Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

QUOTE(Moonte @ 2013 12 27, 14:08)
Prieunu isvados, kad jums tikrai niekada neteko susidurti su panasia situcija. Kaip jau minejau, duok dieve kad ir netektu.

Niekas niekur nebego, nekiso. Viskas buvo padaryta oficialiai su kvitu ir t.t. Ziurint man i akis, kas svarbiausia, abu supratom, kad vienas reketuoja, o kitas yra situacijos ikaitas. Bet, jei gydytojai butu tureje noro, siaip zmogiskumo, ligoto zmogaus ant kedutes kol vyksta tyrimai apie (2 val. tai palankiausia prognoze) nesodintu. Visada galima rasti galimybe, atjausti ligoni, bet...

Kai musu nebuvo salia, mes gyvenam skirtinguose miestuose, jai buvo kolikos priepuolis, ji viena leisgyve priemime prasedejo 6 val.

O jus ka galvojate, kad i ligonine vaziuojama ir priemime sedi siaip, is gero gyvenimo, neturejimo ka veikti namie?

As paminejau tik palata, zmones pinigus moka, dar ir todel, kad paspartintu tyrimus. Nes minutes bega, ligoniu daug ir visiem reikia pagalbos, kiekvienam jo, ar jo artimojo, skausmas, negalia yra svarbiausia. Darai viska kad tai nutraukti, zmogui palengvetu.

Priėmime esu buvusi porą kartų, uošvis yra savo uošvienę vežęs ir niekada jokių pinigų neprireikė. Turbūt kalbame apie skirtingas situacijas, skirtingas gydyklas, todėl taip.
Jei jums gera ant dūšios su tuo kyšiumi, atrodo reikalingas, būtinas ir pan., tai prašau. Aš kalbu apie save. Puikiai žinau gydytojų fintus, įvairias situacijas ir jei pavyktų, aš rinkčiau įrodymus apie jų darbą, nes taip, daugelio jų požiūris į savo darbą ir į pacientą būna pasibjaurėtinas.

Ir kai atvykote ten ir sužinojote, kad ji sena sėdi ten 6 val., jūs paglostėte dakterėlius dar kyšiukais? bigsmile.gif Gerai gyvenate smile.gif Turbūt gaunate tai, ką norite gauti smile.gif
Atsakyti
visgi, kur gydytojų, seselių žmogiškumas, požiūris į patį darbą. nejaugi jie nemato ir negirdi, dėl ko atvyko ligoniai, kokios jų bėdos. leidžia sėdėti 6 valandas ir nesiima jokių veiksmų. kur darbo organizavimas g.gif. jie tiek įpratinti prie pinigų, kad jiems viskas pofik.

teko lankytis klaipėdos universitetinės ligoninės priėmime. atvežė ligonį iš po avarijos, galva kruvina, koja sulaužyta. žmogelis tyli, kenčia. tuo metu priėmime, gydytojas(nežinau jo specialybės) ir dvi sesutės kavute gurkšnojo. GMP sesutės kažką pasakė jiems, bet niekas nepasikeitė. įsivaizduokit 30 minučių prie jo nepriėjo niekas. neištvėrusi pasakiau jiems, kad žmogus sužalotas kenčia. kažkaip sukruto, bet nieko. po 50 minučių atvyko žmona,perkalbėjo su vyru ir tokia pirtį jiems užkūrė. Nuėjo pas, kiek supratau pas ligoninės vyr. gydytoją, ir jį atsitempė. man buvo gėda žiūrėti ir klausytis, gydytojų pasiteisinimus. aš taip pat trigrašį įkišau biggrin.gif . po to atsirado gydytojai trys, sesučių pulkas. žmona išsikvietė žurnalistus ir straipsniukas toks gimė vakarų eksprese.
spėkit koks to žmogaus aptarnavimo lygis buvo. manau, kad buvo antras po prezidento lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . tai kur jų žmogiškumas???
Atsakyti
QUOTE(jurinė @ 2013 12 27, 15:29)
tai kur jų žmogiškumas???

taigi va Moonte labai jį palaiko ir kitos čia anksčiau pasisakiusios. Juk reikia drąsos ir garbės preiš patį save iškviesti vyr. gydytoją, žurnalistus. Kitiems gi lengviau pinigus įkišti, o po to verkti kaip blogai Lietuvoje gyvent, biedni, viskas atimta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2013 12 27, 15:38)
O nepagalvojat, kad tuo pačiu kiti ligoniai, gal net sunkesni, tik gal ne tokie turtingi dar labiau pastumiami ir dar labiau prailginamos jų kančios... Jie irgi žmonės.

