Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2007 05 04, 15:37)

Valanda, man tavo kadravimas nilabai  schmoll.gif dabar norisi erdvės į viršų. kažkaip suspausta paliko viskas  g.gif . man Sillwio variantas patinka.

I virsu ar i sona? Kirpau tik kaire . Man sitaip labiau tinka. Dar reikia virsuje uzrasyt "LONDONAS"ir pardavinet siuntimui i lietuva 4u.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
man trūksta į viršų smile.gif
bet dabar aš tikrai galvoju, kad reikėjo fotkint iš žemiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 04, 14:23)
silwio as nedristu pereiti prie raw vien del to, kad tos nuotraukos uzims LABAI daug vietos  doh.gif  O is kokiu 100 nuotrauku buna apie 10-30 normaliu, kurios daug maz man patiktu. O kur kitas det tokias dideles? Neperkeisi visu ant JPG'o  doh.gif
RAW koreaguojasi tokiu paciu principu kaip ir JPG?

Nevykusias gali jau fotike istrint. As raw i jpg konvertuoju, jeigu reikia i interneta det arba spausdint. O kompe perziuriu su bet kuriuo raw vieweriu. Man rodos dabar net ACDSee palaiko.

QUOTE(fotolama @ 2007 05 04, 14:34)
Na nereikia čia ant LCD varyti. Visokių jų yra. Išties, prieš kelis metus gaminti LCD yra baisūs. Spalvos pas juos tragiškos. Bet dabar kokybiški LCD monitoriai pasiekė pakankamą lygį tam, kad galėtume apie CRT pamiršti. Reikia tik foto apdorojimui tinkamą LCD monitorių nusipirkti.

Kaip mes praktiškai pamiršome apie analoginę fotografiją, taip galime pamiršti ir apie CRT monitorius.

Taip. CRT monitoriai, kaip ir analoginiai fotoaparatai yra blogis, kuris geriems fotografams trukdo daryti geras nuotraukas. Niekas cia ant ju nevaro. Uz pigiausio LCD kaina tau iseis toks CRT, kad bet koks asilas pasiziurejes i juos du stovinciu salia tikrai pirstu parodys i CRT. Yra LCD pakankamos kokybes. Nesigincysiu. Bet tu i kainas ziurejai, pries pradedamas kaltint kitus varymu?

Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 05 04, 14:37)
kad krypsta tai nėra blogai  mirksiukas.gif . bet pakėlus akis aukščiau tie dangoraižiai tolumoje ... erzina. aišku, taip nebus ir Londono nepakeisi  biggrin.gif, bet, man atrodo, kad maloniau žiūrėtųsi, jei pastatai antram plane būtų žemaaukščiai ir akis daugiau už nieko nekliūtų ir taip lengvai nuslystų į tolį  biggrin.gif

P.S. seniai tokią nuotrauką mačiau, kurioje akys atkakliai krypsta žemyn  biggrin.gif

dabar tokia mintis šovė - galėjai nuotrauką daryt, kai buvai šiek tiek žemiau, t.y. ne taip aukštai pakilęs  mastau.gif kažin, kaip tuomet atrodytų.
Papildyta:
drinks_cheers.gif

Valanda, man tavo kadravimas nilabai  schmoll.gif dabar norisi erdvės į viršų. kažkaip suspausta paliko viskas  g.gif . man Sillwio variantas patinka.

Pameginsiu paieskot. 40 minuciu kaliau negalvodamas. Nebovo kada smile.gif Gal yra kas nors is mazesnio aukscio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 04 gegužės 2007 - 15:18
Silwio, fotolama dekui uz nuomone thumbup.gif Manau nepabandzius nesuzinosi. Todel einu persistatysiu ant Raw ir bandysiu drinks_cheers.gif
Dekui 4u.gif
Atsakyti
sveiki visi 4u.gif

oi kaip seniai cia besilankiau.. unsure.gif
bet labai smagu, kad tesiate mokslus biggrin.gif
vel jungiuosi, ir tikiuosi, pavyks pabendrauti, paaptarineti, o tai musu kleckas mazas visa laika mano suvalgo rolleyes.gif

