QUOTE(given444 @ 2013 12 27, 20:05)
bet tu net neisiskaitai, ka Maja Di dare. ji kaip tik ne "ramiai sedejo ir lauke" kaip teigei pries tai esanciam poste, o kaip tik laikesi tvirtai savo eiles ir neuzleido vietos tam, kuris su seseles pagalba per ja brovesi. tai cia niekieno neveikimas? tarkim, tas pilietis turejo gal koki 100lt seselei ar kam, o Maja Di ir kele triuksma (be jokio kysio), kad jos yra pirmenybe, nes jos vaikas irgi leisgyvis, nesvarbu, kad Maja Di 100 lituku kiseneje neturi....
o is esme tai pritariu VV mintims ir toms, kurios priesinasi siai "sostu galinu " sistemai, kad ir kokia nenuverciama ji atrodytu. suprantat, man negaila,
kad Moonte ar kiti duoda kysius, kad viskas vyktu sparciau. man tik baisu, kaip jau rasiau, kad gydytoju morale del tu kysiu eina saibom, ir p....-diec... suprasciau, jei gydytojas priimtu kysi is to kas duoda, bet vienodai gelbetu ir neduodanti. o dabar kaip jums patinka. viena mociutele grudo gydytojui 100lt, o as (jau rasiau irgi), sako bobelei: "Zinote, as nerukau..." tipo, suprask, nupezuzi, neizeidinek manes su tokiais
centais. vot jau kelis kartus gavau po 200-500lt-800lt , tad mano stavke ir kartele kyla.
tai jei as busiu toji, islepinusi gydytojai tokiais pakistukais, tokiais "simboliniais" 200-500lt pakistukais, ir tas moralinis issigimelis neaptarnaus anos biednos mociuteles, tai - taip, as prisiimu kalte ir atsakomybe sau, kad kartu su gydytoju esu sugedusi ir puvanti sistemos grandis....
Jei nesunku, kur buvo mano parasyta, kad as daviau kysi. Is anksto dekoju.
Kita vertus, tokiu kysininkai kaip as yra legalizuoti, istatymo numatyta tvarka. As legaliai perku palatas, lygiai taip pat LEGALIAI pasinaudoju galimybe atlikti savalaikiai tyrimus, o ne tada kada neva eile prieis, einu pas privacius gydytojus, moku pinigus kurie numatyti kainorastyje uz konsultacijas.
Given444, va dabar tu man, piktybinei kysininkei paaskink, kur tie moralieji, kodel nepalaiko Andriukaicio vizijos. Nes visuomeneje gaji nuomone, jog Andriukaitis - neismanantis kvailys.
Manau, kad turi buti perziureta valstybiniam lygmenyje medicinos sistema, o ne laigymas ir putojimas su diktafonais, kai tavo artimas serga. Viskam yra savas laikas, reikalatuti is zmoniu neva pilietiskumo, akiu draskymo su putomis ant lupu, yra mazu maziausiai kvaila, jei ne storzieviska.