QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 04, 14:23)
silwio as nedristu pereiti prie raw vien del to, kad tos nuotraukos uzims LABAI daug vietos
O is kokiu 100 nuotrauku buna apie 10-30 normaliu, kurios daug maz man patiktu. O kur kitas det tokias dideles? Neperkeisi visu ant JPG'o
RAW koreaguojasi tokiu paciu principu kaip ir JPG?
Nevykusias gali jau fotike istrint. As raw i jpg konvertuoju, jeigu reikia i interneta det arba spausdint. O kompe perziuriu su bet kuriuo raw vieweriu. Man rodos dabar net ACDSee palaiko.
QUOTE(fotolama @ 2007 05 04, 14:34)
Na nereikia čia ant LCD varyti. Visokių jų yra. Išties, prieš kelis metus gaminti LCD yra baisūs. Spalvos pas juos tragiškos. Bet dabar kokybiški LCD monitoriai pasiekė pakankamą lygį tam, kad galėtume apie CRT pamiršti. Reikia tik foto apdorojimui tinkamą LCD monitorių nusipirkti.
Kaip mes praktiškai pamiršome apie analoginę fotografiją, taip galime pamiršti ir apie CRT monitorius.
Taip. CRT monitoriai, kaip ir analoginiai fotoaparatai yra blogis, kuris geriems fotografams trukdo daryti geras nuotraukas. Niekas cia ant ju nevaro. Uz pigiausio LCD kaina tau iseis toks CRT, kad bet koks asilas pasiziurejes i juos du stovinciu salia tikrai pirstu parodys i CRT. Yra LCD pakankamos kokybes. Nesigincysiu. Bet tu i kainas ziurejai, pries pradedamas kaltint kitus varymu?
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 05 04, 14:37)
kad krypsta tai nėra blogai
. bet pakėlus akis aukščiau tie dangoraižiai tolumoje ... erzina. aišku, taip nebus ir Londono nepakeisi
, bet, man atrodo, kad maloniau žiūrėtųsi, jei pastatai antram plane būtų žemaaukščiai ir akis daugiau už nieko nekliūtų ir taip lengvai nuslystų į tolį
P.S. seniai tokią nuotrauką mačiau, kurioje akys atkakliai krypsta žemyn
dabar tokia mintis šovė - galėjai nuotrauką daryt, kai buvai šiek tiek žemiau, t.y. ne taip aukštai pakilęs
kažin, kaip tuomet atrodytų.
Papildyta:
Valanda, man tavo kadravimas nilabai
dabar norisi erdvės į viršų. kažkaip suspausta paliko viskas
. man Sillwio variantas patinka.
Pameginsiu paieskot. 40 minuciu kaliau negalvodamas. Nebovo kada
Gal yra kas nors is mazesnio aukscio.