p.s. labai graziu nuotraukeliu cia jau pamaciau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 04 gegužės 2007 - 15:24
QUOTE(rsaulyte @ 2007 05 04, 16:22)
sveiki visi  4u.gif

oi kaip seniai cia besilankiau..  unsure.gif
vel jungiuosi, ir tikiuosi, pavyks pabendrauti, paaptarineti, o tai musu kleckas mazas visa laika mano suvalgo rolleyes.gif

sveika sugrįžus rsaulyte 4u.gif tavo patarimų labai trūko čia
sveikinu, tokį gražų vaikeli turi.
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 05 04, 15:22)
sveiki visi  4u.gif

oi kaip seniai cia besilankiau..  unsure.gif

p.s. labai graziu nuotraukeliu cia jau pamaciau  thumbup.gif

Perziurejau tavo galerija ir likau suzavetas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 04, 16:42)
Perziurejau tavo galerija ir likau suzavetas  thumbup.gif

aciu labai smile.gif

apziurejau ir tavo smile.gif elnias tai laaabai wub.gif
noretusi daugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
apie RAW formatą man sakė, kad jame galima koreguoti tai, kas buvo nepakoreguotą fotografavimo metu: pakeist diafragmos dydį, išlaikymą, tarsi tai darai fotoaparate... bet tiesiog sėdi prie kompo ir koreguoji, kol randi tinkamą variantą. todėl galima ištaisyti 95 proc fotoaparato nustatymo klaidų... tik nežinau ar tam reik spec programų ar su PS kokiu galima
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 04, 16:17)
Taip. CRT monitoriai, kaip ir analoginiai fotoaparatai yra blogis, kuris geriems fotografams trukdo daryti geras nuotraukas. Niekas cia ant ju nevaro. Uz pigiausio LCD kaina tau iseis toks CRT, kad bet koks asilas pasiziurejes i juos du stovinciu salia tikrai pirstu parodys i CRT. Yra LCD pakankamos kokybes. Nesigincysiu. Bet tu i kainas ziurejai, pries pradedamas kaltint kitus varymu?

Leisk tada paklausti, kodėl vis tik pats fotografuoji į skaitmeną, o ne į juostą? smile.gif

Taip, už CRT mažiau sumokėsi. Tačiau gerų LCD monitorių kainos kišenės jau irgi nebeplėšo. Domėjausi. Pirkau.

Skaitmeniniai DSLR jau pasiekė (o kai kur ir pralenkė) analogą, LCD monitoriai praktiškai pasivijo CRT. Ir mokame mes daugiau ne tik dėl to, kad tai naujos technologijos, bet ir už patogumą, kurį gauname tas technologijas naudodami. Asmeniškai man labai patinka, kad nebereikia skanuoti juostelių, o ant mano darbo stalo atsirado vietos ne tik monitoriui bei klaviatūrai.

Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 05 04, 15:47)
aciu labai smile.gif

apziurejau ir tavo  smile.gif  elnias tai laaabai  wub.gif
noretusi daugiau mirksiukas.gif

Aciu. Ten tik uzuomazga galerijos, ner kada pasidaryt zmoniskai ir sumest nuotraukas.

QUOTE(Sansara @ 2007 05 04, 16:08)
apie RAW formatą man sakė, kad jame galima koreguoti tai, kas buvo nepakoreguotą fotografavimo metu: pakeist diafragmos dydį, išlaikymą, tarsi tai darai fotoaparate... bet tiesiog sėdi prie kompo ir koreguoji, kol randi tinkamą variantą. todėl galima ištaisyti 95 proc fotoaparato nustatymo klaidų... tik nežinau ar tam reik spec programų ar su PS kokiu galima

Diafragmos nepakeisi, islaikymo irgi, nors islaikymo kompensuot gali, bet tai ne tas pats. Del 95% sakyciau perlenkta, bet pataisyt tikrai daug galima.
Atsakyti
Dekui visiems uz nuomone 4u.gif Alia taip vienbalsiai nubalsavot bigsmile.gif ...nesitikejau(man tos foto abi vienodai patinka blush2.gif )
Atsakyti