Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

QUOTE(frižemaitė @ 2007 05 04, 19:53)
Brangioji lepOŽKA aš BK ir BPK kiekvieną dieną skaitau...nors ne...didelę dalį atmintinai moku tongue.gif tik pasitikslinu.... g.gif  Kyšiui MGL nesvarbus - svarbus kyšio (papirkimo)  faktas, net už 20 litų vistiek baudžiamoji byla. (tiesa 20 Lt baudžiamasis nusižengimas...bet baudžiamasis unsure.gif )
Lietuvos teismuose nėra? Negaliu atsakyti už visą Lietuvą, bet mūsų rajone per metus būna apie 4-6 tokias bylas...t.y. už mažiau, nei MGL. Tiesa ir mūsų rajono "keliukai" su "pričiūdais" - rekordus stato kas daugiau.... taigi atvažiuok pas mus į rajoną ir duok jiems, o paskui gal ir man darbo biggrin.gif  biggrin.gif
Dėl prokuroro tai....tokios bylos, jei skubiai reikalingi rezultatai, labai lengvai baigiamos... keliauja į teismą "švilpdamos".

227 straipsnis. Papirkimas

1. Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pasiūlė, pažadėjo duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui už pageidaujamą teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, arba tarpininkui siekdamas tų pačių rezultatų,

baudžiamas laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas padarė šio straipsnio 1 dalyje numatytus veiksmus, siūlydamas, pažadėdamas duoti arba duodamas didesnės negu 250 MGL vertės kyšį arba tokius veiksmus padarė siekdamas neteisėtos paperkamo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens veikos vykdant įgaliojimus,

baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

3. Tas, kas atliko šio straipsnio 1 dalyje numatytus veiksmus, pasiūlydamas, pažadėdamas arba duodamas mažesnės negu 1 MGL vertės kyšį, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir

baudžiamas laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu.

Kvaila yra nudegti pagal 3 dalį. g.gif

Gydytojam galima dovanoti dovana nevirsyjancia vieo MGL. Taigi su 20 LT niekaip nesudegsi smile.gif
Atsakyti
Na tas kyšio davimas subtilus dalykas. Man asmeniškai sunku būtų "per save perlipti".Nežinau ar gerai tai ar ne,bet jaučiu kad teks išmokti šio amato ax.gif
Atsakyti
QUOTE(frižemaitė @ 2007 05 04, 19:53)
Tiesa ir mūsų rajono "keliukai" su "pričiūdais" - rekordus stato kas daugiau.... taigi atvažiuok pas mus į rajoną ir duok jiems, o paskui gal ir man darbo biggrin.gif  biggrin.gif

Ačiū BK citatas. Tik kitąsyk tiek nesivargink - nors ir neįtikėtina, bet skaityt aš irgi moku... Ir net žinau, kur tai rasti... biggrin.gif
O koks tas tavo ypatingasis rajonas, kur teismai 20 litų vertės bylom užversti? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lepOŽKA: 04 gegužės 2007 - 19:29
O apskritai - reikia susitarti, kas yra kyšis. Šiaip tai aš suprantu kyšį kaip davimą kažkokio materialinio daikto ar pinigų, kad kažkas kažką nuspręstų tavo naudai ar ką nors tau padarytų. Ta prasme, ko jis be kyšio nedarytų, o aš kišdama tikiuosi, kad už kyšį padarys. Tarkim, duodu pinigus darželio vedėjai, ir dėl to mano vaiką priims, o kokį nors kitą, kurį taip būtų priėmę - atmes.

O jei aš duodu kyšį PO visko, tarkim, išeidama iš ligoninės duodu kažką gydytojai, kad mane gerai prižiūrėjo - tai koks čia kyšis? Juk jis nieko neįtakoja. Tas yra dėkingumo dovana ir nemanau, kad būtų baudžiama. Aš savo pinigus galiu dalint kam noriu, nors ir stotelėj žmonėms išdalint...

Frižemaite, kodėl tu manai, kad visi kiti yra debilai ir beraščiai? Čia tipo darbas rajono teisme taip žmones veikia? bigsmile.gif
Atsakyti
neteko... ar bent neatsimenu, bet va reikes vaika i darzeli uzrasyti, ziuresim kap ten bus...
Atsakyti
QUOTE(tuktuk @ 2007 05 02, 19:04)
O aš vat iš principo neduodu kyšio (turiu omenyje pinigus). Gal mane tie gydytojai ir iškeikė, bet kartais taip juokinga žiūrėti į gydytoją, kuris pats "paruošia" pacientą kyšio padavimui iki smulkmenų, net kišenę atkiša ,kad patogiau būtų įdėti biggrin.gif

Ir man yra nutike, kai gydytoja tiesiog grzioje formoje norejo kysio. Moralizavo apie savo bloga gyvenima ir bla bla bla biggrin.gif , bet as taip pat grazioje formoje isklausiau ir isejau biggrin.gif Tokioms as irgi nelinkusi duoti. O esu davusi gydytojai, kad biuleteni israsytu biggrin.gif , ale nesitikejau kad bus taip paprasta lotuliukas.gif
taip pat esu davus vienam destytojui, bet ten jau visi nese, nes jau toks buvo, bet man vis tiek nemalonu buvo ta vokeli istraukti ir duoti schmoll.gif Taip pat esu davus mentui, kai masina uzblokavo biggrin.gif Bet vis dar nemoku deretis su mentais, kai sustabdo del kitu pazedimu, kazkaip nedristu siulyti blink.gif Vis pagalvoju, o jeigu dar labiau nuskalpuos uz kysio siulyma blush2.gif
Atsakyti
Tikai neteko to daryti ir net nzinau kaip tai reiktu padaryti, nes man tai priestarauja mano principams, bet zinau, kad kartais principus eik stumti salin blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 05 04, 22:22)

O jei aš duodu kyšį PO visko, tarkim, išeidama iš ligoninės duodu kažką gydytojai, kad mane gerai prižiūrėjo - tai koks čia kyšis? Juk jis nieko neįtakoja. Tas yra dėkingumo dovana ir nemanau, kad būtų baudžiama. Aš savo pinigus galiu dalint kam noriu, nors ir stotelėj žmonėms išdalint...

