Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

juokauju lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Butu dar smagiau, kad kazkas Lt isverstu, nes as angliskai schmoll.gif
Tai gal nepradekim dabar ivairiom kalbom cia rasinet.
Man ir gi idomu kokiu ten keiksmazodziu priraset biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 05 09, 22:56)
juokauju  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

tai prisimeni biggrin.gif

nu laukiu, ka uzuolaidos fizikas parasys g.gif
Atsakyti
Na stai mano bandymai su saule cool.gif . Tiesa pasakius tai ir pats prasikeikiau su ta saule begaudydamas. Tema tikrai per sunki, ir koks asilas ja tokia sugalvojo blink.gif

lotuliukas.gif bandau idet savo fotografijas g.gif Nieko nesarpinau ir nespalvinau. Nesmagu man kazko sirdyje , kai pradedu su kompu koreguot blink.gif . Man vistiek kazkaip lieka geresnis orginalus variantas ax.gif Nieko as jau cia nebepadarysiu...

user posted image
* File size: 152491 bytes
* Camera make: SONY
* Camera model: DSC-H5
* Date/Time: 2007:05:09 20:21:04
* Resolution: 640 x 480
* Flash used: No
* Focal length: 15.5mm
* Exposure time: 0.0010 s (1/1000)
* Aperture: f/5.6
* ISO equiv.: 80
* Exposure bias: -1.00
* Whitebalance: Auto
* Metering Mode: matrix
* Exposure: shutter priority (semi-auto)
* Exposure Mode: Auto bracketing

user posted image
* File size: 160674 bytes
* Date/Time: 2007:05:09 20:05:28
* Resolution: 480 x 640
* Focal length: 66.5mm
* Exposure time: 0.0012 s (1/800)
* Aperture: f/8.0
* Exposure bias: -0.70
* Whitebalance: Manual
* Exposure: aperture priority (semi-auto)

user posted image
* File size: 88131 bytes
* Date/Time: 2007:05:09 18:29:41
* Resolution: 503 x 640
* Focal length: 6.0mm
* Exposure time: 0.0010 s (1/1000)
* Aperture: f/8.0
* Whitebalance: Manual
* Exposure: Manual
Sitai truputi nukirpau apacios , nes buvo ta verzle issokus blink.gif

Papildyta:
Jai imanoma , tai gal kelt tas tris i namu darbus ir psio, smile.gif Nebereiks vargt. Galesiu kitu darbus aptarinet... tongue.gif
Atsakyti
Effectively it changes the distance from the sensor plane to the "lens". But what it does in "real world" photography with 5 to 12 lenses moving around - I dont know.

Searching with favourite search engine on "lens movement" and "focus" did“t help that much eigther. I think there was some drawing on it on the flyer that came with one of my lenses. But I would have to check...and scan...
Papildyta:
Vsio, finito la komedija. Einam i miknacius, bo ryt vel 5.30 zadintuvas skambins.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 05 09, 23:11)
Effectively it changes the distance from the sensor plane to the "lens". But what it does in "real world" photography with 5 to 12 lenses moving around - I dont know.

Searching with favourite search engine on "lens movement" and "focus" did“t help that much eigther. I think there was some drawing on it on the flyer that came with one of my lenses. But I would have to check...and scan...

With your and others help it seems finally I'm starting to find the thruth smile.gif As fotolama has told and you have confirmed it (I mean focus lens) alows to focus on closer than infinity subjects. I don't know if it has something with a focal length and this I will try to find out. It would be good if you could share a drawing. Thanks for patience for all of you guys 4u.gif I wasn't right and now I know the reason.
Papildyta:
Fotolama, tu buvai teisus hi.gif Aciu. Man dar reikia viska sukramtyt, bet atrodo pagavau savo klaida. Busi netoli, uzsuk. Is manes drinks_cheers.gif
Atsakyti
cool.gif blink.gif as jau lietuviskai,kai diskutavot vis bandziau atsirinkt,kas kur..o dab,kai angliskai...tai dabadu dabadai,kaip niliangvai man sisiaka...

rolly,pirmoji kokia dramatiska bigsmile.gif man labai grazi.o dar pasiseke,kad saule teip graziai debesin atgule.. wub.gif

Ir trecioji,kur tom zvaigzdutem papylei unt vandens[nors noretusi,kad nebutu to purpuro aplink saule..] ...jega.Kazkaip uzkabino abi.Antroji pries jas nublanko,savo bespalviskumu.Jei butum ja viena be anu dvieju keles ..gal ziuretusi kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 10 gegužės 2007 - 00:00
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 09, 23:58)

rolly,pirmoji kokia dramatiska bigsmile.gif  man labai grazi.o dar pasiseke,kad saule teip graziai debesin atgule.. wub.gif

Ir trecioji,kur tom zvaigzdutem papylei unt vandens[nors noretusi,kad nebutu to purpuro aplink saule..] ...jega.Kazkaip uzkabino abi.Antroji pries jas nublanko,savo bespalviskumu.Jei butum ja viena be anu dvieju keles ..gal ziuretusi kitaip mirksiukas.gif

mirksiukas.gif smagu kad patinka rolleyes.gif . O tas purpuras tai biski gadina nervus. Na bet jau nieko nepadarysi smile.gif manau visiem tas purpuras maisys nufotografuot g.gif Ziuresim kas kaip nuo jo issisuks biggrin.gif

O antra tai sutinku, biski blankesne nei kitos, bet ji turi tokio naturalaus sepia atspalvio kuris atsiranda kai saule nepilnai islindusi mirksiukas.gif Ir tai, bent jau mane tai, kabina rolleyes.gif
Atsakyti
kažkaip labai negausiai šį kartą namų darbų biggrin.gif
Namų darbai

na, man tema įdomi. tik gaila, kad saulė nelabai rodosi.

įmetu savo namų darbus. tik parametrus vakare parašysiu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 10 gegužės 2007 - 07:28
po mano nesėkmių gaudant saulę, jūsų darbai atrodo WOW...na niekaip nepavyksta neišdegint dangaus. vakar tik dėl technikos reguliavau viską ir pleškinau,pleškinau ale nieko nesigavo padoraus, disko niekaip nesimato, plėmas per pusę foto ir tiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 05 09, 23:23)
Dajavu, gerai pazaidei. Nors siuo atveju ne fotografas, o programa susisluoja laurus smile.gif O tie 3 kadrai yra vadinami breketingu (gali ir 5 daryti).
Kur ir uz kiek pirkai PhotoImpact?

Pagaliau baigėte diskusiją 4u.gif

PhotoImpact galima mėnesiui parsisiųsti iš čia http://www.ulead.com/pi/
Kam sunku perprasti PS, šita programa labiau patiks.
(Mano aparatas tik tris kadrus daro.)

jau rodo foto, geocities buvo užlūžę vakar kažko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 10 gegužės 2007 - 08:10
Sveikuciai smile.gif

"Vakareja" F8, ISO 200, 1/80s
user posted image
Atsakyti