Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

QUOTE(Spyglė @ 2007 05 03, 00:54)
Teko duot daktarams,kai močiutė sirgo.Nemačiau tokio kuris neimtų,gerai čia kažkuri rašė,net arčiau prieina ir kišenę atkiša,tik turėk ką dėt.O kai tėtis gulėjo Klinikose kardiologiniam,jo palatos kaimyną paruošė širdies operacijai.Sujudimas baisus,anesteziologas atlekia,seserys laksto,chirurgas ateina.Nu neturėjo žmogus ką duot,pats pasakė mano tėčiui,kad neturi,maži vaikai,žmona nedirba.Ir ką jūs manot,sekančią dieną,pareiškė,kad gali važiuot namo,operacinėj kažkokių mikrobų rado,nors iš kitos palatos vyriškį operavo.

Gyvenimas visiems atlygina pagal nuopelnus, kada nors ir besirdziams medikams teks pajusti bejegiskumo jausma doh.gif
Atsakyti
O taip! Pirmas (ir tikiuos paskutinis) mano kyšio davimas baigėsi gėdingai, bet juokingai biggrin.gif Per vairavimo egzaminą įsėdau į mašiną, duodu 100lt instruktoriui ir sakau "čia kad nebūtų nesusipratimų". O jis: "Tai kad gali būti"... ir liepė pasilaikyt pinigus. Buvau bordo spalvos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2007 05 03, 10:23)
O taip! Pirmas (ir tikiuos paskutinis) mano kyšio davimas baigėsi gėdingai, bet juokingai  biggrin.gif  Per vairavimo egzaminą įsėdau į mašiną, duodu 100lt instruktoriui ir sakau "čia kad nebūtų nesusipratimų". O jis: "Tai kad gali būti"... ir liepė pasilaikyt pinigus. Buvau bordo spalvos  lotuliukas.gif

Na, po tokių tavo žodžių nenuostabu, kad instruktorius nepaėmė pinigų.
Atsakyti
QUOTE(Ašara @ 2007 05 03, 11:05)
Na, po tokių  tavo žodžių nenuostabu, kad instruktorius nepaėmė pinigų.

Tikrai nesugebėjau sugalvot kažko ypatingo, tad kas užėjo ant liežuvio, tą ir pasakiau... kaži ką reikia sakyt pvz mano situacijoj?
p.s. visgi egzą išlaikiau tą kart ir be kyšio biggrin.gif
Atsakyti
Teko, ir ne kartą verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(solo @ 2007 05 03, 12:32)
Tikrai nesugebėjau sugalvot kažko ypatingo, tad kas užėjo ant liežuvio, tą ir pasakiau... kaži ką reikia sakyt pvz mano situacijoj?
p.s. visgi egzą išlaikiau tą kart ir be kyšio  biggrin.gif

Na, gal padėkoti instruktoriui už žinias, kantrybę.... g.gif
Atsakyti
Teko ir dar teks, toks gyvenimas unsure.gif
Atsakyti
Na o kam turbūt neteko. Ir kai ligoninėje gulėjau, ir moksluose. Visur lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(frižemaitė @ 2007 05 02, 21:20)
Kiekvienas duotas kyšis gali tapti baudžiamąja byla ir tai visai nepriklausys nuo sumos. schmoll.gif Taip, visai nepriklausys ar tu duosi 20 litų <...>
-->jei prokuroras nuspręs bylą siųsti į teismą tu tapsi kaltinamąja -->jei teisėjas nuspręs, kad tu kalta tapsi TEISTA doh.gif  doh.gif  doh.gif 

Baudžiamoji byla dėl 20 litų? T.y. už mažiau negu 1 MGL ?biggrin.gif Ir kiek tokių bylų už baudžiamuosius nusižengimus (20lt vertės kyšius) jau išnagrinėta Lietuvos teismuose? Man atrodo, nė vienos...
...Prokuroras sėdi, rūko ir sprendžia dilemą: siųsti bylą į teismą ar ne? g.gif "Ai, tiek to, nesiūsiu... tingiu... Geriau Supermamą paskaitysiu..."

Posto autorei dar kartą siūlyčiau BK ir BPK pasiskaitinėt... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lepOŽKA: 03 gegužės 2007 - 14:26
O aš nesugebu per save perlipti ir duoti kyšio blush2.gif Gal kada nors teks, bet manau tai turėtų būti gyvybės ar mirties klausimas g.gif smile.gif Ypatingai aš esu nusistačiusi prieš kyšius gydytojams:angry: Juk pardavėjoms neduodame kyšių, kad jos mus maloniau aptarnautų, tai kodėl gydytojams turime duoti? Juk jie dirba savo darbą. Na, o atsidėkoti už gerą darbą galima 4u.gif

O kaip jūs nusprendžiate kiek duoti? Viena mano pažystama davė vienam gydytojui, sakydama, kad čia pietums ( nežinau kiek ten davė, bet tikriausiai ne daug), o jis jai pasakė, kad man ant arbatos nereikia ir neėmė schmoll.gif Tai kaip žinoti, kiek jiems duoti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(širma @ 2007 05 03, 11:48)
Teko, ir ne kartą  verysad.gif
Papildyta:
Na, gal padėkoti instruktoriui už žinias, kantrybę.... g.gif

Tai kad kyšį tai daviau tik įsėdus į mašiną, dar nepradėjus vairuot... tada gi nedėkosiu už kantrybę biggrin.gif
Atsakyti
Aš juos reguliariai kam nors duodu, bet vadinu tai mažom dovanėlėm. mirksiukas.gif Nesvarbu, kad tai ne visai maža dovanėlė, bet nelieka jokio nesusipratimo tarp duodančiojo ir priimančiojo. smile.gif
Nebuvo, kad nepriimtų. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 03 gegužės 2007 - 17:53
kyshis kyshiui nelygus, jeigu uz gydyma-manau tiesiog susimokam uz kvalifikuota gydyma (algos mediku asharotos), jei uz KET pazeidimus td..td galima teigti kad keliu patruliai..mazai uzdirba..kurui savo "krutom" tachkem
Atsakyti