Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

QUOTE(given444 @ 2013 12 28, 13:29)
50t??? ar neskaitet ka rasiau...vot dar gerai jei butu 50lt, o dabar net ir i simto lt neuztenka.... pasakys jums naglai gydytojas i akis: AS NERUKAU, MIELOJI.....jusu reakcija? na, prasau, parasykit.... sakysit jam: Palaukit, as iki bankomato nubegsiu isgrynint jums DAUGIAU, mielasai?
sena pazistama, 4u.gif

o tai ka siulot, kad ju tukstanteliai ir nukeliautu gydytojeliams i kisene, kurie triskart i metus i siltus krastus varo?  g.gif

Rasiau anksciau, neteko man susidurti su reketavimu schmoll.gif Kiek kisau pati-tiek uzteko. Dejau i kisene 50lt, aciu pasakydavo, palata atsirasdavo dviviete, dejau i kisene 20-sesutes raitos ir ant blakstienu stovejo, onkologinei operacijai 400lt patrauke eile. O kad taip sakytu:"duokit tiek ir tiek, kitaip gulekit koridoriui ar operuokites po metu"-taip nebuvo per mano gyvenima schmoll.gif
Jei as kisciau 100lt ir man pasakytu, jog "nerukau", atsiprasyciau ir pasakyciau, jog malonu pamatyti dar nekysininka medika. cool.gif Nes sioj situacijoj jusu aprasytoj izvelgiau paciento sugedinima uz brukamus pinigus.

O del bobeliu...Aisku, lai jos geriau kaliuzininkus paremia, jiems daugiau reikia, nei tam daktareliui wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 28, 11:27)
cool.gif Nes sioj situacijoj jusu aprasytoj izvelgiau paciento sugedinima uz brukamus pinigus.

O del bobeliu...Aisku, lai jos geriau kaliuzininkus paremia, jiems daugiau reikia, nei tam daktareliui wub.gif

tai jus naivi, sena pazistama jei sugedinima izvelgiate doh.gif yra, oi yra pasake ir tiesiai sviesiai: per mazai, per mazai, brangioji....

kaliuzininkai tai tam tikras lygis, o daktarelis, anot jusu, yra vertesnis uz kaliuzininkus, ar vienoje eileje uz toki reketa patampa? saulej ideges po chalatu kaklas, kakta matos, tikka grizo is maljorkos, tuoj reikia ant idegio kremu kitai kelionei patepti... 50lt ir bruki,ar ne? nes patsai daktarelis to neisgali nusipirkt... man isvis keista, kad gydytojas ta 50lt vienu smugiu ant brendzio isleis pardej, tuo tarpu su 50lt mociute verciasi visa savaite, jei ne dvi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 28 gruodžio 2013 - 14:08
sakote išmirs su sovietine karta. nemanau. mano giminaitė pirmo kurso studentė medicinoj. tai ji ir jos bendrakursiai jau atvirai kalba apie gaunamus pinigus iš šalies darbo metu. tai jau parodo, kad ir ateityje niekas nesikeis, nes davėjų yra ir bus ir visiems tas žmogiškumas pofik
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 28, 15:07)
man isvis keista, kad gydytojas ta 50lt vienu smugiu ant brendzio isleis pardej, tuo tarpu su 50lt mociute verciasi visa savaite, jei ne dvi...

Senos zinios cia, dar is tarybiniu laiku, kad gydytojas pinigus isleidzia brendziui biggrin.gif Oi ne, dar rajonuose pensininkai daktarai kysius ir padekas brendziu ima drinks_cheers.gif
O prestizinese ligoninese kai kurie ant duru pasikabine lenteles "negeriu, nerukau, saldumynu nevalgau" lotuliukas.gif
Ta pati pussesere gydytoja pasake:"kaip gaila man pacientu isleistu pinigu man padekai brendziui ar saldainiu dezei, juk negeriu as, o ir dietos laikausi, diabetas gresai, kokie ten saldainiai gali buti? Brangiausi buteliai stovi, nors eik ir pardavinek arba pilk i kriaukle" biggrin.gif O kai seimos daktarei atsidekodama(cia jau karta metine dovana darau-kaledine) atnesu naminiu desru, kumpiu, namines duonos, tai daktare dekoja ir sako:"bent vienas pacientas, kuris supranta, kad mes ne alkoholikai, o paprasti zmones, kurie irgi norim skaniai pavalgyti". biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurinė @ 2013 12 28, 15:28)
sakote išmirs su sovietine karta. nemanau. mano giminaitė pirmo kurso studentė medicinoj. tai ji ir jos bendrakursiai jau atvirai kalba apie gaunamus pinigus iš šalies darbo metu. tai jau parodo, kad ir ateityje niekas nesikeis, nes davėjų yra ir bus ir visiems tas žmogiškumas pofik

