Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

QUOTE(frižemaitė @ 2007 05 02, 21:20)
Sakai pasiskaitei įstatymus ir žinai kiek už kyšį "duoda"? Kažkodėl abejoju... g.gif 

O kažin kodėl? bigsmile.gif Tu abejoji, kad aš skaityt moku? bigsmile.gif

QUOTE(Erszebeth @ 2007 05 02, 21:48)
Įtariu, tada Noa duos kyšį prokurorui arba teisėjui  lotuliukas.gif

Taip nail.gif Baika nail.gif

Ir šian daviau blush2.gif Kelių policininkams. Viršijau greitį biskutuką - 15 km autostradoj palei Klaipėdą. Ir visai sąžinė negraužia ir net negaila - nu teisingai nubaudė, negalima greičio viršyt, pati kalta, kad dūra. Tai jau geriau aš paremsiu konkretų mentą, kuris visuomenei yra naudingas - pažeidėjus trumpina, negu valstybei atiduosiu, kad seimui prie algos pridėtų dry.gif

QUOTE(solo @ 2007 05 03, 12:32)
Tikrai nesugebėjau sugalvot kažko ypatingo, tad kas užėjo ant liežuvio, tą ir pasakiau... kaži ką reikia sakyt pvz mano situacijoj?
p.s. visgi egzą išlaikiau tą kart ir be kyšio  biggrin.gif

"Nu ką, padėkot norėjau, labai jums ačiū, kad išmokinot"... bigsmile.gif Ai, pala, tu ne instruktoriui, o tam mentui duot norėjai, kuris visai nieko nemokino? Tada sunkiau g.gif "Oi kaip aš jaudinuos, oi kaip būtų ačiū, jei atlaidžiau žiūrėtumėt - aš, aišku, viską moku, tikrai, bet patikėkit, labai jaudinuos..." bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 05 03, 22:42)
"Nu ką, padėkot norėjau, labai jums ačiū, kad išmokinot"...  bigsmile.gif  Ai, pala, tu ne instruktoriui, o tam mentui duot norėjai, kuris visai nieko nemokino? Tada sunkiau g.gif "Oi kaip aš jaudinuos, oi kaip būtų ačiū, jei atlaidžiau žiūrėtumėt - aš, aišku, viską moku, tikrai, bet patikėkit, labai jaudinuos..." bigsmile.gif

Too late biggrin.gif biggrin.gif
ps.s. kad aš jaudinuos, net sakyt nereikėjo, tai jau pamatė, tai per egzą ėjau sėstis į keleivio pusę lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 04 gegužės 2007 - 08:08
duodu ir ateiti duosiu ax.gif , bet tas davimas davimui nelygus. kysio davimu as laikau, kai man vaika i darzeli reikejo priimti, ar taip kazka greiciau gauti, o kai duodu gydytojui tai as laikau atsidekojimu uz nuosirduma ir rupinimasi , aisku buna ir isimciu, kai kaune gulejau su gresianciu, tai tokia britki daktare buvo, kad nesiau ir negalvojau apie joki nuosirduma, norejau, kad bent zmoniskai sneketu, o ne taip:"nesugalvok cia dabar gimdyti, o tai vistiek neigyvens"(buvau 7men), padejo kazkiek, bet neduok Dieve pas tokius gydytojus papulti.
o kai tau gydytojai i namus skambina ir klausia kaip vaikas laikosi (cia aisku kaip serga), tai kazkokios smulkmenos nunesimu tikrai nelaikau kysiu. arba kai laukiausi, labai sunkus nestumas buvo, gydytojai naktimis skambindavau i mobilu ir visa laika isklausydavo ir padedavo, tai pati kazkaip norejau atsidekoti, kad manimi taip rupinasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(selgax @ 2007 05 04, 12:37)
duodu ir ateiti duosiu ax.gif , bet tas davimas davimui nelygus. kysio davimu as laikau, kai man vaika i darzeli reikejo priimti, ar taip kazka greiciau gauti, o kai duodu gydytojui tai as laikau atsidekojimu uz nuosirduma ir rupinimasi , aisku buna ir isimciu, kai kaune gulejau su gresianciu, tai tokia britki daktare buvo, kad nesiau ir negalvojau apie joki nuosirduma, norejau, kad bent zmoniskai sneketu, o ne taip:"nesugalvok cia dabar gimdyti, o tai vistiek neigyvens"(buvau 7men), padejo kazkiek, bet neduok Dieve pas tokius gydytojus papulti.
o kai tau gydytojai i namus skambina ir klausia kaip vaikas laikosi (cia aisku kaip serga), tai kazkokios smulkmenos nunesimu tikrai nelaikau kysiu. arba kai laukiausi, labai sunkus nestumas buvo, gydytojai naktimis skambindavau i mobilu ir visa laika isklausydavo ir padedavo, tai pati kazkaip norejau atsidekoti, kad manimi taip rupinasi thumbup.gif

