Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

sveikuciai

as tai ziuriu tikrai nestropi mokine, niekaip su namu darbais nepasirodau blush2.gif

o ir saule kazkur dingo doh.gif

Rsaulyte, sveika pargizus, mes cia taves seniai pasigede buvom 4u.gif ir sveikinimai susilaukus leliuko wub.gif

bet kaip fainai, kad cia tiek daug informacijos gali gauti, saunuoliai ir didelis aciu 4u.gif
Atsakyti
dar kartą peržiūrėjau nuotraukas ir ant antros katino nuotraukos (ant paties katino) irgi pastebėjau dėmelę nuo saulės. Pas mane nuotraukose ji melsva. Ar galima kažkaip jos išvengt ar čia jau tik fotošopo pagalba ją naikint?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 09 gegužės 2007 - 12:37
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 09, 12:37)
dar kartą peržiūrėjau nuotraukas ir ant antros katino nuotraukos (ant paties katino) irgi pastebėjau dėmelę nuo saulės. Pas mane nuotraukose ji melsva. Ar galima kažkaip jos išvengt ar čia jau tik fotošopo pagalba ją naikint?

Angliskai tos demes vadinamos "ghosts". Priezastis - diafragma. Dar yra bendresnis reiskinys, vadinamas "flare". Atsiranda, kai saule nepatenka i vaizdo ieskikli, bet yra salia http://www.vanwalree...tics/flare.html
Terminu versti i lietuviu kalba nesiimu smile.gif Trumpiau tariant, tai atspindziai nuo lesiu ir kitu pavirsiu objektyvo viduje. Gamintojai stengiasi kaip imanydami sumazinti situos trukumus, bet visiskai ju eliminuoti neimanoma (bent jau kol kas). Prie daugelio objektyvu kartu su stiklu pridedama vadinama "blenda" - plastmasinis ziedas, uzsukamas ant objektyvo galo. Daznai jis padeda eliminuoti "demes". Jei ne, vienintelis vaistas - photoshopas.
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2007 05 09, 09:59)
vakar pleškinau pleškinau. ale rezultato tenkinančio nepamačiau  doh.gif tenkinausi tuo, ką mačiau pro langą. idėjų buvo, bet įgyvendinti nepavyko  blush2.gif
čia visiems tūrbūt klius turėklo kreivumas...
user posted image

na o čia ryškumas šlubuoja, ale katino gaurai kur pasistoję, tai nori nenori neryšku gaunas  doh.gif
user posted image

P.S. čia dar nedėkit į ND. dar tikiuos surasiu ką geriau per savaitę, jei nepagailės dievulis saulės pademonstruot  rolleyes.gif

Katinelis aisku mielas, bet pries saule fotkint nelengva. Tvorele negriuva. Gal kiek pasvirus, bet tai netrukdo. Kita karta pamegink priverstinai ijungti blykste. Jinai pasvies pirma plana. Kad nebutu persviestas dangus ir sakos, ivesk neigiama ekspokorekcija.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 09, 13:59)
Angliskai tos demes vadinamos "ghosts". Priezastis - diafragma. Dar yra bendresnis reiskinys, vadinamas "flare". Atsiranda, kai saule nepatenka i vaizdo ieskikli, bet yra salia http://www.vanwalree...tics/flare.html
Terminu versti i lietuviu kalba nesiimu smile.gif Trumpiau tariant, tai atspindziai nuo lesiu ir kitu pavirsiu objektyvo viduje. Gamintojai stengiasi kaip imanydami sumazinti situos trukumus, bet visiskai ju eliminuoti neimanoma (bent jau kol kas). Prie daugelio objektyvu kartu su stiklu pridedama vadinama "blenda" - plastmasinis ziedas, uzsukamas ant objektyvo galo. Daznai jis padeda eliminuoti "demes". Jei ne, vienintelis vaistas - photoshopas.

Aišku, ačiū smile.gif Atrodo, kad man teks PS versija, bet būtinai pasidomesiu. 4u.gif
Atsakyti
fotkinta jau seniai.
Canon PowerShot A80, makro funkcija. pirmoj nuotraukoj nevykusiai nuklonuotas šiaudas blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 09, 12:59)
Katinelis aisku mielas, bet pries saule fotkint nelengva. Tvorele negriuva. Gal kiek pasvirus, bet tai netrukdo. Kita karta pamegink priverstinai ijungti blykste. Jinai pasvies pirma plana. Kad nebutu persviestas dangus ir sakos, ivesk neigiama ekspokorekcija.

