Viduržemio jūros regiono gyventojai širdies ir kraujagyslių ligomis serga gerokai rečiau. Sakoma, kad priežastis alyvų aliejus. Tačiau gydytoja Ramunė Rudauskaitė mano, jog aliejaus rūšis ne tokia svarbi, daug svarbiau pats augalinių riebalų vartojimas. Be to, alyvos pas mus neauga, todėl ir iš jų pagamintas aliejus kur kas mažiau įprastas nei, tarkim, saulėgrąžų. Dar daugiau, jei aliejų vertinate pagal jame esančių polinesočiųjų riebalų rūgščių ir vitamino E kiekį, tai alyvų jis pats mažiausias.
va tau ir prasom ,bet aliejai is esmes man asmeniskai labai gerai as naudoju GOILD kokosu ir jojoba (simondsiju alieju )nu tai zinokit jauciuosi kaip feja

Papildyta:
patiekalai .lt isskaiciau toki dalyka:
Viduržemio jūros regiono gyventojai širdies ir kraujagyslių ligomis serga gerokai rečiau. Sakoma, kad priežastis alyvų aliejus. Tačiau gydytoja Ramunė Rudauskaitė mano, jog aliejaus rūšis ne tokia svarbi, daug svarbiau pats augalinių riebalų vartojimas. Be to, alyvos pas mus neauga, todėl ir iš jų pagamintas aliejus kur kas mažiau įprastas nei, tarkim, saulėgrąžų. Dar daugiau, jei aliejų vertinate pagal jame esančių polinesočiųjų riebalų rūgščių ir vitamino E kiekį, tai alyvų jis pats mažiausias.
va tau ir prasom ,bet aliejai is esmes man asmeniskai labai gerai as naudoju GOILD kokosu ir jojoba (simondsiju alieju )nu tai zinokit jauciuosi kaip feja
