Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(dejavu @ 2007 05 04, 19:38)
o taip atrodytų sillwio jpg pavyzdžio nuotrauka šiek tiek pakoregavus su PS (dar kontrasto galėjau kiek uždėti - dar panašiau būtų). Raskit 10 skirtumų blush2.gif

Matai, fotošopu sinku išmokti naudotis. Galit pasijuokti, bet man, informatikui, neužtenka kantrybės nagrinėtis kas ir kaip tame Fotošope. Labai neintuityvi, reikalaujanti labai daug specifinių žinių vaizdo apdorojime programa.
Tuo tarpu su RAW apdorojimo programomis, kaip taisyklė, viskas daug paprasčiau ir intuityviau.

o dabar rimtas klausimas: AR KAM NORS TEKO PIRKTI IŠ WWW.LENSMATEONLINE.COM ?Ar nebus ten kokie apsišaukeliai...

http://www.resellerr.../store/Lensmate
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 04, 19:47)
Matai, fotošopu sinku išmokti naudotis. Galit pasijuokti, bet man, informatikui, neužtenka kantrybės nagrinėtis kas ir kaip tame Fotošope. Labai neintuityvi, reikalaujanti labai daug specifinių žinių vaizdo apdorojime programa.
Tuo tarpu su RAW apdorojimo programomis, kaip taisyklė, viskas daug paprasčiau ir intuityviau.
http://www.resellerr.../store/Lensmate

Ačiū fotolama.
Nei vieno blogo atsiliepimo apie juos... gal teks surizikuoti.

Sutinku, kad sudėtinga išmokti dirbti fotoshopu, bet minimalus foto apdorojimas kaip paryškinimas, šviesumo ir kontrastų pareguliavimas nereikalauja jokių specifinių žinių. Bet kas taip galėtų padaryti.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 05 04, 18:38)
o taip atrodytų sillwio jpg pavyzdžio nuotrauka šiek tiek pakoregavus su PS (dar kontrasto galėjau kiek uždėti - dar panašiau būtų). Raskit 10 skirtumų blush2.gif

user posted image

O geras, aciu 4u.gif
10 ne, bet kelis galiu lotuliukas.gif Pirmas ir svarbiausias siuo atveju, tai baltos spalvos balansas, kurio koregavimas PS atima marias laiko.
Tolimesniu neakcentuosiu, nes butu nesazininga, mat abi darytos is to paties RAW, bet nepaminet negaliu. Jeigu viena butu nufotografuota jpg, o kita raw, galetume kalbeti apie detalizacija, isdegusi dangu, pateriotus seselius ir t.t. Ir dar. Nevykusio kadro koregavimas raw konverteryje sues maziau laiko, negu tokio paties kadro koregavimas PS. Ar ne? O vykusius kadrus raw konverteris konvertuoja paketais, t.y. visas nuotraukas is karto i jpg.
Atsakyti
noriu paklausti tu, kurie RAW formatu fotkina. kokias programas naudojat nuotrauku apdorojimui ir konvertavimui? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 05 04, 18:53)
Will, smagu Tave cia vel matyti thumbup.gif

4u.gif

QUOTE(Liepų takas @ 2007 05 04, 19:44)
O kaip galima patikrinti kiek kadru padaryta?

Paprasčiausia ir patikimiausia- nueiti į Canon atstovybę ir už atitinkamą mokestį (kiek žinau, Lietuvoje jis nėra didelis) patikrina 4u.gif Tuomet informacija nešališka. Dar gali pasidomėti kiek kainuotų atnaujinimas, jei nedaug, o fotoaparato kaina gera, gali pirkti ir atsinaujinti 4u.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 05 04, 19:45)
Pasiziurek i nuotrauku skaitikli, kiek kadru padaryta (nezinau, ar canonas turi integruota skaitikli. netgi jeigu turi, tai greiciausiai ji gali "nunulint". ziurek kompe per koki nors exif vieweri).