Jus bukite tokia protnga ir pilietiska, kai jusu vaikas kentes.

Siaip gydaus privaciai, jei ka. O mama ne visada galiu palydeti. Cia pas mus VV zino kada jos giminaciai pagal grafika susirgs, tad visada prognozuojamai, pagal jos sudaryta grafikeli, tam laikui atvyksta.

QUOTE(jurinė @ 2013 12 27, 16:29)
visgi, kur gydytojų, seselių žmogiškumas, požiūris į patį darbą. nejaugi jie nemato ir negirdi, dėl ko atvyko ligoniai, kokios jų bėdos. leidžia sėdėti 6 valandas ir nesiima jokių veiksmų. kur darbo organizavimas g.gif. jie tiek įpratinti prie pinigų, kad jiems viskas pofik.

teko lankytis klaipėdos universitetinės ligoninės priėmime. atvežė ligonį iš po avarijos, galva kruvina, koja sulaužyta. žmogelis tyli, kenčia. tuo metu priėmime, gydytojas(nežinau jo specialybės) ir dvi sesutės kavute gurkšnojo. GMP sesutės kažką pasakė jiems, bet niekas nepasikeitė.  įsivaizduokit 30 minučių prie jo nepriėjo niekas. neištvėrusi pasakiau jiems, kad žmogus sužalotas kenčia. kažkaip sukruto, bet nieko. po 50 minučių atvyko žmona,perkalbėjo su vyru ir tokia pirtį jiems užkūrė. Nuėjo pas, kiek supratau pas ligoninės vyr. gydytoją, ir jį atsitempė. man buvo gėda žiūrėti ir klausytis, gydytojų pasiteisinimus. aš taip pat trigrašį įkišau biggrin.gif . po to atsirado gydytojai trys, sesučių pulkas. žmona išsikvietė žurnalistus ir straipsniukas toks gimė vakarų eksprese.
spėkit koks to žmogaus aptarnavimo lygis buvo. manau, kad buvo antras po prezidento lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . tai kur jų žmogiškumas???

Butent, mano mama klaipediete.
Niekada i Klaipedos universitetine ligone nepaleiskite ligonio vieno, be palydos.

I VV, komentarus nematau prasmes atsakineti. Kai ziuresi mirciai, skausmui i akis, tada gali pamesti savo artima ligoni mediku valiai ir lakstyti tiesu ieskoti, savo pilietiskuma demosntruoti, TV, korespondentus kviestis, jo saksaita akcija atrakcija darykis. Idomu kiek tai laiko uztes jo skausmo agonijos.

Mano gi aprasytas atvejis, kaip jau minejau, joks TV, korespondentai nebutu padeje, medikai elgesi pagal istaigos taisykles, kuriose buvo spargos, kuriom ir pasinaudojo. Jus galite pursloti kiek norite, bet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 27 gruodžio 2013 - 17:20
QUOTE(Moonte @ 2013 12 27, 17:11)

Siaip gydaus privaciai, jei ka. O mama ne visada galiu palydeti. Cia pas mus VV zino kada jos giminaciai pagal grafika susirgs, tad visada prognozuojamai, pagal jos sudaryta grafikeli, tam laikui atvyksta.
Butent, mano mama klaipediete.
Niekada i Klaipedos universitetine ligone nepaleiskite ligonio vieno, be palydos.

I VV, komentarus nematau prasmes atsakineti. Kai ziuresi mirciai, skausmui i akis, tada gali pamesti savo artima ligoni mediku valiai ir lakstyti tiesu ieskoti, savo pilietiskuma demosntruoti, TV, korespondentus kviestis, jo saksaita akcija atrakcija darykis. Idomu kiek tai laiko uztes jo skausmo agonijos.

Mano gi aprasytas atvejis, kaip jau minejau, joks TV, korespondentai nebutu padeje, medikai elgesi pagal istaigos taisykles, kuriose buvo spargos, kuriom ir pasinaudojo. Jus galite pursloti kiek norite, bet...

