Įkraunama...
Įkraunama...

Betonavimas

QUOTE(EVOY @ 2009 09 01, 08:24)
Nėra nustatytos ribos. Nesu susidūręs, bet internete buvau radęs "storiausią" variantą- apie 20 cm. Viskas priklauso nuo poreikių ir šildymo sistemos:
* Jei reikia, kad grindys greitai įšiltų, ar šildymo sistema dirbs kone pastoviai (pvz.: granulių katilas), pakaks ir minimumo- 6 cm "stiažkės" (ar LT "standarto"- 5 cm).
* Jei šildymo sistema naudoja elektrą (pvz.: geoterminis), kas reiškia, kad norėsite kuo daugiau laiko naudotis naktiniu tarifu- ir 10 cm "stiažkė" nepasirodys per stora (ilgesniam laikui akumuliuos šilumą).

Aprašyme buvo nedidelis neatitikimas, todėl įdėsiu tik tokį paveikslėlį. Kad mažiau užkrauti SM serverį, pabandysiu juo iliustruoti porą momentų, kuriais ir siūlau vadovautis, kai įrenginėjamas grindų "buterbrodas". Raudona spalvą pažymėjau "blogį"- pamatus. Pora tikslų, kurių reikėtų siekti, įrenginėjant grindis:
* "Iškilti" iki 1 cm virš į vidų išlindusio "blogio" su pirmaisiais šiltinimo sluoksniais (įrengti "amortizatorių"), rekomenduoju tik dėl vienos priežasties- nesu užtikrintas, kad tinkamai paruoštas pagrindas. Jei gruntas pastovėjo bent metus nejudintas, ar savo darbą pasitikrinote specialia įranga (individualioje statyboje tai būtų negirdėtas dalykas)- "iškilti" virš pamato nėra reikalo.
* Norint apsisaugoti nuo šalčio tiltelių, būtina įrengti šiltinamąjį pasluoksnį aukščiau "blogio". 3,5 cm storis aiškiai mažokas, bet "komplekte" su grindiniu šildymu- "galima kentėti".
* Šilumos izoliaciniai pasluoksniai įrenginėjami tam, kad grindinis šildymas galėtų "ramiai dirbti savo darbą", o ne pats "šildytis nuo šalčio iš apačios". 100 % "darbo našumą" užtikrina 15 cm EPS 80 (ar ekvivalentas). Šiltinamasis pasluoksnis plonėja- krenta ir "darbo našumas".

Jei galima, noriu pora klausimu pagal jusu piesinuka. Kam reikalinga horizontalioji dalis pusto polietileno, ta kur virs pamato krasto? Ir ar hidroizoliacija teisingoj vietoj pasipaisiusi, neturi eiti pries visus putos sluoksnius?

Papildyta:
Jei toks variajantas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blogasdaktaras: 01 rugsėjo 2009 - 12:38
QUOTE(Blogasdaktaras @ 2009 09 01, 11:40)
Jei galima, noriu pora klausimu pagal jusu piesinuka. Kam reikalinga horizontalioji dalis pusto polietileno, ta kur virs pamato krasto? Ir ar hidroizoliacija teisingoj vietoj pasipaisiusi, neturi eiti pries visus putos sluoksnius?

As gal isiterpsiu ir atsakysiu vietoi evoy
apie tai jau manau ne syki sitoi temoi buvo rasyta tik reikia skaityti, o ne tik pramesti akim

QUOTE(EVOY @ 2009 09 01, 07:24)
* "Iškilti" iki 1 cm virš į vidų išlindusio "blogio" su pirmaisiais šiltinimo sluoksniais (įrengti "amortizatorių"), rekomenduoju tik dėl vienos priežasties- nesu užtikrintas, kad tinkamai paruoštas pagrindas. Jei gruntas pastovėjo bent metus nejudintas, ar savo darbą pasitikrinote specialia įranga (individualioje statyboje tai būtų negirdėtas dalykas)- "iškilti" virš pamato nėra reikalo.

Del pleveles irgi jau daug sykiu buvo aptarta, galima deti apacioi tam kad polistirolas neprigertu dregmes, o virs polistirolo reikia tam, kad nepatektu betono tarp polistirolo ir netrugdytu jam judeti. nors kai naudojama montazine plokste tai manau pleveles virsui nereikia, nes tarpai uzklijuojami lipne juosta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serzas: 01 rugsėjo 2009 - 15:25
QUOTE(serzas @ 2009 09 01, 15:22)
As gal isiterpsiu ir atsakysiu vietoi evoy
apie tai jau manau ne syki sitoi temoi buvo rasyta tik reikia skaityti, o ne tik pramesti akim
Del pleveles irgi jau daug sykiu buvo aptarta, galima deti apacioi tam kad polistirolas neprigertu dregmes, o virs polistirolo reikia tam, kad nepatektu betono tarp polistirolo ir netrugdytu jam judeti. nors kai naudojama montazine plokste tai manau pleveles virsui nereikia, nes tarpai uzklijuojami lipne juosta

Tarp polistirolo ploksciu taip pat galima ipusti makroflekso, kiuris nebesudaro galimibiu i siules patekti betonui taip pat.
Atsakyti
Ačiū serz'ui 4u.gif !

