Esu davus ne kartą, kaip sakant jau pripratau Dirbu tokioj firmoj, kur dažnai tenka susidurti su įvairiom instancijom (mokesčiai, darbų sauga ir kt), tai ten tik pabandyk nueiti tuščiom ir visai nesvarbu, kad tau tik blanką kokį priduoti reikia. Atėjai vadinas turi atnešti ką nors arba elgsis nemaloniai su tavim (nu sugeba ten sušikti nuotaiką). Kai pripranti, tai visai nieko, ateini pasitinka su šypsena, nes žino, kad kanors gaus pvz. gėlių, alkoholinio gėrimo, saldainių dėžutę o prieš šventes visas maišas susidaro dovanėlių.
QUOTE(vaida L @ 2007 05 02, 18:11)
Esu davus ne kartą, kaip sakant jau pripratau Dirbu tokioj firmoj, kur dažnai tenka susidurti su įvairiom instancijom (mokesčiai, darbų sauga ir kt), tai ten tik pabandyk nueiti tuščiom ir visai nesvarbu, kad tau tik blanką kokį priduoti reikia. Atėjai vadinas turi atnešti ką nors arba elgsis nemaloniai su tavim (nu sugeba ten sušikti nuotaiką). Kai pripranti, tai visai nieko, ateini pasitinka su šypsena, nes žino, kad kanors gaus pvz. gėlių, alkoholinio gėrimo, saldainių dėžutę o prieš šventes visas maišas susidaro dovanėlių.
gerai jie ten gyvena
Ui pamenu, kaip pirmą kartą kišau Pasiskaičiau įstatymus, kiek duoda už tai, kad kyšį duodi, kiek už tai, kad imi, visai ramu paliko
O dabar - ką aš žinau, reikia, ir kiši, su kiekvienu kitaip. Instancijai vienaip, daktarui kitaip, keliukams - vėl kitaip... Pagal situaciją. Nors praktiškai žmogus, kuris tikisi, kad gaus kyšį, pats sudaro geras sąlygas kišti - lieka vienas kabinete, duris uždaro...
O dėkingumo dovanėlių tai kyšiais laikyti nereikėtų, juos galima ir ne slaptai, tarkim, kokių gėlių gydytojai ar saldainių sesutėms, tarkim, išeinant iš ligoninės - įkiši galvą, sakai, va, atėjom atsisveikint, štai jums prie kavos O jei jau pinigus duodi, tai tada sakai, viso gero, labai jums ačiū, nu ir paduodi...
O dabar - ką aš žinau, reikia, ir kiši, su kiekvienu kitaip. Instancijai vienaip, daktarui kitaip, keliukams - vėl kitaip... Pagal situaciją. Nors praktiškai žmogus, kuris tikisi, kad gaus kyšį, pats sudaro geras sąlygas kišti - lieka vienas kabinete, duris uždaro...
O dėkingumo dovanėlių tai kyšiais laikyti nereikėtų, juos galima ir ne slaptai, tarkim, kokių gėlių gydytojai ar saldainių sesutėms, tarkim, išeinant iš ligoninės - įkiši galvą, sakai, va, atėjom atsisveikint, štai jums prie kavos O jei jau pinigus duodi, tai tada sakai, viso gero, labai jums ačiū, nu ir paduodi...
QUOTE(Lung @ 2007 05 02, 17:47)
Teko duoti nekartą. Man tik juokinga, kaip tai vyksta ligoninėse. Šiaip kyšio davimas nėra kasdienė procedūra man, todėl kiekvieną kartą nervinuosi, vis galvoju kaip čia bus ir t.t. O gydytojai iš to problemos nedaro, paima šaltu veidu ir viskas
va va
jo kai reikia duoti labai nerviniesi, kaip cia reikes..o jie taip paima tarsi tai normali procedura,tas pats,kad tarkim "laba diena" pasakyti.
Mano kysiu tai dar nieks neatsisake Buvo pora kart, kad atsisakydavo tie,kuriems visai ne kysis, o padeka buvo, bet siuo atveju, as jau naglai dovana kisau, nes zinojau, kad zmogus to vertas
O aš vat iš principo neduodu kyšio (turiu omenyje pinigus). Gal mane tie gydytojai ir iškeikė, bet kartais taip juokinga žiūrėti į gydytoją, kuris pats "paruošia" pacientą kyšio padavimui iki smulkmenų, net kišenę atkiša ,kad patogiau būtų įdėti O kažin ką galvoja, kai negauna Pavyzdžiui ateina tokia bjaurybė kaip aš ir lieka daktarėlis tuščiomis. Vat dėl to gerai privačios gydymo įstaigos-ateini, susimoki kiek reikia ir apsieini be jokių kyšių.
