Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(valanda @ 2007 05 04, 12:49)

4u.gif dėkui už pamokas
net arklys tikti pradėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=Elina,2007 05 03, 21:48]
Nu man ir nesiseka. Neatidaro linko
[/quote]

Tada www.sanyo.co.uk -> pasirink service&support -> product instruction manuals -> digital imaging

[quote=valanda,2007 05 03, 21:53]
Itariu Sillwio turejoomenyje kompiuterines programas
[/quote]

butent

[quote=roolys,2007 05 03, 22:00]
As tai manau kad dar truksta vieno dngoraizio desniajame apatiniame kampe, tada bent jau kazkokia simetrija matytus. Nes apacia ryskiausia ir akys iskart svyra i apacia- O ten nevykus kompozicija. Tai ir manau gadina visa vaizda. O jei nukirpsi apacia tai manau isvis is fotkes neliks ryskumo schmoll.gif . Teks tau dar kart lipt aukstai i koki boksta mirksiukas.gif , kad tvarkingiau nufotkintum. Nes visi zinom, kad gali ir geresne kompozicija pagaut
[/quote]

Cia fotografuota is "London Eye", o jos (akies) tikrai niekas del manes neperstatines biggrin.gif Idomu suzinoti, kuo kompozicija apacioj nevykus?

[quote=Starburst,2007 05 04, 00:23]
O tada dar reikia diafragmą mažinti ar jau užtenka wb minuso?
[/quote]

As nelabai suprantu, prie ko cia wb? wb=white balance. Gal kalba turetu eiti apie exposure compensation?

[quote=zuvialia,2007 05 04, 02:47]
silwio vis noriu paklaust.A kiek tamsta laiko praleidot stebedamas ta vedybu akta? ir cia rimtas klausimas. Ir dar..niezti zaklaust parametru...jei nesunku ...
O Londonas savo smogo spalvom nelabai islieka atminty,bet foto man grazi.O ir laivelis man ziuris..
[/quote]

Gal kokiu 15 sekundziu smile.gif Pamaciau netycia pasukes galva i kita puse, negu liepe ziuret gidas. Parametru jau kruva visiem pazadejau blush2.gif reikes vakare surasyt.
Londonas man savo smogo spalvom isliko atminty. Gal todel, kad spejau pamatyt ne tik turistu pramintus takus, bet zymiai daugiau.

[quote=bite maja,2007 05 04, 07:42]
čia kaip Roolys pastbėjo žvilgsnis tikrai krypsta apačion. o šiaip man tai būtų gerai nugriaut porą tų namukų, ypač tų antram plane (ten tas kairėj, ir per vidurį) bet nuotraukos kokybė tai superinė
[/quote]

Krypsta, bet ar tai blogai? Noriu issiaiskint iki galo viska smile.gif

[quote=bite maja,2007 05 04, 08:43]
Sillwio, o tu visada fotografuoji RAW formatu? jis kažkuom geresnis nei JPEG?
[/quote]

Tik RAW. As jau kazkada minejau, kad is RAW galima daug ka "istraukt" be nuostoliu. Is JPG galima istraukt toli grazu ne viska. Kad ir tas mano Londonas. Fotografuota pavakary, dar gi per stikla. Is jpg niekada nebuciau istraukes to, ka matot jus. Tiesa, kartais, kai fotografuoju koki baliuka ir nuotraukas tenka perrasyti visiems dalyviams, persijungiu i jpg. Sau - tik RAW.

[quote=gus,2007 05 04, 09:35]
Bite Maja,man kaip sake koks skirtumas tarp tu formatu,tai plika akim tu nepastebesi,bet RAW formate islieka daugiau info,spalvu,as fotografavau RAW formatu,bet man ten per daug darbo,ir vel gryzau prie JPEG paprasciau sitaip
[/quote]

JPG paprasciau, bet keleta kartu esu pasigailejes, kad fotkinau ne RAW. Plika akim skirtumai matomi redaguojant raw ir jpg. Imesiu vakare Londono originala. Imesiu jpg, padaryta is raw be jokiu pakeitimu. Idomumo delei kas nores, gales pasibandyt pasiekt ta pati rezultata, kuri as imeciau cia. Man redagavimas uztruko mazdaug 5 peles paspaudimus smile.gif

[quote=roolys,2007 05 04, 09:46]
dabar suprantu kodel dizaineriai naudoja didelius CRT monitorius, ar kaip ten jie vadinas.

