Įkraunama...
Įkraunama...

Betonavimas

QUOTE(Iriska @ 2008 07 25, 19:02)
Varykit lauk ta statybininka, arba jus mulkina arba siep mulkis. Privaciuose namuose nedaromos darbar juodgringes, tai pinigu svaistimas. Pasikonsultuokit su kitai statybininkais, paskambinekit i kelias imones.
Nebent pas jus tankai ar sunvezimiai stoves garaze, tada ir tai nedaro juodgrindziu, o fibros pluosta deda i detona. Pasidomekit kaip daromos pramonines grindys. Jokiu juodgrindziu.

Tai, kad daromos. Ypač jei grindinis šildymas neplanuojamas. Ir keli rimti statybininkai patarė daryti. Tik ne ekonominio varianto namuose (kai stato pardavimui, juodgrindžių nedaro).
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2008 07 25, 16:49)
As dabar kaip bezdzione-nors persiplesk lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Kaip ir nereikia tu juodgrindziu (nes nebutina ir pinigeliai tauposi thumbup.gif
....bet...meistriukas sako,kad dar nera mates namo be ju-tipo lieja juodgrindes ir dar sutvirtina kazkokiais metalais (nelabai supratau kaip-prie pamatu ,ar ten kur didesi plotai-kad neiluztu betonas nuo svorio,pvz.garaze)Tai jis man ir sako-cia gal nauja technologija,paziuresim kas bus po daugiau metu ir t.t. blink.gif ...is kitos puses- gal per daug tvirtus tuos namus planuoju,nebus gi jie trim kartom su zemes drebejimais g.gif
...sakau-kaip bezdzione lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Juk sau statot, dariau ir as, man is vis buvo neaisku kaip nesiskverbs dregme per toki maza betono sluoksni, del to pas mane kur kas ka rekomendavo tai dvigubai sudejau biggrin.gif (na as tos nuomones atsarga gedos nedaro smile.gif ) Jei daryciau sian pasidomeciau priedais ivairiais, naujom technologijom.
Atsakyti
O kaip del armaturos to tinklo,taip suprantu kad daug kas jo nededa? g.gif Ir pvz kaip issprest klausima su antro auksto grindu(perdangu virsaus),norim daryt sildomas vonios kambaryj,o kitur radiatoriai bus,kaip del auksciu skirtumo man idomu,ar labai skirsis,kokie sprendimo budai? blush2.gif
Atsakyti
priėjom prie to etapo, kai reikia grindis daryti. kaip tokį sumuštinį vertins senbuviai, juodgrindžių, grindų ąsai:
iš apačios į viršų: žvyras,smėlis,armatūrinis tinklas ant jo 5-6cm betono (juodgrindės), plėvelė, polistirolas 2(arba3)x5cm, veidrodinė plėvelė, armatūrinis tinklas, vamzdis d=18 (šildomoms grindims), betonas 5-6cm. kažko per daug, per mažai?
galiu pridurti, kad namas statomas drėgnoje vietovėje, kur vanduo aukštai... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 23 rugpjūčio 2008 - 20:45
QUOTE(Shadow_man @ 2008 08 23, 21:44)
priėjom prie to etapo, kai reikia grindis daryti. kaip tokį sumuštinį vertins senbuviai, juodgrindžių, grindų ąsai:
iš apačios į viršų: žvyras,smėlis,armatūrinis tinklas ant jo 5-6cm betono (juodgrindės), plėvelė, polistirolas 2(arba3)x5cm, veidrodinė plėvelė, armatūrinis tinklas, vamzdis d=18 (šildomoms grindims), betonas 5-6cm. kažko per daug, per mažai?
galiu pridurti, kad namas statomas drėgnoje vietovėje, kur vanduo aukštai... doh.gif

A la jos kainuos doh.gif gal armaturos antrame sluoksnyje nedekite... gal ten fibros uzteks. doh.gif

Pas mus molis, smelis sutankintas, tada plevele, tada 2*5 polisterolis, tada folija, plevele , armatura, vamzdeliai ir 6cm betono.
Atsakyti
O kokia dabar to tinklo armaturos kaina,gal kas domejotes, gal i toki garaza net neapsimoka jo deti. g.gif Ir ta folija,koks jos vaidmuo tame grindu sumustinyj,nes taip suprantu ne visi ja deda. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rasaar @ 2008 08 24, 21:23)
O kokia dabar to tinklo armaturos kaina,gal kas domejotes, gal i toki garaza net neapsimoka jo deti. g.gif Ir ta folija,koks jos vaidmuo  tame grindu sumustinyj,nes taip suprantu ne visi ja deda. unsure.gif

"moki veži" akcija buvo, tai m2 kaina buvo pigi labai (kažkas apie 5Lt), galiu ir meluoti, nes tikrai nepamenu kokia, tik žinau, kad kaip visad nespėjau į akciją doh.gif
o ta folija, tai kažkaip skaičiau, kad neleidžia šilumai eiti į apačia (ta prasme nešyla polistirolas ir t.t.), o šyla daugiau viršui esantis betonas.. to pasekoje - šiltesnės grindys.
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2008 08 24, 22:59)
"moki veži" akcija buvo, tai m2 kaina buvo pigi labai (kažkas apie 5Lt), galiu ir meluoti, nes tikrai nepamenu kokia, tik žinau, kad kaip visad nespėjau į akciją  doh.gif
o ta folija, tai kažkaip skaičiau, kad neleidžia šilumai eiti į apačia (ta prasme nešyla polistirolas ir t.t.), o šyla daugiau viršui esantis betonas.. to pasekoje - šiltesnės grindys.

kokia tave tinklo akutė domina... jei 20X20, tai kiek daugiau nei prieš savaitę dasipirkinėjau makvežoj- kaina už 2.4m2 to tinklo buvo 9.31lt... man rodos pas juos tokia kaina ir stovi, be jokių ten akcijų... g.gif
juodgrindes mes darėm... bet mano supratimu tik daugiau bėdos nei naudos... vyras paskui vis kažką kanalizacijoj koregavo, tai perfo iš rankų nepaleisdavo. nebūtų buvę tos stiažkės, tai atsikasei žvyriuką ir perdarei sistemą be jokių problemų. žodž- "diengi na vietier" ta stiažkė... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasaar @ 2008 08 24, 22:23)
O kokia dabar to tinklo armaturos kaina,gal kas domejotes, gal i toki garaza net neapsimoka jo deti. g.gif Ir ta folija,koks jos vaidmuo  tame grindu sumustinyj,nes taip suprantu ne visi ja deda. unsure.gif

mes nedejom folijos schmoll.gif dejom papildomai geriau 3 cm putplascio. ns tos folijos kaina ir nemaza doh.gif o ir reaolaios naudos niekas negali pasakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2008 08 23, 21:44)

O nesidomėjai Knauf liejamomis grindimis FE 80 Allegro? Jos skirtos specialiai šildomoms grindims, užtenka tik 35 mm. sluoksnio, todėl yra žymiai lengvesnės ir greičiau įšyla, rašo, kad nereikia armuoti (atlaiko dideles apkrovas), pačios išsilygina ir t.t. Čia kažkas anksčiau forume jau buvo rašęs apie jas. Aš tai mąstau apie tokias, tik kainą dar reikėtų pasitikslinti...
Atsakyti
mes domejomes, kaina 60 lt kv su medziagom
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2008 08 25, 14:16)
mes domejomes, kaina 60 lt kv su medziagom

Jei tik domėjotės, tai suprantu tokių nesidarėte pas save? Ar kas netiko (išskyrus kainą smile.gif )
Atsakyti