Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto grybas

QUOTE(Kamille @ 2005 06 21, 20:30)
Sveikos paneles.AFGA na nzn,bet mano tai gan skanus,geriu kaip paprasta kefyriuka biggrin.gif .Tu man parasyk kaip tu ji ten priziuri,as tau pasakysiu ar gerai ar blogai.Linote is kur tu?kaip mes tau galime padeti? g.gif

PERPLAUNU RYTE IR VAKARE POŠILČIU VANDENUKU. IR UŽPILU POŠILČIU PIENU.
Atsakyti
As vilniete. Jeigu pas ka nors lysno to grybuko atsirastu - tai tikrai priglausciau... blush2.gif


Atsakyti
Laba diena notworthy.gif ,as grybuka gavau is Skaidres ji is Vilniaus.Gal dar turetu tau nzn,paklausk.Seip ir as noreciau su Skaidre dar pakalbeti tik niekaip neina jos pagauti g.gif
Atsakyti
AŠ LYG IR KLAUSIAU KAIP JĮ PRIŽIŪRĖTI, KAMILE
Atsakyti
QUOTE(Kamille @ 2005 06 22, 09:54)
Laba diena notworthy.gif ,as grybuka gavau is Skaidres ji is Vilniaus.Gal dar turetu tau nzn,paklausk.Seip ir as noreciau su Skaidre dar pakalbeti tik niekaip neina jos pagauti g.gif


SVEIKA:)
Ieskai manes:) ?
Kokios problemeles?
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2005 06 22, 10:34)
AŠ LYG IR KLAUSIAU KAIP JĮ PRIŽIŪRĖTI, KAMILE


SVEIKA smile.gif
Grybuka reikia nupilti ir nuplauti tik karta dienoje, jei ji geri karta per diena.
Ir nuplauti ji reikia saltu tekanciu (is krano) vandeniu, ne siltu.
Uzpilta kambario temperaturos pienu ji reikia laikyti ne daugiau kaip 24val.
O vasara, kai oras kambary yra siltesnis, galima tiek ir nelaikyti, uztenka ir 17val.,
nes siltu oru jis greiciau prirugsta.
O kad jis pas tave labai rugstus, matyt, tu ji perlaikai......
Siaip, yra visa instrukcija, kaip ji priziureti ir kaip ji vartoti.....
Atsakyti
PARASAU, KAIP REIKIA RUPINTIS IR VARTOTI PIENISKA TIBETO GRYBUKA:

Dvieju arbatiniu sauksteliu grybuka uzpilti 250g. kambario temperaturos pienu(neriebiu) ir palikti 24val. Taip daryti viena karta paroje, vienu ir tuo paciu paros laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperaturoje.
Uzpiltas pienas pilnai surugsta per 18-20val. ir turi vertingu ir gydomuju savybiu.
Pilno surugimo pozymiai yra tie, kai pavirsiuje nusistovi tirstas sluoksnis, kuriame buna ir grybukas, o apacioje nusistovi suruges pienas.
Suruges pienas iskosiamas i stiklaini per plastmasini ar metalini graibsta ar sieteli,
kad skylutes nebutu didesnes 2-3mm skersmens.Iskosus grybuka isplauti ji nuo rugpienio likuciu svariu saltu vandeniu (geriau tekanciu).
Po to grybuka vel padeti i stiklaini ir vel uzpilti nauja pieno porcija.
Jei kasdien grybuko neuzpilsite svieziu pienu, tai jis nesidaugins ir pasidarys rudas,
todel netures gudomuju savYbiu ir gali mirti.
Sveikas grybukas yra baltas, pieno ar varskes spalvos.Po 17 dienu grybuko mase padideja per puse, ji reikia atidalinti ir dalis jo galima atiduoti kitam zmogui.
Surugusi piena (mazdaug stikline) gerti pusvalandi pries valgi ryte arba 0,5 - 1 val.
pries miega.Geriau gerti pries miega.Surugusi piena gerti 1-2 kartus dienoje 20 dienu, po to daryti 10 dienu pertrauka ir vel pakartoti gydymo kursa.Taip daryti vienus metus.
Per pirmas 10-14 dienu labai pakyla skrandzio aktyvumas, del to padaugeja duju, todel nereiketu rugpienio gerti einant i darba.Kartais gali palaisvinti vidurius, bet del to gydymo nutraukti negalima!
Ligoniams, turintiems inkstu, kepenu ligu, gali atsirasti inkstu, kepenu srityje skausmai, taciau po 10-12 dienu organizmo reakcija susilpnes : viduriai normalizuojasi, pakyla nuotaika bei bendras tonusas.
Po 20 dienu pavartojus rugpieni jus pasijusite zymiai geriau.Po dvieju menesiu jau pranyks kai kurios ligos, o po metu tapsite sveikas.
P.S. Neplauti stiklainio, kuriame laikote grybuka, jokiomis skalavimo priemonemis: soda, muilu, fairy ir t.t.
Isplauti stiklaini siltu vandeniu ir ji isdziovinti.
Nelaikyti grybuko arti dujiniu, elektriniu, mikrobanginiu krosneliu.
Uzpilineti grybuka kambario temperaturos pienu (jokiu budu ne saltu - is saldytuvo!) uzdengti stiklaini su grybuku marle ir taip ji laikyti.
LINKIU VISIEMS SEKMES !
bye1.gif
Atsakyti
thumbup.gif NU JAU AČIŪ TAI AČIŪ. SKLANDŽIAI, IŠSAMIAI IR AIŠKIAI.
Atsakyti
Sveikute Skaidre,as tikiuosi tu gavai mano laiska ,kur dekojau uz grybuka.As dar rasiau jog noreciau suzynoti kaip tau sekesi gydimas,kada jau pradejei sveiki?Matai as jaudinuosi del mokslu,nes jau vienus metus praleidau del tos ligos.
Atsakyti
QUOTE(Kamille @ 2005 06 22, 20:56)
Sveikute Skaidre,as tikiuosi tu gavai mano laiska ,kur dekojau uz grybuka.As dar rasiau jog noreciau suzynoti kaip tau sekesi gydimas,kada jau pradejei sveiki?Matai as jaudinuosi del mokslu,nes jau vienus metus praleidau del tos ligos.


Parasiau tau i AZ smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif .AGFA na kaip,ar pagerejo grybuko skonis ir kaip sekasi ji gerti?gal ka jauti? thumbup.gif
Atsakyti
as jau beveik menuo kaip vartoju pieno gryba, dabar galvoju daryt ta pertrauka 10 dienu. ir per tas dieneles noreciau teptis kuna su juo, girdejau gydo nuo spuogu.
bet patarkit jus man, kiek laiko uzsitepus laikyt? ir poto nuplaut? o gal jis susigeria kaip kremas?
Atsakyti