QUOTE(fotolama @ 2007 05 08, 06:31)
Chebra, baikit juokinti su tom juostom
Visų pirma, mane, visąlaik labai stebina žmonių įsivaizduojamas skirtumas tarp skaitmeninės ir analoginės fotografijos. Mielieji, to skirtumo praktiškai nėra. Skaitmeninės fotografijos atveju fotoaparatas fokusuoja vaizdą ant šviesai jautrios matricos, analoginės fotografijos atveju fotoaparatas fokusuoja vaizdą ant šviesai jautrios juostos/plokštelės.
Fotografui dėl to, galima sakyti,
nei šilta nei šalta. Jis lygiai taip pat turi sukomponuoti kadrą, lygiai taip pat nusistatyti diafragmą bei išlaikymą.
Tiesa, yra keli niuansai.
1) Skaitmenoje galima keisti jautrumą, analoge kokio jautrumo juostą įsidėsi, tokią ir turėsi

2) Klystate manydami, kad į juostą fotografuoti sunkiau. Atvirkščiai. Aišku, iškart ką gavote nepamatysite, bet iš esmės fotografuojant į negatyvinę juostą, fotografuoti yra žymiai lengviau, nei į skaitmeną. Taip yra dėl gerokai didesnio juostos dinaminio diapazono (pamenat, juk net paprasčiausios juostinės muilinės debesų neišdegindavo) + negatyvinė juosta yra labai atlaidi pereksponavimui. Galima iki +3EV pereksponuoti ir nieko baisaus neatsitiks. Dėl to fotografuojant į juostą bemaž visi kadrai bus tinkamai eksponuoti. Visa šita negalioja skaidrėms, į joms ekspoziciją reikia nustatyti taip pat tiksliai kaip skaitmenai.
3) Fotografuodami į juostą užsiknisit beieškodami gero labo, kur jus išklausys ir kokybiškai padarys to, ko norite. Be to, tikrai neberasit labo, kuris ir nuotraukas daro analoginiu būdu. Dabar visvien visas juosteles skanuoja, o tada jau gautą failą spausdina. Su skaidrėm Lietuvoj išvis problema, jas ryškina vienoje vietoje -- Vilniuje ProCentre. Vienos skaidrinės juostelės išryškinimas kainuoja ~20Lt.
4) Patiems užsiimti skanavimu yra skausmas tam tikroj kūno vietoj. Visų pirma geri skaneriai kainuoja
labai daug. Su nelabai gerais skaneriais gausite rezultatus su prastesne kokybe, nei tiesai iš skaitmeninio aparato. Su spalvomis karas garantuotas

5) Ant juostinio veidrodinio aparato pamatysit kas yra geras vaizdo ieškiklis (ypač tie, kurie turit Olympus, Nikon D50, D70, Canon 300/350/400).
Trumpai rašant: šiaip, pasižaidimui, egzotikai galima pafotografuoti į juostą, bet kažkokių stulbinančių rezultatų nesitikėkit, nuo to geresniais fotografais netapsit, o visas procesas su skaitmena yra žymiai patogesnis.
Beje, jei kuriam juostom susižavėjusiam Nikonistui reikia juostinio fotiko guli pas mus nenaudojamas Nikon F65...
Smagu kai paaiskina zmones tiesiai sviesiai.

Ir manau kad cia bus kaiptik man.

As neprofesionalas ir nesiruosiu juo but. Man fotografuot patinka tik del gero laiko praleidimo. ir sentimentu is ankstyvos jaunystes

. Senus laikus gera atsimint
Pas mane bendradarbiu pora yra kurie fotografuoja su juostom (skaidres ir netik). teks ju prasyt pagalbos del juosteliu ryskinimo. Jie namie turi yrangas skaidrem tvarkyt

Manau pades ir man

O turim ir miestely atelje pora kurie kaip supratau jau dirba koki 50 metu

( apsikabineje atelje visokiais apdovanojimais ir sertifikatais) Pas juos manau irgi gausiu paslaugu
O tai kad tik veliau pamatysiu kokie kadrai gavos tai tik dar pakelia azarta
Man fotkint tiesiog miela ir tiek
Zinoma skaitmeninio neatsisakysiu

, su juo irgi labai smagu fotkint. Butent del greito rezultato

ir pigumo

.
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 05 08, 07:13)
Fotolama
Pas mane irgi guli juostinis Canon Rebel ir galvoju kur ji nukisti
Roolys, sveikinimai laimejus

Ir labai malonu, kad mano nuotrauka uzkabino aki

Dekui
tavo pirmoji foto tikrai gerai ziuris

. mano supermamai irgi labai patiko

. Tik nesuprantu kodel tu taip nemanei