Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2007 05 08, 22:23)
ne konkursui, siaip "labas rytas".
daryta si kova Minske pro viesbiucio langa. beja, kaip buvo pageidauta, visiskai niekas nedaryta. tik sumazinta. ISO 200, f/8, 1/1000
Jeigu sudas, i vata nevyniokit smile.gif noriu zinot jusu nuomone. Mane jinai kabina. Kuo, nezinau.
user posted image

Idomu kaip atrodytu, jai saule dar nebutu taip aukstai pakilus, o tik matytusi puse jos islindusios uz tu namu tolumoje g.gif .Gal tada kontrastas butu ryskesnis g.gif Manau butent kontrasto ir truksta siam sedevrui mirksiukas.gif Labiausiai tai as suzavetas tuo kad dangus nepersviestas blink.gif .

Aisku cia as komentuoju stebedamas sia foto per savo kompa, kuris nelabai skirtas fotografiju stebejimui ax.gif
Papildyta:
user posted image
Fotografija visiskai NELIESTA .

* File size: 189307 bytes
* Camera make: SONY
* Camera model: DSC-H5
* Date/Time: 2007:05:08 20:56:55
* Resolution: 640 x 480
* Flash used: Yes (manual, red eye reduction mode, return light not detected)
* Focal length: 16.5mm
* Exposure time: 0.769 s
* Aperture: f/8.0
* ISO equiv.: 80
* Exposure bias: -2.00
* Whitebalance: Auto
* Metering Mode: matrix
* Exposure: shutter priority (semi-auto)
* Exposure Mode: Auto bracketing

Cia siandienos bandymu rezultatai g.gif , tik nereikia jos kelt kaip namu darba. Jokios saules as ten nematau schmoll.gif . Kai pagausiu saule tada ir kelsim mirksiukas.gif

Kai fotografavau jau buvo truputi suteme. Tai bandziau ivairiausius nustatymus ir programas. Si fotografija man labiausiai patiko is 128 kurias nutraukiau. Matau klaida kad dangus persviestas uz medzio, bet ten butent uz tu debesu ir leidos saule, todel ir isdegino taip smarkiai.

Kaip jum toks vaizdelis? Jai galima tiesiai sviesiai g.gif Kaip kolega pasake :

''Jeigu sudas, i vata nevyniokit smile.gif noriu zinot jusu nuomone'' Sillwio.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pasakymas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 09 gegužės 2007 - 00:01
O manes jei, atvirai, visai nekabina Sillwio foto. Atrodo,kad nuotrauka buvo ilgai ant saules laikyta ir ji isblukino visa grozi g.gif

Roolys, labai grazi foto thumbup.gif Labai grazi vandens, dangaus,akmenu, spalvu gama thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 05 08, 23:17)
O manes jei, atvirai, visai nekabina Sillwio foto. Atrodo,kad nuotrauka buvo ilgai ant saules laikyta ir ji isblukino visa grozi g.gif
Roolys, labai grazi foto thumbup.gif Labai grazi vandens, dangaus,akmenu, spalvu gama thumbup.gif

ji grazi,kaip sillwio sake'nezinau kuo'man tos geltonos spalvos zaismas patiko.ten anam poste spalvu gama turejo but kabutese,bet nebeleido taisyt.Tiesa,man is vaikystes atsimenu,kad labai patikdavo tos isbluke nuotraukos,gal todel tokia mmm..

O rollio medis[cia tas pats?labai patogiai ysilipt uzmaciau bigsmile.gif ] man irgi graziai ziuris mirksiukas.gif nors noretusi siektiek aiskumo ten per viduri,a tai dabar vyksta kazkoks veiksmas sau ir tiek.Na noretusi matyt toj vietoj bent gabaleli saules..Palauk dar.isaush[ar nusileis] ir tavoji, rolly mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 09 gegužės 2007 - 02:28
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 09, 02:24)
O rollio medis[cia tas pats?labai patogiai ysilipt uzmaciau bigsmile.gif ] man irgi graziai ziuris  mirksiukas.gif nors noretusi siektiek aiskumo ten per viduri,a tai dabar vyksta kazkoks veiksmas sau ir tiek.Na noretusi matyt toj vietoj bent gabaleli saules..Palauk dar.isaush[ar nusileis]  ir tavoji, rolly mirksiukas.gif

lotuliukas.gif netaspats medis biggrin.gif ,Bet prie topaties ezero mirksiukas.gif Jo del saules tai tiesa g.gif nesulaukiau as jos. Siandien bandysiu, gal pagausiu saules blyksni. Vakar tik pora kart blykstelejo tarp debesu, o as tuo metu ekspermentavau su nustatymais, tai rezultate gavau laaabai tamsius du kadrus su saules spinduliais. Bet jau nemanau kad jie verti pirmos vietos schmoll.gif netgi pasviesinus ar paspalvinus.
Papildyta:
QUOTE(Liepų takas @ 2007 05 09, 00:17)

Smagu kad patiko. Spalvos visos per melyna atspalvi. Ir itariu todel, kad prie horizonto buvo debesuota, bet tiesiai virs galvos buvo giedras melynas dangus rolleyes.gif . As labiau laukiau tokio raudono atspalvio is besiliaidziancios saules cool.gif
Atsakyti
Sillwio, as tavo miesta vis paziuriu ir zinok kai palenkiu ekrana ir stebiu i vaizda is apacios daugiau (na zinai kaip ant LCD ekranu is apacios ziurint uzsiniaukia) tai fotografija super gerai atrodo. Tik tada matosi dangus plemuotas nes su jpg kai spaude ar mazinant g.gif ,tai matyt spalvu pagailejo, tai ir neuztenka spalvu atkartot visai spalvu gamai. Ir dar del mazinimo. As tai nemazinu fotografiju dedamas i internetine saugykla. Ten taigi pazymi kokios rezoliucijos nuotrauka laikysi idejas, tai jie ir sumazina. Ir kaip pastebejau visai kokybiskai. Tik aisku truputi ilgiau siunciama foto i albuma...

