Kartais tikraj pasitaiko situaciju, kai net noriu duoti kysi, bet nemoku paduoti
Взятки научилась давать в Литве
Взятку не взяли только в одном месте Особенно раздражают полицейские на дороге, рвачи жуткие В России хоть жалостливые, если видят, что уставшая или дети в машине, так отпускают, а тут до дома проводят или до банкомата
QUOTE(ooo @ 2007 05 02, 11:44)
(del visa ko pasakau, kad ligoninese esu buvusi n kartu ir operaciju ne viena buvusi ir be kysiu aplink visi sokinejo )
Tau pasisekė Aš sykį atgulėjus į ligoninėj savaitę, porą dienų prašiausi operacijos (nes sveikata vis blogėjo, o gydytojas arklinėm dozėm 2 rūšių antibiotikus varė ir pečiais gūžčiojo, kad gal reiktų operuot...bet....hm ...gal dar anksti...gal dar palaukim...gal dar spėsim )ir kai jau galiausiai pasiryžo ,porą valandų prieš operaciją įslinko ir apskelbė(palatoj viena gulėjau...): "o aš bijau šitos operacijos, žinai, čia jau įsisenėjęs reikalas, sudėtingas, galiu kur nors ne taip pataikyt, gi visko gyvenime būna..."
Tai va taip...deja, daktariukas kyšio vistiek negavo, tik turbūt pagalvojo, kad tokios debilės kuri net ir po tokio atviro šantažo nieko "nesuprato", dar nėr sutikęs...bet, kaip matot, nepapjovė, pagailo
Visąlaik, kiek teko gulėt ligoninėse kaip nors atsidėkodavau gydytojams jau po gydymo, o nešt kyšius prieš negaliu net ir po šio kraupaus nuotykio
dar neteko, nemokeciau ir duoti.. nebent labai prispirtu reikalas
tikiuos neprispirs
tikiuos neprispirs
Neteko ir labai tikiuosi kad neteks, nes kinkos drebėtų nerealiai
Teko duoti kysi medikams. Padaviau ir pasakiau: uz varga arba aciu uz supratinguma. Prieme.
taip
QUOTE(rosvile @ 2007 05 02, 08:16)
Paplepėkime ir pasidalinkim įspūdziais,kaip pavykdavo duoti kyšius. Gal kada prireiks,bet neisivaizduoju nuo ko pradeti
Man yra ne karta teke duoti kysi policininkams
Kai liepia moketi bauda, as jungiu visiska durniu, apsimetu kvaisha blondine ir sakau: "padarykite nuolaida" policininkai negali patiketi, sako kaip tai? sakau, man drauge sake, kad jus darote nuolaidas tie negali patiketi ar as tokia durna ar tik apsimetu sako ir uz ka gi tau ta nuolaida daryt? sakau- nes labai gailiuosi! tie sako, na oficialiai mes nuolaidu nedarom, o as tada prasau neoficialiai ir padaro
QUOTE(zmonelyte @ 2007 08 22, 11:46)
Teko duoti kysi medikams. Padaviau ir pasakiau: uz varga arba aciu uz supratinguma. Prieme.
Vat taip ir aš duodu "atlygį" medikams.Kitur dar neteko duot...
QUOTE(Herta @ 2007 08 26, 09:49)
Vat taip ir aš duodu "atlygį" medikams.Kitur dar neteko duot...
Aj, man dar teko darbo inspektoriui duoti kai tikrino mus, nes rado pazeidimu... Bet o ka daryti, grese didele bauda, o pazeidimai nebuvo piktai padaryti... tai teko tartis
jei kysiu galima vadinti saldainiu dezute, tai taip teko, ir daktarei nunesti, ir pan, pasakai tiesiog- kad gyvenimas saldesnis butu ir pan. vokelio nedaviau ne karto. neisivaizduoju kaip tai daroma.
siaip as esu pries kysius, bet... deja deja, gyvename tokioje visuomeneje, kur be ju negausi nieko. o nuejus i poliklinika, juk norisi, kad tavo vaikeli ir apziuretu tinkamai, ir patikrintu viska, ko reikia, o musu brangieji medikai jau tiek "isnagleje", kad be sito jiems atrodo tas pat kaip be atlyginimo dirbti. pvz, mano mama neseniai buvo operuota Siauliuose. pries operacija atejo ja operuosiantis gydytojas ir pareiske: "operacija Jums kainuoja 200lt, dar 50lt duodat anesteziologui", kai mama pasitikslino:"Juk operacija nemokama?", gydytojas pasipiktino: "Jus ka, man uz dyka dirbti siulot? Cia Jums ne labdaros akcija, o ligonine."
va tokioj va salelej gyvenam...
siaip as esu pries kysius, bet... deja deja, gyvename tokioje visuomeneje, kur be ju negausi nieko. o nuejus i poliklinika, juk norisi, kad tavo vaikeli ir apziuretu tinkamai, ir patikrintu viska, ko reikia, o musu brangieji medikai jau tiek "isnagleje", kad be sito jiems atrodo tas pat kaip be atlyginimo dirbti. pvz, mano mama neseniai buvo operuota Siauliuose. pries operacija atejo ja operuosiantis gydytojas ir pareiske: "operacija Jums kainuoja 200lt, dar 50lt duodat anesteziologui", kai mama pasitikslino:"Juk operacija nemokama?", gydytojas pasipiktino: "Jus ka, man uz dyka dirbti siulot? Cia Jums ne labdaros akcija, o ligonine."
va tokioj va salelej gyvenam...