Įkraunama...
Įkraunama...

Betonavimas

QUOTE(EVOY @ 2009 06 18, 10:37)
Pradžioje terminai:
"Stiažkė"/buitinės grindys/cemento-smėlio grindys/CS grindys/smėlio betonas = sijotas ir plautas 0,4 frakcijos smėlis + cementas + vanduo + retkarčiais įvairūs plastifikatoriai ar kiti priedai + retkarčiais polipropileninis plaušas (fibra).
Betonas/pramoninis betonas = įvairios frakcijos skalda (kartais granitinė ar pan.) + žvirgždas (žvyras) + smėlis + cementas + vanduo + įvairūs plastifikatoriai ar kiti priedai + dažnai metalinis ar polipropileninis plaušas (fibra). Savadarbis betonas dažniausiai tik = žvyras (kartais net ne plautas) + cementas + vanduo.

Armavimo tinklas turi nemažai savų privalumų. Polipropileninį plaušą (fibrą) tikrai galima naudoti "stiažkei", tačiau reikia parinkti tinkamą fibrą, nes "iš prigimties" ji yra skirta betonui (dėl didesnio vandens kiekio). Vien dėl savo storio, 10 cm "stiažkė" nebijo daugumos plonesnėms kylančių problemų. Visokie variantai gali būti priimtini- Jūsiškis taipogi visai normalus.

būsiu šiek tiek pamelavus.... pasirodo, žada būt ne 10, o 5 cm... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pogo66 @ 2009 06 18, 22:27)
Sakykit, kaip man paskaičiuoti būsimų grindų aukštį, kuo vadovautis, kokiais kriterijais?...

P.S. Reikės kalbėti su betonuotojais, o aš apie tai nieko nesusigaudau...

Kaltas- vis dar mokausi blush2.gif . Trumpai: jei nuo perdenginio iki nišos durims sąramos 218 cm- kokybei reikiamą minimumą turite. Kuo daugiau (nepersistengiant)- tuo geriau (mažiau problemų).

Pils ir lygins smėlį, klos garso izoliaciją, lies grindis "stiažkininkai"- tai jų galvos skausmas. Jiems tereikia pasakyti kokioje patalpoje kokią grindų dangą dėsite (storis mm, įskaitant klijus, paklotą ar dar ką panašaus).
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2009 06 19, 11:15)
būsiu šiek tiek pamelavus.... pasirodo, žada būt ne 10, o 5 cm...  unsure.gif

Tokiu atveju patarčiau rinktis tinklą, o ne fibrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 19 birželio 2009 - 11:26
QUOTE(EVOY @ 2009 06 19, 12:25)
Kaltas- vis dar mokausi blush2.gif . Trumpai: jei nuo perdenginio iki nišos durims sąramos 218 cm- kokybei reikiamą minimumą turite. Kuo daugiau (nepersistengiant)- tuo geriau (mažiau problemų).

Pils ir lygins smėlį, klos garso izoliaciją, lies grindis "stiažkininkai"- tai jų galvos skausmas. Jiems tereikia pasakyti kokioje patalpoje kokią grindų dangą dėsite (storis mm, įskaitant klijus, paklotą ar dar ką panašaus).
Papildyta:

Tokiu atveju patarčiau rinktis tinklą, o ne fibrą.

Evoy,noriu patarimo del garazo grindu betonavimo,ar deti polistirola,ar tik pleveles uztenka,ir kokio storio pilti betona griausia,ir dar kazkur girdejau kad vietoje gaminamas betonas nelabai tinka,geriau vezamas su kriause plius dar ten ideda del tvirtumo kazka pila.
Atsakyti
Va ir mes sukam galvas ar deti polistirola? ir ar reikia garaze daryti juodgrindes? gal butu galima pilti iskarto svaru betona?
Atsakyti

Kaip tik taip. Pigiau išsilyginti smėliu, nei vėliau tektų su "stiažkę".

Kaip tik taip. Gal tik prieš "stiažkę" trūksta plėvelės (nebent ją anksčiau paklojote).
[/quote]

o kur ta plevele kloti g.gif ar ant juodgrind ir ant virsaus papylus smeli ir islyginus -+3 cm paklaida ar ant smelio ir paskui polistirola g.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas naudojote tokias medziagas klojiniuose.