aš tai esu prieš davima, kad ir kokios smulkmenos, daktarui.Mano nuomuone jo ir tokia pareiga-rūpintis žmonėmis, gi pagaliau jie yra dave HIPOKRATO priesaika!!!!!! Kai nori kažką greičiau gauti tai taip sutinku, bet daktarui schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dubcike @ 2007 05 04, 13:55)
aš tai esu prieš davima, kad ir kokios smulkmenos, daktarui.Mano nuomuone jo ir tokia pareiga-rūpintis žmonėmis, gi pagaliau jie yra dave HIPOKRATO priesaika!!!!!! Kai nori kažką greičiau gauti tai taip sutinku, bet daktarui  schmoll.gif

jei butu gyvybes ir mirties klausimas, pvz del vaiko, tai kitaip prabiltum nono.gif o gal destytum gydytojui jo pareigas?.. g.gif
tai nereiskia kad man ta sistema patinka, bet duodu kysius kai reikia, o ka daryti? man tu pinigu ar dovanu negaila, kad tik viskas butu gerai, todel dazniausiai iteikiu draugiskai nusiteikusi.
mano drauge irgi tokia teisuole, gimdydama niekam nieko nedave, nes "JIE TURI IR PRIVALO" tai gimde iki paskutinio momento viena ("ateisiu kai jau prasides") ir paskui N valandu gulejo kruvina. o kai vaikas i ligonine patenka ir 3-4 dienas "negali" nustatyti kas jam yra ir kaip gydyti- taip pat laukti kad prisimintu priesaikas? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(slonko @ 2007 05 04, 14:28)
jei butu gyvybes ir mirties klausimas, pvz del vaiko, tai kitaip prabiltum nono.gif o gal destytum gydytojui jo pareigas?.. g.gif
tai nereiskia kad man ta sistema patinka, bet duodu kysius kai reikia, o ka daryti? man tu pinigu ar dovanu negaila, kad tik viskas butu gerai, todel dazniausiai iteikiu draugiskai nusiteikusi.
mano drauge irgi tokia teisuole, gimdydama niekam nieko nedave, nes "JIE TURI IR PRIVALO" tai gimde iki paskutinio momento viena ("ateisiu kai jau prasides") ir paskui N valandu gulejo kruvina. o kai vaikas i ligonine patenka ir 3-4 dienas "negali" nustatyti kas jam yra ir kaip gydyti- taip pat laukti kad prisimintu priesaikas? schmoll.gif

Tai štai tokie NEteisuoliai tuos daktarus ir išmokino tokios sistemos, dabar jie tik ir laukia "nekaltų" dovanėlių...
Atsakyti
QUOTE(dubcike @ 2007 05 04, 14:35)
Tai štai tokie NEteisuoliai tuos daktarus ir išmokino tokios sistemos, dabar jie tik ir laukia "nekaltų" dovanėlių...

cia jau sovietiniais laikais taip buvo, aisku kad priprato, bet as savo ir savo vaiko sveikatos kaina jokiu teisybiu irodyneti nenoreciau
Atsakyti
QUOTE(slonko @ 2007 05 04, 14:44)
cia jau sovietiniais laikais taip buvo, aisku kad priprato, bet as savo ir savo vaiko sveikatos kaina jokiu teisybiu irodyneti nenoreciau

