Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Temos paskelbejau,iskarto kilo klausimas.Va siandienos pasivaiksciojime radau keleta fuotkiu is kuriu pakilo klausimas.Ar ta tema turi but tiesiogiai susijusi su SAULE ir jos patekejimu ir nusileidimu[ta prasme,kad ji dominuotu,kaip kad peizazas],ar ji gali but pateikta ir tarkim taip.Ce kaip pvz.Siandienos saules blyksnis....
[ce turbut as ne y tema,bite,tai net nesitaikyk inmest konkursan,ce tik uzklausima rolliui noriu duot..]

"isleiskit ja!isleiskit!!" hihihi.gif [f/7.1,exp.1/220,ISO 400] "as ja isleisiu" [f/7.1,exp.1/400,ISO 400]
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 08 gegužės 2007 - 04:26
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 08, 04:13)
Temos paskelbejau,iskarto kilo klausimas.Va siandienos pasivaiksciojime radau keleta fuotkiu is kuriu pakilo klausimas.Ar ta tema turi but tiesiogiai susijusi su SAULE ir jos patekejimu ir nusileidimu[ta prasme,kad ji dominuotu,kaip kad peizazas],ar ji gali but pateikta ir tarkim taip.Ce kaip pvz.Siandienos saules blyksnis....
[ce turbut as ne y tema,bite,tai net nesitaikyk inmest konkursan,ce tik uzklausima rolliui noriu duot..]

"isleiskit ja!isleiskit!!" hihihi.gif [f/7.1,exp.1/220,ISO 400]          "as ja isleisiu" [f/7.1,exp.1/400,ISO 400]
user posted image                user posted image

ax.gif siaip kilo mintis apie saule ir sukuriau tema tokia blush2.gif . Cia Sillwio kaltas biggrin.gif , jis mane pastumejo parodydamas savo sauleteki mirksiukas.gif Tai ir pagalvojau, kaip butu grazu jai daug tokiu vaizdeliu pririnktume apie saule smile.gif
O del sauliu netiesiogine prasme, tai manau dekim irgi. Nes taigi galima ir saule akcentuoti parodant ja nors ir ant cinkuoto kibiro rolleyes.gif Bus tik idomiau thumbup.gif
Tik aisku balsuojant manau bus atsizvelgta kad tikrai butu akcentuojama saule mirksiukas.gif

Ir del taisykliu g.gif Itariu kad be reikalo uzsiminiau g.gif Per daug karstu diskusiju del tu taisykliu. Del manes tai tegu lieka viskas kaip buvo. Nes neimanoma visiem ivest vienoda standarta, kadangi ir kameros visu skirtingos ir nevisi turi priedu prisipirke. O kaikurie priedai yra kompensuojami su PS, tai kaip ir teisinga butu....
Gal tik parasyt uztektu kas buvo butent daryta, nes kai paziuri i fotografijas kaikurias tai neina suprast ar cia mano fotikas tokiom spalvom neryskiom fotkina ar cia paspalvinta su PS. Tada bent jau neapsijuoksi klausdamas kaip tokias ryskias spalvas isgauna fotografuojant rolleyes.gif

Vienu zodziu man gerai visaip mirksiukas.gif
Atsakyti
Chebra, baikit juokinti su tom juostom smile.gif

Visų pirma, mane, visąlaik labai stebina žmonių įsivaizduojamas skirtumas tarp skaitmeninės ir analoginės fotografijos. Mielieji, to skirtumo praktiškai nėra. Skaitmeninės fotografijos atveju fotoaparatas fokusuoja vaizdą ant šviesai jautrios matricos, analoginės fotografijos atveju fotoaparatas fokusuoja vaizdą ant šviesai jautrios juostos/plokštelės.

Fotografui dėl to, galima sakyti, nei šilta nei šalta. Jis lygiai taip pat turi sukomponuoti kadrą, lygiai taip pat nusistatyti diafragmą bei išlaikymą.

Tiesa, yra keli niuansai.