Visiškai sutinku su šia Noa išsakyta nuomone.
Dėkingumo dovanų esu davusi, esu ir gavusi. Tiesa, gauti taip pat yra šiek tiek (man) nesmagus jausmas blush2.gif
Atsakyti
aš irgi norėčiau įkišti nosį dėl kyšio. Dirbau mokesčių inpekcijoje, tai buvo tokia "tortininkė" - moteriškė, kurios įmonė užsiimdavo tortų kepimu, nu atrėpliojo ir paliko tortą, čia tipo pirie kavos. Ta boba man žiauriai nepatikdavo, amžina skolininkė ir pan. Nu ką, nemesiu gi aš to torto. Ačiū, suėdėm su kolegėm ir vsio. Po kurio laiko viena mano kolegių nuvarė į kitą skyrių, o ten ta pati tortininkė sėdi ir peza, va be torto niekur nenueis, tempiu ir tempiu visiems. Nu blin, sakau tegul tik ateina čia su savo tortais. Ir ką - po poros dienų vėl įvairuoja, matau neša maišą ir vėl aišku nieko nepadarius ko prašiau, bet va čia jums. Sakau, susirinkit savo tortus ir čiuožkit geriau dokumentų tvarkytis. Tai situacija buvo kurioziška - numetė tortus prie kolegės stalo ir movė pro duris. Aš už tų tortų ir paskui, tai būtumėt mačiusios kaip jinai žemyn laiptais bėgo. Nemečiau aš tų tortų, bet paėmiau ir padėjau koridoriuj ant palangės, tai po to atėjo viršininkas žvengdamas, sako nu dar tokių vaizdelių nemačiau, ale tortus tai vis tiek reikia suėsti. Nu ir vėl suėdėm, bet daugiau jau ta boba nebesirodė, paštu viską susiuntė.
Kai dirbau atnešdavo ir bonkių, knygų, saldainių, bet tiesa sakant aš pati nelabai džiaugdavausi tom dovanom, buvau iš tų, kurie ir taip padarys ir nereikėjo man ten jokių dovanėlių, nes po to paimi ir galvoji, blin, o jeigu ten babkės įkištos.
O kyšius pati irgi esu davusi ir duosiu ne kartą, tiesiog tokia visuomenė ir nieko čia nepaveiksi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smarki: 05 gegužės 2007 - 11:38
Man ir teko duoti ir gydytojams - kaip kazkas rase, kad po gydymo jau nekysis, as skaitau ir po ir pries kysis -ypac kai patys praso.
Taip pat keliukams teko duoti - nachaliskai patys spaude. Ir as juos pateisinu - kur tu ten gali is minimalaus atlyginimo pragyventi. O jei jus dirbtumet toki darba, idomu ar tuo nesinaudotumet?????
Tai va taip, kur kas gali tas ir ima ir uz menkiausia pagalba. Net ir geriausiam draugui matyt toki kaip kysi ir teko duoti, ar ne taip? Nors mes ta kysi draugui, tiesiog, galim pavadinti, kaip atsidekojima - bet kitaip paziurejus, cia tas pats kysis. Jei geras draugas ir jis tau padejo, tai nereiskia, kad tu dabar varai jam pirkti brendzio ale atsidekoti. Bet Lietuveles tokie jau pamatai ir nieko cia nepadarysi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kūtvėliukė @ 2007 05 04, 20:07)
Gydytojam galima dovanoti dovana nevirsyjancia vieo MGL. Taigi su 20 LT niekaip nesudegsi smile.gif

Įteisintas kyšis tongue.gif Prisipažinsiu... savo dukros gydytojai esu nešusi saldainių, alkoholinių gėrimų, gėlių, bet visa tai buvo po procedūrų. Nieko nematau blogo kai pajutusi dėkingumą atsilygini už dėmesį, rūpestį, šilumą. Aš ir draugei už paslaugą nuperku saldainių ar kokį niekutį. smile.gif Netoleruoju tų, kurie kiša pinigus norėdami gauti neteisėtos naudos ar išvengti pelnytos bausmės schmoll.gif O dėl gydytojų, kurie savo darbą pradeda dirbti tik po to kai gauna pinigus į kišenę, tai.......... mega_shok.gif gun_bandana.gif Deja, medikų klaidas ar kriminalinį abejingumą sunku įrodyti ir dėl to man bash.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 05 04, 21:22)

Frižemaite, kodėl tu manai, kad visi kiti yra debilai ir beraščiai? Čia tipo darbas rajono teisme taip žmones veikia? bigsmile.gif

Nesupratau ? g.gif Tikrai nenorėjau išvadinti nieko tavo paminėtais žodžiais, tiesiog kas kartais atrodo nieko tokio gali sugadinti žmogui reputaciją. unsure.gif Man pačiai dėl tokio fool.gif poelgio būtų skaudu susigadinti gyvenimą. g.gif
Papildyta:
QUOTE(lepOŽKA @ 2007 05 04, 20:23)

O koks tas tavo ypatingasis rajonas, kur teismai 20 litų vertės bylom užversti? bigsmile.gif

4-6 tai tik lašelis jūroj...niekas nuo tiek "neužsiverčia" bigsmile.gif Bet čia ne tik skaičiai, bet ir žmonių problemos dėl savo neapgalvotų poelgių... verysad.gif
Atsakyti