Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2007 05 07, 22:46)
būčiau ėmusi daugiau debesų. nežinau, ar čia išėjo atsitiktinai, ar debesys tokie buvo. primena aliejinę tapybą. žodžiu, nuotraukos viršus yra gražiausias  tongue.gif

O man kaip tik apacia graziausia.Atspindys,krantobei gangu linijos ir ta zmogysta stovinti...Labai grazu. O pati saule siuo atveju i lempute panasi ir daugiau trukdo, nei traukia aki.
Atsakyti
QUOTE(sunnyday @ 2007 05 07, 21:56)
Oi, ka tik radau sita tema! Labai noreciau prisijungti prie besimokanciu fotografuoti, bet kol viska cia perskaitysiu dar daug daug laiko praeis. Gal kas nors galetu trumpai papasakot dalyvavimo jusu konkursuose taisykles arba kur ju ieskoti?

geriau vadinkim namų darbais.
galima dėti iki trijų nuotraukų. prie nuotraukų yra rašomi nuotraukos duomenys - diafragma, ISO, WB, išlaikymas, kas redaguota.
savaitės temą skelbia nugalėtojas.
pirmadienį yra balsuojama už konkrečią nuotrauką. 1 vieta - 3 balai, 2 - 2, 3 - 1.
tai lyg ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 07 gegužės 2007 - 21:55
QUOTE(wyshnia @ 2007 05 07, 21:22)

o del pataisymu g.gif as zinoma kaip visi nutars, bet buna kad fotografuodama jau iskart uzmetu, kaip kropinsiu nuotrauka, nes daznai tenka naudoti ne zoominius objektyvus, o kojos ne visada gali reikiamai prizoominti unsure.gif todel siulyciau leisti apkarpyti g.gif

drinks_cheers.gif leiskit nors apkarpyt blush2.gif PS as mazai naudoju,neturiu kantrybes,todel stengiuosi nufotografuot taip kad nereiketu beveik nieko daryt,jei neiseina,tai ta nuotrauka ir nemato dienos sviesos ax.gif
QUOTE(dejavu @ 2007 05 07, 21:44)
O kodėl tie, kurie turi tarkim kad ir  polarizacinį filtrą turi būti pranašesni už tuos kurie jo neturI (juk dangus gilesnis ir debesys įspūdingesni bus fotografuojant būtent juo).

biggrin.gif ka man dabar daryt,kad turiu as ta filtra g.gif Pavydziu,kas prie juros gyvena,nzn kaip man bus ir si karta su tuo konkursu,fotografuot saule pro kaimyno stoga unsure.gif
Oi vos nepamirsau,ROOLYS tau didziausi sveikinimai 4u.gif 4u.gif tavo nuotrauka verta pirmos vietos mirksiukas.gif
Atsakyti
O as nesutinku,kad net apkarpyti negalima. As uz apkarpyma 4u.gif Tai paskui zmones gaus kritikos uz tai,ka patys mate ir jaute,kad reikia nukirpti biggrin.gif

Stebukle, visko gali buti,kad ir pazystu tavo vyriski, juk Taurage didelis kaimas biggrin.gif Mano pacios visi artimieji tarp tos liuteronu ir prie Juros esancios kataliku baznycios gyvena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 05 07, 22:44)
o kaip tiems kas fotografuoja RAW režimu, juk tada viskas su PS (ar kitokiomis programomis redaguojama). Tada koks skirtumas jei tas pats būtų su jpg redaguojama.
O kodėl tie, kurie turi tarkim kad ir  polarizacinį filtrą turi būti pranašesni už tuos kurie jo neturI (juk dangus gilesnis ir debesys įspūdingesni bus fotografuojant būtent juo).