1) Skaitmenoje galima keisti jautrumą, analoge kokio jautrumo juostą įsidėsi, tokią ir turėsi smile.gif
2) Klystate manydami, kad į juostą fotografuoti sunkiau. Atvirkščiai. Aišku, iškart ką gavote nepamatysite, bet iš esmės fotografuojant į negatyvinę juostą, fotografuoti yra žymiai lengviau, nei į skaitmeną. Taip yra dėl gerokai didesnio juostos dinaminio diapazono (pamenat, juk net paprasčiausios juostinės muilinės debesų neišdegindavo) + negatyvinė juosta yra labai atlaidi pereksponavimui. Galima iki +3EV pereksponuoti ir nieko baisaus neatsitiks. Dėl to fotografuojant į juostą bemaž visi kadrai bus tinkamai eksponuoti. Visa šita negalioja skaidrėms, į joms ekspoziciją reikia nustatyti taip pat tiksliai kaip skaitmenai.
3) Fotografuodami į juostą užsiknisit beieškodami gero labo, kur jus išklausys ir kokybiškai padarys to, ko norite. Be to, tikrai neberasit labo, kuris ir nuotraukas daro analoginiu būdu. Dabar visvien visas juosteles skanuoja, o tada jau gautą failą spausdina. Su skaidrėm Lietuvoj išvis problema, jas ryškina vienoje vietoje -- Vilniuje ProCentre. Vienos skaidrinės juostelės išryškinimas kainuoja ~20Lt.
4) Patiems užsiimti skanavimu yra skausmas tam tikroj kūno vietoj. Visų pirma geri skaneriai kainuoja labai daug. Su nelabai gerais skaneriais gausite rezultatus su prastesne kokybe, nei tiesai iš skaitmeninio aparato. Su spalvomis karas garantuotas smile.gif
5) Ant juostinio veidrodinio aparato pamatysit kas yra geras vaizdo ieškiklis (ypač tie, kurie turit Olympus, Nikon D50, D70, Canon 300/350/400).

Trumpai rašant: šiaip, pasižaidimui, egzotikai galima pafotografuoti į juostą, bet kažkokių stulbinančių rezultatų nesitikėkit, nuo to geresniais fotografais netapsit, o visas procesas su skaitmena yra žymiai patogesnis.

Beje, jei kuriam juostom susižavėjusiam Nikonistui reikia juostinio fotiko — guli pas mus nenaudojamas Nikon F65...
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 08, 05:13)

"isleiskit ja!isleiskit!!" hihihi.gif [f/7.1,exp.1/220,ISO 400]          "as ja isleisiu" [f/7.1,exp.1/400,ISO 400]
user posted image             

kadangi Roolys leido dėt tokias nuotraukas. aš labai norėčiau šitą tavo nuotrauką įdėt - labai graži spalviškai mirksiukas.gif tai aš ją įdėsiu, gerai?
o kur tu čia tokią vietą radai?
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 05 08, 01:16)
bliamba, siemet snukerio finalas siaubingai man nervus tampo... jauciuosi, kaip kad senais gerais laikais uz lietuviska krepsini besirgdama doh.gif

aš vakar tik taisykles išsiaiškinau to žaidimo blush2.gif biggrin.gif. įdomu pažiūrėt
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 08, 06:31)

Fotolama drinks_cheers.gif
Pas mane irgi guli juostinis Canon Rebel ir galvoju kur ji nukisti biggrin.gif

Roolys, sveikinimai laimejus 4u.gif Ir labai malonu, kad mano nuotrauka uzkabino aki ax.gif Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 05 07, 17:04)
ant kiek kitos dvi tiesiog nuotraukos buvo, tiek pirmoji buvo wow... nezinau kodel, lyg nieko ypatingo, bet matyt pagavai super kampa befotografuodama. neturejau net ka pridurti... noreciau tokios ant savo sienos 4u.gif

Wow koks ivertinimas wub.gif Dekui, labai smagu tai girdeti 4u.gif
Atsakyti

Visų pirma, mane, visąlaik labai stebina žmonių įsivaizduojamas skirtumas tarp skaitmeninės ir analoginės fotografijos. Mielieji, to skirtumo praktiškai nėra. Skaitmeninės fotografijos atveju fotoaparatas fokusuoja vaizdą ant šviesai jautrios matricos, analoginės fotografijos atveju fotoaparatas fokusuoja vaizdą ant šviesai jautrios juostos/plokštelės.

Fotografui dėl to, galima sakyti, nei šilta nei šalta. Jis lygiai taip pat turi sukomponuoti kadrą, lygiai taip pat nusistatyti diafragmą bei išlaikymą.

