Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2007 05 04, 22:35)

sita man irgi labiau patinka blush2.gif maloniai ziurisi.. gal todel, kad kompozocija tvarkinga biggrin.gif tik gal jinai trupuciuka tamsoka, tokia pilkoka.. fotosope su levels pabandziau pasviesint, ir man lyg geriau mirksiukas.gif . va.
Atsakyti
Roolys, atsimeni ta ryta, kai tu zvejojai, o man nekibo? lotuliukas.gif
user posted image

Jokiu budu ne konkursui. Praeiti metai. Parametrai yra islikusiame exif'e smile.gif
Varau daryt namu darbu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 05 gegužės 2007 - 10:47
QUOTE(rsaulyte @ 2007 05 05, 11:32)
sita man irgi labiau patinka blush2.gif maloniai ziurisi.. gal todel, kad kompozocija tvarkinga biggrin.gif  tik gal jinai trupuciuka tamsoka, tokia pilkoka.. fotosope su levels pabandziau pasviesint, ir man lyg geriau mirksiukas.gif . va.

O sioje nuotraukoje dar apsvietimo stulpus "nupjauciau"... labai jie jau man vaizda gadina g.gif

Sillwio, Roolys, jus ka pazistami ir kartu zvejojate? ax.gif friends.gif drinks_cheers.gif alc.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 05 gegužės 2007 - 11:33
bite majka,as dar neytraukiau savo nei vienos konkursan,tik klausiau,ar tiktu.O tas su tiek daug klaidu prasom isimti mirksiukas.gif as mieliau ydeciau,tas paskutiniasias,kurios turbut su dar daugiau klaidu g.gif
aciu.paciu.klausimus noreciau pakartoti...

kaip gamtoje padaryti,kad pirmam plane isrysketu objektas,o antrame viskas nublanktu?
Kaip su Asdcee padaryti,kad remeliu susikirtimas nesikryziuotu?
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 05 03, 19:59)

Te dar viena kankursine. Vadinasi "Medziai , kryzius, tvora ir visokie kitokie vaizdai " lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
F 11, 1/8 s. remukai ir pasarpinta, ciut ciut paryskintos spalvos.
user posted image

sita dar but galima mestelet konkursan 4u.gif

Sveiki.
Mal labai patinka Sansaros tiltelis. Jaukus ir ziurisi. Tikriausiai del tvarkingos kompozicijos. 4u.gif
roolys medis ruke tamsokas. Kontrastuoja su baltu dangumi, o is misko beveik neislenda. Bet vietele rades esi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 05, 10:50)
Photoshopui galima parsisiust nemokama Adobe Camera RAW. Naudotis labai paprasta.

Gal būtų galima nuorodikę? ax.gif
Iš pažįstamų nieks diskelyje neturėjo verysad.gif

O ten, kur uzuolaida rašė apie WB -0,3 aš nelabai supratau, todėl perklausiau blush2.gif tik, kadangi sunku su viena ranka paspausti du skirtinguose kampuose esančius mygtukus, kad perjungti skaičius, parašiau "minusinis WB". Kas ten per daiktas, su kuo valgomas ir kaip pridėtų ryškumo arba kitaip tariant, nuimtų "lėkštumą"? Ir, aišku, įdomu, ar tą WB reguliuojant, dar reiktų ir diafragmą pridaryti? Nes kiek suprantu, tas pridarymas JAU patamsina smile.gif
Atsakyti
turiu ir aš klausimą... šiaip labai mėgstu daug ką fotografuoti laikant vertikaliai fotoaparatą, kad nuotrauka gaunasi statmena. man tiesiog pro langelį žiūrint taip gražiau žiūrisi. (gal ir dėl to, kad vaiką dažnai fotografuoju, o žmogus taip geriau atrodo). bet vakar kai peržiūrėjau savo gamtos vaizdus, tai visur kur buvo vertikalios nuotraukos labai gailėjaus, kad nepleškinau vien horizontalių, nes iš horizontalios galima vertikalią l.lengvai padaryt, o iš vertikalios horizontalią sunku, labai daug nusikerpa, sunku kažką išpešti
ar aš teisi, kad geriau visgi daryt horizontalią ir ją apkarpyt, nei tikėtis idealiai pataikyti su vertikalia nuotrauka. na tiesiog su mano kit'iniu objektuvu nėra tokio didelio skirtumo tarp horizontalaus paėmimo dangaus ir apvertus vertikaliai. šiandien kaip tik tai tyrinėjau. max atitraukus vaizdą telpa beveik tiek pat, kiek ir normaliai sukomponavus vertikaliai.
Atsakyti
Silwio pas mane fotkina fotikas .NEF formatu. Atsidarau tik per PS. O ten jau ismeta toki langa, kur sudetos visur varneles ant auto. Paslankioju, paslankioju ten tuos, bet is to kas matosi - nelabai grazu. Bet kiek matau, tas redagavimas zymiai paprastesnis. tik va, kad kai nuotraukos keliasi, jos per My comp., o ne kaip visada per ta langa kur, ikisus USB, ismeta.
Ir dar, kai atsidarau per Ps as ta nuotrauka, man salia jos pagamina kazkoki failiuka .smp Ka cia sitas do biesas ten daro?

O jei fotografuot Raw ir Jpg? Tikriausiai labai daug kortos naudos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 05 gegužės 2007 - 15:55
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 05, 16:53)
Ir dar, kai atsidarau per Ps as ta nuotrauka, man salia jos pagamina kazkoki failiuka .smp Ka cia sitas do biesas ten daro?

Turbūt ne *.smp, o *.xmp smile.gif
Esmė tame, kad originalaus fotoaparato sukurto failo neredeaguoja. Į *.xmp failą surašo visus pakeitimus, kuriuos tu darai su Adobe Camera Raw. Gali eksperimentuoti kaip tik nori, originalo nesugadinsi smile.gif
Atsakyti
Stabust, fotolama yra teisus. Galbejau apie underexposed. Zaisk su savo fotoaparatu ir bandyk ivairias kombinacijas. As pati taip mokausi.

O cia jusu kritikai:
f 10; 1/200 s
[img]http://s140.photobucket.com/albums/r13/Uzuolaida/?action=view&current=DSC_0234K.jpg[img]
Papildyta:
Kazkas ne taip g.gif Esu naujoke, gal patarsit, kaip imesti nuotrauka tiesiai i "eteri"?
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 05 05, 21:27)
Kazkas ne taip g.gif Esu naujoke, gal patarsit, kaip imesti nuotrauka tiesiai i "eteri"?

nukopijuok is photobucket nuotraukos IMG koda ir paste'ink iskart rasydama atsakyma 4u.gif
mirksiukas.gif

o as islydejau savo Mamuka siandien... liudna... na bet nieko nepadarysi...
dabar jau vel kibsiu i darba. nezinau ar spesiu iki ryt vakaro ka nors nufotografuoti, bet bandysiu smile.gif

tiek graziu nuotrauku idejot, bet laiko visas pakomentuoti tikrai daug reiktu doh.gif tik vis akyse stovi balandziu suzadetuves, zasys, besislepencios nuo fotografo, californiagirl pirmoji sunelio kuodai balta nuotrauka wub.gif ir ''berniokai'' rolleyes.gif , nesneku jau apie peizazus is LT wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 05 gegužės 2007 - 21:46

user posted image
Papildyta:
user posted image

f10: 1/400
user posted image
f9; 1/320

user posted image

f8; 1/125
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 05 gegužės 2007 - 21:45