na aš vis tiek ant daktarų esu , kažkoks dieviškas elitas. duosi, tai gal ir pagelbės, nors ta mano sąžinė bus rami, kad padariau viską. neduosi, paskui gailėsis visą gyvenimą. nors nusišauk .
gal jau geriau tegu mokama medicina būna .
QUOTE(Moonte @ 2013 12 23, 22:11)
O jei nezinai, kas tada. Ligos turi tokia keista yda, jog islenda nelaukiamos, neprognozuojamos ir netiketos. Na nepasiduoda jos prognozei, negali pasideti pagalveles, kad minksciau kristum.
Tarkim mano mama, visa gyvenima sirgo su kraujota susijusiom ligom. Rodos viskas desninga, bet va bac ir sureme ja pankreatito priepuolis. Toks skausmas, kurio joks saridonas negali numalsinti. Maza to, net patyrusiam gydytojui sunku diagnozuoti liga, nes simptomatika yra sudetinga, po pankreatito priepuoliu gali speltis dar sudetingesnes ligos. Ir ka tuomet jus pasiulysit daryti? Man buvo pasiulyta laukti kol bus padaryti visi tyrimai, per ta laika as su mama, kuria varsto siaubingi skausmai, turiu sedeti ant kedes priemime, kai vyskta tyrimai nuskausminamu vaistu niekas neduoda. Ka siulot, imti mokama palata, nes anot personalao laisvu vietu nera, kur mama bent jau gali atsigulti? Ar uzimti principine poza, nusispjaunant i mamos busena?
Tarkim mano mama, visa gyvenima sirgo su kraujota susijusiom ligom. Rodos viskas desninga, bet va bac ir sureme ja pankreatito priepuolis. Toks skausmas, kurio joks saridonas negali numalsinti. Maza to, net patyrusiam gydytojui sunku diagnozuoti liga, nes simptomatika yra sudetinga, po pankreatito priepuoliu gali speltis dar sudetingesnes ligos. Ir ka tuomet jus pasiulysit daryti? Man buvo pasiulyta laukti kol bus padaryti visi tyrimai, per ta laika as su mama, kuria varsto siaubingi skausmai, turiu sedeti ant kedes priemime, kai vyskta tyrimai nuskausminamu vaistu niekas neduoda. Ka siulot, imti mokama palata, nes anot personalao laisvu vietu nera, kur mama bent jau gali atsigulti? Ar uzimti principine poza, nusispjaunant i mamos busena?
Jei ji vartojo vaistus, tai aš to tikėčiausi Todėl, daryčiau tam tikrus veiksmus, kad to nebūtų
Pasitikslinti ar tikrai nėra vietų.
Papildyta:
QUOTE(jurinė @ 2013 12 24, 08:11)
na aš vis tiek ant daktarų esu , kažkoks dieviškas elitas. duosi, tai gal ir pagelbės, nors ta mano sąžinė bus rami, kad padariau viską. neduosi, paskui gailėsis visą gyvenimą. nors nusišauk .
O tai ką, jums nemokama? O PSD kas tuomet?
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 23, 09:55)
Is praktikos. Pussesere yra jauna daktare(jau ne rezidente), kai rezidentavo, sake, kad geriausius ir perspektyviausius studentus issidalindavo Kauno Klinikos ir Santariskes. Pacius blogiausius, nepazangiausius siusdavo i periferijas, tolimiausius rajonus. Pussesere gavo pasiulyma rezidentauti ir Klinikose, ir dar asistuoti zymiam profesoriui
oi, koks melas
mano du pazistami, gerai baige medikai, darbstus, zinojo, kaip viskas KMUK daroma. ten gavo vietu ir nemaza veltedziu, uz pakisas, o jie, aukstesniais balais baige, buvo nukreipti i periferijas. tai abu draugai taip supyko...pradejo protesta... oi, baisi istorija buvo, bet sistema nepakeisi.
