Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(ajas @ 2007 05 03, 08:25)
Californiagirl, o kodel sauleta diena ir dar lauke tu ISO 400 statai?  g.gif
As visada su 100 tokiu atveju fotkinu, bet gal ko nezinau???  blush2.gif

O kam reikalingas tik 50 ISO? Pas mane fotike yra. Visuomet pagalvoju kam toks silpniakas biggrin.gif . Ir da nu nerandu pas save islaikymo ir diafragmos žymenų unsure.gif . Visą meniu išknisau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 05 03, 10:58)
O kam reikalingas tik 50 ISO? Pas mane fotike yra. Visuomet pagalvoju kam toks silpniakas biggrin.gif .

Pvz. tam kad galėtum dieną fotografuoti tekantį vandenį. Nors jei diena šviesi, tai ir mažesnis jautrumas praverstų. Dabar dažniausiai tenka naudotis ND filtrais.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 05 03, 09:58)
O kam reikalingas tik 50 ISO? Pas mane fotike yra. Visuomet pagalvoju kam toks silpniakas biggrin.gif . Ir da nu nerandu pas save islaikymo ir diafragmos žymenų unsure.gif . Visą meniu išknisau verysad.gif

lotuliukas.gif silpniakas thumbup.gif Topinis bajeris. Kuo didesnis ISO, tuo didesnis fotoaparato matricos triuksmas=mazesne kokybe. Rekomenduojama naudoti maziausia imanoma ISO.
Manau aparato instrukcijoj rastum be vargo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 03, 11:27)
lotuliukas.gif silpniakas  thumbup.gif Topinis bajeris. Kuo didesnis ISO, tuo didesnis fotoaparato matricos triuksmas=mazesne kokybe. Rekomenduojama naudoti maziausia imanoma ISO.

Geeeras blink.gif . Maniau, kuo didesnis ISO, tuo geresnis ryškumas blush2.gif . Neturiu instrukcijos, mano fotikas parsiųstas verysad.gif
Ir, jei nesunku 4u.gif , ką reiškia tos raidės P S A M? Jei nusistatau M automatiškai nusiima ND filtras blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 03 gegužės 2007 - 10:33
QUOTE(Elina @ 2007 05 03, 10:30)
Geeeras blink.gif . Maniau, kuo didesnis ISO, tuo geresnis ryškumas blush2.gif . Neturiu instrukcijos, mano fotikas parsiųstas verysad.gif
Ir, jei nesunku 4u.gif , ką reiškia tos raidės P S A M? Jei nusistatau M automatiškai nusiima ND filtras blush2.gif

Perkopijavau is 5 temos:
sita "Diafragmos nustatymą arti - toli" patikslinisiu - ar rysku tik arti, ar ir arti, ir toliau

o islaikymas - tai laiko tarpas (kai sviesu, tai buna gerokai maziau uz sekunde, tamsoj gali buti ir kelios sekundes), kuri diafragma buna atsidariusi, ir pro ta skyle i aparata patenka sviesa. ir islaikymo ilgis priklauso nuo to, kiek sviesos aplink. kuo daugiau sviesos, tuo jis trumpesnis. va taip

ir jau kazkada sakiau, kad, mano nuomone, pradzioj nereiketu naudoti to rezimo (M dazniausiai zymimas), kur reikia paciam viska suderinti, ir islaikyma, ir diafragma. geriau jau pasirinkti kazkuri is A (kur vien diafragma nustatinet galima), arba T (kitu S zymimas; cia vien islaikyma reikia nustatyti). taip daug lengviau. nustatai viena dalyka, o kitas pats nusistato.
P - automatinis nustatymas
Tv - iŠlaikymo nustatymas
Av - diafragmos dydžio nustatymas
M - rankinis išlaikymo ir diafragmos nustatymas
C - išsaugojimas tam tikrų nustatymų
Kandangi verčiau įlietuvių kalbą, tai gali būti netikslu

Rsaulytes:
P - Program. nenaudoju sito, bet cia lyg ir aparatas pats nustato ir diafragma, ir islaikyma. toks truputi kaip Auto
Tv - Shutter Priority - pati gali nustatyti islaikyma. diafragma automatiskai nusistato.
Av Aperture Priority - pati nustatai diafragmos skyles dydi. islaikyma automatiskai nusistato.
M - Manual Exposure - poati ir islaikyma, ir diafragmos skyle nustatai. cia jau reikia suderinti abu dalykus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 03 gegužės 2007 - 10:40
QUOTE(sillwio @ 2007 05 03, 11:27)
lotuliukas.gif silpniakas  thumbup.gif Topinis bajeris. Kuo didesnis ISO, tuo didesnis fotoaparato matricos triuksmas=mazesne kokybe. Rekomenduojama naudoti maziausia imanoma ISO.

