QUOTE(roolys @ 2007 05 11, 14:43)
Manau nelabai teisingai kalbi
. Turi ir dideles muilines nemazai pliusu. Ir tie pliusai pakankami kad pirkti toki fotoaparata.
Nesutinku su tavo muomone.
Lauksiu išvardintų pliusų
QUOTE(dejavu @ 2007 05 11, 14:45)
Fotoaparato dydis manęs negąsdina, mane kaina gąsdina.
lengva šnekėti veidrodiniai veidrodiniai. Aš pvz. galėjau skirti sumą tik iki 1500 Lt. Tarkim už tiek paimčiau pigiausią veidrodinį - o kur visi objektyvai ir pan. Turėčiau skirti dar tiek pat.
Tokiu atveju aš pirkčiau naudotą veidrodinį
Pvz. aš savo seną veidrodinį (senas 1 metų senumo, 12 tūkstančių kadrų) pardaviau už 1100Lt
QUOTE(dejavu @ 2007 05 11, 14:45)
O dėl compact tipo muilinės - ten dažniausiai nėra nustatymų, pasirenki reikiamą programą ir fotografuoji.
Todėl manyčiau, tam kad perprasti pagrindinius principus ir nustatymus ir neturint pakankamai lėšų tokio tipo fotoaparatai yra pats tas.
Dažniausiai, bet ne visada. Yra daug kompaktinių muilinių su visais rankiniais nustatymais, diafragmos, išlaikymo prioritetu.
QUOTE(Ferrari @ 2007 05 11, 14:53)
Dėl skaitmeninio, man topo centre pasakė, kad juo reikia mokėti fotografuoti, nes kitaip bus sunku padaryti kokybiškas nuotraukas.
Fotografuoju daugiausiai vaikus, gamtą ir vaikus gamtoje, dar kelionėse architektūrą.
Oi, tik neklausyk tų topocentro ekspertų...
Su
visais fotoaparatais fotografavimo principai yra vienodi ir tik niuansai skiriasi. Tas teiginys apie tai, kad su veidrodiniu reikia mokėti fotografuoti yra paremtas vienu vieninteliu dalyku: pas muilinukes yra didelė ryškumo zona ir dėl to su jomis labai lengva gauti ryškias nuotraukas. Su veidrodiniu fotografuojant iškart krenta į akis fokusavimo klaidos.