1) Skaitmenoje galima keisti jautrumą, analoge kokio jautrumo juostą įsidėsi, tokią ir turėsi smile.gif
2) Klystate manydami, kad į juostą fotografuoti sunkiau. Atvirkščiai. Aišku, iškart ką gavote nepamatysite, bet iš esmės fotografuojant į negatyvinę juostą, fotografuoti yra žymiai lengviau, nei į skaitmeną. Taip yra dėl gerokai didesnio juostos dinaminio diapazono (pamenat, juk net paprasčiausios juostinės muilinės debesų neišdegindavo) + negatyvinė juosta yra labai atlaidi pereksponavimui. Galima iki +3EV pereksponuoti ir nieko baisaus neatsitiks. Dėl to fotografuojant į juostą bemaž visi kadrai bus tinkamai eksponuoti. Visa šita negalioja skaidrėms, į joms ekspoziciją reikia nustatyti taip pat tiksliai kaip skaitmenai.
3) Fotografuodami į juostą užsiknisit beieškodami gero labo, kur jus išklausys ir kokybiškai padarys to, ko norite. Be to, tikrai neberasit labo, kuris ir nuotraukas daro analoginiu būdu. Dabar visvien visas juosteles skanuoja, o tada jau gautą failą spausdina. Su skaidrėm Lietuvoj išvis problema, jas ryškina vienoje vietoje -- Vilniuje ProCentre. Vienos skaidrinės juostelės išryškinimas kainuoja ~20Lt.
4) Patiems užsiimti skanavimu yra skausmas tam tikroj kūno vietoj. Visų pirma geri skaneriai kainuoja labai daug. Su nelabai gerais skaneriais gausite rezultatus su prastesne kokybe, nei tiesai iš skaitmeninio aparato. Su spalvomis karas garantuotas smile.gif
5) Ant juostinio veidrodinio aparato pamatysit kas yra geras vaizdo ieškiklis (ypač tie, kurie turit Olympus, Nikon D50, D70, Canon 300/350/400).

Trumpai rašant: šiaip, pasižaidimui, egzotikai galima pafotografuoti į juostą, bet kažkokių stulbinančių rezultatų nesitikėkit, nuo to geresniais fotografais netapsit, o visas procesas su skaitmena yra žymiai patogesnis.

Beje, jei kuriam juostom susižavėjusiam Nikonistui reikia juostinio fotiko — guli pas mus nenaudojamas Nikon F65...

Smagu kai paaiskina zmones tiesiai sviesiai. mirksiukas.gif Ir manau kad cia bus kaiptik man. rolleyes.gif As neprofesionalas ir nesiruosiu juo but. Man fotografuot patinka tik del gero laiko praleidimo. ir sentimentu is ankstyvos jaunystes smile.gif . Senus laikus gera atsimint thumbup.gif
Pas mane bendradarbiu pora yra kurie fotografuoja su juostom (skaidres ir netik). teks ju prasyt pagalbos del juosteliu ryskinimo. Jie namie turi yrangas skaidrem tvarkyt mirksiukas.gif Manau pades ir man ax.gif O turim ir miestely atelje pora kurie kaip supratau jau dirba koki 50 metu rolleyes.gif ( apsikabineje atelje visokiais apdovanojimais ir sertifikatais) Pas juos manau irgi gausiu paslaugu mirksiukas.gif
O tai kad tik veliau pamatysiu kokie kadrai gavos tai tik dar pakelia azarta thumbup.gif thumbup.gif

Man fotkint tiesiog miela ir tiek wub.gif

Zinoma skaitmeninio neatsisakysiu drinks_cheers.gif , su juo irgi labai smagu fotkint. Butent del greito rezultato thumbup.gif ir pigumo mirksiukas.gif .
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 05 08, 07:13)
Fotolama drinks_cheers.gif
Pas mane irgi guli juostinis Canon Rebel ir galvoju kur ji nukisti biggrin.gif 

Roolys, sveikinimai laimejus 4u.gif Ir labai malonu, kad mano nuotrauka uzkabino aki ax.gif  Dekui 4u.gif

tavo pirmoji foto tikrai gerai ziuris thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . mano supermamai irgi labai patiko thumbup.gif . Tik nesuprantu kodel tu taip nemanei mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 08 gegužės 2007 - 07:33
QUOTE(roolys @ 2007 05 07, 20:08)
As maniau kad neimanoma laimet su visiskai netaisyta foto  g.gif , ir kai spalvos nera labai ryskios. Ir kompozicija tokia kokia gaunas.
Gal padaryt taip, kad i namu darbus det tiktai fotografijas kurios neliestos jokiu programu isskyrus resize.  rolleyes.gif Nes skyrelis ir vadinas mokomes fotografuoti o ne mokomes dirbti su PS  ax.gif

aš kaip dauguma manau, kad tai laaabai humanistinis ir progresyvus požiūris, tačiau jis nelabai teisingas turinčių skirtingą techniką atžvilgių. kai kas ir su muilinėm fotkina, kai kas tik su kit'iniais objektyvais, o kai kas turi tele, macro, plačiaekreanius ir dar krūvą filtrų, stovų ir t.t. ne visoms temoms tas skirtumas jaučias, bet gali būt temų, kuriose aš negalėsiu konkuruoti su žmogum turinčių daugiau objektyvų.
PS visus sulygina blush2.gif
tai nesupratau, kokios ten galutinės taisyklės? ką galima keisti, ko ne...
Atsakyti