Tik pridursiu, kad verta kiek laisviau žiūrėti į grindų "buterbrodą". Užduotis paminėjau, o išpildymo niuansai nėra taip jau svarbūs.
Papildyta:
QUOTE(Jolanaa @ 2009 09 01, 11:46)
Didelis dekui jum uz patarimus,
Tai finale ar jus pritariate tokiam grindu sumustiniui ar ne kaip ir nesupratau g.gif
man rodos , kad normaliai tik pamirsot dar armavimo tinkla virs vamzdeliu jei neklystu blush2.gif

Tinklą tikrai pamiršau blush2.gif . Tuo pačiu paminėsiu, kad kuo storesnė "stiažkė" (nuo 6 cm)- tuo drąsiau armavimui galima rinktis fibrą. Bet tinklas vis vien bus geriau ax.gif .

Jūsų prieš tai paminėtam variantui- ne ax.gif . Įdėtas paveikslėlis- tai jau pakoreguotas Jūsiškis 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 09 01, 19:22)
Tarp polistirolo ploksciu taip pat galima ipusti makroflekso, kiuris nebesudaro galimibiu i siules patekti betonui taip pat.

nu ir kuom makrofleksas geriau uz plevele? su makrofleksu reikia atsargiai! pirma karta kai ji panaudojau tarpams tarp staktu tai nebegalejau uzdaryti duru. ar bus patogu pjaustyti makroflekso isikisimus, kad sulygint su polistirolu? betonui stingstant dregme i nauda, o jeigu dalis dregme susigers i polistirola tai betonui jokios naudos.
Atsakyti

Jūsų prieš tai paminėtam variantui- ne ax.gif . Įdėtas paveikslėlis- tai jau pakoreguotas Jūsiškis 4u.gif .

Nesupykit, bet gal galima aiskiau, nes yra dar ir kitas idetas, nieko nesuprantu imeskit man i AZ prasu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

dar noriu paklausti, Tai kaip suprantu vandentiekio vamzdzius reikia vedzioti virs pirmo sluoksnio polistirolo ir ipjaudineti i kita. Kaip manot ar galim mes toki darba atlikti patys???? Niekur nerandu temos apie tai, ar reikia ieskoti santechniko kuris tai atliktu???? g.gif Gal dar kas nors foto galit imesti butu super smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 09 02, 15:58)
dar noriu paklausti, Tai kaip suprantu vandentiekio vamzdzius reikia vedzioti virs pirmo sluoksnio polistirolo ir ipjaudineti i kita. Kaip manot ar galim mes toki darba atlikti patys????  Niekur nerandu temos apie  tai, ar reikia ieskoti santechniko kuris tai atliktu???? g.gif Gal dar kas nors foto galit imesti butu super  smile.gif

Juoku darbas pjaustyti polistirola, jei tik zinot kurioi vietoi eis vamzdziai (jei turit projekta) tai iman peili ir pirmyn. didziausia beda su kuria galite susidurti tai pagaugais lakstantys siurpuliukai nuo garso scare.gif

QUOTE(Jolanaa @ 2009 09 02, 15:58)
Nesupykit, bet gal galima aiskiau, nes yra dar ir kitas idetas, nieko nesuprantu imeskit man i AZ prasu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Nu jo g.gif sunku sitaip! jei rasot ir klausiat tai bent jau atsiminkit ka raset. jei jau pasaliniai supranta apie ka eina kalba, o jus vis ne. doh.gif
jusu variantas
QUOTE(Jolanaa @ 2009 08 31, 13:23)
Kagi -o jeigu taip rolleyes.gif
Sakykim: sutankinu zvyra, dedu 2*5 polistirola, hidroizoliacine plevele ir uzpilu kokius 3cm. betona. Ir padarau, kad butu 2.5cm. zemiau rostverko.
Padarau tam, kad po to paklociau izoliacine montazine plokste 3.5cm.  su kuria iskilsiu 1cm. virs rostverko (kaip suprantu salcio tiltelis pasinaikina) is krasto kaip ir jus anksciau raset dedu pusta politelena 1cm.(kad sulyginciau lygius) Tada vamzdeliai, armavimo tinklas ir betonas.
O  koki maksimum galiu deti cemento smelio skiedini virs sildomu grindu???
Dar turiu labai dideli prasyma, gal galit ta mano varianta pavaizduoti brezinyje blush2.gif
Tukstanti kartu aciu 4u.gif

QUOTE(Jolanaa @ 2009 09 01, 09:46)
Tai finale ar jus pritariate tokiam grindu sumustiniui ar ne kaip ir nesupratau g.gif

QUOTE(EVOY @ 2009 09 01, 22:18)

QUOTE(EVOY @ 2009 09 01, 07:24)

Ar dabar aisku? g.gif
Del visa ko neturedamas ka veikti idedu jusiskio varianto iliustracija, kurioja puikiai matosi jog salcio tiltelis niekur nepasinaikina, o pusta plevele ant pamato reikalinga ne kazkokiam kazkieno islyginimui, bet amortizacijai, kad sedant runtui stiazke nepasikabintu ant pamato.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 09 02, 00:20)
nu ir kuom makrofleksas geriau uz plevele? su makrofleksu reikia atsargiai! pirma karta kai ji panaudojau tarpams tarp staktu tai nebegalejau uzdaryti duru. ar bus patogu pjaustyti makroflekso isikisimus, kad sulygint su polistirolu? betonui stingstant dregme i nauda, o jeigu dalis dregme susigers i polistirola tai betonui jokios naudos.