Manau, kad kyšiai po truputį dings. Ateina nauja karta, neragavusi tarybinio gyvenimo. Su kitokiu mąstymu. Ir tai džiugu
Manau, kad kyšiai po truputį dings. Ateina nauja karta, neragavusi tarybinio gyvenimo. Su kitokiu mąstymu. Ir tai džiugu
QUOTE(tuktuk @ 2007 05 02, 20:04)
O aš vat iš principo neduodu kyšio (turiu omenyje pinigus).
Bepigu šnekėt, jei nesusidūrei su mirties rizika, kuri žymiai padidėja jei atsakingas asmuo (medikas) į savo darbą žiūri aplaidžiau. Kaip gali neduoti, jei priešingu atveju tavo artimą tiesiog numarins? Aš taip pat esu prieš kyšius, net gimdžiau be jų (ko daugelis turbūt neįsivaizduoja), bet buvo atvejų, kai kitaip buvo neįmanoma.
Tėvas po insulto liko paralyžuotas. Gulėjo slaugos ligoninėje, tad kol "nenupirkom" vieno slaugiaus, ir apsikakojusį rasdavom, ir nepavalgydintą (padeda atnešę ant spintutės, anas negali pasiimt, po kurio laiko nuneša). Užkniso, teko sumokėti. Tada net paplepėti užsukdavo.
Ligoninėje laikė tik pusmetį, per tą laiką teko "atsistoti" į eilę visiškos negalios invalido lovai gauti. Be specialios lovos namuose prižiūrėti būtų neįmanoma, o bet kur neįsigysi. Atėjo laikas vežtis, o eilė milžiniška. Ir vėl visagaliai kyšiai, šįkart - brangaus gėrimo buteliai. Ir lovą gavom.
Po to - mamos operacija. Bijojau dėl gyvybės, užtat daviau. Pinigų voką kartu su saldainių dėže. Ir dar šokoladukų ir kitokio šlamšto stalčiuje palikdavau, kad turėtų sesutėms paduoti. Prižiūrėjo gerai.
QUOTE(Noa @ 2007 05 02, 19:20)
Ui pamenu, kaip pirmą kartą kišau Pasiskaičiau įstatymus, kiek duoda už tai, kad kyšį duodi, kiek už tai, kad imi, visai ramu paliko
Sakai pasiskaitei įstatymus ir žinai kiek už kyšį "duoda"? Kažkodėl abejoju... Kiekvienas duotas kyšis gali tapti baudžiamąja byla ir tai visai nepriklausys nuo sumos. Taip, visai nepriklausys ar tu duosi 20 litų ar 2000, jei tave kyšio "ėmėjas" nuspręs atiduoti policijai tau bus pateiktas įtarimas-->tu busi apklausta ikiteisminio tyrimo medžiagoje kaip įtariamoji-->apie tai,kad esi "kyšininkė" (įtariamoji) atsiras duomenys spec. duomenų bazėse -->jei prokuroras nuspręs bylą siųsti į teismą tu tapsi kaltinamąja -->jei teisėjas nuspręs, kad tu kalta tapsi TEISTA Taip tu gal gausi 200 ar 500 litų baudos, bet tai nebus administracinė nuobauda, tai bus nuosprendis baudžiamojoje byloje.....ir tau po to vis dar ramu? Nors labai nenustebsiu, šiandien būti TEISTU - "krūta", "prikolna" "cool"
Įtariu, tada Noa duos kyšį prokurorui arba teisėjui
QUOTE(tuktuk @ 2007 05 02, 20:04)
O aš vat iš principo neduodu kyšio (turiu omenyje pinigus). Gal mane tie gydytojai ir iškeikė, bet kartais taip juokinga žiūrėti į gydytoją, kuris pats "paruošia" pacientą kyšio padavimui iki smulkmenų, net kišenę atkiša ,kad patogiau būtų įdėti O kažin ką galvoja, kai negauna Pavyzdžiui ateina tokia bjaurybė kaip aš ir lieka daktarėlis tuščiomis. Vat dėl to gerai privačios gydymo įstaigos-ateini, susimoki kiek reikia ir apsieini be jokių kyšių.
nu jo..mano viena pazistama kazkada nedave mamai ant operacijos, tai liko mama paralyziuota ....bet ji nedave ne is principo, o del to, kad stresas buvo ir staiga viskas, tai bent negrauzia sazine...
