Nustebau, VV. tai kaip cia taip gelbetum - savas yra savas, tai reiskia bruktum kysi tevams? vadinasi, nesi tokia pti skaidri ir sazininga....emimas ir davimas yra tas pats...
QUOTE(given444 @ 2013 12 31, 02:24)
Nustebau, VV. tai kaip cia taip gelbetum - savas yra savas, tai reiskia bruktum kysi tevams? vadinasi, nesi tokia pti skaidri ir sazininga....emimas ir davimas yra tas pats...
Tai pala pala, negi tikiesi, kad visi žmonės taikys tuos pačius standartus svetimam ir savam? Aš jau kažkur man regis rašiau, gal prie mirties bausmės temos ar panašiai, kad puikiai suprantu mamas ar tėvus, kurie savo vaikus žulikus lanko kalėjimuose. Juk ne juos nužudė, o kažką svetimą. Kiekvienas normalus tėvas bandys suprasti vaiką, bandys galvoti gal jį išprovokavo, ieškos savyje kaltės ir t.t. Bet tai nereiškia, kad aukos artimieji elgsis taip pat. Jie gi turbūt akmenim norės užmėtyti ar dar baisiau. Juk gyvenimas sudėtingas ir nepritaikysi vieno modelio
Juk labai dideli skirtumai yra tarp mediko kyšininkavimo, kur žmogus baigia mokslus, skaito priesaikas, gauna algą ir tarp kažkokio užplaukusio vaikigalių chuliganizmo, kai norisi krūtais prieš draugus pasirodyti ar pan.
Bravo SENA PAZISTAMA, saunuole. Ir "islindo ausys", prasidejo pasiteisinimai. Visi pareigunai, taip, ar kitaip dave priesaikas, jie vykdo savo tiesiogines pareigas, uz ka gauna atlygi, o va visi duodantys "visgina uodegas", noredami greiciau gauti paslauga, ar isvengti atsakomybes. Tiek vieni, kaip sena pazistama, tik ji nevaidina is saves moralistes, tiek kiti, "moralieji", kurie protino ja, apeliavo i jos morale, bet is esmes neislaike egzamino "на вшивость". O kokie piekaistai buvo, kaltinimai amoralumu, spekuliacijos badaujanciom mociutem ir t.t. O ka is badaujanciu mociuciu galima atimt, nugvelbti centus tuos pacius centus, ir visa tai traktuoti kaip baika, jaunimo klaidas...
DIDZIAUSIA PROBLEMA YRA NE PATI BAUSME, O BAUSMES ISVENGIAMUMAS, TAIP TVIRKINAMI ZMONES. Gal del sios priezasties telefoniniai sukciai apgauna zmones, linkusius apeiti istatymus, pirkti teisinguma, isvengti bausmes.
Taip, given444, mes esam zmones, musu visu pirsciukai lenkiasi i save, gal, siuo metu mums neaktualiu momentu hipotetiskai, mes galime daug ir teisingo prirasyti, bet kai aplinkybes prispaudzia, neretai puoli gelbeti savo artima, bet ne pasalieti.
DIDZIAUSIA PROBLEMA YRA NE PATI BAUSME, O BAUSMES ISVENGIAMUMAS, TAIP TVIRKINAMI ZMONES. Gal del sios priezasties telefoniniai sukciai apgauna zmones, linkusius apeiti istatymus, pirkti teisinguma, isvengti bausmes.
Taip, given444, mes esam zmones, musu visu pirsciukai lenkiasi i save, gal, siuo metu mums neaktualiu momentu hipotetiskai, mes galime daug ir teisingo prirasyti, bet kai aplinkybes prispaudzia, neretai puoli gelbeti savo artima, bet ne pasalieti.
rimtai, moonte? tuomet emigruoju i marsa. nemoku cia gyventi. nes esu gelbejusi ir prasalieti...
ir niekad nesu teisinus savo vaiko, jei anas ka prisidirbo ar nuskriaude, nesu jo gloscius ir kitam akis kabinus...
VV, man del kysiu neaisku. as tave laikiau juk tokia scyra, radikalia. o jei tavo sunus butu medikas, ir ji suciuptu uz kysio emima, tai irgi gintum savo suneli?
as nieko neginciau, gimine jis man, ar ne. jei matyciau ir aiskiai irodymais butu pateikta, kad zmogus bjauriai izeide kita, prisidirbo, kazkam pakenke... leisciau tokiam mylimajam (kad ir mano) priimti visas pasekmes. aisku, nekeikciau jo, atleisciau, bet...tikrai nepulciau visiems aiskinti, koks jis pukuotelis. ir kad susitraumaves.
ir niekad nesu teisinus savo vaiko, jei anas ka prisidirbo ar nuskriaude, nesu jo gloscius ir kitam akis kabinus...
