Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko duoti kyšį?

Ar nelaikote jūs gydytojų visagaliais prekeiviais, kurie tik už kyšius savo žinias ir galias teikia?
Man artimą žmogų gatvėje ištiko širdies smūgis. Mačiau, kiek gydytojai stengėsi jam padėti, deja... Pinigų neturėjau ir net minties nebuvo, kad jei duočiau kyšį, viskas kitaip būtų. Ir nieko nekaltinu, kad taip atsitiko...
Neduokim niekas niekam, ir nebereiks po to iškalbinėti... Bet norim visi būti gudresni, pirmesni...
Gal tada valdžia atlyginimus gydytojams normalius mokės. Šįryt per LTV "Labas ryras" girdėjau, kad apylinkės teismo teisėjas be stažo gauna 2700-2900 Lt į rankas. Paklauskit savo apylinkės gydytojo(dar geriau - rezidento), atsimokiusio 8- 10 metų, kiek jis gauna...
Atsakyti
Niekada nesu davusi niekam kyšio schmoll.gif Gal ir buvo situacijų tokių gyvenime, bet pati niekaip negalėjau to daryti, tiesiog nemoku doh.gif Kai kas padarė tai už mane blush2.gif Bet man tai labai nepriimtinas dalykas schmoll.gif
Atsakyti
Policininkams ir ne karta smile.gif su jais nesunku jei moki pakalbet bigsmile.gif

Teko ir dar vienoj vietoj bet tai paslaptis blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Visada buvau nusiteikusi prieš "davimus", kol prieš daug metų nesusirgo sūnus. Daviau kai tik paguldydavo į ligoninę.Ir taip metus. Tada gydytoja šypsojos ir man, ir vaikui. Malonesnės buvo ir masažistės. Ir taip metukus. Net gėda nebebūdavo. Paguldydavo, užsimokėdavau ax.gif ir ramu...Tik paskutinį kartą gydytoja ranką sulaikė, sako " Ačiū, pakaks. Jau kiek kartų davėt. Vaikas pasveiko, aš džiaugiuosi"... Tai net susigraudinau...Labai dėkinga buvau už išgelbėtą sūnaus gyvybę. Jaučiau tik dėkingumą. Pinigai- uždirbami, o kam juos dabar leisčiau...jei sūnaus nebeturėčiau.
Atsakyti
QUOTE(Smiltė_viltė @ 2007 11 30, 19:17)
Visada buvau nusiteikusi prieš "davimus", kol prieš daug metų nesusirgo sūnus. Daviau kai tik paguldydavo į ligoninę.Ir taip metus. Tada  gydytoja šypsojos ir man, ir vaikui. Malonesnės buvo ir masažistės. Ir taip metukus. Net gėda nebebūdavo. Paguldydavo, užsimokėdavau ax.gif  ir ramu...Tik paskutinį kartą gydytoja ranką sulaikė, sako " Ačiū, pakaks. Jau kiek kartų davėt. Vaikas pasveiko, aš džiaugiuosi"... Tai net susigraudinau...Labai dėkinga buvau už išgelbėtą sūnaus gyvybę. Jaučiau tik dėkingumą. Pinigai- uždirbami, o kam juos dabar leisčiau...jei sūnaus nebeturėčiau.

tai jus norit pasakyt, kad jeigu nebutumete davusi kysio, vaikas butu mires??
Atsakyti
su kysiu davimu daugiausia susiduriau, pati guledama lignonej...pafinansuoji, tai iskart kalba kita, demesys..ir tyrimai greiciau atliekami...
o taip pat jei kur su vaiku einu konsultuotis... iskart kitas reikalas...
nors... gydytojas be pinigu turetu savo pareiga atlikti taip kaip reikia...
Atsakyti
Aha,daviau 2 kartus.Aprašiau Gimdymo istorijose neseniai. hihihi.gif
Atsakyti
vos neteko ax.gif
jau ruošiausi duot (butelį) kurį tas žmogus puikiausiai matė maišelį blush2.gif(nes ant stalo padėjau atėjus) bet paskui pakėlė balsą ant manęs tai supykai ir išeidama pasiėmiau blush2.gif
Atsakyti
padare man operacija pries kelias dienas. tai niekom jokiu kysiu nedaviau biggrin.gif ir prieziura buvo tikrai normali, nesiskundziu. viska tie gydytojai ir be kysiu daro. o jeigu ir nedaro, manau, tokiu yra vienetai.
Atsakyti
Karta mano mociute gulejo ligonineje. Kartu su ja palatoje gulejo moteriske,na,ne is turtinguju...Po operacijos ja israse namo ir ji dekodama nupirko gydytojui puokste roziu,tai zinot ka jis pasake??
"As siuksliu neimu" doh.gif
Va taip dar buna...cia pries ~5 metus...
Atsakyti
teko duoti ir jauciausi nejaukiai unsure.gif
Atsakyti
man kolkas neteko...mama uz mane tai padarydavo blush2.gif bet kadangi dabar jau ir pati esu mamyte,tai ateity greiciausiai teks g.gif
Atsakyti