitokį už plius minus 1500 Lt

Galėtum plačiau paaiškinti savo teiginį, kad veidrodinis tau per geras? Čia iš serijos „tepuosi veidą burokėliais, nes Loreal nesu verta“?

Dar gerai būtų žinoti ką planuoji fotografuoti.

Ir aplamai, mano nuomone apie visus tuos „SLR-like“ yra labai griežta: jei jau norim muilinės, tai perkam muilinę, tą, kuri lengvai į kišenę telpa. Jei fotoaparato dydis mūsų negąsdina, tai perkam veidrodinį. O tie visi SLR-like — kažkoks nesusipratimas: turi visus muilinių ir veidrodinių minusus kartu sudėjus, bet neturi nei vieno iš jų privalumų. Vienintelis, mano manymu, vertas dėmesio aparačiukas yra Sony-R1 (tačiau jis ir kainuoja daugiau nei 2500Lt), bet kiti tai feeee.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 13:34)
Nepamiršk, kad pas rūlį muilinė, o su muilinėmis žaidimas su ryškumo zona labai ribotas. Čia su veidrodiniais (tiksliau tais, kurių matricos didelės) lengva ryškumo zoną mažą padaryti, o muilinėse atidarinėk tu tą diafragmą kiek nori, o ryškumo zona visvien didelė.
Galėtum plačiau paaiškinti savo teiginį, kad veidrodinis tau per geras? Čia iš serijos „tepuosi veidą burokėliais, nes Loreal nesu verta“?

Ir aplamai, mano nuomone apie visus tuos „SLR-like“ yra labai griežta: jei jau norim muilinės, tai perkam muilinę, tą, kuri lengvai į kišenę telpa. Jei fotoaparato dydis mūsų negąsdina, tai perkam veidrodinį. O tie visi SLR-like — kažkoks nesusipratimas: turi visus muilinių ir veidrodinių minusus kartu sudėjus, bet neturi nei vieno iš jų privalumų. Vienintelis, mano manymu, vertas dėmesio aparačiukas yra Sony-R1 (tačiau jis ir kainuoja daugiau nei 2500Lt), bet kiti tai feeee.

blink.gif Manau nelabai teisingai kalbi g.gif . Turi ir dideles muilines nemazai pliusu. Ir tie pliusai pakankami kad pirkti toki fotoaparata. schmoll.gif Nesutinku su tavo muomone.
Kai grysiu namo, parasysiu kas manau yra pliusai ir kas minusai. Dabar dirbu ir negaliu sedinet ilgai prie kompo dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 14:34)

Fotoaparato dydis manęs negąsdina, mane kaina gąsdina.
lengva šnekėti veidrodiniai veidrodiniai. Aš pvz. galėjau skirti sumą tik iki 1500 Lt. Tarkim už tiek paimčiau pigiausią veidrodinį - o kur visi objektyvai ir pan. Turėčiau skirti dar tiek pat.
O dėl compact tipo muilinės - ten dažniausiai nėra nustatymų, pasirenki reikiamą programą ir fotografuoji.
Todėl manyčiau, tam kad perprasti pagrindinius principus ir nustatymus ir neturint pakankamai lėšų tokio tipo fotoaparatai yra pats tas.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 13:34)

Dėl skaitmeninio, man topo centre pasakė, kad juo reikia mokėti naudotis, nes kitaip bus sunku padaryti kokybiškas nuotraukas. blush2.gif
Fotografuoju daugiausiai vaikus, gamtą ir vaikus gamtoje, dar kelionėse architektūrą.
Tiesiog noriu fotiko su rankiniais nustatymais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 11 gegužės 2007 - 14:00
QUOTE(Ferrari @ 2007 05 11, 14:53)
Dėl skaitmeninio, man topo centre pasakė, kad juo reikia mokėti fotografuoti, nes kitaip bus sunku padaryti kokybiškas nuotraukas.  blush2.gif
Fotografuoju daugiausiai vaikus, gamtą ir vaikus gamtoje, dar kelionėse architektūrą.
Tiesiog noriu fotiko su rankiniais nustatymais

Iš vis siūlyčiau nieko neklausyti, o pirkti intuityviai, tą kuris labiausiai limpa.
čia http://www.pbase.com/cameras galima pasižiūrėti norimo fotoaparato nuotraukų pavyzdžius. Nes prisiklausius visokių patarimų gali nusipirkti širdžiai nemielą daiktą, o paskuj gailėsies kad paklausei, nusipirkai ne tą ko nori ir pan.
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 05 11, 14:43)
blink.gif Manau nelabai teisingai kalbi  g.gif . Turi ir dideles muilines nemazai pliusu. Ir tie pliusai pakankami kad pirkti toki fotoaparata.  schmoll.gif Nesutinku su tavo muomone.

Lauksiu išvardintų pliusų smile.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 05 11, 14:45)
Fotoaparato dydis manęs negąsdina, mane kaina gąsdina.
lengva šnekėti veidrodiniai veidrodiniai. Aš pvz. galėjau skirti sumą tik iki 1500 Lt. Tarkim už tiek paimčiau pigiausią veidrodinį - o kur visi objektyvai ir pan. Turėčiau skirti dar tiek pat.