aš bandžiau su blykste, labai susausėja katinėlio vaizdas. nemėgstu aš iš principo blykstės, jos apšviesti objektai man labai dirbtiniai tampa. o išgauti natūralumo nesugebu. bandžiau ir sumažint blykstės galingumą, kad tik apšviestų vos vos, bet irgi nelabai kas gavosi. o vat su ekspokorekcija reiks pasižaist g.gif dėkui 4u.gif

o aš ką tik grįžau šlapia iki paskutinio siūlelio... čia vadinas saulės ieškojau doh.gif buvo saulės gal tik 5-10 min, po to debesuota, galiausiai lyt pradėjo. ir kaip pasigailėjau, kad prastai pritraukia mano objektyvas. nepatikėjau: miesto centre, parke, kur nėra vandens, nuo lietaus po medžiu slėpėsi dančiasnapio patelė su mažyliu wub.gif (paukštis toks) dieve, kaip jie ten fainai slapstės nuo manęs. iškiša snapą ir vėl pasislepia. aš einu aplink medį, o jie irgi tyliai tyliai tapu tapu ir vėl nebematau. galiausiai užknisau juos ir nubėgo tolyn, kaip man tada reikėėėėjo normaliai pritraukiančio objektyvo... niu bet nebuvo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 08, 19:11)
Ech kaip man patinka su tavim diskutuoti  drinks_cheers.gif Kartais netgi tenka pasitikrinti zinias.
Iskuiciau visa interneta bandydamas rasti pagrinda tavo teiginiui, kad objektyvo zidinio nuotolis nepriklauso nuo kadro formato. Neradau. Radau va toki teigini: "Objektyvo židinio nuotolis – tai atstumas nuo objektyvo optinio centro iki matricos (arba juostos) kai objektyvasi sufokusuotas į begalybę. Skaičiuojamas milimetrais" ir dar va toki "The focal length of a lens is defined as the distance in mm from the optical center of the lens to the focal point, which is located on the sensor or film if the subject (at infinity) is "in focus"." Kad but aiskiau, va paveiksliukas http://www.dpreview....cture_angle.gif

Na ir...? Tas paveiksliukas ir tekstas tik patvirtina tai ką aš sakiau.
Atsakyti
Bitemaja, o jau rūpūžioko akys pirmoje thumbup.gif pabaik trinti šiaudą

Sillwio, a jūs kartais ne pedagogas pagal profesiją ar iš pašaukimo? Trumpai, koncentruotai, informatyviai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 09, 16:04)
Na ir...? Tas paveiksliukas ir tekstas tik patvirtina tai ką aš sakiau.

Geometrija mokeisi? Jeigu jautraus elemento dydis kinta, kinta ir zidinio nuotolis. Tai nera absoliutus dydis.

QUOTE(Starburst @ 2007 05 09, 16:28)
Sillwio, a jūs kartais ne pedagogas pagal profesiją ar iš pašaukimo?  Trumpai, koncentruotai, informatyviai thumbup.gif

Neduok die biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 09, 16:35)
Geometrija mokeisi? Jeigu jautraus elemento dydis kinta, kinta ir zidinio nuotolis. Tai nera absoliutus dydis.

bet siuo atveju juk zidinio nuotolis nekinta g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 05 09, 16:57)
bet siuo atveju juk zidinio nuotolis nekinta g.gif

Irodykit prasau 4u.gif Gal as visiskai durnas, bet man atrodo priesingai. Skaitmeniniu SLR kurejai sugalvojo kaip isvegti kruvos nauju objektyvu gamybos ir tiesiog vietoj juostos pastate matrica, kuri apkarpo ant jos plokstumos projetuojama vaizda. Ta galiu suprast ir pateisint. Bet va prie ko cia vidutinis formatas, negaliu suprast.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 09 gegužės 2007 - 17:04
QUOTE(sillwio @ 2007 05 09, 17:03)
Irodykit prasau  4u.gif Gal as visiskai durnas, bet man atrodo priesingai. Skaitmeniniu SLR kurejai sugalvojo kaip isvegti kruvos nauju objektyvu gamybos ir tiesiog vietoj juostos pastate matrica, kuri apkarpo ant jos plokstumos projetuojama vaizda. Ta galiu suprast ir pateisint. Bet va prie ko cia vidutinis formatas, negaliu suprast.

oi sillwio nesigincysiu su tavim, bet as suprantu taip - zidinio nuotolis nekinta, tiesiog sensoriaus dydis skaitmeniniuose ir juosteliniuose fotoaparatuose skirtingas, del to ir atsiranda tas koeficientas. pvz. musu mamyja juosteline, bet kadangi jos sensorius dar didesnis uz 35mm sensoriu, tai tas su to pacio zidinio nuotolio objektyvu dar kitaip matau g.gif

pasiklausiu savo wyshniaus vakare unsure.gif
Atsakyti