Klojiniu priedai

Esu maciusi ne vienuose pamatuose, bet niekur nerandu informacijos kaip jie susimontuoja ir kokios kainos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rendi: 19 birželio 2009 - 19:19
QUOTE(marakuja07 @ 2009 06 19, 18:30)
... ar deti polistirola,ar tik pleveles uztenka...

... ir kokio storio pilti betona griausia,ir dar kazkur girdejau kad vietoje gaminamas betonas nelabai tinka,geriau vezamas su kriause plius dar ten ideda del tvirtumo kazka pila...

Sunku ką patarti, nežinant konkrečios situacijos (bent jau nepamačius projekto)- tektų paminėti begalę variantų. Sakyčiau, kad polistirolas nereikalingas (tik plėvelė)- bet tai tik spėjimas (dažniausiai).

"Stiažkė" ar betonas- viskas priklauso nuo to, kokios grindų dangos pageidausite:
* Nuo 80 mm "stiažkės" pilnai pakaks. Variantas, jei planuojate klijuotis grindų plyteles ar pan.
* Minimalus betono storis- 80 mm. Variantas, jei planuojate tik nušlifuoti/užtrinti.

Paviršiaus kietikliai (paprastai- Mastertop'ai) pilami ne į betoną, o ant aplyginto paviršiaus ir užglaistomi. Šiaip tai- betonines grindis galima įsirengti tokias, kad gal net ir nepagalvotumėte. Jei domina betoninės grindys- daugiau informacijos galite rasti BASF puslapyje.
Atsakyti
QUOTE(egle13 @ 2009 06 19, 18:34)
Va ir mes sukam galvas ar deti polistirola? ir ar reikia garaze daryti juodgrindes? gal butu galima pilti iskarto svaru betona?

Polistirolą garaže verta dėti, jei jis kam tai reikalingas (įsirenginėjate grindinį šildymą ar pan). Kitu atveju geriau tuos pinigus skirti kokybiškam grunto sutankinimui. Vargu, ar šis patarimas tiks, jei garažas pilnai "įmontuotas" į namą (gali tekti spręsti visai kitas problemas).
Papildyta:
QUOTE(pego @ 2009 06 19, 19:52)
o kur ta plevele kloti g.gif ar ant juodgrind ir ant virsaus papylus smeli ir islyginus -+3 cm paklaida ar ant smelio ir paskui polistirola

Patarčiau ant polistirolo.
Papildyta:
QUOTE(Rendi @ 2009 06 19, 20:18)
Sveiki,

Gal kas naudojote tokias medziagas klojiniuose.

Klojiniu priedai

Esu maciusi ne vienuose pamatuose, bet niekur nerandu informacijos kaip jie susimontuoja ir kokios kainos.

Kai nuomositės klojinius- paprastai juos pasiūlo. Kokiam rostverkui, gal galima ir apsieiti- tačiau tikrai neverta atsisakinėti (darbas daug paprastesnis). Naudotis labai paprasta- ten, kur juos imsite tikrai paaiškins. Orientacinės kainos (apačioje).
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 06 19, 09:08)

Karkasiniam namui tokie pamatai- vien pliusai. Tačiau neramu dėl kitų dalykų:
* Joks sveiko proto betonuotojas (mūsuose profai bent jau ne prastesni, nei kokie vokiečiai ar švedai) nesiims lyginti betono plokštės su paklaida +/- 2 mm. Toks tikslumas reikalingas grindų dangai kloti (o ir joks klientas LT su didesne paklaida nesutiks)- tačiau su betonu tai paprasčiausiai neįmanoma. Kokybiškai išlyginti išlyginamąjį sluoksnį ant betono (prie jo nelabai kas limpa)- nežmoniškai brangu (nuo 40 Lt/m2). Reklamose pabrėžiamas privalumas, kad danga klojama iš karto- manau tik triukas. Nors yra dvisluoksniai variantai, kur šis klausymas atpuola.
* Pati betono plokštė, jei ji didesnė, ir dar su visokiais paraitymais- raitysis ir trūkinės. Kaip jie sprendžia šią problemą be siūlių ir pjaustymo (o vėliau ir sandarinimo)? Jei jau dėti profilius ir pjaustyti- kaip gi bus su grindinio šildymo vamzdynu? Plokštės storis daugelį klausymų išsprendžia- bet ar visus?

