Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 08, 12:31)
Reikia patarimo:
kokio obejektyvo man reiketu vaziuojant i Italijos pietus  g.gif  Turiu 18-135mm.
Speju, kad kokio teleskopinio  blush2.gif

Spėju, kad ne. Kuo tau turimas 18-135 neįtinka?

Teleobjektyvai (ne teleskopiniai) reikalingi labai specifinėms reikmėms: sportas, paukščiukai ir pan.

O važiuodamas Italijon, aš kaip tik pasidairyčiau kokio nors plačiakampio, pvz. Tokina 12-24/f4.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 08 gegužės 2007 - 12:37
QUOTE(fotolama @ 2007 05 08, 12:36)
Spėju, kad ne. Kuo tau turimas 18-135 neįtinka?

Teleobjektyvai (ne teleskopiniai) reikalingi labai specifinėms reikmėms: sportas, paukščiukai ir pan.

O važiuodamas Italijon, aš kaip tik pasidairyčiau kokio nors plačiakampio, pvz. Tokina 12-24/f4.

Dekui uz patarima ir pataisyma blush2.gif
Pabandysiu susitart, gal man isnuomotu g.gif
Na man jis tinka, tik noriu geru nuotrauku atsivezt, o ir praktika butu gera. Sitas placiakampis tiktu mano Nikonui?
Pasiklausinesiu ar ten yra kokiu gyvunu specifiniu, kuriuos butu galima nufotografuot.

Tik nesijuok, bet as galvojau kad tu user posted image blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 08 gegužės 2007 - 12:55
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 08, 10:25)
Tai ka Silwio reikia sveikint?  4u.gif

Kokia proga? smile.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 08, 11:31)
Reikia patarimo:
kokio obejektyvo man reiketu vaziuojant i Italijos pietus  g.gif  Turiu 18-135mm.
Speju, kad kokio teleskopinio  blush2.gif

Fotolama teisus. Placiakampis peizazams nepamainomas. Tele irgi nepamaisytu, bet jei reiktu rinktis is 2, imciau placiakampi.
Atsakyti
šiaip gal kam kada prireiks ką nors išsinuomot...
http://www.fotorent.lt/ mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 08, 12:55)
Kokia proga? smile.gif
Fotolama teisus. Placiakampis peizazams nepamainomas. Tele irgi nepamaisytu, bet jei reiktu rinktis is 2, imciau placiakampi.

Sumaisiau blush2.gif pagalvojau, kad sia savaite tu nugaletojas, bet po to po 100 puslapiu atgal atsekiau, kad Rolys blush2.gif Tad sorry, kad susimaisiau.

Dekui uz patarima. Pabandysiu primiausia susitarti del placiakampio, tada gal dar del teleobjektyvo.
O koki tu rekomenduotum, nezinau ar pavyks Nikkor, jei duotu Sigma, manot verta imti?

Sveikinimai Rolys 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2007 05 08, 12:58)
http://www.fotorent.lt/  mirksiukas.gif

Cia viskas tik Canon g.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 08, 12:58)
Sumaisiau  blush2.gif  pagalvojau, kad sia savaite tu nugaletojas, bet po to po 100 puslapiu atgal atsekiau, kad Rolys  blush2.gif  Tad sorry, kad susimaisiau.
Sveikinimai Rolys  4u.gif

Tai nieko tokio ax.gif nedaug teapsirikai biggrin.gif . Aciu uz sveikinimus mirksiukas.gif
Papildyta:
Sillwio, ziurinejau objektyvus, tai jaigu su didesne skyle tai ir kaina kosmine g.gif
O su juostele F/4 nebus per siauras g.gif ( gal pacia juostele pirkt tada 400 ISO ir pakaks tos sviesos g.gif )
Koki tu turejai zoomini , kuri pardavei ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 08 gegužės 2007 - 13:07
QUOTE(Sansara @ 2007 05 08, 13:58)
http://www.fotorent.lt/  mirksiukas.gif

gaila, kad tik Canon. būtų labai įdomu pasibandyt.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 08, 13:02)
Papildyta:
Cia viskas tik Canon  g.gif

nu vat kad.... irgi tik dabar pastudijavau, kad užsiciklinę žmonės biiiiški doh.gif nei vieno kitos firmos...
Atsakyti
o čia šiaip idėja rolleyes.gif man žiauriai patiko šešėlio žaismas blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 08, 13:02)
Sumaisiau  blush2.gif  pagalvojau, kad sia savaite tu nugaletojas, bet po to po 100 puslapiu atgal atsekiau, kad Rolys  blush2.gif  Tad sorry, kad susimaisiau.

Dekui uz patarima. Pabandysiu primiausia susitarti del placiakampio, tada gal dar del teleobjektyvo.
O koki tu rekomenduotum, nezinau ar pavyks Nikkor, jei duotu Sigma, manot verta imti?

Nieko tokio smile.gif
Pvz Sigma 10-20 visi giria, taip pat Tokina 12-24 arba Tamron 11-18. Is tu triju imciau Sigma.

QUOTE(roolys @ 2007 05 08, 13:06)
Sillwio, ziurinejau objektyvus, tai jaigu su didesne skyle tai ir kaina kosmine  g.gif
O su juostele F/4 nebus per siauras  g.gif ( gal pacia juostele pirkt tada 400 ISO ir pakaks tos sviesos  g.gif )
Koki tu turejai zoomini , kuri pardavei ?

Minimali diafragma (F/4) neturi jokio rysio su matymo kampu. F/4 pakankamai sviesus stiklas sakyciau, aisku reikia ziuret koks. Matymo kampas priklauso nuo zidinio nuotolio (kitaip sakant milimetru). Cia yra vienas fokusas. Skaitmeniniui veidrodiniui 18 mm yra kiek mazoka placiam kampui, nes ant skaitmeninio pvz. Nikon, zidinio nuotilis dauginamas is 1.5 (canon - 1.6) ir virsta 27 mm. Todel skaitmeniniui geriau koks 10 mm (15mm perskaiciavus). Taigi, juostiniui tu 18mm per akis, o su 10 matysi savo ausis smile.gif (juokauju aisku, bet netoli to)
As turejau sigma 70-300 APO macro. Geras stiklas buvo pradziai.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 08, 14:58)
Pvz Sigma 10-20 visi giria, taip pat Tokina 12-24 arba Tamron 11-18. Is tu triju imciau Sigma.

Bet geriausias iš šitų trijų yra Tokina smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 05 08, 14:58)
Minimali diafragma (F/4) neturi jokio rysio su matymo kampu.

Įtariu, kad jis buvo susirūpinęs siauresne ryškumo zona.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 08, 14:05)
Bet geriausias iš šitų trijų yra Tokina smile.gif

Galbut, ale man 10 mm labai skaniai atrodo smile.gif
Atsakyti