Nereikia čia tos ironijos ir priminsiu kalba buvo visai ne apie susirgimų grafikus, o apie tiesiog tikėtinus susirgimus prie tam tikrų jau esamų ligų/simptomų.
Nereikia čia to pykčio, kad prieš pačius jis neatsisuktų... Kadangi nepaaiškinate iki galo to atvejo, tai niekas ir nesupranta. O jei yra spragos, tai jas ir reikia viešinti aikštėn, o ne patiems jas lopyti. Kas čia ir būtų, jei kiekviena bobutė privalėtų, nieko sau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2013 12 27, 18:11)

Ir laukiau. Gripo epidemijos metu, kai daug ligonių priėmime buvo. Kai vaikas leisgyvis ant rankų gulėjo su Roto virusu, nes prieš mus irgi su ne į kurortą atvežtu vaiku buvo... Po manęs atvažiavo su vaiku aukšta temperatūra, norėjo be eilės lyst, neužleidom, sakau pažiūrėkit į mūsiškį. Nulis emocijų. Pasiskambino kažkokiai seselei, su kurios pagalba norėjo užlįst, su trukšmais neužleidau. Aišku mano vaikas buvo ant tiek nusilpęs, kad į reanimacją paguldė. Būtų ta nagloji užlindus, manajam gal dar blogiau būtų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 27 gruodžio 2013 - 17:58
QUOTE(Maja Di @ 2013 12 27, 18:55)
Ir laukiau. Gripo epidemijos metu, kai daug ligonių priėmime buvo. Kai vaikas leisgyvis ant rankų gulėjo su Roto virusu, nes prieš mus irgi su ne į  kurortą atvežtu vaiku buvo... Po manęs atvažiavo su vaiku aukšta temperatūra, norėjo be eilės lyst, neužleidom, sakau pažiūrėkit į mūsiškį. Nulis emocijų. Pasiskambino kažkokiai seselei, su kurios pagalba norėjo užlįst, su trukšmais neužleidau. Aišku mano vaikas buvo ant tiek nusilpęs, kad į reanimacją paguldė. Būtų ta nagloji užlindus, manajam gal dar blogiau būtų...

O as nelaukiau, sumokejau uz palata, kur mano mama galejo ramiai laukti savo eiles, bet guledama, ne sededama ant kedutes. Dabar uzbadykite grybu kotais, kad kita moteris sedejo ant kedes.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2013 12 27, 17:55)
Ir laukiau. Gripo epidemijos metu, kai daug ligonių priėmime buvo. Kai vaikas leisgyvis ant rankų gulėjo su Roto virusu, nes prieš mus irgi su ne į  kurortą atvežtu vaiku buvo... Po manęs atvažiavo su vaiku aukšta temperatūra, norėjo be eilės lyst, neužleidom, sakau pažiūrėkit į mūsiškį. Nulis emocijų. Pasiskambino kažkokiai seselei, su kurios pagalba norėjo užlįst, su trukšmais neužleidau. Aišku mano vaikas buvo ant tiek nusilpęs, kad į reanimacją paguldė. Būtų ta nagloji užlindus, manajam gal dar blogiau būtų...

O but numires tas Jusu vaikas kazi ar cia heroja vaidintumet nes ramiai sau lauket...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 27, 18:51)
Nereikia čia tos ironijos ir priminsiu kalba buvo visai ne apie susirgimų grafikus, o apie tiesiog tikėtinus susirgimus prie tam tikrų jau esamų ligų/simptomų.
Nereikia čia to pykčio, kad prieš pačius jis neatsisuktų... Kadangi nepaaiškinate iki galo to atvejo, tai niekas ir nesupranta. O jei yra spragos, tai jas ir reikia viešinti aikštėn, o ne patiems jas lopyti. Kas čia ir būtų, jei kiekviena bobutė privalėtų, nieko sau blink.gif

As manyciau, jei zmogus, sedi, dalina rekmendacijas tokioje temoje, bent elemetarias zinias, kaip guldomi ir kokia seka ligoniai i gydymo istaigas turi. Jei nezino, tai rekomendaciju vengia dalinti.