beje, kaledu proga papasakosiu.... mano mociute neseniai buvo suntuota dviem suntais...be jokiu kysiu Kauno klinikose. stebuklas. dar vis vengiau paklausti savo tevu, bet vakar uzklausiau. mociute dabar sanatorijoj, taigi tevu uzklausiua, ar tikrai nedavet pries, per, po. sake: NE. vualia. chirurgas ten toks, ir apskritai operuoti Klinikose yra toks prestizas, kad negali daryti blogai, jei negavai kysio!! beje, su broliu vakar susigincijom apie chirurgu algas. as buvau sventai isitikinusi kad ju oficiali alga - 10t, nes kitaip tokio atsakngo darbo nieks nedirbtu, bet brolis nurode vos ne perpus mazesne. tai negi visi chirurgu seimu namai - is kysiu isdygo kaip boksteliai?
taigi - dar viena istorija - NO BRIBE
MOCIUTE SAKE, PATI NORI ATSIDEKOTI - PVZ, BILIETU I SPEKTAKLI....
Bandziau kazkada duot, tai isvare su visu kysiu, daugiau nebebandziau
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 25, 22:09)
Jei ji vartojo vaistus, tai aš to tikėčiausi Todėl, daryčiau tam tikrus veiksmus, kad to nebūtų
Ko tiketis, ligos. Zmogui 83 metai. Hipoteiskai, ji gali susirgti aibe ligu, vien del senatves, patirti kaulu luzius ir t.t. Ir ka anot jusu tas zinojimas man ir mano artimiem gali duoti?
Taip ir neatsakete i klausima. Tai ka man reikejo pasirinkti. Nusispjauti i principus ir pikrti mokama palata, ar oriai, nusispjovus i motinos kancias, sedeti ant kedutes ir laukti tyrimu baigties? Medikai veike formaliai, pagal nustatyta tvarka, nepazeide nei vieno punkto.
QUOTE(Moonte @ 2013 12 26, 18:09)
Ko tiketis, ligos. Zmogui 83 metai. Hipoteiskai, ji gali susirgti aibe ligu, vien del senatves, patirti kaulu luzius ir t.t. Ir ka anot jusu tas zinojimas man ir mano artimiem gali duoti?
Taip ir neatsakete i klausima. Tai ka man reikejo pasirinkti. Nusispjauti i principus ir pikrti mokama palata, ar oriai, nusispjovus i motinos kancias, sedeti ant kedutes ir laukti tyrimu baigties? Medikai veike formaliai, pagal nustatyta tvarka, nepazeide nei vieno punkto.
Gali duoti daug, bet čia ne ta tema kaip rikia rūpintis savimi ir artimaisiais
Prie ko čia mokama palata nesuprantu ir kaip jie punktų nepažeidė? Jei visos kitos užimtos, o likusi tik mokama (oficiali mokama), tai žinoma, kad pirkti mokamą. Bet jei po kyšiuko davimo atsilaisvina nemokama palata, tai jūs ir jūsų šeima sėdite apdurninti vadinasi. Jei jums patinka būti durninamiems, tai ką gi O ką galima ir reikia daryti, kad jūsų nedurnintų, jau rašiau aukščiau, skaitykite, nesikartosiu.
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 26, 21:13)
O ką galima ir reikia daryti, kad jūsų nedurnintų, jau rašiau aukščiau, skaitykite, nesikartosiu.
Ar cia tas patarimas, kur reikia pas daktarus vazineti su diktofonu ir lakstyti po vadovybe, kai zmogus guli beveik mirties patale ir svarbi kiekviena minute?
