Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2007 05 03, 07:59)
Objektyvo reik sviesaus. Blykste nepades. M rezimas, islaikyma pradziai 1/250, diafragma f/9, auto ISO. O vietoj jau ziurek, kas gaunasi. Viskas nuo apsvietimo priklauso.

Kokiam cia fotoaparate ant M rezimo veikia Auto ISO? M ir yra M tam, kad viskas butu nustatinejama rankomis.

As pasidaryciau dideli jautruma (800 ar 1600) + islaikymo prioritetas. Jei fotoaparatas turi islaikymo-diafragmos prioriteta, tai tada bandyciau tuo rezimu: islaikymas, kaip silvio minejo, 1/250, diafragma atvira kiek imanoma, fotikas reikiama jautruma nusistatys.

Beje, kadangi ledas baltas, tiketina, jog fotiko eksponavimo sistema nepakankamai eksponuos ir reikes taryti teigiama ekspokorekcija.
Atsakyti
Roolys, prajuokinai su tom žąsim lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Californiagirl , prie pirmos nuotraukos nėr ko kibt. man gražiai žiūrisi thumbup.gif . o antra nuotrauka galėtų būti vertikali. man kažkaip vaikas suspaustas g.gif na, ir tie šėšeliai po kepure nelabai, bet čia jau ir pati pastebėjai mirksiukas.gif

Sillwio, ką ten šnekėjai apie sepia praeitoj temoj? biggrin.gif pirma man labai patinka, bet kitos kažkaip net nežinau... man kažkas ne taip. bet mintis super.

Liepų takas, tavo švyturys labai malonus akiai biggrin.gif spalvytės labai gražios išėjo. o antras švyturys gal šiek tiek per daug į šoną nugrūstas mastau.gif

Žuviala, taip, kliūna tongue.gif

Roolys, vis negaliu pamiršt tavo žąsų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 03 gegužės 2007 - 07:15
QUOTE(fotolama @ 2007 05 03, 07:13)
Kokiam cia fotoaparate ant M rezimo veikia Auto ISO? M ir yra M tam, kad viskas butu nustatinejama rankomis.

As pasidaryciau dideli jautruma (800 ar 1600) + islaikymo prioritetas. Jei fotoaparatas turi islaikymo-diafragmos prioriteta, tai tada bandyciau tuo rezimu: islaikymas, kaip silvio minejo, 1/250, diafragma atvira kiek imanoma, fotikas reikiama jautruma nusistatys.

Beje, kadangi ledas baltas, tiketina, jog fotiko eksponavimo sistema nepakankamai eksponuos ir reikes  taryti teigiama ekspokorekcija.

Nikon D50 pavyzdziui. Nusistatai islaikyma judesio sustabdymui, diafragma pakankamai ryskumo zonai, o auto iso tvarkosi su kiekviena nuotrauka individualiai. Taip nei persvieti, nei nedasvieti. mirksiukas.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 05 03, 07:14)
Sillwio, ką ten šnekėjai apie sepia praeitoj temoj?  biggrin.gif pirma man labai patinka, bet kitos kažkaip net nežinau... man kažkas ne taip. bet mintis super.

Čia ne sepija, čia originalus apšvietimas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Californiagirl, o kodel sauleta diena ir dar lauke tu ISO 400 statai? g.gif
As visada su 100 tokiu atveju fotkinu, bet gal ko nezinau??? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 03, 08:23)
Čia ne sepija, čia originalus apšvietimas  drinks_cheers.gif

rimtai? blink.gif tai kokiu metu fotkinai?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 05 03, 07:33)
rimtai?  blink.gif tai kokiu metu fotkinai?

Diena (gal apie 4-5 val.), Londone, is antro atviro ekskursiju autobuso auksto smile.gif Fotikas islaikyma rinko pagal dangu, todel siluetai pakankamai tamsus ir dangus tamsokas. Sepia tona padejo padaryt amzinas Londono smogas kartu su zemyn linkstancia saule.
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 05 03, 07:25)
Californiagirl, o kodel sauleta diena ir dar lauke tu ISO 400 statai?  g.gif
As visada su 100 tokiu atveju fotkinu, bet gal ko nezinau???  blush2.gif

Todel, kad mes buvome medziu seselyje, o ne tiesiogineje sauleje ir tik tarpai ryskios saules pro medzius sviete. Saule jau vakarejanti buvo...

Vsio varau miegot biggrin.gif Pas mane greit 11 vakaro doh.gif
Atsakyti
Na jusu tempai... kiek graziu foto 4u.gif thumbup.gif
As tai ir siai savaitei nieko nepateiksiu blush2.gif ... nebent ranku mazoliu ar israusto kiemo peizaza biggrin.gif doh.gif Skubu, bo fotiko noriu ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2007 05 02, 22:55)
,beje Vilmka is kurio tu Dzukijos kaimelio ax.gif

g.gif o tu iš kur ax.gif ......jeigu kiek debesys pakils nuo žemės, bandysiu padaryt peizažinį foto reportažą savo kaimelio biggrin.gif

Nuo Roolys žąsų dar ir šiandien linksma biggrin.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Bilekas @ 2007 05 03, 08:53)
ar israusto kiemo peizaza  biggrin.gif

Kodėl gi ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 05 03, 07:53)
Na jusu tempai... kiek graziu foto  4u.gif thumbup.gif
As tai ir siai savaitei nieko nepateiksiu  blush2.gif ... nebent ranku mazoliu ar israusto kiemo peizaza  biggrin.gif  doh.gif Skubu, bo fotiko noriu  ax.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif gerai tu cia suskelei biggrin.gif

QUOTE(VilmKa @ 2007 05 03, 07:59)
g.gif o tu iš kur ax.gif

Taip nesazininga,as taves pirma paklausiau biggrin.gif
Wyshnia,ka mes si karta parodysim? g.gif as nieko neturiu,nebent namu stogus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2007 05 03, 10:19)
Wyshnia,ka mes si karta parodysim? g.gif as nieko neturiu,nebent namu stogus doh.gif

Na taip ax.gif , bet kai klausi mandagiau pirma pačiai prisistatyt biggrin.gif

doh.gif būk tokiam orui verysad.gif , tik peizažų ir ieškot swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2007 05 03, 10:19)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif gerai tu cia suskelei biggrin.gif

bus urbanistinis peizažas mirksiukas.gif nugalėtoja leido taip daryt biggrin.gif
aš šeštadienį bandysiu, ką nors išspaust, nors jei toks oras ir toliau bus...
Atsakyti