nedaviau ir neduosiu
QUOTE(zuikiuseima @ 2007 10 28, 17:47)
A6 bandžiau duoti ir neėmė labai nemaloni situacija buvo
saunu, kad tokiu zmoniu atsiranda, net tada kai kai kurie zmones patis davimu skatina imti kysius ir dar dejuoja 'tokie laikai'
QUOTE(insi @ 2007 10 28, 20:27)
saunu, kad tokiu zmoniu atsiranda, net tada kai kai kurie zmones patis davimu skatina imti kysius ir dar dejuoja 'tokie laikai'
Duok Dieve, kad jums niekada nereikėtų duoti kyšio. To paties ir kitom linkiu.
Iš principo neduodu kyšio klerkams, bet prieš medikus aš bejėge, mat ji šunis manę, mano sveikata, bet kai vaikas, motina... Geriau duoti, nei nedaduoti. Manyčiau kiekvienas įvertina nedavimo pasekmes. Dėl dokumentų tvarkymo, ar dar kokių gyvybiškai nesvarbių reikalu pritariu, kyšio neduodu, bet jei gresia mano artimo gyvybei, mano įsitikinimai blanksta, jau geriau aš busiu nedorovinga, bet mano artimas gyvas ir sveikas.
QUOTE(Moonte @ 2007 10 28, 20:56)
Iš principo neduodu kyšio klerkams, bet prieš medikus aš bejėge, mat ji šunis manę, mano sveikata, bet kai vaikas, motina... Geriau duoti, nei nedaduoti. Manyčiau kiekvienas įvertina nedavimo pasekmes. Dėl dokumentų tvarkymo, ar dar kokių gyvybiškai nesvarbių reikalu pritariu, kyšio neduodu, bet jei gresia mano artimo gyvybei, mano įsitikinimai blanksta, jau geriau aš busiu nedorovinga, bet mano artimas gyvas ir sveikas.
bet tai negi dabar tikrai tokie medikai, kad rizikuoja zmogaus gyvybe, kad gautu kysi???
QUOTE(zuikiuseima @ 2007 10 28, 18:47)
ir man tokia buvo situacija
QUOTE(Moonte @ 2007 10 28, 20:56)
aš irgi už šias mintis. be to matom pagal situaciją, jei tai nėra pavojinga sveikatai tai ir neduodu jokio kyšiuko, bet kai matai kad gyvybė artimų žmonių kabo ant plauko, tada prapuola visi"žema" ir "nežema".
QUOTE(Gege @ 2007 10 28, 23:48)
bet tai negi dabar tikrai tokie medikai, kad rizikuoja zmogaus gyvybe, kad gautu kysi???
Duok Dieve tau tokio gyvenimo, kad nereikėtų turėtu rimtų reikalų su gydytojais.
oj, iskaiciavus kysius turbut pigiau eiti pas privaciai dirbancius medikus ir ten legaliai uzsimoketi...
QUOTE(Krokokatinas @ 2007 11 09, 23:19)
oj, iskaiciavus kysius turbut pigiau eiti pas privaciai dirbancius medikus ir ten legaliai uzsimoketi...
Kiek teko susidurti su oficialiom privačių gydytojų paslaugom, tikrai "valdiškiems" kyšių suma būtų buvusi mažesnė.. 2 vizitai pas privatų ginekologą atsiėjo 240 Lt (prieš 1,5 metų). Manau, poliklinikoje būtų užtekę 50-100 Lt. IMHO likusi dalis paklota tik už patogumą (nėr eilės, viskas tyliai, gražiai, greitai ir be skausmo).
Pastaruoju metu pastebėjau tendenciją, kad infliacija neaplenkė ir šios - kyšių davimo - sferos. Jei anksčiau 50 Lt ir aukštesnio lygio (a la profesoriaus) gydytojui būdavo pinigas, tai darbar vienai pažįstamai buvo pasakyta: "Tai kad aš nerūkau.."
Tipo, 50 - čia tik cigaretėms..
Gavusi 20 Lt gydanti ginekologė jos nepasivargino "paskraidinti lėktuvu", vienok, kad apžiūrėta, į ligos istoriją įrašė.. Tiesa, tą ginekologę net kolegos gydytoja vengia vadinti, apie ją esu daug girdėjusi. Žmogiškumo nerasta. Bet minėta moteris juk onkologinių problemų turi.
Viena klaikiai sena istorija byloja, kad Kaune tikras dėdė 100 rublių už 9 mėnesių kūdikio operaciją paėmė. - Iš pradžių buvo tą vaikelį kaip ir "nurašę", bet tėvai priprašė, kad visgi operuotų.
Davus esu daugiausiai mentams .Scenarijus tas pats-gal susitarsim?Na ir prasideda derybos .Vieną kart 10lt.kyšį paėmė .Žvengiau susiriesdama kol iki mašinos nuėjau .
Turbūt nesu sutikus tokių,kad nepaimtų .O viena ginė tai iškart pareiškė,kad kitą kart su lauktuvėmis ateičiau . Iš kart pas kitą persirašiau
Turbūt nesu sutikus tokių,kad nepaimtų .O viena ginė tai iškart pareiškė,kad kitą kart su lauktuvėmis ateičiau . Iš kart pas kitą persirašiau
QUOTE(zuikiuseima @ 2007 10 28, 18:47)
Gal mazai davei?
Niekados nesu davusi ir tikiuosi, kad nereikes. Labai jau nepatogiau jausciaus
Uzrasas ant gydytojo kabineto duru - "Negeriu, nerukau, saldaus irgi
nevalgau"
nevalgau"