Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 30, 15:33)
Man tai zemas lygis, kai zmones viesai apsimeta esantys geresni, nei yra is tikruju. Melas ir saves apgaule. cool.gif Tiek apsimestinai gaili dieduku ir bobulyciu, kad net vemti norisi, tarsi galvotu, kad jei garsiai deklaruoja savo tokius teigiamus jausmus, tai tampa dvasiskai pranasesni uz tuos, kurie sako TIESA ir NEBIJO jos sakyti.
Visi/visos tiek pergyvena del tu bobulyciu, marskinius drasko, balsu rekia, ale is tiesu nera ne cento paaukoje kokiai ubagaujanciai mociutei ar sudalyvave pensininku pikete. Ar garsiai rekti ir piktintis=tikrai padeti?

Jus sprendziate apie kitus pagal save, taip kad jusu TIESA nebutinai yra mano TIESA.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 30, 13:49)
O jei be ironijos, kiekviena sau prisipazinkit, ar tikrai rupetu ta bobulyte, jei kurios vaikas mirtu?

Nerūpėtų, bet man ir kyšiai medikams nerūpi, gauna algas ir turi dirbti man, mano labui cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 30, 12:33)
Visi/visos tiek pergyvena del tu bobulyciu,

sena pazistama, tu kazkaip idomai rasai: "Vat pagailejei 50lt daktareliui...tai ir atsitiko smertis arba invalidumas kaip tam herojui is straipsnio". jau 8kart kartojuos as negaileciau ir 51kt daktareliui, bet tuo paciu juk nuskriaudziu visus, kurie neturi to 51lt Tarkim, po manes i kabineta ilinguos bubulyte, o daktarelis jai iskos pro dantis: sena suvytusi ragana su kreivais dantimis, tai tu jau nebesugebi duoti man tu 51lt, kuriuos tikka dave ta aukstakulniuota daili panele su juodu sijonuku, kuri tik ka isejo per duris? tai vatgi, as taves ir negydau...von is cia..."
mes kalbam apie daktarazmogiu morales smukima, ir kodel gi negaletu buti taip: kas nori - duoda kysius, kas nori - ne, ir daktaro morale nesokineja kaip temperaturos stulpelis aukstyn zemyn ? g.gif
- bet ta prakeikta supuvusi zmogaus prigimtis...

ar ne teisingai pasakyta?...zmogus isbandomas pinigais....(ypac lietuviskais pinigais salia lietuvisku atlgynimu)...ir neatlaiko sio isbandymo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 30 gruodžio 2013 - 17:47
QUOTE(given444 @ 2013 12 30, 18:44)
sena pazistama, tu kazkaip idomai rasai: "Vat pagailejei 50lt daktareliui...tai ir atsitiko smertis arba invalidumas kaip tam herojui is straipsnio". jau 8kart kartojuos as negaileciau  ir 51kt daktareliui, bet tuo paciu juk nuskriaudziu visus, kurie neturi to 51lt Tarkim, po manes i kabineta ilinguos bubulyte, o daktarelis jai iskos pro dantis: sena suvytusi ragana su kreivais dantimis, tai tu jau nebesugebi duoti man tu 51lt, kuriuos tikka dave ta aukstakulniuota daili panele su juodu sijonuku, kuri tik ka isejo per duris? tai vatgi, as taves ir negydau...von is cia..."
mes kalbam apie daktarazmogiu morales smukima, ir kodel gi negaletu buti taip: kas nori - duoda kysius, kas nori - ne, ir daktaro morale nesokineja kaip temperaturos stulpelis aukstyn zemyn ?  g.gif
- bet ta prakeikta supuvusi zmogaus prigimtis...

ar ne teisingai pasakyta?...zmogus isbandomas pinigais....(ypac lietuviskais pinigais salia lietuvisku atlgynimu)...ir neatlaiko sio isbandymo....

