Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

QUOTE(JaunasTetis @ 2009 05 04, 12:19)
nebuvo situaciju kuriose atrodė, jog kyšis padėtų geriau/greičiau išspręsti kažkokį klausimą? Pvz, gydytojams prieš operaciją?

būtent girdytojams prieš operacija ir yra šlykščiausia duot, operavo ne karta niekada nedaviau, aš PRIEŠ kyšio davimą kategoriškai.
Atsakyti
Kysininkaujama teismuose, politikoje, versle...
O kasdienybeje labai sunku skirti kysi nuo "ne kysio"( cia vadinamos "padekos")... Tiesa sakant, nezinau, kaip definiuoti zodi "kysis"... Kas tai? Kai duodi pinigeliu tikrinanciam pareigunui? Gydytojui? Ar tvarkaisi kokius nors dokumentus?Kai per pazistamus kazka sprendiesi? "Perki" egzamina? Tai cia pinigai uz paslauga ar bandymai issisukti is nemaloniu situaciju... Svarbiausia, manau, kad nepakenktum kitiems, o jeigu tik palengvini sau gyvenima ar "dekoji", tai prasom... Pati niekada nebandziau duot "kysio", nors buvo situaciju, kai tikrai pagelbetu ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2009 05 04, 23:01)
būtent girdytojams prieš operacija ir yra šlykščiausia duot, operavo ne karta niekada nedaviau, aš PRIEŠ kyšio davimą kategoriškai.

Va su gydytojais tikrai zmones kartais perlenkia, kisdami jiems pinigus, kurie dazniausiai nieko nesprendzia(tikrai neisoperuos blogiau negu ta, kuris sumokejo...).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LapeUrsa: 04 gegužės 2009 - 22:24
QUOTE(LapeUrsa @ 2009 05 04, 23:19)

Va su gydytojais tikrai zmones kartais perlenkia, kisdami jiems pinigus, kurie dazniausiai nieko nesprendzia(tikrai neisoperuos blogiau negu ta, kuris sumokejo...).

Neišoperuos blogiau tikrai, bet po rimtų operacijų geros priežiūros nelaukit,jei pinigėlių nedavėt.. Labai gaila, bet taip jau yra...
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 05 04, 23:39)
Neišoperuos blogiau tikrai, bet po rimtų operacijų geros priežiūros nelaukit,jei pinigėlių nedavėt.. Labai gaila, bet taip jau yra...

Taip, yra tiesos smile.gif Na, aisku, visi norime buti apsaugoti, norime apsaugoti savo artimuosius, tevus... bet dar priklausomai kas yra ta "prieziura"... Privalomos proceduros ir taip bus atliktos, gydymo kursas yra gydymo kursas, tuo labiau rimtais atvejais... tik kam gal reikia ypatingo "demesio", kad sesyte desimt kartu prieitu ir nusisypsotu... Galbut klystu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 05 04, 23:01)

drinks_cheers.gif niekada nedaviau ir greičiausiai neduosiu.
Papildyta:
Svarbiausia, manau, kad nepakenktum kitiems, o jeigu tik palengvini sau gyvenima ar "dekoji", tai prasom...

manau, kad kyšio davimas visada pakenkia tiems, kas to kyšio neduoda. pvz tenka ilgiau laukti operacijos, pralaimi kokį nors konkursą ir t.t.
Atsakyti
niekada nei davusi, nei emusi...
daug kas sako, kad nenormali - ir operaciju ne viena buvo... bet gydytojai po 5-kart per diena atlekdavo paziuret kaip as, o kai vienos operacijos metu komplikaciju buvo, tai prie manes ne tik sesutes trys bet ir du gydytojai pakaitom budejo - o nei cento nebuvo moketa ax.gif bet paskui visiems glebius geliu nesiau rolleyes.gif
kaip vienas gydytojas pasake - nesvarbu,kad supjaustyta vis,a po narkozes dar neatsipaipaliojusi, bet su sypsena paciente guli, tai ir ateit malonu lotuliukas.gif palatos kaimynes juokesi, kad va pas jaunas mergaite sir vaiksto, o pas jas ju gyudytojai tik karta per diena uzeina lotuliukas.gif

zodziu, dar labai daug kas priklauso bendravime ir nuo paties paciento, ne tik nuo gydytojo...ir kysiai tikrai ne lemiamas faktorius...
Atsakyti
kazkodel policininkams tai kisiu imti gink Dieve nevalia o vat gydytojams iseina privaloma duoti blink.gif zmones mieleji baikit viena karta su tais kisiais!!!! patis pripratinom o paskui dejojam kad visi korumpoti. ne visi gydytojai ima kisius,zinau nemazai tokiu kurie tikrai stengesi atlikti tai ka jiems priklauso ir be jokio isankstinio ''mokescio'' o kur garantija kad ibrukus daktarui pinigus pries operacija jis jums stebukla padarys. Norit atsidekoti neskit tas dovanas po sekmingo gydimo,operacijos ir tp. juk tada su ramia sirdim galima ir paimti ta dezute saldainiu.
Atsakyti
kaip definiuoti zodi "kysis"... Kas tai? Kai duodi pinigeliu tikrinanciam pareigunui? Gydytojui? Ar tvarkaisi kokius nors dokumentus?Kai per pazistamus kazka sprendiesi? "Perki" egzamina? Tai cia pinigai uz paslauga ar bandymai issisukti is nemaloniu situaciju...

Visa tai, kas čia išvardinta aš laikau kyšiu. Tik kai per pažįstamus kažką sprendiesi, tai nežinau g.gif Jei pažįstami tiesiog daugiau žinodami padeda susigaudyti sudėtinguose dalykuose, tuomet tai tik pagalba, bet jei per pažįstamus norisi "prastumti" kažką, tuomet tai irgi neigiamas dalykas. Nepraktikuoju nei to smile.gif
Atsakyti
Deja taip.
Keliu policininkams. Duodu nedaug, bet visada padeda.
Gydytojams, gal is inercijos.Nors kai vyra operavo - labai labai padejo. Gydytojas (palyginti jaunas, kvalifikuotas ir naujoviskai operuojantis) nuosirdziai ir aktyviai rupinosi visa pooperacini perioda. Tikrai nesigailiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donnabona: 05 gegužės 2009 - 10:07
Esu davus,nes jei bucaiu nedavus butu tik blogiau....
Atsakyti
teko ir nekarta ,
Atsakyti
Vienas vienintelis kartas kai teko duodi kyshio (tiesa buvau prashoma) tai buvo reikalai su keliu policija..ir buvau kaip tikra nesusipratele, nes nesupratau, o skambejo taip : jie prashe shampano buteli ideti i tech. pasa blink.gif ash ir pasisiuliau jo nubegti nupirkti, nes parduotuve kur buvus kur nebuvus buvo prieshais...ir tik kai jie pasake suma man daejo... doh.gif kita karta manau suprasiu uzuominas...shtai toks tas pirmasis kartas ax.gif
Atsakyti