visiskai pritariu thumbup.gif , geriau jau duoti tuos kelis nei paskui gailetis, o kai kalba pakrypsta apie vaiko sveikata, tai tuo labiau. drinks_cheers.gif
Atsakyti
kysiu niekada nemokejau duoti ir turbut neismoksiu... viena karta ejau i studentu bendrabuti su direktore pakalbeti del kambario seseriai, nusinesiau butelaiti gero gerimo. ir ka jus manot, to butelio taip ir neidaviau blush2.gif pavyko susitarti ir be jo - kartais man daug lengviau pasinaudoti tarnybine padetimi nei duoti kysius.
o kai norejau atsidekoti gydytojui, priziurejusiam mane per nestuma siaip ne taip persilauziau. bet tiesiai sviesiai pinigu nedaviau. nupirkau sokoladiniu kiausiniu (artejo velykos), sudejau i krepseli ir tarp tu kiausiniu idejau mazyti vokeli. tuos kiausinius man buvo duoti daug smagiau ir lengviau nei vokeli su pinigais.
Atsakyti
niekada nedaviau ir tikiuos, kad neteks duoti.. nepatinka man tokie dalykai schmoll.gif man tai nieks už atliekamą darbą kyšių neduoda lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dubcike @ 2007 05 04, 13:55)
aš tai esu prieš davima, kad ir kokios smulkmenos, daktarui.Mano nuomuone jo ir tokia pareiga-rūpintis žmonėmis, gi pagaliau jie yra dave HIPOKRATO priesaika!!!!!! Kai nori kažką greičiau gauti tai taip sutinku, bet daktarui  schmoll.gif

Vaje vaje. O as nematau tragedijos, net kaip tik pritariu padekos dovanelem. Zmogui atsidekoji uz nuosirdu rupesti. O vien su HIPOKRATO priesaika deja jie seimu neislaikys, kai ju algos juokingos. Zinoma baisu kai gydytojas negydo kol negauna. Bet jei gydo nuosirdziai ir padeda, po visko jam atsidekoti manau tikrai reikia.
Atsakyti
QUOTE(lepOŽKA @ 2007 05 03, 14:56)
Baudžiamoji byla dėl 20 litų? T.y. už mažiau negu 1 MGL ?biggrin.gif  Ir kiek tokių bylų už baudžiamuosius nusižengimus (20lt vertės kyšius) jau išnagrinėta Lietuvos teismuose? Man atrodo, nė vienos...
...Prokuroras sėdi, rūko ir sprendžia dilemą: siųsti bylą į teismą ar ne? g.gif "Ai, tiek to, nesiūsiu... tingiu... Geriau Supermamą paskaitysiu..."

Posto autorei dar kartą siūlyčiau BK ir BPK pasiskaitinėt... biggrin.gif

Brangioji lepOŽKA aš BK ir BPK kiekvieną dieną skaitau...nors ne...didelę dalį atmintinai moku tongue.gif tik pasitikslinu.... g.gif Kyšiui MGL nesvarbus - svarbus kyšio (papirkimo) faktas, net už 20 litų vistiek baudžiamoji byla. (tiesa 20 Lt baudžiamasis nusižengimas...bet baudžiamasis unsure.gif )
Lietuvos teismuose nėra? Negaliu atsakyti už visą Lietuvą, bet mūsų rajone per metus būna apie 4-6 tokias bylas...t.y. už mažiau, nei MGL. Tiesa ir mūsų rajono "keliukai" su "pričiūdais" - rekordus stato kas daugiau.... taigi atvažiuok pas mus į rajoną ir duok jiems, o paskui gal ir man darbo biggrin.gif biggrin.gif
Dėl prokuroro tai....tokios bylos, jei skubiai reikalingi rezultatai, labai lengvai baigiamos... keliauja į teismą "švilpdamos".

227 straipsnis. Papirkimas

1. Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pasiūlė, pažadėjo duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui už pageidaujamą teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, arba tarpininkui siekdamas tų pačių rezultatų,

baudžiamas laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas padarė šio straipsnio 1 dalyje numatytus veiksmus, siūlydamas, pažadėdamas duoti arba duodamas didesnės negu 250 MGL vertės kyšį arba tokius veiksmus padarė siekdamas neteisėtos paperkamo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens veikos vykdant įgaliojimus,

baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

3. Tas, kas atliko šio straipsnio 1 dalyje numatytus veiksmus, pasiūlydamas, pažadėdamas arba duodamas mažesnės negu 1 MGL vertės kyšį, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir

baudžiamas laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu.

Kvaila yra nudegti pagal 3 dalį. g.gif
Atsakyti