Nu zinok, nesako taip daktarai. Ir gydo ta pacia bobulyte be pinigu drinks_cheers.gif Juk kalba eina ne apie gydyma, kuris pas mus nemokamas(arba mokamas tais 90lt menesiui), o apie greitesni gydyma. Daili panele dave, tai jai MRT, kraujo tyrimas, hormonu tyrimai tuoj bus kirti rytoj. Bobulyte nedave, tai jai MRT bus skirta eiles tvarka-po menesio. Nei prievartos, nei kysio reikalavimas, visi atlieka savo pareigas, kaip ir prikibti nera prie ko.
Bet gana jau apie tuos kysius daktarams, nebeidomu, nebekabliuoja schmoll.gif

Metu kita situacija pamastymui, diskusijai: pries sventes girti jaunuoliai bande apiplesti giminaiciu parduotuve. Nesekmingai: buvo per daug girti, dienos metu, prie vaizdo kameru, patys pirkejai sulaike, kol atvyko policija. Kita diena giminaiciai sulauke chuliganu tevu skambuciu su siulomais pinigais, kad tie giminaiciai atsiimtu pareiskimus policijai ir nezlugdytu ju, jaunu ir kvailu, gyvenimus. Taigi, kysis. Uz vaiko ateiti.
Kokia jusu visu nuomone tuo klausimu?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 30, 20:59)
Metu kita situacija pamastymui, diskusijai: pries sventes girti jaunuoliai bande apiplesti giminaiciu parduotuve. Nesekmingai: buvo per daug girti, dienos metu, prie vaizdo kameru, patys pirkejai sulaike, kol atvyko policija. Kita diena giminaiciai sulauke chuliganu tevu skambuciu su siulomais pinigais, kad tie giminaiciai atsiimtu pareiskimus policijai ir nezlugdytu ju, jaunu ir kvailu, gyvenimus. Taigi, kysis. Uz vaiko ateiti.

Atvirai: paimciau pinigus ir atsiimciau pareiskima. Netgi be pinigu, jeigu jaunuoliai ateitu pas mane nuosirdziai pasikalbeti, atsiprasyti, irgi atsiimciau.o cia dar pinigu duoda biggrin.gif Pati esu jauna ir daznai darau klaidas. Nelaikau pykcio.

Jeigu is kitos puses - velgi, meginciau kalbeti su tais zmonemis, klausciau, ar yra galimybe, kad jie atsiimtu pareiskimus (jeigu mano vaikas tikrai jaustuzi kaltas ir gailetusi nuosirdziai, o ne ryt prisigeres vel eitu konors plesti), bet ar siulyciau kysi... Turbut ne. Nezinau, kaip tai reikia daryti ir man butu tiesiog geda bei nemalonu. Jeigu pats zmogus ivardytu suma ir pasamytu, kad stai tokia tokia suma iki tos tos dienos ir atsiimu pareiskima... Tada bandyciau pinigus gauti. Kaip jaj minejau, jeigu zinociau, jog sunui bus diiiidele pamoka, o ne tiesiog bajeris schmoll.gif Jeigu jau tureciau chuliganaujanti sunu, kuris uodega jei ne siandien, tai ryt kur imerks, nuosirdziai sakau - negelbeciau ir net neprasyciau kitu zmoniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violetisimo: 30 gruodžio 2013 - 20:27
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 30, 20:59)
Metu kita situacija pamastymui,
Kita diena giminaiciai sulauke chuliganu tevu skambuciu su siulomais pinigais, kad tie giminaiciai atsiimtu pareiskimus policijai ir nezlugdytu ju, jaunu ir kvailu, gyvenimus. Taigi, kysis. Uz vaiko ateiti.

Nežinau, pasiklausinėčiau apie tuos jaunuolius, jei tai pirmas kartas, gal atleisčiau, maža ką jaunystė kvailystė, gal padarys pamokas. Bet jei jau kažką prisidirbę ir dar sužinočiau, kad taip pat išpirkti, pareiškimo neatsiimčiau.
Kartą buvo situacija, vyresniajam sūnui (gal kai 10-okas buvo) smegenų sutrenkimą padarė vienas karatistas, mol jo panelę kalbino, nors sūnus sakė jam ta panelė nei šilta nei šalta, pakalbėjo kažkada ir tiek. Tai va, kai paguldė į ligoninę, policijai atvažiavus jis pasakė, kad neprisimena, o aš girdėjau, kaip, kai atsipeipaliojo, kalbėjo su draugu telefonu ir supratau, kad anas pasakė kas toks jo laukė kai jie išsiskirstė po namus. Pasirodo maniškis pabijojo jo priduot. Aš išsiaiškinau per tą patį draugą kas ten toks buvo ir parašiau pareiškimą. Aišku po kurio laiko sulaukėm svečių, atėjo tas karatistas nuleidęs galvą su mama ir prašė atleist. Atleidom, kitą dieną aišku dar vokelį (vitaminams ax.gif ) atnešė, kad ir teisme nepersigalvotume. Pasirodo be reikalo atleidom, po 2 mėnesių kitą žmogų invalidu padarė doh.gif, tada sėdo . Kaip paskui sužinojau, tai ne pirmas kartas jo buvo, kai mano sūnų sumušė, prieš tai irgi taip pat buvo atleista doh.gif . Galvoju jei su kitu vaiku kažkas tokio būtų, neatleičiau, gal kažkam kitam taip gyvybę ar sveikatą išsaugočiau ax.gif .
Taigi išvada, jei po vieno karto nepadarė išvadų ir toliau elgias taip pat, atleisti jokiu būdu negalima, kokie pinigai bebūtų. Jau geriau juos per teismuis prisiteist, jeigu labai jų reikia.
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2013 12 30, 18:20)
Atvirai: paimciau pinigus

