Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2007 05 04, 17:08)
apie RAW formatą man sakė, kad jame galima koreguoti tai, kas buvo nepakoreguotą fotografavimo metu: pakeist diafragmos dydį, išlaikymą, tarsi tai darai fotoaparate... bet tiesiog sėdi prie kompo ir koreguoji, kol randi tinkamą variantą. todėl galima ištaisyti 95 proc fotoaparato nustatymo klaidų... tik nežinau ar tam reik spec programų ar su PS kokiu galima

Nelabai tiesą sakė. Diafragmos dydžio tikrai nepakeisi. Išlaikymo irgi. WB lengva pataisyti. Galima nuotrauką „pašviesinti/patamsinti“ (efektas kaip didinant/mažinant ISO), galima geriau į šviesą ištraukti šešėlius arba ištraukti vaizdą iš beveik išdegusių vietų. 95% klaidų tikrai neištaisysi. Visvien reikia stengtis kuo geriau nufotografuoti.
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 05 04, 15:22)
sveiki visi  4u.gif

oi kaip seniai cia besilankiau..  unsure.gif
bet labai smagu, kad tesiate mokslus biggrin.gif
vel jungiuosi, ir tikiuosi, pavyks pabendrauti, paaptarineti, o tai musu kleckas mazas visa laika mano suvalgo rolleyes.gif

p.s. labai graziu nuotraukeliu cia jau pamaciau  thumbup.gif

Sveikute,
kaip smagu, kad tu vel su mumis thumbup.gif Sveikinimai tapus mama 4u.gif
Pastebejau, kad taviskis gime balandzio 1d., mano isdykelis ir gi blush2.gif
Tikiuosi tau bus lengviau nei man, na to ir linkiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 04, 16:22)
Pastebejau, kad taviskis gime balandzio 1d., mano isdykelis ir gi  blush2.gif
Tikiuosi tau bus lengviau nei man, na to ir linkiu  drinks_cheers.gif

Labradoriuke, na ir "paguodei" rsaulyte lotuliukas.gif

rsaulyte, SVEIKINIMAI sulaukus mazylio 4u.gif Tavo nuotraukos NEREALIOS, net apsalau ziuredama blush2.gif kad as taip mokeciau blush2.gif
Atsakyti
Labas visiems, ax.gif

Aš grįžtu pas Jus, jei dar galima cool.gif
Susitvarkiau dvi mokslų sesijas, tai dabar galėsiu mėgautis fotografija wub.gif Tik žiūriu, kad šita tema pagreitį įgavo ir labai daug prikalbat ir labai daug išmokote per paskutinius mėnesius unsure.gif Mėginsiu perskaityti praleistas temas ir vysiuosi Jus unsure.gif 4u.gif
Prisidedu prie sveikinimų rsaulytei pagaliau sulaukus tokio nuostabaus sūnelio wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 04 gegužės 2007 - 16:54
Viena diena....ir dvi geros naujienos!!!!!
Rsaulyte, kaip gera, kad grizai. SVEIKINU sulaukus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Will, smagu Tave cia vel matyti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 04 gegužės 2007 - 17:53
QUOTE(fotolama @ 2007 05 04, 16:12)
Leisk tada paklausti, kodėl vis tik pats fotografuoji į skaitmeną, o ne į juostą? smile.gif

Taip, už CRT mažiau sumokėsi. Tačiau gerų LCD monitorių kainos kišenės jau irgi nebeplėšo. Domėjausi. Pirkau.

Skaitmeniniai DSLR jau pasiekė (o kai kur ir pralenkė) analogą, LCD monitoriai praktiškai pasivijo CRT. Ir mokame mes daugiau ne tik dėl to, kad tai naujos technologijos, bet ir už patogumą, kurį gauname tas technologijas naudodami. Asmeniškai man labai patinka, kad nebereikia skanuoti juostelių, o ant mano darbo stalo atsirado vietos ne tik monitoriui bei klaviatūrai.

100% sutinku su tavim - geri LCD monitoriai praktiskai pasivijo CRT. Kai kuriuos, pagamintus garaze, netgi aplenke. Deja jeigu ju kokybe jau lyginama, tai kaina prie tos pacios kokybes dar ne. Gabaritai - faktas. Ziurekim i reikala racionaliai - as pirkdamas CRT, vietoj analogiskos kokybes LCD, sutaupiau stalui, ant kurio vietos uztenka ir CRT ir klaviaturai, ir dar daug kam, o pinigeliu dar atliko mirksiukas.gif
Su skaitmena fotografuoju, nes taip tikrai patogiau. Bet juostos dar neuzmirsau ir galvoju prisimint.
Papildyta:
Dedu abu variantus - jpg, tiesiog konvertuota is raw be redagavimo (taip atrodytu nuotrauka, jeigu buciau fotografaves jpg) ir jpg, konvertuota is redaguoto raw.