Namuose ziurint per LCD ekrana tikrai nesimato taip ryskaus vaizdo. Ir detaliskumas tikrai prasciau matos
[/quote]

Del to ir pirkau CRT i namus, o ne LCD mirksiukas.gif

[quote=roolys,2007 05 04, 09:55]
Man auksti pastatai irgi grazus mirksiukas.gif , bet sioje foto, tie kurie arti, nekaip isdestyti. Jei arciau esantys butu kitaip issideste arba visi dangoraiziai butu toliau, tada manau butu graziausias vaizdas.
[/quote]

Rasysiu laiska Londono merui biggrin.gif

[quote=valanda,2007 05 04, 11:54]
Vakar isitrasiau sillwio dangoraizius, nukirpau laivuka, palikau pora-trejeta mm erdves salia pirmojo dangoraizio. Jaanau , kaip man ta nuotrauka patikt pradejo. Niekas nebekliuna ir neuzkliuna. Nebenorejau cia imetinet, manau Sillwio ir pats puikiai ta padarys(jei nores 4u.gif
[/quote]

Imesk prasau, savo varianta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 04 gegužės 2007 - 13:31
QUOTE(valanda @ 2007 05 04, 13:49)
Apkarpiau, patiesijnau,pasarpinau, paintensyvinau.
Sansaros pailgis 4u.gif

man spalvos per daug ryškios čia pasirodė, o su vežimu (arba arkliu) tikrai geriau žiūrisi.

čia kažkas prakalbo apie ežerą pritūpus prie meldų smile.gif

user posted image

klausimėlis portretų žinovėms. prašau pavardinkit trūkumus:

user posted image

user posted image
( į aprangos nesuderinamumą prašyčiau nekreipti dėmesio, nes be kepurės nesutiko pozuoti)

Atsakyti
Pasirodo ir as turiu vaivorykste archyvuose smile.gif
Iso nerodo, auto programa, f/4, 1/257s, wb auto, PS apkirpta, levels pastumdyti.
user posted image

Dejavu sita tikrai man patinka, tik dabar tie meldai ar kaip ten jie vadinasi - atrodo visai ne vietoj. Jei nesunku - parasyk nustatymus mirksiukas.gif Toliau as tyliu, nes kazin ar geriau nufotografuociau ax.gif
Antroj nuotr. seselis metasi, nelabai grazus.
Mano nuomone 3 be priekaistu is techn. puses, neskaitant to, kad vaikas per nuotr viduriuka, butu graziau, jei nors viena akyte eitu per 1/3 nuotr.

Nu silwio tu ir surasei - o paciam nesunku atsekti kur kas ir prie ko doh.gif

Bet RAW ir JPG idomu paziuret butu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 04 gegužės 2007 - 13:44
Labai kokybe pasikeite. bet ideja tokia 4u.gif

SILLWIOdangoraiziai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 04, 13:36)
Nu silwio tu ir surasei - o paciam nesunku atsekti kur kas ir prie ko  doh.gif

Bet RAW ir JPG idomu paziuret butu  drinks_cheers.gif

Pats nesuprantu, kodel taip issibarste verysad.gif Perziurejau 2 kartus, neradau.
O jpg butinai imesiu.
RAW niekam nenoriu primest. Man paciam jpg irgi paprasciau. 95% nuotrauku nieko daryt nereikia, bet va tie 5% buna kaip tycia. Is jpg nieko negali padaryt. Todel ir perejau pilnai prie RAW, kad siurprizu nebutu ir pasiteisinimu "o jeigu buciau fotografaves raw" smile.gif

QUOTE(valanda @ 2007 05 04, 13:40)
Labai kokybe pasikeite. bet ideja tokia 4u.gif

SILLWIOdangoraiziai
user posted image

Aciu. Pameginsiu pakadruot.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 04, 14:36)

Dejavu sita tikrai man patinka, tik dabar tie meldai ar kaip ten jie vadinasi - atrodo visai ne vietoj. Jei nesunku - parasyk nustatymus  mirksiukas.gif  Toliau as tyliu, nes kazin ar geriau nufotografuociau  ax.gif
Antroj nuotr. seselis metasi, nelabai grazus.
Mano nuomone 3 be priekaistu is techn. puses, neskaitant to, kad vaikas per nuotr viduriuka, butu graziau, jei nors viena akyte eitu per 1/3 nuotr.

