Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

Daviau gydytojams, nes be eilės sutvarkė reikalus blush2.gif . Sąžinės graužatį pateisinu mintimis- buvau neseniai pagimdžiusi, skausmas buvo nepakeliamas, vaistų gerti negalėjau, laukti 2 mėnesius eilėj irgi verysad.gif . Bet ėjau po darbo valandų, taip kad niekieno eilės neužimiau ir ligotų bobulyčių neišstūmiau blush2.gif .
Atsakyti
man neteko dar duoti kysi,nemekstu tokiu dalyku.nors kaip gimdziau buvau pasiruosus duoti kysi bet apsigalvojau smile.gif
Atsakyti
Kai mama sirgo, po operacijos, prašiau sesutę papildomai ją prižiūrėti. Tada daviau jai pinigus, kartu su šokolado plytele, motyvuodama tai „dėl papildomų rūpesčių“, kitą kartą geros kavos ir plius pinigai. Aš sau tai motyvavau, kad žmogus man papildomai teikia paslaugą. Kai teko man kreipti į gydytojus, tuo metu, kai gulėjau ligoninėje, nedaviau nei cento. Kai išsirašiau, išsiaiškinau, kad gydytojai patinka impresionistai. Kaip padėką, už jos darbą, padovanojau reprodukcijų knygą.

Man nepatinka gauti padėkas iš žmonių. Kartais darai iš visos širdies, padarai, taip gera ant širdies, žiūri, o tau jau kažką velka, atseit padėka. Tai sugadina visa malonumą, tą jausmą, kuri patyriai. Tada, tas padėkas imi todėl, kad neįžeisti žmogaus, nestatyti jį į keblią padėtį.

Nežinau, mane žeistų, jei man kas kištų pinigus, už mano darbą. Toks jausmas, kad be to paskatinimo, nebūčiau padariusi.
Atsakyti
Nesu dar davusi kysio ir pati nesu gavusi biggrin.gif kazkaip man visa tai atrodo labai amoralu. Drauge pasakojo kaip susitare su keliu policininkais kaip dave kysi. As tikriausiai is gedos numirciau bet tikrai neduociau kysio nes net nezinau kaip pasiulyti ir ka sakyti. Juk nesakysi "gal jus norit kysio?" g.gif
Atsakyti
tai zinoma kad teko!esu davusi ne karta savo chirurgei.turi ji man tokius popieriukus tvarkyt,tai kol neduodi 100 ar daugiau litu,tai reikalai ne trupucio nejuda,o tik parodyk vokeli tai iskarto-kokia jus isgrazejus,gatvej nepazinciau,tuoj viska sutvarkysim ir pan.slykstus man tokie zmones kurie tik sau i kisene nori,bet ka padarysi... huh.gif
Atsakyti
teko nusipirkau vokeli ikisau ten pinigeliu ir tinkamu metu i kisene ikisau!
Atsakyti
Šiandien sužinojau, jog jei esi studentas ir nori gyventi bendrabutyje Saulėtekyje - stafkė 500Lt doh.gif
Pati esu prieš kyšius- niekada neduodu pinigų gydytojams ir kitiems lupikautojams. Nebent kokį šokaladą, gėlę, bet čia padėka aš tai vadinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gimusi_vasarą: 14 rugpjūčio 2007 - 17:59
kaip "nusipirkt" biuleteni?
Atsakyti
kaskada as irgi galvojau,nu jau niekada niekam neduosiu,nes ir geda ir siaip galvoju nemokesiu,bet kad tokioj LT be kysio neimanoma,jei jau einu pas dydytoja tai visada duodu nes tada ir geriau ir greiciau apziuri cia as apie ginekologa,ir kas juokingiausia kad dar ne vienas gyd. nepasake aciu nereikia, taip mikliai tuos pinigelius isikisa kad atrodo magai taip greitai nesugebetu laugh.gif o dar tokioj zemetvarkoj tai be kysio tai isviso butu neimanoma su jais susikalbeti,cia kalbu is patirties
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2007 08 15, 11:46)

Mane tai taip pat domina. Laukiu patarimų.
Atsakyti
nesu davusi kysio, bet manau,akd teks kazkada tai padaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2007 08 15, 12:46)

labai paprastai-vokeli i kisene ir sakai:noreciau bilietenio smile.gif
Atsakyti