Tokiu atveju aš pirkčiau naudotą veidrodinį smile.gif Pvz. aš savo seną veidrodinį (senas — 1 metų senumo, 12 tūkstančių kadrų) pardaviau už 1100Lt smile.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 05 11, 14:45)
O dėl compact tipo muilinės -  ten dažniausiai nėra nustatymų, pasirenki reikiamą programą ir fotografuoji.
Todėl manyčiau, tam kad perprasti pagrindinius principus ir nustatymus ir neturint pakankamai lėšų tokio tipo fotoaparatai yra pats tas.

Dažniausiai, bet ne visada. Yra daug kompaktinių muilinių su visais rankiniais nustatymais, diafragmos, išlaikymo prioritetu.

QUOTE(Ferrari @ 2007 05 11, 14:53)
Dėl skaitmeninio, man topo centre pasakė, kad juo reikia mokėti fotografuoti, nes kitaip bus sunku padaryti kokybiškas nuotraukas.  blush2.gif

Oi, tik neklausyk tų topocentro „ekspertų“...
Su visais fotoaparatais fotografavimo principai yra vienodi ir tik niuansai skiriasi. Tas teiginys apie tai, kad su veidrodiniu reikia mokėti fotografuoti yra paremtas vienu vieninteliu dalyku: pas muilinukes yra didelė ryškumo zona ir dėl to su jomis labai lengva gauti ryškias nuotraukas. Su veidrodiniu fotografuojant iškart krenta į akis fokusavimo klaidos.
Atsakyti
niu dar bandau iš savo vakarykščio saulės gaudymo išspausti šį tą....
user posted image

P.S. tik nesmerkit už atkaklumą doh.gif niu man ta idėja su juodai balta saule taip prie širdies limpa doh.gif nes ten spalvų pas mane tikrai nėra, kurias vertėtų palikt... unsure.gif

P.S. po P.S. na saulę kampuotą biški palikau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 11 gegužės 2007 - 14:22
QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 15:13)
Lauksiu išvardintų pliusų smile.gif
Tokiu atveju aš pirkčiau naudotą veidrodinį smile.gif Pvz. aš savo seną veidrodinį (senas — 1 metų senumo, 12 tūkstančių kadrų) pardaviau už 1100Lt smile.gif

o aš norėčiau sužinoti tuos didžiuosius minusus smile.gif.

Tik aš esu nusistačius pries naudotų daiktų pirkimą, ypač fototechnikos, na nebent iš gerai pažįstamo žmogaus.
Šitoj berods temoj jau buvo minėta, kad neįmanoma patikrinti kiek iš tikro kadrų buvo padaryta.
O dar kiek už objektyvus reiktų suploti? Nes man pvz. standartinio nelabai užtektų - norėčiau ir macro gėlytėms ir ultrazoomo paukšteliams fotografuoti.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 05 11, 15:20)
o aš norėčiau sužinoti tuos didžiuosius minusus smile.gif

Muilinių (prie jų priskiriu ir DSLR-like) minusai:
- neturi optinių vaizdo ieškiklių;
- triukšmai (dėl mažos matricos);
- labai didelė ryškumo zona (dėl mažos matricos);
- lėtos.

Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 15:41)
Muilinių (prie jų priskiriu ir DSLR-like) minusai:
- neturi optinių vaizdo ieškiklių;
- triukšmai (dėl mažos matricos);
- labai didelė ryškumo zona (dėl mažos matricos);
- lėtos.

tai čia lyginant su brangiais dslr, o aš norėjau sužinoti minusus lyginant su kitom muilinėm, neskaitant dydžio.

o dėl šitų minusų...
kas yra optiniai vaizdo ieškikliai nesuprantu blush2.gif
triukšmai prie aukšesnio iso
labiau palieti foną galima rankytėmis smile.gif su PS, be to ne visiems to reikia (vien dėlto mokėti kelis tūkst. neverta)
lėtumo nepastebėjau, kaip tik man atrodė, kad yra pakankamai greitas.

ir užteks apie tai, nes vėl tai tampa diskusija tarp dviejų, kitiems neįdomu.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 05 11, 14:51)
tai čia lyginant su brangiais dslr, o aš norėjau sužinoti minusus lyginant su kitom muilinėm, neskaitant dydžio.

o dėl šitų minusų...
kas yra optiniai vaizdo ieškikliai nesuprantu  blush2.gif
triukšmai prie aukšesnio iso
labiau palieti foną galima rankytėmis smile.gif su PS, be to ne visiems to reikia (vien dėlto mokėti kelis tūkst. neverta)
lėtumo nepastebėjau, kaip tik man atrodė, kad yra pakankamai greitas.

ir užteks apie tai, nes vėl tai tampa diskusija tarp dviejų, kitiems neįdomu.

Idomu idomu biggrin.gif As savo nuomone jau ne karta sakiau apie DSLR pirkima. Pradedanciajam simta metu to nereikia. Per akis uzteks muilines. Daugelis niekada neperlipa muilines galimybiu ribos, juolab, kad jos siais laikais daro viska, tik peliu negaudo. DSLR pirkimas pradedanciajam, taip kaip ferrari pirkimas dalyvauti dviraciu lenktynese, vaziuojant atbulomis, su visomis is to isplaukianciomis pasekmemis. Ir dar, ne bet kokio ferrari, o pacios pigiausios komplektacijos biggrin.gif
Atsakyti