QUOTE(Erszebeth @ 2007 05 02, 20:52)
Bepigu šnekėt, jei nesusidūrei su mirties rizika, kuri žymiai padidėja jei atsakingas asmuo (medikas) į savo darbą žiūri aplaidžiau. Kaip gali neduoti, jei priešingu atveju tavo artimą tiesiog numarins? Aš taip pat esu prieš kyšius, net gimdžiau be jų (ko daugelis turbūt neįsivaizduoja), bet buvo atvejų, kai kitaip buvo neįmanoma.
Tėvas po insulto liko paralyžuotas. Gulėjo slaugos ligoninėje, tad kol "nenupirkom" vieno slaugiaus, ir apsikakojusį rasdavom, ir nepavalgydintą (padeda atnešę ant spintutės, anas negali pasiimt, po kurio laiko nuneša). Užkniso, teko sumokėti. Tada net paplepėti užsukdavo.
Ligoninėje laikė tik pusmetį, per tą laiką teko "atsistoti" į eilę visiškos negalios invalido lovai gauti. Be specialios lovos namuose prižiūrėti būtų neįmanoma, o bet kur neįsigysi. Atėjo laikas vežtis, o eilė milžiniška. Ir vėl visagaliai kyšiai, šįkart - brangaus gėrimo buteliai. Ir lovą gavom.
Po to - mamos operacija. Bijojau dėl gyvybės, užtat daviau. Pinigų voką kartu su saldainių dėže. Ir dar šokoladukų ir kitokio šlamšto stalčiuje palikdavau, kad turėtų sesutėms paduoti. Prižiūrėjo gerai.
Aš kalbėjau ne apie kraštutinius atvejus. O apie paprasčiausią gydytojo apžiūrą, echoskopus ir tt. Suprantu tavo situaciją. Žinoma ,viską padarai, kad tik tavo artimui būtų geriau.
Bet kažkaip nemanau, kad gydytojas, kuris prieš operaciją negaus į kišenę, atliks blogai savo darbą(galbūt ir naivi esu, nežinau). Juk specialiai nepadarys žmogui blogiau. Nebent jis būtų koks antžmogis.
O vat kad slaugos namuose ,jei neduosi kyšių, tai pilnai tikiu, kad seselės paliks ir apsikakojusį ir visokį kitokį.
Iš tikrųjų tų kyšio davimo atvejų yra įvairiausių.
Papildyta:
QUOTE(miauka @ 2007 05 02, 22:15)
nu jo..mano viena pazistama kazkada nedave mamai ant operacijos, tai liko mama paralyziuota ....bet ji nedave ne is principo, o del to, kad stresas buvo ir staiga viskas, tai bent negrauzia sazine...
Žinoma, baisu... Bet čia jau kaip sakiau, ne apie tuos atvejus kalbėjau.
Teko duot daktarams,kai močiutė sirgo.Nemačiau tokio kuris neimtų,gerai čia kažkuri rašė,net arčiau prieina ir kišenę atkiša,tik turėk ką dėt.O kai tėtis gulėjo Klinikose kardiologiniam,jo palatos kaimyną paruošė širdies operacijai.Sujudimas baisus,anesteziologas atlekia,seserys laksto,chirurgas ateina.Nu neturėjo žmogus ką duot,pats pasakė mano tėčiui,kad neturi,maži vaikai,žmona nedirba.Ir ką jūs manot,sekančią dieną,pareiškė,kad gali važiuot namo,operacinėj kažkokių mikrobų rado,nors iš kitos palatos vyriškį operavo.
QUOTE(vaida L @ 2007 05 02, 18:11)
nu ka as zinau, dirbau panasioj institucijoj, tai nekart nesu emus principai tokie
cia patys zmones nesa, bruka, o kai neimi, tai dar pyksta, o jei paimtum tai ir lotu ant kiekvieno kampo, kad be kysio nieks maloniai, o gal ir isvis neaptarnaus
kazi ko pasitinka tada su sypsena, juk teoriskai turetu pradeti sypsotis tik gave?