Sutinku su tavim beveik 100% smile.gif Neskaitant smulkmenu, iki kuriu besimokantis fotografijos su juostiniu aparatu tikrai negreitai pats prieis (tokiu kaip dinaminis diapazonas ir t.t), juostinis privercia gerai pamastyti pries fotografuojant. Noriu pasakyti, kad zmogus 10 kartu pagalvos pries nufotografuodamas, o ne 1 karta pagalvos ir 10 nufotografuos, kaip su skaitmena smile.gif Gal nera blogas ir antras variantas. Prifotografuoji 300 kadru ir atrenki 5, skaitmena leidzia ta. Bet visvien laikausi savo nuomones, kad pries paspaudziant geriau pagalvot. Internetas uzverstas milijonais tokiu niekam tikusiu "darbu".
Kaip ten del to F65..?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 07, 23:55)
Man sita ideja juokinga iki apsisisiojimo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
As rasiau su ironija ir apie dydi ir apie redagavima, remelius ir sepija. Dar norejau parasyt, kad pries dedami namu darbus cia, siusim originalus su veikianciu exif'u teismo medicinos ekspertams ir jie nuspres, ar daryta kas ar ne.
As sutiksiu su bet kokiu sprendimu, nes tas esmes nekeicia.

thumbup.gif lotuliukas.gif

Na, protinguoliai fotoexpertai (čia be bajerio), norėčiau išgirsti atsakymą, kuo skiriasi PS daryta pėvėzė: Sepia, nuo fotoaparatu darytos su WB Sepia? Ir atitinkamai visi mėlyni, riaudoni ir t. t. filtrai ar spalvų intensyvinimas? Čia po vakarykščio pasiskaitinėjimo keli klaustukai atsirado ax.gif

O ta nuotrauka su saulėlydžiu prie jūros ir žmogumi bigsmile.gif thumbup.gif Dangaus gali būti ir mažiau.
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 05 08, 08:01)
thumbup.gif  lotuliukas.gif

Na, protinguoliai fotoexpertai (čia be bajerio), norėčiau išgirsti atsakymą, kuo skiriasi PS daryta pėvėzė: Sepia, nuo fotoaparatu darytos su WB Sepia? Ir atitinkamai visi mėlyni, riaudoni ir t. t. filtrai ar spalvų intensyvinimas? Čia po vakarykščio pasiskaitinėjimo keli klaustukai atsirado  ax.gif

Niekuo. Algoritmas tas pats. Viskas priklauso, kiek "rimtas" aparatas siuo aspektu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 05 08, 07:39)
aš kaip dauguma manau, kad tai laaabai humanistinis ir progresyvus požiūris, tačiau jis nelabai teisingas turinčių skirtingą techniką atžvilgių. kai kas ir su muilinėm fotkina, kai kas tik su kit'iniais objektyvais, o kai kas turi tele, macro, plačiaekreanius ir dar krūvą filtrų, stovų ir t.t. ne visoms temoms tas skirtumas jaučias, bet gali būt temų, kuriose aš negalėsiu konkuruoti su žmogum turinčių daugiau objektyvų.
PS visus sulygina  blush2.gif
tai nesupratau, kokios ten galutinės taisyklės? ką galima keisti, ko ne...

Kaip supratau kad vieningos nuomones nebus, tai tegu lieka kaip buvo g.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 05 08, 08:03)

Ko nedirbi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ?
Papildyta:
Cia dar pamastymas is fantastikos pasaulio :

Jai buciau mokslininkas kuris isradineja foto naujienas, tai sukurciau skaitmenine matrica su integruota laikmena ir kad atitiktu juosteles montavimo standartus g.gif
tada nereiktu atsiku fotoaparatu tampytis. Turi sau juostini sena gera NIKON ir keiti , tai juosta dedi, tai matrica imontuoji lotuliukas.gif lotuliukas.gif
juokinga bet butu visia universalu thumbup.gif
Atsakyti