user posted image

user posted image
Papildyta:
Zadejau parametrus. Taigi, balandziai - visos 3 kiek skiriasi, bet nedaug, taigi rasau vidurki: 250mm, 1/2500 s, f/7.1, -0.7 EV, ISO400.
4 peizazai is eiles:
70 mm, 1/400 s, f/9, -0.7 EV, ISO200
34 mm, 1/1600 s, f/9, -0.7EV, ISO200
50 mm, 1/250 s, f/9, -0.7EV, ISO200
50 mm, 1/320 s, f/9, -1.0EV, ISO200
Atsakyti
Pradesiu nuo galo biggrin.gif

Rsaulyte, sveikinimai wub.gif Grazus mazylis ir vardas grazus wub.gif

Californiagirl, man taip pati pirmoji foto patiko labiau 4u.gif

SOS labai reikia jusu patarimo. Susiradau per craigstlist.org, naudota Canon Rebel XTI(400D). Zmogus patikino ,kad jis keliu menesiu senumo. Susitariau ,kad noriu tik body. Prasau pasakykit i ka atkreipti demesi apziurint kamera?????????? Nesinori apsigauti. O nesinori ir praleisti tokio sanso, nes kaina labai padori.

Aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 04, 19:30)
Papildyta:
Dedu abu variantus - jpg, tiesiog konvertuota is raw be redagavimo (taip atrodytu nuotrauka, jeigu buciau fotografaves jpg) ir jpg, konvertuota is redaguoto raw.

o taip atrodytų sillwio jpg pavyzdžio nuotrauka šiek tiek pakoregavus su PS (dar kontrasto galėjau kiek uždėti - dar panašiau būtų). Raskit 10 skirtumų blush2.gif

user posted image

o dabar rimtas klausimas: AR KAM NORS TEKO PIRKTI IŠ WWW.LENSMATEONLINE.COM ?Ar nebus ten kokie apsišaukeliai...
Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 05 04, 19:33)
SOS  labai reikia jusu patarimo. Susiradau per craigstlist.org, naudota Canon Rebel XTI(400D). Zmogus patikino ,kad jis keliu menesiu senumo. Susitariau ,kad noriu tik body. Prasau pasakykit i ka atkreipti demesi apziurint kamera?????????? Nesinori apsigauti. O nesinori ir praleisti tokio sanso, nes kaina labai padori.

Pasidomėk kodėl parduoda bigsmile.gif Kiek kadrų padaryta mirksiukas.gif Jei pardavėjas- koks vestuvių fotografas, tai per kelis mėnesius bus išfotkinęs didžiąją dalį doh.gif
Atsakyti
Dejavu, man neteko nieko pirkti is ten 4u.gif

please please, atsakykit kas nors i mano klausima, o tai man sikna dega biggrin.gif
Papildyta:
Aciu Will 4u.gif O kaip galima patikrinti kiek kadru padaryta?
Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 05 04, 18:33)
labai reikia jusu patarimo. Susiradau per craigstlist.org, naudota Canon Rebel XTI(400D). Zmogus patikino ,kad jis keliu menesiu senumo. Susitariau ,kad noriu tik body. Prasau pasakykit i ka atkreipti demesi apziurint kamera?????????? Nesinori apsigauti. O nesinori ir praleisti tokio sanso, nes kaina labai padori.

Pasiziurek i nuotrauku skaitikli, kiek kadru padaryta (nezinau, ar canonas turi integruota skaitikli. netgi jeigu turi, tai greiciausiai ji gali "nunulint". ziurek kompe per koki nors exif vieweri). Pakelk viedrodi ir paziurek ar matrica nesubraizyta, nedulketa labai, nera motomu defektu, pabandyk keleta nuotrauku padaryt ir perziuret kompiuteryje. Keleta prie skirtingu iso su uzdarytu dangteliu (kad matytum, ar nera dau "deganciu" pixeliu). Is isores defektai turetu matytis, be to, jeigu fotikui tikrai keli menesiai, turetu dar galiot garantija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 04 gegužės 2007 - 18:47
QUOTE(sillwio @ 2007 05 04, 10:45)
Pasiziurek i nuotrauku skaitikli, kiek kadru padaryta. Pakelk viedrodi ir paziurek ar matrica nesubraizyta, nedulketa labai, nera motomu defektu, pabandyk keleta nuotrauku padaryt ir perziuret kompiuteryje. Keleta prie skirtingu iso su uzdarytu dangteliu (kad matytum, ar nera dau "deganciu" pixeliu). Is isores defektai turetu matytis, be to, jeigu fotikui tikrai keli menesiai, turetu dar galiot garantija.

Nuosirdus aciu 4u.gif
Atsakyti