[quote=Elina,2007 05 03, 21:48]
Nu man ir nesiseka. Neatidaro linko
[/quote]
Tada www.sanyo.co.uk -> pasirink service&support -> product instruction manuals -> digital imaging
[quote=valanda,2007 05 03, 21:53]
Itariu Sillwio turejoomenyje kompiuterines programas
[/quote]
butent
[quote=roolys,2007 05 03, 22:00]
As tai manau kad dar truksta vieno dngoraizio desniajame apatiniame kampe, tada bent jau kazkokia simetrija matytus. Nes apacia ryskiausia ir akys iskart svyra i apacia- O ten nevykus kompozicija. Tai ir manau gadina visa vaizda. O jei nukirpsi apacia tai manau isvis is fotkes neliks ryskumo
. Teks tau dar kart lipt aukstai i koki boksta
, kad tvarkingiau nufotkintum. Nes visi zinom, kad gali ir geresne kompozicija pagaut
[/quote]
Cia fotografuota is "London Eye", o jos (akies) tikrai niekas del manes neperstatines
Idomu suzinoti, kuo kompozicija apacioj nevykus?
[quote=Starburst,2007 05 04, 00:23]
O tada dar reikia diafragmą mažinti ar jau užtenka wb minuso?
[/quote]
As nelabai suprantu, prie ko cia wb? wb=white balance. Gal kalba turetu eiti apie exposure compensation?
[quote=zuvialia,2007 05 04, 02:47]
silwio vis noriu paklaust.A kiek tamsta laiko praleidot stebedamas ta vedybu akta? ir cia rimtas klausimas. Ir dar..niezti zaklaust parametru...jei nesunku ...
O Londonas savo smogo spalvom nelabai islieka atminty,bet foto man grazi.O ir laivelis man ziuris..
[/quote]
Gal kokiu 15 sekundziu
Pamaciau netycia pasukes galva i kita puse, negu liepe ziuret gidas. Parametru jau kruva visiem pazadejau
reikes vakare surasyt.
Londonas man savo smogo spalvom isliko atminty. Gal todel, kad spejau pamatyt ne tik turistu pramintus takus, bet zymiai daugiau.
[quote=bite maja,2007 05 04, 07:42]
čia kaip Roolys pastbėjo žvilgsnis tikrai krypsta apačion. o šiaip man tai būtų gerai nugriaut porą tų namukų, ypač tų antram plane (ten tas kairėj, ir per vidurį) bet nuotraukos kokybė tai superinė
[/quote]
Krypsta, bet ar tai blogai? Noriu issiaiskint iki galo viska
[quote=bite maja,2007 05 04, 08:43]
Sillwio, o tu visada fotografuoji RAW formatu? jis kažkuom geresnis nei JPEG?
[/quote]
Tik RAW. As jau kazkada minejau, kad is RAW galima daug ka "istraukt" be nuostoliu. Is JPG galima istraukt toli grazu ne viska. Kad ir tas mano Londonas. Fotografuota pavakary, dar gi per stikla. Is jpg niekada nebuciau istraukes to, ka matot jus. Tiesa, kartais, kai fotografuoju koki baliuka ir nuotraukas tenka perrasyti visiems dalyviams, persijungiu i jpg. Sau - tik RAW.
[quote=gus,2007 05 04, 09:35]
Bite Maja,man kaip sake koks skirtumas tarp tu formatu,tai plika akim tu nepastebesi,bet RAW formate islieka daugiau info,spalvu,as fotografavau RAW formatu,bet man ten per daug darbo,ir vel gryzau prie JPEG paprasciau sitaip
[/quote]
JPG paprasciau, bet keleta kartu esu pasigailejes, kad fotkinau ne RAW. Plika akim skirtumai matomi redaguojant raw ir jpg. Imesiu vakare Londono originala. Imesiu jpg, padaryta is raw be jokiu pakeitimu. Idomumo delei kas nores, gales pasibandyt pasiekt ta pati rezultata, kuri as imeciau cia. Man redagavimas uztruko mazdaug 5 peles paspaudimus
[quote=roolys,2007 05 04, 09:46]
dabar suprantu kodel dizaineriai naudoja didelius CRT monitorius, ar kaip ten jie vadinas.
Namuose ziurint per LCD ekrana tikrai nesimato taip ryskaus vaizdo. Ir detaliskumas tikrai prasciau matos
[/quote]
Del to ir pirkau CRT i namus, o ne LCD
[quote=roolys,2007 05 04, 09:55]
Man auksti pastatai irgi grazus
, bet sioje foto, tie kurie arti, nekaip isdestyti. Jei arciau esantys butu kitaip issideste arba visi dangoraiziai butu toliau, tada manau butu graziausias vaizdas.
[/quote]
Rasysiu laiska Londono merui
[quote=valanda,2007 05 04, 11:54]
Vakar isitrasiau sillwio dangoraizius, nukirpau laivuka, palikau pora-trejeta mm erdves salia pirmojo dangoraizio. Jaanau , kaip man ta nuotrauka patikt pradejo. Niekas nebekliuna ir neuzkliuna. Nebenorejau cia imetinet, manau Sillwio ir pats puikiai ta padarys(jei nores
[/quote]
Imesk prasau, savo varianta.