Nes dauguma tu studentu turi giminaiciu medicinoje ir perime tokia patirti. Taciau tu daveju mazeja. Jei neisnyks, tai bent apmazes, vis i prieki, ne atgal...
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 28, 15:35)
Senos zinios cia, dar is tarybiniu laiku, kad gydytojas pinigus isleidzia brendziui biggrin.gif Oi ne, dar rajonuose pensininkai daktarai kysius ir padekas brendziu ima drinks_cheers.gif
O prestizinese ligoninese kai kurie ant duru pasikabine lenteles "negeriu, nerukau, saldumynu nevalgau" lotuliukas.gif
Ta pati pussesere gydytoja pasake:"kaip gaila man pacientu isleistu pinigu man padekai brendziui ar saldainiu dezei, juk negeriu as, o ir dietos laikausi, diabetas gresai, kokie ten saldainiai gali buti? Brangiausi buteliai stovi, nors eik ir pardavinek arba pilk i kriaukle" biggrin.gif O kai seimos daktarei atsidekodama(cia jau karta metine dovana darau-kaledine) atnesu naminiu desru, kumpiu, namines duonos, tai daktare dekoja ir sako:"bent vienas pacientas, kuris supranta, kad mes ne alkoholikai, o paprasti zmones, kurie irgi norim skaniai pavalgyti". biggrin.gif

Isvada - geriausia niekam nieko nenesti ir kiekvienas nusipirks is savo ATLYGINIMO ko kam reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurinė @ 2013 12 28, 12:28)

viena odontologe taip ir dirba doh.gif persiveda i kaupiamaj saskaita savo atlgynima apie 4t kas menesi, neimadama ne cento, o pragyvena ...is privaciu i kisene.... doh.gif odontologai atskira tema, atskira mafija, bet tie patys buve med studentai smile.gif ir kie straipsniu su paplautais pinigais apie odontologu firmeles.... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Violetisimo @ 2013 12 28, 12:43)
Isvada - geriausia niekam nieko nenesti ir kiekvienas nusipirks is savo ATLYGINIMO ko kam reikia mirksiukas.gif

nu...tikrai? bet ko jie to nedaro? kai kurie... laukia vos ne kazko... vieno gydytojo kisene net demonstratyviai plati, atlapa, pasukta i pciento puse, net sedima vos ne kampu istrizai (kai jau kalba eina apie operacijas/tyrimus greitesnius), kad be ceremoniju igrust butu...pasakojo drauge ir toki finta...
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 28, 12:35)

ir kazkodel ner prieraso...ir pakisu nepriimu bigsmile.gif och, kodel tokio prieraso nera?

nes siaja fraze as irgi issiversciau kaip iki 100lt pakisu neneskit (100lt kainuoja geri saldainiai plius alkoholis), o neskit normalesnem, didesnem sumom.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 28 gruodžio 2013 - 19:22
QUOTE(given444 @ 2013 12 28, 20:20)
ir kazkodel ner prieraso...ir pakisu nepriimu  bigsmile.gif och, kodel tokio prieraso nera?

nes siaja fraze as irgi issiversciau kaip iki 100lt pakisu neneskit (100lt kainuoja geri saldainiai plius alkoholis), o neskit normalesnem, didesnem sumom.... g.gif

Prieš kyšius gydytojams - medicinos ir teisės studentų akcija

Is tiesu, atsiminusi, kad toks straipsnis buvo norejau surasti sita Atviras laiškas: kaip aš teisybės dėl medicinos paslaugų ieškojau, o suradau dar ir studentu akcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 28 gruodžio 2013 - 21:27
paskutine istorija siaubu siaubas, kaledinis kosmaras.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 28, 22:17)
paskutine istorija siaubu siaubas, kaledinis kosmaras.... doh.gif

Jo, bet tam yra teismas. Turbūt ir taip visiems aišku, kad tos tarnybos volioja durnių ir realiai niekuo jos ir nepadės bei negali padėti. Žalą išreikalauja tik teismas. Jei nepatinka ar netgi, jei patinka jų išvados, jų darbas, varai į prokuratūrą ir į teismą, kito kelio nėra ir turbūt nebus.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 28, 20:20)

Arba duokit geriau 50lt grynais, nei 100lt isleidzia brangiems gerimams, kuriuos medikai pila lauk mirksiukas.gif Ka as ir pamaciau per savo gyvenima(uz tai ir neteko susidurti su atviru kysio reketavimu, pakakdavo tu 50lt)

QUOTE(Moonte @ 2013 12 28, 22:21)
Is tiesu, atsiminusi, kad toks straipsnis buvo norejau surasti sita Atviras laiškas: kaip aš teisybės dėl medicinos paslaugų ieškojau, o suradau dar ir studentu akcija.

2 metus zmogus tiesos ieskojo. Dvejus metus ir nieko vis tiek nepasieke, tik sveikata papildomai susigadino bigsmile.gif Butu iskart daves seimos gydytojai i kisene 50lt, butu iskart skyrusi magneta ir atrade priezasti nail.gif: Dabar gi pagailejo, tai maza to, kad su trauma pagyveno tris menesius, tai paskui ir dvejus metus nervus gadino doh.gif
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 28, 23:41)
Jo, bet tam yra teismas. Turbūt ir taip visiems aišku, kad tos tarnybos volioja durnių ir realiai niekuo jos ir nepadės bei negali padėti. Žalą išreikalauja tik teismas. Jei nepatinka ar netgi, jei patinka jų išvados, jų darbas, varai į prokuratūrą ir į teismą, kito kelio nėra ir turbūt nebus.

Teisingai, lai zmogus salia dveju metu nervu tampymo, dar isleidzia pora tukstanciu ir pasitampo papildomai kokius 10 metu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti

teko matyti ant durų tokį užrašą "geriausia dovana AČIU"
Papildyta:
tokiais rašteliais bando priminti, kad mes neužmirštume paduoti lotuliukas.gif
Atsakyti
kaip jums vakarykčios žinios, kad kelių policininką sumušė, kam jis kyšio neėmė g.gif .
Atsakyti