Pabandyk darbe paziuret, tai suprasi ka as matau mirksiukas.gif del LCD ekrano .
Atsakyti
As jau net nebesuspeju su jusu tempais biggrin.gif Tema atsigavusi tikrai thumbup.gif

Rooly, ziuriu labai labai grazioje vietoje gyvenat wub.gif Lengva gerus kadrus gaudyti kai aplink tokie vaizdai wub.gif (tik ar nebus is sio mano pasakymo, kaip is to anekdoto apie gera foto technika ir gerus puodus lotuliukas.gif ) Bet ir sugebejima turi, tas nenugincyjama mirksiukas.gif thumbup.gif

Sillwio, i vata nevyniosiu... biggrin.gif Man nelabai ta foto blush2.gif

Patiko Liepu tako sauledziai seniau daryti wub.gif Tik datos nepatiko biggrin.gif
Ir zuvialios turbut jau konkursine nuotraukyte man visai thumbup.gif
Atsakyti
Sillwio, man gražu. labai šilta nuotrauka. ir tos geltonos spalvos pėrėjimai nuo tamsios iki šviesios man labai patinka.

Roolys, man mėlynos per daug. šaltokai atrodo, bet nuotrauka graži. o čia jūra? ar ežeras koks? aš vis negaliu atsigrožėt jūsų gyvenama vieta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 05 09, 07:18)
As jau net nebesuspeju su jusu tempais biggrin.gif  Tema atsigavusi tikrai thumbup.gif

Rooly, ziuriu labai labai grazioje vietoje gyvenat wub.gif  Lengva gerus kadrus gaudyti kai aplink tokie vaizdai wub.gif (tik ar nebus is sio mano pasakymo, kaip is to anekdoto apie gera foto technika ir gerus puodus lotuliukas.gif ) Bet ir sugebejima turi, tas nenugincyjama mirksiukas.gif  thumbup.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif juiokelis apie puodus tai thumbup.gif . del komplimentu , tai aciu mirksiukas.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 05 09, 07:21)
Roolys, man mėlynos per daug. šaltokai atrodo, bet nuotrauka graži. o čia jūra? ar ežeras koks? aš vis negaliu atsigrožėt jūsų gyvenama vieta  biggrin.gif

Patikek ir dar kaip buvo salta blink.gif , pusantros valandos prasedejau ant kranto laukdamas saules, o vejas tai didelis buvo, tik nesimato is bangu nes jos susiliejo del islaikmo ilgesnio mirksiukas.gif O ta melyna, kaip jau rasiau, nuo dangaus virs manes. Jis labai melynas buvo g.gif ir suteike visam vaizdui melynuma. O spalvinti fotografijas tai ne mano stiliui mirksiukas.gif
Cia ezeras, ir vienas is didesniu aplink mano gyvenama vieta. O jai suskaiciuot juos visus tai kokiam 20km spinduliu bus apie 25 ezerai mirksiukas.gif o gal ir daugiau.
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 09, 00:30)
Aš sillwio nuotraukėlę tai matau... tarsi rytinis pasiražymas prie lipant iš lovos.

O man primena vaizdialį per nepilnai atmerktų akių blakstienas. Tada saulės šviesa įdomiai lūžta ax.gif Labiausiai, kas patinka toje sillwio foto, tai atspalvis smile.gif Švelniai kutenantis (kaip pavyko išgauti?). O ratilai, turbūt, nuo mažinimo?

QUOTE(roolys @ 2007 05 09, 01:00)
Kaip jum toks vaizdelis?

Nugi - mėlynas biggrin.gif Gerąja prasme. Kur kairėje pusėje vanduo ir akmenys, net nerealiai atrodo. Ko trūksta? Bandau įsivaizduoti saulę, kairiau ir į viršų nuo foto centro biggrin.gif

Sąvaržėle, super gražus gaudomas spindulys-saulė. Bet mažylis pirštas nu ne vietoje. Tai ir norisi "pasukti" jį kur nors lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 05 09, 09:10)
Patikek ir dar kaip buvo salta  blink.gif , pusantros valandos prasedejau ant kranto laukdamas saules, o vejas tai didelis buvo, tik nesimato is bangu nes jos susiliejo del islaikmo ilgesnio  mirksiukas.gif O ta melyna, kaip jau rasiau, nuo dangaus virs manes. Jis labai melynas buvo  g.gif ir suteike visam vaizdui melynuma. O spalvinti fotografijas tai ne mano stiliui  mirksiukas.gif

ale mes jau paranojikai daromės dėl fotografavimo lotuliukas.gif . aš savaitgalį, jei tik oras bus geras, ketinu važiuot su diedu žvejot, t.y. saulės gaudyt doh.gif ir keltis velniai žino kokioj ankstybėj blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 05 09, 09:31)
ale mes jau paranojikai daromės dėl fotografavimo  lotuliukas.gif

Sakiau, kad čia ligos diagnozė. Bet jūsų - jau antra stadija lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 08, 23:23)

sutinku su kitom nuomonem - labai kontrasto truksta mirksiukas.gif butu tikrai thumbup.gif vaizdelis.. patinka man labai, kai tokie sluoksniai matosi ax.gif

Atsakyti