VV, man del kysiu neaisku. as tave laikiau juk tokia scyra, radikalia. o jei tavo sunus butu medikas, ir ji suciuptu uz kysio emima, tai irgi gintum savo suneli?
as nieko neginciau, gimine jis man, ar ne. jei matyciau ir aiskiai irodymais butu pateikta, kad zmogus bjauriai izeide kita, prisidirbo, kazkam pakenke... leisciau tokiam mylimajam (kad ir mano) priimti visas pasekmes. aisku, nekeikciau jo, atleisciau, bet...tikrai nepulciau visiems aiskinti, koks jis pukuotelis. ir kad susitraumaves.
QUOTE(given444 @ 2013 12 31, 17:57)
rimtai, moonte? tuomet emigruoju i marsa. nemoku cia gyventi. nes esu gelbejusi ir prasalieti...
given444, nežinau kaip kitiems, bet man šeima yra viskas. Tuo viskas ir pasakyta. Aišku, niekas nesako, kad pateisintum kiekvieną veiksmą ar elgesį. Jei šeimos narys būtų bukas, nebendraujantis, atšiaurus be priežasties ar pan., tai niekas paskui jo užpakalį nelakstytų ir gražios šeimos nevaidintų, bet jei būtų buvęs sutarimas, meilė ir tas šeimos narys dėstytų savo motyvus kodėl kažką padarė, prašytų pagalbos, atleidimo, supratimo ar dar kažko, tai negi taikysi tuos pačius standartus kaip svetimam? Tu taikytum? Kažin
Svetimas yra niekas ir tai jei reikia atjaučiam, suprantam, gelbėjam, visi gi mes žmonės, bet jei tas pats svetimas nusideda man? O jei mano šeimos narys nusideda ne man, o kitam, tai kaip tai galima vienodai išmatuoti ir vienodai širdyje išjautus pasmerkti? Neįmanoma, tam ir šeima, tam ir mylintys vienas kitą žmonės
Su Naujais
uztat ir sako dar baisiau, ne vien ...tam ir seima, o tam ir klanas
stengiuosi suvokti tiek svetima, tiek sava...
su Naujais...
su Naujais...
QUOTE(given444 @ 2014 01 01, 14:35)
uztat ir sako dar baisiau, ne vien ...tam ir seima, o tam ir klanas
su Naujais...
su Naujais...
As tikrai linkiu, kad nereiktu rinktis tarp savojo ir kito asmens.
Supranti, daug maz visi supranta, bet va tas galingas kraujao sauksmas, jis labai stiprus. Mes del to tampame subjektyvus.
Pvz. Skesta du vaikai nuo taves jie yra lygiai taip pat nutole, dvieju tu neisgelbesi. KUri renkiesi, savo krauja, ar prasalaiti? Situcija primityviai supaprastinta, ten ir ten gyvybe, abi jos svarbios, kuriai atiduosi prioriteta?
Man teko, kiek man atrodel teisinga padeti sunenui, nors mano pazinciu deka visai galejau issukti ji nuo atsakomybes. Apsiribojau tik tuo, ka atlyginau zmonems padarytus nuostolius, dalinai mano veiksmai palengvino jo bausme, gavo lygtinai. Man buvo svarbu kad jis butu nubaustas, zmones gi yra nekalti kad ju turtas buvo suniokotas. Kita vertus galejau atsistoti i teisuoles poza, ka prisidirbo lai ir turisi.
Valio, kad dabar bent jau visos buvote atviros ir prisipazinot, kad nesat baltos ir pukuotos
Nemoralizuosiu, pasakysiu tik tiek, kad siaip tai skirtingi prioritetai aukstinami: del savo vaiko, seimos klaidos, pasirodo, visos priemones yra geros ir pateisinamos Galima duoti kysius i kaire ir i desine, kad tik artimasis isvengtu bausmes uz savo "klaidas", kurios net nemirtinos yra. O stai to pacio vaiko gyvybe 0 verta, kai reikia duoti kysi daktarui.