Ačiū.
Nustatymus ištraukiau iš foto va kokius. tik šitam aparate niekas nesireguliuodavo, tik ekspozicija, daugiau viskas nusistatydavo automatiškai

Camera make: SONY
Camera model: DSC-P52
Date/Time: 2005:07:27 20:57:39
Flash used: No
Focal length: 8.3mm
Exposure time: 0.0080 s (1/125)
Aperture: f/3.8
Atsakyti
dejavu islaikymas trumpas, o atrode, kad turejo but ilgas ir diafragma atverta. Labai idomiai isejo thumbup.gif

silwio as nedristu pereiti prie raw vien del to, kad tos nuotraukos uzims LABAI daug vietos doh.gif O is kokiu 100 nuotrauku buna apie 10-30 normaliu, kurios daug maz man patiktu. O kur kitas det tokias dideles? Neperkeisi visu ant JPG'o doh.gif
RAW koreaguojasi tokiu paciu principu kaip ir JPG?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 04 gegužės 2007 - 14:27
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 04, 15:23)
dejavu islaikymas trumpas, o atrode, kad turejo but ilgas ir diafragma atverta. Labai idomiai isejo  thumbup.gif

[

neišėjo blush2.gif spalvos, šviesumas ir kontrastas su Photoimpact reguliuotas
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 05 04, 10:46)
g.gif  dabar suprantu kodel dizaineriai naudoja didelius CRT monitorius, ar kaip ten jie vadinas.  g.gif

Namuose ziurint per LCD ekrana tikrai nesimato taip ryskaus vaizdo  blink.gif . Ir detaliskumas tikrai prasciau matos  g.gif

Na nereikia čia ant LCD varyti. Visokių jų yra. Išties, prieš kelis metus gaminti LCD yra baisūs. Spalvos pas juos tragiškos. Bet dabar kokybiški LCD monitoriai pasiekė pakankamą lygį tam, kad galėtume apie CRT pamiršti. Reikia tik foto apdorojimui tinkamą LCD monitorių nusipirkti.

Kaip mes praktiškai pamiršome apie analoginę fotografiją, taip galime pamiršti ir apie CRT monitorius.

Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 05 04, 15:23)

as nedristu pereiti prie raw vien del to, kad tos nuotraukos uzims LABAI daug vietos  doh.gif  O is kokiu 100 nuotrauku buna apie 10-30 normaliu, kurios daug maz man patiktu. O kur kitas det tokias dideles? Neperkeisi visu ant JPG'o  doh.gif
RAW koreaguojasi tokiu paciu principu kaip ir JPG?

O kam tas nevykusias nuotraukas laikyti? Jas trinti reikia smile.gif

Šiaip nereikia RAW bijoti. Ten visai niekuo nesudėtingiau, nei jpeg. Tik kažkodėl padarytas mitas, kad RAW kažkas ten baisiai tokio. Asmeniškai man tai su RAW daug lengviau visokias fotografavimo klaidas taisyti.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 04, 14:27)
Krypsta, bet ar tai blogai? Noriu issiaiskint iki galo viska smile.gif

kad krypsta tai nėra blogai mirksiukas.gif . bet pakėlus akis aukščiau tie dangoraižiai tolumoje ... erzina. aišku, taip nebus ir Londono nepakeisi biggrin.gif, bet, man atrodo, kad maloniau žiūrėtųsi, jei pastatai antram plane būtų žemaaukščiai ir akis daugiau už nieko nekliūtų ir taip lengvai nuslystų į tolį biggrin.gif

P.S. seniai tokią nuotrauką mačiau, kurioje akys atkakliai krypsta žemyn biggrin.gif

dabar tokia mintis šovė - galėjai nuotrauką daryt, kai buvai šiek tiek žemiau, t.y. ne taip aukštai pakilęs mastau.gif kažin, kaip tuomet atrodytų.
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2007 05 04, 15:34)

drinks_cheers.gif

Valanda, man tavo kadravimas nilabai schmoll.gif dabar norisi erdvės į viršų. kažkaip suspausta paliko viskas g.gif . man Sillwio variantas patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 04 gegužės 2007 - 14:39
QUOTE(fotolama @ 2007 05 04, 15:34)

o kam jas trinti, jei šiandien atrodo nevykus, po kiek laiko gal kaip šedevras atrodys. Gal geriau persirašyti į kokį dvd su užrašu "nevykusios foto" ir paskuj peržiūrinėti laikas nuo laiko ax.gif Juo labiau matysis ar tobulėji ar regresuoji.
Atsakyti