Na tuomet, valio, jus dabsar zinote tas spragas, veliava i rankas eikite ir jas salinkite. Jus gi neabejinga ir nenorite buti durninama. AR visdelto hipotetsikai moralizuoti yra lengviau nei ka daryti realiai.
Atsakyti
QUOTE(VyPo @ 2013 12 27, 19:02)
O but numires tas Jusu vaikas kazi ar cia heroja vaidintumet nes ramiai sau lauket...

O jei būtų numiręs tas, per kurio galvą perlipau... Patys kalti, kad tiek laukėm ir nevažiavom į priėmimą ar nekvietėm greitosios. Aišku, jei būtų sąmonę praradęs, būčiau šaukus pagalbos. Bet kai akiplėšos lenda, matydami sunkų ligonį prieš save, tai pikta...
Moonte, neskaičiau visos temos, jei jūs palatą mokamą išpirkot ir mamai leidot palatoj, o ne ant kėdutės laukti gydytojo, nematau nieko blogo. Galvojau, kad pastumėt kitus, gal dar sunkesnius ligonius, kad greičiau patekt pas gydytoją.
Atsakyti
Man irgi įdomu būtų konkretūs žingsniai, kur eit, kam akis draskyt, kai pasakoma, jog nėra vietų skyriuje ir skyriaus vedėjas atostogauja, visi kiti nieko nežino. kmuk pvz. Ar yra kažkur prieinamos taisyklės, kad pvz. ligonį, maitinamą per zondą, nesikeliantį, gali išrašyt namo? ar čia reik suprast kaip kyšio reikalavimą?

aš su LT medicina praktiškai nesusidūrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madrugada: 27 gruodžio 2013 - 18:21
QUOTE(Moonte @ 2013 12 27, 18:00)
O as nelaukiau, sumokejau uz palata, kur mano mama galejo ramiai laukti savo eiles, bet guledama, ne sededama ant kedutes. Dabar uzbadykite grybu kotais, kad kita moteris sedejo ant kedes.

Tai jei jums tik tiek tereikėjo, tai viskas aišku. Jei toks skirtumas ligoniui tarp gulėjimo ir sėdėjimo, tai tenka tada turbūt mokėti smile.gif
QUOTE(Moonte @ 2013 12 27, 18:05)
As manyciau, jei zmogus, sedi, dalina rekmendacijas tokioje temoje, bent elemetarias zinias, kaip guldomi ir kokia seka ligoniai i gydymo istaigas turi. Jei nezino, tai rekomendaciju vengia dalinti.

Na tuomet, valio, jus dabsar zinote tas spragas, veliava i rankas eikite ir jas salinkite. Jus gi neabejinga ir nenorite buti durninama. AR visdelto hipotetsikai moralizuoti yra lengviau nei ka daryti realiai.

tai ir šnekame iš savo varpinės. Aš sakau, kad dar neteko mokėti už paguldymą. Jei jums teko ir dar savo noru, tai ir klausinėjausi rolleyes.gif

Aš nematau spragų tame, kad priėmime tenka sėdėti... Nejuokinkite su ta vėliava, ne ta čia tema, kur juokaujama. Aš tvarkysiuos, kai tokia situacija bus man mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(madrugada @ 2013 12 27, 18:18)
Man irgi įdomu būtų konkretūs žingsniai, kur eit, kam akis draskyt, kai pasakoma, jog nėra vietų skyriuje ir skyriaus vedėjas atostogauja, visi kiti nieko nežino. kmuk pvz. Ar yra kažkur prieinamos taisyklės, kad pvz. ligonį, maitinamą per zondą, nesikeliantį, gali išrašyt namo? ar čia reik suprast kaip kyšio reikalavimą?

aš su LT medicina praktiškai nesusidūrus.

Skyriaus vedėją atostogose kažkas turi pavaduoti, argi ne taip? g.gif Taip pat, skyriaus vedėjas juk turi ant savęs dar aukštesnių žmonių, tai pas juos reik eit su diktofonėliu biggrin.gif Taip pat tų visų kitų reikia paklausti: tai ką tu čia veiki, jei nieko nežinai? Gal man susižinoti ar tikrai tau nepriklauso žinoti? bigsmile.gif
Galimybių visuomet yra ir ne viena smile.gif
Atsakyti