Is pagarbos jusu asmeniui tuo metu viesai nepasijuokiau Mano vyresnysis sunus kol kas tokiam paciam jaunatviskam maksimalizme gyvena, kai jam atrodo, jog pakaks visus blogiukus pagasdinti policija ir tvarka bus
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 26, 21:13)
Gali duoti daug, bet čia ne ta tema kaip rikia rūpintis savimi ir artimaisiais
Prie ko čia mokama palata nesuprantu ir kaip jie punktų nepažeidė? Jei visos kitos užimtos, o likusi tik mokama (oficiali mokama), tai žinoma, kad pirkti mokamą. Bet jei po kyšiuko davimo atsilaisvina nemokama palata, tai jūs ir jūsų šeima sėdite apdurninti vadinasi. Jei jums patinka būti durninamiems, tai ką gi O ką galima ir reikia daryti, kad jūsų nedurnintų, jau rašiau aukščiau, skaitykite, nesikartosiu.
Ar as klabu apie kaip reikia rupintis? Jei jus greita dalinti patarimus, as norejai jais pasinaudoti konkreciu atveju, kaip jus budama tokia nedurninama, susitvarkytumet. Kaip jau minejau hipotetiskai svarstyti mes visi greiti, o kai konkreti situacija, deja ne viskas taip roziniai, kaip pas jus pateikta.
O va taip ir nepazeide, ir palatos kaip ir laisvos yra, jai bubvo neatlikti visi tyrimai, kol tyrimai neatlikti i palata be konkrecios diagnozes niekas gi neguldo. Logiska gi. Priemime yra aibes zmoniu, kuriem reikia apgalbos, kaip greitai suteikti ja, apdaryti tyrmus sprendzia gydytojas. Gydytojo vertinimas, yra subjektyvus.
O pie ko cia visa seima. Tuo met ligonineje buvau as ir mama. Anot jusu, as turejai palikti ligota, skausmu besigaluoajcia motina, ir eiti medicinos personalui akiu darskyti, mat kat nebuti durna?
Sorry, bet jusu pasvarstymai prasilenkia su gyvenimu ir zmogiskumu. Man jau geriau sumoketi pinigus uz palata, nei palikti ligota motina ir eiti akiu gydytojams draskyti.
Jus dar karta patvirtinote, kad neteko susidurti su gydymo istaigom, duok dieve kad ir netektu.
O kodel jus pastoviai akcentuojate ta sudurninima... Kas jums svarbiau, kad jus artimas zmogus jaustusi gerai, saugus, butu savalaikiai suteikta pagalba, ar is baimes buti sudurnintai jums giminaincio kancios netokios svarbios...
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 26, 20:31)
Ar cia tas patarimas, kur reikia pas daktarus vazineti su diktofonu ir lakstyti po vadovybe, kai zmogus guli beveik mirties patale ir svarbi kiekviena minute?
Is pagarbos jusu asmeniui tuo metu viesai nepasijuokiau Mano vyresnysis sunus kol kas tokiam paciam jaunatviskam maksimalizme gyvena, kai jam atrodo, jog pakaks visus blogiukus pagasdinti policija ir tvarka bus
Panašus, nes akivaizdu, kad jo iki galo nesupratote arba neįsiskaitėte.
Iš pagarbos savo pačios asmeniui pasiskaitykite dar kartą arba bent jau logiškai permąstykite įvykių eiliškumą, nes viską atlikti galima ir po
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2013 12 26, 21:10)
O va taip ir nepazeide, ir palatos kaip ir laisvos yra, jai bubvo neatlikti visi tyrimai, kol tyrimai neatlikti i palata be konkrecios diagnozes niekas gi neguldo. Logiska gi. Priemime yra aibes zmoniu, kuriem reikia apgalbos, kaip greitai suteikti ja, apdaryti tyrmus sprendzia gydytojas. Gydytojo vertinimas, yra subjektyvus.
Taip ir reikia iš karto sakyti, gi niekas nepermato situacijų per kompą.
Bet vistiek nesuprantu. Tai jūs iš priėmimo viena pirma lėkėte pas gydytoją, tempėtės jį į tamsų kampelį ir kišote pinigus, kad jūsų mama būtų ta pirmiausioji? Teisingai?