Tuom kad nereikia pleveles.
nu taip negraziai sakant reikia proto ir su makrofleksu dirbant 4u.gif Pas mane tarpus uzsandarino su makroflexu tai jokiu ten isputimu ar iskelimu nebuvo - aisku jie tai dare jau ne pirma karta. mirksiukas.gif Net kaikur kur polistirolas judedavo dar perdurdavo skile ir ten truputi purksteledavo ir jokio poto judejimo.
Atsakyti
Aciu jum labai uz supratima 4u.gif Nesuprantu as ne todel, kad nieko neprisimenu ka anksciau rasiau, o todel, kad mane jus ne taip suprantate ar atvirksciai doh.gif lotuliukas.gif
Pvz. taip kaip pavaizdavote mano varianta jus, tai jis visiskai ne toks mano variante.
Seka tai tokia, bet netokie auksciai ir t.t. Kaip jus ta pavyzdi koreguojate??? per kokia programa??? bet tiek to jau...
Svarbiausia , kad jau viskas man aisku kaip turi buti, rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 09 02, 16:58)
dar noriu paklausti, Tai kaip suprantu vandentiekio vamzdzius reikia vedzioti virs pirmo sluoksnio polistirolo ir ipjaudineti i kita. Kaip manot ar galim mes toki darba atlikti patys????  Niekur nerandu temos apie  tai, ar reikia ieskoti santechniko kuris tai atliktu???? g.gif Gal dar kas nors foto galit imesti butu super  smile.gif

O kam. Tikrai ne. Antras polistirolo sluoksnis geriausia kad butu vientisas, nes jis labiausiai turi "dirbti" kaip silumine izoliacija, o po juo jau bus ispjaustytasis polistirolas su vandetiekio vir kitu komunikaciju vamzdziais.
Idetu nuotraukele pirmojo sluoksnio: user posted image
cia antrame auskte kur polistirolas tik 3 cm. tai cia kitur vamzdziu "neuzkasi": user posted image

O cia jau antras sluoksnis toje pacioje vietoje kur ir pirmoje nuotraukoje : user posted image
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2009 09 02, 00:20)
.......... betonui stingstant dregme i nauda, o jeigu dalis dregme susigers i polistirola tai betonui jokios naudos..........

manau, kad biskuti "juokingas" dregmes galimos zalos traktavimas thumbup.gif
Jei ji spes kazkiek susigerti kol betonas dzius tai taip pat sekmingai kol jis dzius ir isgaruos, ar ne? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 09 02, 19:06)
Aciu jum labai uz supratima 4u.gif  Nesuprantu as ne todel, kad nieko neprisimenu ka anksciau rasiau, o todel, kad mane jus ne taip suprantate ar atvirksciai doh.gif  lotuliukas.gif
Pvz. taip kaip pavaizdavote mano varianta jus, tai jis visiskai ne toks mano variante.
Seka tai tokia, bet netokie auksciai ir t.t. Kaip jus ta pavyzdi koreguojate??? per kokia programa??? bet tiek to jau...
Svarbiausia , kad jau viskas man aisku kaip turi buti,  rolleyes.gif

na pagal jusu aprasyma butent taip ir gaunasi su tais auksciais kaip as ir papiesiau.
redaguoti paveikslelius gali su paprasciausia "paint" programa, kuri yra kiekvienam kompe dirbanciame su vindovsais.

QUOTE(zojux @ 2009 09 02, 19:28)
manau, kad biskuti "juokingas" dregmes galimos zalos traktavimas  thumbup.gif
Jei ji spes kazkiek susigerti kol betonas dzius tai taip pat sekmingai kol jis dzius ir isgaruos, ar ne?  mirksiukas.gif

nu gal tu ir teisus g.gif
jei daryti viska paciam tai su plevele viskas daug paprasciau mano nuomone, o sutaupymas ne toks ir didelis su makrofleksu,
Atsakyti
Vedziojant sildymui vamzdelius,kilo paprasras klausimas ax.gif
Tose vietose,kur bus daromos kompensacines siules, vanzdeli reikia imauti i apsaugini vamzdeli. O kam? Ar kad reziant ta siule vamzdelis butu apsaugotas nuo pazeidimo? ar tiesiog toj vietoj to reikia del betono "vaiksciojimo"?
Atsakyti