.... bet ar siulyciau kysi... Turbut ne.

KOKIA IDOMI DVIPRASMYBE bigsmile.gif g.gif

nieko naujo po saule....

as irgi siulyciau naujaja tema isplesti, ir nekalbeti vien apie daktarus, o apie nesvara , neskaidruma ir kysius apskritai. kysius mokytojams, pazymiu pirkima, semestro balu kelima, keliu patruliams sumokejima i kisene... ax.gif zodziu, visi gelbeja kailius kaip kas ismano...
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2013 12 30, 21:20)
Jeigu jau tureciau chuliganaujanti sunu, kuris uodega jei ne siandien, tai ryt kur imerks, nuosirdziai sakau - negelbeciau ir net neprasyciau kitu zmoniu.

Galvoju, kad ir aš nebandyčiau išsukinėt, bet bijau spjaut, kol nesusidūriau.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2013 12 30, 19:22)
Atleidom, kitą dieną aišku dar vokelį (vitaminams ax.gif )

..o vat sito nesuprantu... g.gif nu negi as tokia idealiste...? jei atleidi, tai atleidi SIAIP, BE NIEKO...o ne uz vokeli....
man kysio EMIMAS - ta pati nesvara schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 30, 22:27)
KOKIA IDOMI DVIPRASMYBE  bigsmile.gif  g.gif
nieko naujo po saule....
as irgi siulyciau naujaja tema isplesti, ir nekalbeti vien apie daktarus, o apie nesvara , neskaidruma ir kysius apskritai. kysius mokytojams, pazymiu pirkima, semestro balu kelima, keliu patruliams sumokejima i kisene... ax.gif zodziu, visi gelbeja kailius kaip kas ismano...

Tiesiog atsakiau nuosirdziai smile.gif Kaip jau minejau, ir be pinigu atleisciau, jeigu matyciau nuosirdu atgailavima.

Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2013 12 30, 22:28)
Galvoju, kad ir aš nebandyčiau išsukinėt, bet bijau spjaut, kol nesusidūriau.

Na taip, neprisikalbam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 30, 22:30)
..o vat sito nesuprantu... g.gif nu negi as tokia idealiste...? jei atleidi, tai atleidi SIAIP, BE NIEKO...o ne uz vokeli....
man kysio EMIMAS - ta pati nesvara  schmoll.gif  schmoll.gif

Taigi ir atleidom be nieko, matyt netikėjo, kad atleisim, nes iš karto net nesiūlė, bet paskui atnešė. O kodėl nepaėmus g.gif , juk sveikatai atstatyti buvo išleisti pinigai, nematau čia kyšio, matau kompensaciją, kažką panašaus į draudimą.
Aš irgi idealistė ax.gif . Niekur neduodu kyšių (kol kas). Bet bijau spjaut į vandenį...
Idomios jūsų siūlomos temos 4u.gif . Kaip čia sakoma g.gif : ko negali pinigai, tą gali labai dideli pinigai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 30 gruodžio 2013 - 21:38
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 30, 19:59)

Žiūrint kiek tiems jauniems ir kvailiems metų, labai jau nuo to priklauso viskas. Gal verta atleisti, gal ir ne.
O kalbant apie savo vaiką, kuris taip pasielgė, tai be abejo gelbėtų turbūt kone kiekvienas tėvas ir tai normalu. Savas ir yra savas.

Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2013 12 30, 21:22)
Taigi išvada, jei po vieno karto nepadarė išvadų ir toliau elgias taip pat, atleisti jokiu būdu negalima, kokie pinigai bebūtų. Jau geriau juos per teismuis prisiteist, jeigu labai jų reikia.

Pritariu. Siautuliui yra ribos iki pirmo įkliuvimo. Įkliuvai, galima dovanoti (aišku, jei tai ne žmogžudystė ar pan.), bet daugiau kartų - ne.
Atsakyti