Aš taip daryčiau tik tuo atveju, jei kiti būtų tokie patys baisūs liginiai, tuoj tuoj mirsiantys. Tada jau aišku, kad čia ne kas durnesnis gaunasi, o atvirkščiai, kas protingesnis, tas ir laimi.
Bet jeigu kiti ten tarkime sėdi jaunesni ir su mažesnėm bėdom, o jūs vistiek 'darote į kelnes', kad būsite eilės gale, kad gydytojai nepelenkiami ir subjektyvūs be kyšio, kad leis čia pat mamai mirti ir niekas po to neatsakys, tai nežinau... nenoriu net komentuoti ir plėstis
Kol neteko atsidurti vienoje ar kitoje situacijoje tai visi gudrus parekaut
Nekalbu apie tokius, kurie kysius duoda, jog gautu su medicina susijusia kokia lengvata, tarkim invaliduma, tokius is kart uz grotu, bet buna visko
Nekalbu apie tokius, kurie kysius duoda, jog gautu su medicina susijusia kokia lengvata, tarkim invaliduma, tokius is kart uz grotu, bet buna visko
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 26, 23:57)
Taip ir reikia iš karto sakyti, gi niekas nepermato situacijų per kompą.
Bet vistiek nesuprantu. Tai jūs iš priėmimo viena pirma lėkėte pas gydytoją, tempėtės jį į tamsų kampelį ir kišote pinigus, kad jūsų mama būtų ta pirmiausioji? Teisingai?
Aš taip daryčiau tik tuo atveju, jei kiti būtų tokie patys baisūs liginiai, tuoj tuoj mirsiantys. Tada jau aišku, kad čia ne kas durnesnis gaunasi, o atvirkščiai, kas protingesnis, tas ir laimi.
Bet jeigu kiti ten tarkime sėdi jaunesni ir su mažesnėm bėdom, o jūs vistiek 'darote į kelnes', kad būsite eilės gale, kad gydytojai nepelenkiami ir subjektyvūs be kyšio, kad leis čia pat mamai mirti ir niekas po to neatsakys, tai nežinau... nenoriu net komentuoti ir plėstis
Prieunu isvados, kad jums tikrai niekada neteko susidurti su panasia situcija. Kaip jau minejau, duok dieve kad ir netektu.
Niekas niekur nebego, nekiso. Viskas buvo padaryta oficialiai su kvitu ir t.t. Ziurint man i akis, kas svarbiausia, abu supratom, kad vienas reketuoja, o kitas yra situacijos ikaitas. Bet, jei gydytojai butu tureje noro, siaip zmogiskumo, ligoto zmogaus ant kedutes kol vyksta tyrimai apie (2 val. tai palankiausia prognoze) nesodintu. Visada galima rasti galimybe, atjausti ligoni, bet...
Kai musu nebuvo salia, mes gyvenam skirtinguose miestuose, jai buvo kolikos priepuolis, ji viena leisgyve priemime prasedejo 6 val.
O jus ka galvojate, kad i ligonine vaziuojama ir priemime sedi siaip, is gero gyvenimo, neturejimo ka veikti namie?
As paminejau tik palata, zmones pinigus moka, dar ir todel, kad paspartintu tyrimus. Nes minutes bega, ligoniu daug ir visiem reikia pagalbos, kiekvienam jo, ar jo artimojo, skausmas, negalia yra svarbiausia. Darai viska kad tai nutraukti, zmogui palengvetu.
QUOTE(Moonte @ 2013 12 27, 15:08)
As paminejau tik palata, zmones pinigus moka, dar ir todel, kad paspartintu tyrimus. Nes minutes bega, ligoniu daug ir visiem reikia pagalbos, kiekvienam jo, ar jo artimojo, skausmas, negalia yra svarbiausia. Darai viska kad tai nutraukti, zmogui palengvetu.
O nepagalvojat, kad tuo pačiu kiti ligoniai, gal net sunkesni, tik gal ne tokie turtingi dar labiau pastumiami ir dar labiau prailginamos jų kančios... Jie irgi žmonės.