Prasau detalizuokite paryskinta fraze. Mano stiazkes liejikai (pils su kazkokia vokiska technika) ir poto atdoro uztrins ji su tokiu besisukanciu paparatu, tai ir sako, kad labai lygiai padaro grindis ir ant ju galima is karto kloti plyteles, taciau man dabar sukele nerima jusu pasakymas, kad "nelabai kas limpa" ir tai brangu. Ar buten tokios grindys ir butu man sunkiai limpancios ar kaip cia?
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 06 21, 08:37)
Prasau detalizuokite paryskinta fraze. Mano stiazkes liejikai (pils su kazkokia vokiska technika) ir poto atdoro uztrins ji su tokiu besisukanciu paparatu, tai ir sako, kad labai lygiai padaro grindis ir ant ju galima is karto kloti plyteles, taciau man dabar sukele nerima jusu pasakymas, kad "nelabai kas limpa" ir tai brangu. Ar buten tokios grindys ir butu man sunkiai limpancios ar kaip cia?

Pasikartosiu dėl terminų, kurie apibūdina du gana skirtingus dalykus:

1. "Stiažkė"/buitinės grindys/cemento-smėlio grindys/CS grindys/smėlio betonas = sijotas ir plautas 0,4 frakcijos smėlis + cementas + vanduo + retkarčiais įvairūs plastifikatoriai ar kiti priedai + retkarčiais polipropileninis plaušas (fibra). Leistina paklaida grindims (nelygumai): 2 mm/2 metrų liniuotei.

2. Betonas/pramoninis betonas/betoninės grindys/pramoninės grindys = įvairios frakcijos skalda (kartais granitinė ar pan.) + žvirgždas (žvyras) + smėlis + cementas + vanduo + įvairūs plastifikatoriai ar kiti priedai + dažnai metalinis ar polipropileninis plaušas (fibra). Savadarbis betonas dažniausiai tik = žvyras (kartais net ne plautas) + cementas + vanduo. Leistina paklaida grindims (nelygumai): 5 mm/2 metrų liniuotei.

Jūsų atveju, prie "stiažkės" (1)- lips viskas (jei ji nėra padengta dulkėmis ar specialia apsaugine membrana- ko tikrai nebus).
Problemos kyla su tikruoju betonu (2), jei jis nėra specialiai paruoštas plytelėms ar išlyginamojo sluoksnio liejimui.
Atsakyti
Sveiki, EVOY

man ruošiasi daryti grindis, naudodami žvyrą 0,04 frakc., cementą (plius tinklas arba fibra). Tai ar su tokiu betonavimu nebus problemų dėl plytelių klijavimo?
Be to, paskaičiavo, kad bendras grindų storis išeina 10 cm, tai pačio betono sluoksnis bus 5 cm. Ar galima tokiu atveju naudoti fibrą? Ir apskritai, ar nebus per plonas sluoksnis betono?

P.S. Kiek laiko džiūna tos grindys? Kada galima ant jų jau ką nors daryti?
Dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(pogo66 @ 2009 06 23, 18:23)
Sveiki, EVOY

man ruošiasi daryti grindis, naudodami žvyrą 0,04 frakc., cementą (plius tinklas arba fibra). Tai ar su tokiu betonavimu nebus problemų dėl plytelių klijavimo?
Be to, paskaičiavo, kad bendras grindų storis išeina 10 cm, tai pačio betono sluoksnis bus 5 cm. Ar galima tokiu atveju naudoti fibrą? Ir apskritai, ar nebus per plonas sluoksnis betono?

P.S. Kiek laiko džiūna tos grindys? Kada galima ant jų jau ką nors daryti?
Dėkoju.

ir man būtų įdomu, mums irgi panašiai gautųsi... blush2.gif man labiausiai rūpi kaip ten su tom fibrom yra g.gif tie kur betonuoja - sako viskas ok, bet kaip iš tiesų kaži, kada ji dedasi, kas bus jei va plonesnis sluoksnis bus be armatūros, kaip pogo66 kad sako?
Atsakyti