Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

Dažnai duodu gydymo įstaigose ir nė karto neatsisakė verysad.gif
Atsakyti
jau teko, daktarams atsidekoti, bet turbut cia ne kysis? smile.gif vis tiekkazkaip nemalonu
Atsakyti
As asmeniskai daviau viena karta,kai gimdziau pirma vaika unsure.gif tai man lazkaip nemalonu buvo,nemoku as to daryti blush2.gif O kai gimdziau antra karta tai tik atsidekodami vyras dave biggrin.gif Nu nemoku as to daryti,gal kai gyvenimas privers ismoksiu unsure.gif Man netgi viena daktare tiesiai pasake (kai turejau gultis i ligonine) kad ligonin e neturu pinigu gydyti tokiu kaip as (nors atvaziavau su siuntimu,man buvo gresiantys)as is principo nedaviau ir nuvaziavau i poliklinika atgal doh.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gege @ 2008 05 01, 15:05)
tai gal ne pas tuos gydytojus vaikstot? as niekada nedaviau ir jokiu bedu del to neturejau.
kol kisit tuos kysius, tol ir ims. tik po to nereikia piktintis, va koks lietuvoj kysininkavimas. patys juk kisat. tereikia zinoti, kokios paslaugos jums priklauso ir to reikalaut, jeigu pasitaiko koks nesaziningas medikas ar dar kas. negi kiekviena karta apsilanke pas seimos gydytojus nesat kysius? g.gif

nieks seimos gydytojams kysiu neduoda. Kalbam apie operacijas, gimdymus
Atsakyti
QUOTE(atviraj @ 2008 05 08, 21:49)
nieks seimos gydytojams kysiu neduoda. Kalbam apie operacijas, gimdymus

tai aš ir sakau, darė man operaciją (neypatingai sudėtingą), su pilna narkoze ir niekam jokio kyšio nemokėjau. ir tikrai niekuo nesiskundžiu smile.gif ir kai gimdysiu, neduosiu tongue.gif išsiaiškinsiu, kokios paslaugos man priklauso, ir tik pabando jų nesuteikt!
beje, mano viena giminaitė gulėjo ligoninėj ir seselės jai ar patalų nepakietė ar dar kažkoks incidentas buvo. tai ta paprašė pakviesti vyriausiąjį gydytoją, kad tas pasiaiškintų, kodėl jai nesuteikiamos priklausančios paslaugos. tai greit viskas buvo sutvarkyta biggrin.gif reikia žinoti savo teises ir netingėti už jas pakovot.
Atsakyti
Daviau, duodu. Nežinau ar neduosiu. Kalbant apie gydytojus, kai reikia "finansuoti" operacijas, gimdymus. Pradžioje buvo komplikuota, dabar turiu praktikos. Svarbiausia nepasimesti ir ką nors malonaus ar taiklaus, gal su jumoru, pasakyti, tylus kišimas nuteikia nekaip.

Visuomet stengiuosi nepamiršti gerą padariusiems, kas neįeina į jų pareigas. Pvz. nuvežu šampaniuko ar martinio butelį. Tiesiog. Nes sąžinė užgraužtų. Man patinka atsidėkoti, nesijaučiu nepatogiai ar nusižeminusi, atvirkščiai.

Gege, tu esi net labai teisi. Kita vertus, galima visus ir visur "strojinti", ieškoti teisybės, kovoti. Bet visur yra žmonės. Ir yra toks dalykas, kad daug kas nemėgsta teisybės ieškotojų. Kad neatsisuktų prieš juos pačius. Vistik yra žmogiškieji santykiai, supratimas, diplomatija. Daug ką galima išspręsti diplomatiniu būdu, be revoliucijų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 05 08, 22:09)
Gege, tu esi net labai teisi. Kita vertus, galima visus ir visur "strojinti", ieškoti teisybės, kovoti. Bet visur yra žmonės. Ir yra toks dalykas, kad daug kas nemėgsta teisybės ieškotojų. Kad neatsisuktų prieš juos pačius. Vistik yra žmogiškieji santykiai, supratimas, diplomatija. Daug ką galima išspręsti diplomatiniu būdu, be revoliucijų 4u.gif

apie kokį supratimą kalbi? jeigu aš moku mokesčius sodrai, tai už tuos pinigus aš noriu gauti paslaugą. kokią moralinę teisę turi medicinos personalas nesuteikti žmogui paslaugos, jeigu jis neišgali "susimokėti"? gal tada geriau tiesiai eiti pas privatininkus? ar aš dabar turėčiau jaustis kalta, kad nedaviau kyšio? ar jūs mane dėl to smerkiat? blink.gif
Atsakyti
Ir vienu, ir kitu atveju jis suteiks privalomą paslaugą. Bet šiek tiek skirtingai. Vienam mažiau dėmesio suteiks, kitam daugiau. Vienam bus kaip ant konvejerio batonas, o kitam tas batonas bus su uogiene. Paslauga už paslaugą, patepimas suteikia daugiau. Kur benueitum, ką bedarytum.

Ir dar. Nėra pas mus nemokamos medicinos, pamirškit. Yra tam tikri nemokami dalykai, tas tiesa, bet už visą kitą reikia mokėti. Antraip metų metus lauksite būtinos operacijos, kaip laukia klubo sąnario pakeitimo operacijų. Ir pan. Vienas namą pasistato per metus, kitas ketvirti metai popierius renka. Tas neišvengiama, nes tuo gyvenama n metų. Ir visi (na beveik visi) prie to pripratę..
Atsakyti
teko kartą kai buvau prisiregistravus darbo biržoj. Pagal planą turėjau ieškoti darbo, eiti "per" firmas. Man vestuvės buvo "ant nosies", ne darbas galvoj. Žodžiu suprato mane ir paliko ramybėje. Atsidėkojau vestuviniu šakočiu ir šampės buteliuku blush2.gif
Atsakyti
vat as sutinku, kad mes turim mums priklausomas paslaugas, bet pritarsiu subjektyvi ir pasakysiu kad tikrai. Su kysiais viskas daroma mano nuomone atsakingiau ir greiciau. Nes patys gydytojai gaudami pinigus jau nusiteikia kitaip. Man atrodo, jiems tada kyla didesnis noras dirbti.
Kitavertus, pritarsiu gegei del privatininku. Vat gimdyt tai manau ir eisiu i privacia klinika smile.gif Nes taip ar taip pinigu vis vien tektu skirti kysiams, tai jau geriau i privacia daugiau sumoket, bet ten ir palata atskira, ir vyras nakvot gali ir dar visokiu privilegiju smile.gif
Atsakyti
atviraj, neverta mokėti n tūkstančių privačiose klinikose, kur gimdo tik garantuotai sveikos gimdyvės (jei kas atsitiks, veš į valstybinę kliniką, kur neklaus kiek sumokėjai privatininkui).

Bet visą tai, ką išvardinai, gali gauti valstybiniuose gimdymo namuose. ax.gif Už kelis kartus mažesnes sumas, bet garantuotu būtinos pagalbos suteikimu ekstra atveju. Ir niekur nereikia vežti smile.gif

Jei esi alergiška ne tokiam euroremontui, tada kitas atvejis. Bet dėl kelių dienų galima pakentėti, juolab, kad namuose, į kuriuos grįšim, turim namų jaukumą.

Pvz. juk važiuodami ilsėtis į kokią Palangą ar Nidą ne visuomet gauname tokio lygio būstą, kuriame gyvename. O kiti kelias savaites iš viso glaudžiasi vienam kambariuke, nors namie turi erdvų būstą.
Atsakyti
neteko... ax.gif
Atsakyti