Nebūtinai. viskas priklauso nuo matricos jautrumo. Pvz. sony 6 megapikselių matricos, naudojamos Nikon D50, D70, D70s, D40, Pentax DL, DS, K100D, Konica Minolta skaitmeniniuose veidrodiniuose, jautrumas yra ISO200. Dėl to Nikonuose ir Pentax DSLR, kurie naudoja tą matricą, jautrumas prasideda nuo 200. Konica Minolta buvo padariusi ir ISO100, bet jų ISO100 yra triukšmingesnis, nei ISO200.
O aukštesni ISO gaunami paprasčiausiai iš matricos gautą signalą atitinkamai sustiprinant.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 03, 10:38)
Dėl to Nikonuose ir Pentax DSLR, kurie naudoja tą matricą, jautrumas prasideda nuo 200. Konica Minolta buvo padariusi ir ISO100, bet jų ISO100 yra triukšmingesnis, nei ISO200.
O aukštesni ISO gaunami paprasčiausiai iš matricos gautą signalą atitinkamai sustiprinant.

Mano Nikone ISO100 maziausias. Maziau praktiskai niekad neprireikia g.gif Nepasakyciau, kad su 100 nuotrauka triuksmingesne nei su 200 g.gif
Bet va kai uzsistatau koki 640 - jau pasijaucia triuksmas - ypac kai tamsi nuotrauka ir ja reikia sviesinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 03 gegužės 2007 - 10:43
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 03, 11:38)
Perkopijavau is 5 temos:

QUOTE(fotolama @ 2007 05 03, 11:38)

Labai dėkui 4u.gif . Pas mane ne fotikas, o kamera verysad.gif . Mažiausias yra 50, didžiausias 400 ISO. Dar yra kažkoks ISO-A ( muset, automatinis?). Pabandžiau fotkinti su 50, tai ekranėlyje taip tamsu blink.gif , nieko neįžlibinu, net lauke su blykste turiu fotkinti wacko.gif
Beveik visuomet fotkindavau su 200 arba dar dažniau su 400 ISO. Gal todėl ir gaunasi tokios ryškios, nenatūralios spalvos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 03 gegužės 2007 - 10:50
sveiki!

nu pas jus ir tempai! doh.gif

peizazo tema tikrai labai plati, bet ziuriu ir populiari biggrin.gif

kol kas neturiu nieko naujo pateikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 03, 10:38)
Nebūtinai. viskas priklauso nuo matricos jautrumo. Pvz. sony 6 megapikselių matricos, naudojamos Nikon D50, D70, D70s, D40, Pentax DL, DS, K100D, Konica Minolta skaitmeniniuose veidrodiniuose, jautrumas yra ISO200. Dėl to Nikonuose ir Pentax DSLR, kurie naudoja tą matricą, jautrumas prasideda nuo 200. Konica Minolta buvo padariusi ir ISO100, bet jų ISO100 yra triukšmingesnis, nei ISO200.

O as kaip parasiau? biggrin.gif Kiekviena matrica atiduos maksimalia kokybe ir maziausia triuksma prie minimalaus imanomo ISO. Kaip tu teisingai parasei, visi kiti ISO yra stiprintuvo darbo rezultatas, bet tas velniskas stiprintuvas sustiprina ne tik pagrindini signala, bet ir visa kita mesla (turiu omeny atsitiktinius matricos fotodavikliu potencialu svyravimus smile.gif ), kuris kokybes nepriduoda. Beja, kazkur skaiciau, kad kuo zemesne aplinkos temperatura, tuo triuksmas mazesnis prie to paties ISO. Bandziau - ziema lauke prie -20 ISO 1600 maziau triuksmauja negu vasara prie ISO 1600.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 03, 11:02)
Bandziau - ziema lauke prie -20 ISO 1600 maziau triuksmauja negu vasara prie ISO 1600.

Niekad apie tai nepagalvojau, keista, bet dabar kai prisimenu ir palyginu, tai man ir gi taip atrodo. Bet ar cia negali but kitas aspektas, kad ziema spalvu maziau ir jos blankesnes, nei vasara - pavasari.
Nors tokio ISO dar niekad neneaudojau g.gif
O pvz. kada ji verta naudot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 03 gegužės 2007 - 12:04
Anoje temoje kažkas minėjo, kad su Gimp`u galima padaryti iš nuotraukos paveklslėlį siuvinėjimui rolleyes.gif Gal gali kas nors man paaiškinti, kaip ten reikia tą dalyką padaryti? Ačiū.
Atsakyti