Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

Norėtųsi, kad šioje temoje apsireikštų forumietės medikės - juk yra tokių, netgi skyrelis bendraminčiuose. Kaip jos pakomentuotų tuos atvejus, kai nedavus kyšio paslaugos suteikiamos nekokybiškai? Juk nuo lito rankos auskinės netampa, kaip jau čia sakė, vadinasi, tą patį sugebėtų padaryti ir nepaėmę kyšio, bet kažkodėl nedaro.
Atsakyti
aš esu vid.med.personalo atstovė smile.gif dirbu kaime.Esu ir gavusi ir davusi.Patikėkit ,man asmeniškai jokio skirtumo ar pinigus davė ar ne.Visvien nei vaistų daugiau suleisi, nei žinių daugiau atsiras,nei ką.Žinoma nemalonu,jei peniciliną tris kartus dienoj leidi,o tau ačiū pasako. cool.gif ir tai jei šeima labai kukliai gyvena,tai del vaiko darai,o ne dėl 20lt.kai tik pradejau dirbt labai erzindavo,kai pradžioje vaistų leidimo kurso-jau žiūrėk kiša pinigėlį,atrodo,kad be jų vaistus suleidi kitam.... blink.gif Niekad nepamiršiu vieno diedulio,kuris atsidėkodamas pirmų žemuogių atnešė wub.gif arba toks pijokėlis visus kaimynkos bijūnus nuskynė-kokia 15žiedų.toki atvejai pamalonina širdelę,o kai pinigus kišenėn krauna tai ir man nejauku,ir kaip pasirodo žmogui nei šis nei tas
Atsakyti
Matau čia med.darbuotojų yra,todėl norėčiau jų paklausti.Pas mane tokia situacija.Su vaiku gulėjau lligoninėje,seselės buvo tiesiog fantastiškos.Gydymas dar nebaigtas,po kelių savaičių vėl teks ligoninėj pabuvoti.Kaip geriausiai padėkoti-ar pirkti saldainių kavos,ar sakysim alkoholio.Neapisiprendžiu niekaip.Pinigus į kišenę dėti kažkaip lyg ir nepatogu,na nežinau tiesiog.
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2007 05 09, 10:56)
Matau čia med.darbuotojų yra,todėl norėčiau jų paklausti.Pas mane tokia situacija.Su vaiku gulėjau lligoninėje,seselės buvo tiesiog fantastiškos.Gydymas dar nebaigtas,po kelių savaičių vėl teks ligoninėj pabuvoti.Kaip geriausiai padėkoti-ar pirkti saldainių kavos,ar sakysim alkoholio.Neapisiprendžiu niekaip.Pinigus į kišenę dėti kažkaip lyg ir nepatogu,na nežinau tiesiog.

