QUOTE(given444 @ 2013 12 27, 20:53)
Moonte, ka tu keistum vieotj Andriukaicio?
Tai ka tu darai - net ne i tema, normalus dalykas ne kysininkavimas.
griztu i tema. tarkim, hipotetine situacija/pokalbis. kol pati turiu pinigu, duodu, kad greicau, geriau...tarkim po 5 metu, pas mane pinigu nulis, o tas pats gydytojas (ar jo kolega) man sako: "sorry, be babkiu neaptarnauju istisus penekrius metus mane pratino(t) prie babkiu, dabar kitaip nebemoku...koks man skirtumas kad tu pinigu neturi..."
Tai ka tu darai - net ne i tema, normalus dalykas ne kysininkavimas.
griztu i tema. tarkim, hipotetine situacija/pokalbis. kol pati turiu pinigu, duodu, kad greicau, geriau...tarkim po 5 metu, pas mane pinigu nulis, o tas pats gydytojas (ar jo kolega) man sako: "sorry, be babkiu neaptarnauju istisus penekrius metus mane pratino(t) prie babkiu, dabar kitaip nebemoku...koks man skirtumas kad tu pinigu neturi..."
Tiesa pasakius, visai patenkinta Andriukaiciu. Nes mes turime galimybe rinktis kokia medicina naudotis, mokama, ar nemokama. Jei medicinines istaigos priklauso valstybei, kuri ir ustikrina nemokama gydyma, jas valstybe ir dotuoja-islaiko. Nevalstybines istaigos turi issilaikyti pacios, o tai gaunasi sviestas sviestuotas. Valstybines med istaigos yra dotuojamos, neva imti pingu is gyventoju kaip ir nelegalu, o privatus ima nemazus pinigus is gyventoju ir dar papildomai nutresia is valstybes. Kame logika?
Jei dar pastudijuosime tendencijas, tai zmones linke lankytis privaciose istaigose, taip nemaza pinigu suma praranda valstybines istaigos. Beje uz tuos pinigus jos galetu pagerinti savo paslaugu tiekima.
Pvz. man keista, kaip valstybineje ligonineje, gali buti talpinami privaciai gydancio gydytojo ligoniai.
As nemanau, kad pavieniai "kovotojai"- alaso kelejai, pakeis isisenejusia sistema. Poziuri reikia keisti jau mokymo istaigose, kur butu apieliuojama i busimu gydytoju oruma, dora.
Kita vertus, manau, kad vis del to turi buti itvirtinta istatimiskai bausmes ne vien uz kysio emima, bet ir kysio davima.
Trecia, turi buti reglamentuotas receptu israsymas vaistam kurie butini gydyti ligoni - o ne ant popieriuko, nes siuo metu gydytojai yra uzvebuoti farmacininku, ligoninense dirbanciu vaistiniu savininku ir t.t.
Ketvirta, neretai gydytojai skiria proceduras, vien tam, kad issemtu visa ligonio krepseli. Tarkim, mano mama turi stubure isvarza, jai grieztai draudziama daryti masaza. Kai as pasidomejau, kodel jis jai buvo paskirtas, teko is sesutes isgirsti, kad taip ligonine pasisavinama galimus pinigus. Teko pabenrauti su gydytoju, po to pabendravimo, gydytojas labai nemandagiai bendravo su mano mama. Mano veiksmai turi pasekmes mamai, bet tai nenumaldo gydymo istaigos piktnaudziavimo.
Penkta, tos mokamos palatos. Negali buti ivedamos surenkamu lesu normos, kurios skatina med personala santazo budu versti zmones pasinaudoti paslauga, jei norma neivykdyta.
Sesta, reikia reglamentuoti, kiek sergantis zmogus turi isbuti priemeime, kiek laiko turi uztrukti kad butu savalaikiai suteikta pasaluga. Pagal simptomus, ligoniui pageidaujant, turetu buti palatos-patalpos, kur ligonis galetu laukti tyrimu guledamas.
Pradziai gal uzteks
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 27, 21:14)
Gilinausi. Pašnekėti gražiai galim visi, gaila, kad kai ko šnekos tik tuo ir baigiasi, nors galėtų daugiau.
Tai tikiuosi jus ir sau taikote
Jusu ziniai, Andriukaitis ne vien kalba, o dirba ta linkme, todel jis ir neitinka. Keista, kad jis neitinka ir jums.