Nzn. Tikrai,sitoje vietoje nesusipratimas iseina.Manau nereikia labai uz to uzsikbint, bet esant galimybei, mestelet orginalu var. Man tikrai butu labai idomu( tikiuosi ne tik man).
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 05 07, 22:54)
O man kaip tik apacia graziausia.Atspindys,krantobei gangu linijos ir ta zmogysta stovinti...Labai grazu. O pati saule siuo atveju i lempute panasi ir daugiau trukdo, nei traukia aki.

arba galima ir šitaip drinks_cheers.gif saulę reikia išmest iš nuotraukos.
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 05 07, 21:58)
Man tikrai butu labai idomu( tikiuosi ne tik man).

tikrai ne tik drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 05 07, 22:56)

Stebukle, visko gali buti,kad ir pazystu tavo vyriski, juk Taurage didelis kaimas biggrin.gif Mano pacios visi artimieji tarp tos liuteronu ir  prie Juros esancios kataliku baznycios gyvena 4u.gif

paziurejau i tavo profili blush2.gif tai tu jauna pagal MB, tai nepazinosi irnesakyk.gif bet va gimines tai gali unsure.gif
Atsakyti
Aciu visiem uz sveikinimus biggrin.gif , tikrai jauciuos pakiliai. Super jausmas kai esi ivertintas thumbup.gif

O del fotografiju as siuliciau daryti taip.

Tegul karpo kam reikia fotkes( nes nevisi turi objrktyvus ivairiausius) , bet nedaugiau. O tie kurie fotkina RAW tai tiesiog konvertuot i JPG arba fotografuoti JPG namu darbam, o RAW savo albumui smile.gif .Na kad salygos butu vienodesnes. O del filtru tai nezinau, butu kvaila neleisti fotkint su filtrais. Kaip bebutu jai jau padarysi gera kadra tai fitras nemanau kad nulems, o ir tie kurie fotkina su filtru tegu uzraso, tada gales kiti ivertint pagal kitus favoritus ar tie filtrai tikrai nulemia vieta.
O ir fotoaparatu taigi nepradesim skirstyt , kuris su geresniu kuris su muiline. Nes butu juokinga ax.gif Tegul jau iranga lieka privalumais smile.gif .
Bent jau pagal save sprendziu blush2.gif , kad galejau du kart laimet pirma vieta su muiline ax.gif

Kaip bebutu taigi patys sau fotkinam ir mokinames. Ir jai manom kad moketi fotografuot tai reiskia moket spalvint ar ryskint su programa, tai tegu taip ir lieka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gus @ 2007 05 07, 21:56)
Oi vos nepamirsau,ROOLYS tau didziausi sveikinimai 4u.gif  4u.gif tavo nuotrauka verta pirmos vietos mirksiukas.gif

Dekui uz ivertinima ax.gif
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 05 07, 21:22)
roolys - sveikinimai 4u.gif jau antra kart laimi konkursa mirksiukas.gif

As irgi apakes blink.gif , sekas durniam blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 05 07, 20:58)
nezinau  lotuliukas.gif siulyciau net nemazint, nes taip nesazininga. visa detalizacija prapuola mazinant.

Na idomiai cia gaunas, bijau kad i foruma pasipils perdideliu foto kuriu net negalesim pamatyt ekrane, o matysim tik dali fotografijos vienu metu ( nes teks stumdyti vaizda) g.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 05 07, 23:37)
bijau kad i foruma pasipils perdideliu foto kuriu net negalesim pamatyt ekrane,

pirksim multimedijų ekranus - ne bėda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 05 07, 22:37)
As irgi apakes  blink.gif , sekas durniam  blush2.gif

biggrin.gif ei, nenuvertink taip saves biggrin.gif kaip baubazz kazkada pasake (idomu, kur jis dinges), turi aki 4u.gif ir tavo nuotraukos visiems irodo, kad geras super duper fotoaparatas, daug objektyvu, filtru ir t.t. reiskia ne viska drinks_cheers.gif

beje, kaip sekasi su juostelem? kokias zadi pirkt? gal jau bandei fotografuoti? ar vis objektyvu lauki? g.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 05 07, 23:37)
Kaip bebutu taigi patys sau fotkinam ir mokinames. Ir jai manom kad moketi fotografuot tai reiskia moket spalvint ar ryskint su programa, tai tegu taip ir lieka  smile.gif

o kas čia tokio, jei pakoreguoji šešėlius, pašarpini etc. jei tik tai padeda pagerinti nuotraukos kokybę , kodėl gi ne. jei nuotrauka blogai nufotografuota, tai tau joks PS negelbės.
Atsakyti