350 neturi skaitiklio, 400-asis gal patobulėjo ir jau turi? g.gif
Papildyta:
QUOTE(rsaulyte @ 2007 05 04, 20:37)
noriu paklausti tu, kurie RAW formatu fotkina. kokias programas naudojat nuotrauku apdorojimui ir konvertavimuiblush2.gif

Pradžiai pasižaidimui tinka ir prie Canon pridėta programa, o vėliau nežinau, man dar anksti taip fotkinti, aš tik apdoroti bandžiau blush2.gif
Atsakyti
RSaulyte,prisijungiu ir as prie sveikinumu susilaukus mazylio wub.gif 4u.gif Tavo darbai nuostabus wub.gif
Will,sveika sugryzus 4u.gif
Siandien pasto dezutej radau filtra thumbup.gif Negi niekas nezino,kokius dar firmu filtrus galima naudot Canon objektyvam?
Sillwio,tavo Londono vaizdelis labai populiarus drinks_cheers.gif man patinka,reikia kada pabandyt ir man nors nuo zemes nufotografuot,o is kur tu fotografavai?
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2007 05 04, 20:39)

Pradžiai pasižaidimui tinka ir prie Canon pridėta programa, o vėliau nežinau, man dar anksti taip fotkinti, aš tik apdoroti bandžiau  blush2.gif

aha.. tas tai taip smile.gif bet gal kiti dar kitokias programeles naudoja mirksiukas.gif

QUOTE(gus @ 2007 05 04, 20:52)
RSaulyte,prisijungiu ir as prie sveikinumu susilaukus mazylio wub.gif  4u.gif Tavo darbai nuostabus wub.gif

dekoju visiems uz sveikinimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 05 04, 19:37)
noriu paklausti tu, kurie RAW formatu fotkina. kokias programas naudojat nuotrauku apdorojimui ir konvertavimuiblush2.gif

As naudoju Adobe bridge programa(jei neklystu del pavadinimo blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2007 05 04, 20:52)
Siandien pasto dezutej radau filtra thumbup.gif Negi niekas nezino,kokius dar firmu filtrus galima naudot Canon objektyvam?

firma tai nera tokia svarbi.. svarbu, kad tie milimetrai tiktu, kad uzsisuktu. o daugiau tai kokybes klausimas mirksiukas.gif

as isvis esu prisipirkus tokiu befirminiu pigiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 04 gegužės 2007 - 20:09
Aciu Will 4u.gif Tik,kad as ne Lietuvoj 4u.gif

Rsaulyte, isduok kokiais objektyvais tu naudojiesi?
Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 05 04, 21:15)
Rsaulyte, isduok kokiais objektyvais tu naudojiesi?

Naudoju kitini Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 ir makro obejektyva Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro for Canon mirksiukas.gif sitas makro tai thumbup.gif.. labai labai dziaugiuos. ir rekomenduoju, jei kas galvojate:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 04 gegužės 2007 - 20:18
QUOTE(rsaulyte @ 2007 05 04, 20:09)
firma tai nera tokia svarbi.. svarbu, kad tie milimetrai tiktu, kad uzsisuktu. o daugiau tai kokybes klausimas mirksiukas.gif

as isvis esu prisipirkus tokiu befirminiu pigiu ax.gif

o geras,as galvojau kaip ir objektyvai ne visu firmu tinka Canon`ui,aciukas 4u.gif
QUOTE(rsaulyte @ 2007 05 04, 20:18)
Naudoju kitini Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 ir makro obejektyva Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro for Canon  mirksiukas.gif  sitas makro tai  thumbup.gif.. labai labai dziaugiuos. ir rekomenduoju, jei kas galvojate:)

Ziuriu Sigma cia laurus skina biggrin.gif Agneza,jei neklystu,irgi su Sigma grazias foto cia deda drinks_cheers.gif
Atsakyti