PARASAU, KAIP REIKIA RUPINTIS IR VARTOTI PIENISKA TIBETO GRYBUKA:
Dvieju arbatiniu sauksteliu grybuka uzpilti 250g. kambario temperaturos pienu(neriebiu) ir palikti 24val. Taip daryti viena karta paroje, vienu ir tuo paciu paros laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperaturoje.
Uzpiltas pienas pilnai surugsta per 18-20val. ir turi vertingu ir gydomuju savybiu.
Pilno surugimo pozymiai yra tie, kai pavirsiuje nusistovi tirstas sluoksnis, kuriame buna ir grybukas, o apacioje nusistovi suruges pienas.
Suruges pienas iskosiamas i stiklaini per plastmasini ar metalini graibsta ar sieteli,
kad skylutes nebutu didesnes 2-3mm skersmens.Iskosus grybuka isplauti ji nuo rugpienio likuciu svariu saltu vandeniu (geriau tekanciu).
Po to grybuka vel padeti i stiklaini ir vel uzpilti nauja pieno porcija.
Jei kasdien grybuko neuzpilsite svieziu pienu, tai jis nesidaugins ir pasidarys rudas,
todel netures gudomuju savYbiu ir gali mirti.
Sveikas grybukas yra baltas, pieno ar varskes spalvos.Po 17 dienu grybuko mase padideja per puse, ji reikia atidalinti ir dalis jo galima atiduoti kitam zmogui.
Surugusi piena (mazdaug stikline) gerti pusvalandi pries valgi ryte arba 0,5 - 1 val.
pries miega.Geriau gerti pries miega.Surugusi piena gerti 1-2 kartus dienoje 20 dienu, po to daryti 10 dienu pertrauka ir vel pakartoti gydymo kursa.Taip daryti vienus metus.
Per pirmas 10-14 dienu labai pakyla skrandzio aktyvumas, del to padaugeja duju, todel nereiketu rugpienio gerti einant i darba.Kartais gali palaisvinti vidurius, bet del to gydymo nutraukti negalima!
Ligoniams, turintiems inkstu, kepenu ligu, gali atsirasti inkstu, kepenu srityje skausmai, taciau po 10-12 dienu organizmo reakcija susilpnes : viduriai normalizuojasi, pakyla nuotaika bei bendras tonusas.
Po 20 dienu pavartojus rugpieni jus pasijusite zymiai geriau.Po dvieju menesiu jau pranyks kai kurios ligos, o po metu tapsite sveikas.
P.S. Neplauti stiklainio, kuriame laikote grybuka, jokiomis skalavimo priemonemis: soda, muilu, fairy ir t.t.
Isplauti stiklaini siltu vandeniu ir ji isdziovinti.
Nelaikyti grybuko arti dujiniu, elektriniu, mikrobanginiu krosneliu.
Uzpilineti grybuka kambario temperaturos pienu (jokiu budu ne saltu - is saldytuvo!) uzdengti stiklaini su grybuku marle ir taip ji laikyti.
LINKIU VISIEMS SEKMES !