Na as ne medicinos darbuotoja, bet is savo patirties galiu pasakyt kad geriau duot pinigais. na buvo man tokia situacija kai padaviau gera buteli ir saldainiu, tai gydytoja perkreiptu veideliu pasake: "as negeriu ir saldainiu nevalgau", Bet paeme biggrin.gif
Atsakyti
Pateiksiu pavyzdi - pirmu vaikeliu nescia vaiksciodama pas ginekologe - nedaviau. antru - pameginau -pora kartu nunesiau dovanele. bigsmile.gif kad demesys abiais atvejais buvo toks pat. tai kam duot? wink.gif
Atsakyti
O gal kas gali papasakoti smulkiau,kaip jūs tuos pinigus duodat.Neteko tiesa sakant nei karto duoti.
Su gydytojais mano atveju susitarta per vieną mūsų pažystamą gydytoją,kad po sėkmingo gydymo (mūsų atveju tai chirurginė operacija) mes susitiksim su gydytoju prie keturių akių ir jam atsidėkosim,net suma tiksliai sutarta.
Atsakyti
Siaubas kažkoks schmoll.gif Galėtų išnaikinti tą tradiciją, kai visokioms seselėms, gydytojoms duodamos dovanos, nes ant tiek išnaglėjo, kad jau jei tik padėką gauna veidą perkreipia mad.gif Turiu draugių, studijuojančių mediciną, baisu žiūrėti, kaip jos tampa tokiom pačiom schmoll.gif Jau praktiką atlikdamos jos yra mokomos kaip duoti dovanėles ir jas rinkti blink.gif Klaiku schmoll.gif
Atsakyti
teko studiju laikais duot ax.gif o dedavom paprastai i sesiju knygutes vokeli ir paduodi destytojui uzversta blush2.gif o buvo atvejis kad grupe surinkom destytojai pinigu(laikem egzamina is antro karto) ir ji po poros valandu priejo prie seniunes atidave tai ka padavem ir tepasake "na truputi truksta visiems ziniu" aisku egzo nei vienas nebuvom islaike rolleyes.gif
Atsakyti
Na šaip Lietuva pasaulio šalių korupcijos žemėlapyje užima gana aukštą vietą...greitu laiku tas neišnyks...taigi praktikuokitės,kaip duot...treningas namie,pasidalinus vaidmenim,gali padėt nugalėt psichologinius barjerus...vokeliai,kišenės,stalčiukai,frazės,užuominos,numykimai ir tt....
Atsakyti
Man teko vieną vienintelį kartą duot, tai jaučiaus normaliai, tik pasimečiau, kai imt nenorėjo biggrin.gif Teko teisintis, kad tokių dalykų nevartoju(likeris ir saldainiai) ir neturėsiu, kur dėt. Tada paėmė. Ir šiaip manau, tai buvo padėka už padarytą paslaugą. Ir Tiesą sakant pinigų gyvenime niekam nesu davusi ir duoti nežadu, jokiais būdais ax.gif Aišku, nesakau NIEKADA, bet bent dabar mąstau taip...

Gimdyt važiavau nesitarus, ir mokėt nesiruošiau absoliučiai niekam. Tiek gydytoja, tiek akušeriai(du) ir sesutės buvo nuostabus, liko net po darbo laiko ir laukė kol pagimdysiu, kad man nereikėtų "pažindintis" su pasikeitusia pamaina. Nuoširdžiai pasakiau AČIŪ,bet nesijaučiau už kažką skolinga(nei pageidavimus reiškiau kažkokius, nei pasilikt viršvalandžius prašiau), juk darbas jų toks. Ir tik po kokio pusvalandžio vyras sulakstė į parduotuvę, nupirko tortą ir brendžio. Aš pati nė tiek nebūčiau sugalvojus tongue.gif

Nelabai suvokiu, kyšių prasmės, ir džiaugiuos, kad neteko kol kas susitikt su tokiais asmenim, kurie tiesiog akivaizdžiai to reikalauja rolleyes.gif Matyt sekasi man biggrin.gif
Atsakyti
Niekada dar nedaviau, bet dar ir jauna esu smile.gif Labai viliuosi (na, čia gal ir naiviai), kad niekada ir neteks, nes abejoju, ar sugebėčiau tai padaryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2007 05 09, 16:51)
O gal kas gali papasakoti smulkiau,kaip jūs tuos pinigus duodat.Neteko tiesa sakant nei karto duoti.
Su gydytojais mano atveju susitarta per vieną mūsų pažystamą gydytoją,kad po sėkmingo gydymo  (mūsų atveju tai chirurginė operacija) mes susitiksim su gydytoju prie keturių akių ir jam atsidėkosim,net suma tiksliai sutarta.

Ir as noreciau smulkiau suzinot, kaip duoti kysi, pvz gydytojau, ka sakyti, ar nieko nesakius tiesiog i kisene deti, kaip ivardinti ta kysio davima...ir t.t. Nu nemoku as ir viskas...Savo ginej taip ir neisdrysau nieko duoti..tai ir mazos pasekmes dabar, iki nestiumo likus 2 men "paliko" ji mane, ne normaliai apziurejo paskutini kart nei ka, tiesiog pasake kad po gimdymo praejus dviem menesiams pasirodyciau jai... o man dar tiek klausymu... jauciuosi palikta tiesiogine zodzio prasme, ir tikiu kad jai buciau ka davusi nebuciau dabar tokioje situacijoje verysad.gif
Atsakyti