Klausimas: kas svarbiau tada, artimojo gyvybe/sveikata ar nemirtinas bausmes atlikimas(galbut tik pinigine israiska)? Ar cia visu tokia antipatija daktarams? Kodel kysis daktarui yra amoralus dalykas, o kysis policininkui, prokurorui, teisejui, mokytojui-pateisinamas? Juk jie irgi algas gaunas. O ir musu artimasis juk ne gyvybes klausima sprendzia, o tiesiog savo lengvesnes ateities.
Nemoralizuosiu, pasakysiu tik tiek, kad siaip tai skirtingi prioritetai aukstinami: del savo vaiko, seimos klaidos, pasirodo, visos priemones yra geros ir pateisinamos Galima duoti kysius i kaire ir i desine, kad tik artimasis isvengtu bausmes uz savo "klaidas", kurios net nemirtinos yra. O stai to pacio vaiko gyvybe 0 verta, kai reikia duoti kysi daktarui.
Klausimas: kas svarbiau tada, artimojo gyvybe/sveikata ar nemirtinas bausmes atlikimas(galbut tik pinigine israiska)? Ar cia visu tokia antipatija daktarams? Kodel kysis daktarui yra amoralus dalykas, o kysis policininkui, prokurorui, teisejui, mokytojui-pateisinamas? Juk jie irgi algas gaunas. O ir musu artimasis juk ne gyvybes klausima sprendzia, o tiesiog savo lengvesnes ateities.
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 01, 17:05)
.........
Kiekevienas musu turi "Achilo kulna", galimai dar jojo neaptiko.
Gal todel ir sakoma "Niekad nesakyk niekada".
Mes zmones, ne dievai. Nereikia del to sielotis, o tai priimti kaip duotybe ir islikti saziningais su savimi paciais, pasistengti neteisti kitus, kad jie yra tik zmones. Mes gi visi turime pasirinkima, ne retai renkames is dvieju blogybiu maziausia. Palinkejimas, kad musu pasirinkimas nebutu priestaraujantis musu isitikinimams, o jei ivyktu priesingai, kad tai netaptu gyvenimo tragedija, priezastis saviedai, o virstu penu pasvarstymui apie zmogaus prigimti.
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 01, 16:05)
Valio, kad dabar bent jau visos buvote atviros ir prisipazinot, kad nesat baltos ir pukuotos
Tai labai skirtingi dalykai. Daktaras jei kažką privalo pagal pareigybę tai vadinasi privalo, koks dar kyšis? Tada kaip minėjau jį reikia aprėkti, įskusti ar dar kitaip, kad jis vykdytų tai ką privalo, o ne tepti. O kitas dalykas yra padėkoti, kai kažką padaro išskirtinai gerai, daugiau nei tikėtasi ar pan. Tada yra malonumas dėkoti ir tai ne joks kyšis ar tepimas. Bet tai būna po, pirmiausai turi padaryti.
O artimo gelbėjimas man atrodo savaime suprantamas dalykas, na nebent tas artimas pasakytų: tu žinai, man labai malonu buvo išmėsinėti žmogų, nesijaučiu nė kiek kaltas, vėl tą patį padaryčiau. Tai aišku, kad toks artimas jau ne artimas, jis prarastas ir tegu eina velniop.
Iš tiesų nežinau kaip turi jaustis to viktorijų klano tėvai, kurios išmėsinėjo klasiokę. Tai jau nenormalu. Galima suprasti nužudymą, ypač šiais laikais, kai kone kiekviename filme tai rodoma, tampa kaip kokia norma, įprastas dalykas, bet išmėsinėti? Didelė dalis žmonių kitam net į pirštą neįdurtų, o čia... Tų tėvų vietoje nebūčiau tikra, kad toks vaikas manęs nepapjaus. Žmogus juk ne šuo. Galima suprasti perlepintą, sugadintą šunį, kuris agresyvus šeimai, bet žmogus? Ne ne
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 01 01, 17:13)
Mes zmones, ne dievai. Nereikia del to sielotis, o tai priimti kaip duotybe ir islikti saziningais su savimi paciais, pasistengti neteisti kitus, kad jie yra tik zmones. Mes gi visi turime pasirinkima, ne retai renkames is dvieju blogybiu maziausia. Palinkejimas, kad musu pasirinkimas nebutu priestaraujantis musu isitikinimams, o jei ivyktu priesingai, kad tai netaptu gyvenimo tragedija, priezastis saviedai, o virstu penu pasvarstymui apie zmogaus prigimti.
Gražūws žodžiai
koks cia atvejis su ismesinejimu?