Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtiniai Arabų Emyratai

Vat vat, laurynaa, nespėjau užsiminti apie vizą smile.gif Arabai apskritai labai įtariai žiūri į moteris, jeigu joms mažiau kaip 35 metai. Nesvarbu, ištekėjusi ar ne, tačiau lytis ir amžius gali būti kliūtimi gainant JAE vizą. Vizą gal ir gausi, bet kiek ji kainuos???

Yra dar keli niuansai. Tarkime, alkoholio galima rasti tik Dubajuje. Yra vienas kurortas (ar kaip tik kurortuose, nuo Dubajaus nutolusiose daugiau kaip 30 km) draudžiamas bet koks alkoholis! Parų galima gauti net ir tada, jeigu policininkas, kuriam sukėlėte įtarimų, patikrins jūsų lagaminus ir ras jame net ir mažiausią buteliuką.

Jeigu viešbučio kambaryje gyvena vienos moterys (tarkim, dvi draugės arba apskritai viena), į jūsų kambarį bet kada gali nepasibeldęs užeiti viešbučio tarnautojas ir patikrinti, ar neužsiimate nedora veikla.

Kai kuriuose kurortuose moterys gali gyventi tik 4* ir 5* viešbučiuose.

Šitą patyriau ne aš. Tai papasakojo mano giminaitė, kuri pati daugiau kaip metus dirbo Dubajuje (ir dabar gan dažnai ten nulekia) bei viešbučių verslu užsiimantis jos pažįstamas.

P. S. Prisiminiau. Kurortas, kuriame visiškai draudžiamas alkoholis (net lagaminuose) - Šardža.
Atsakyti
Oi mergaitessss,oi nigaliuuuu...paskaiciau ...tai tuoj viskas sukilo...+ nulekiau foto paziuret... buvau as emyratuose priesh beveik 10 metu... kai Lietuva dar buvo galima sakyt dziunglynas,niu toks sovieitnis,pilkas krastelis ... tai nuskridus ten tikrai buvo ko paziuret , ir tas specifinis sios salies kvapas tikrai isireze atmintin... Pragyvenau ten beveik pusmeti... aiii... ui prisimenu laipiojancius langais sienom driezus ,jouuu tas ju maldingumas...mmmm pasiilgau ju tokios duonos su suriu kazkas panasaus i tortilijas perlenktas + vaniliniai kokteiliai su riesutais,o jau mangu skonis essen.gif: boooooze tas shopinimasis... vaziavau pas drauge kuri susituokusi su arabu,tad jis ir buvo musu gidas,sponcorius thumbup.gif wacko.gif oiii kiek visko rode aprode per ta laika... manau dabar tiek nebesusizaveciau g.gif Budavo juokinga kai jie paklause is kokios salies ,vaizduoja tipo zino tokia tongue.gif

QUOTE(matroskinas @ 2005 08 05, 22:23)
! Parų galima gauti net ir tada, jeigu policininkas, kuriam sukėlėte įtarimų, patikrins jūsų lagaminus ir ras jame net ir mažiausią buteliuką.

QUOTE(matroskinas @ 2005 08 05, 22:24)
P. S. Prisiminiau. Kurortas, kuriame visiškai draudžiamas alkoholis (net lagaminuose) - Šardža.

megalol.gif niu juokiuosi su garsu...Taigi mes messssss gyvenome toje Sarzoje ...tik nezinojau kad tai kurortinis miestelis...gyvenome prie tokio vadinamo aukso centro...

doh.gif Taigi taigi mes...messsss pabuvojome "menturoje" niu nepamenu kudiel mes sukelem itarima...zinau tik tiek kad jau vakare sedejome masinoje ir ziurejome katik padarytas foto...ir kuo me uzkliuvome g.gif niu neatsimenu, g.gif schmoll.gif ,,niu neturejome su savimi dokumentu.... tad mus issiveze ...o arabas po keletos valandu sutvarke reikaliukus ir mus paleido megalol.gif bet mes buvome labai kulturingai pasodintos kabinete...ne kur uz grotu biggrin.gif Aiii dabar dar daugiau cirku prisiminiau ... noreciau nuvaziuot dar karteli...Patiko...
Atsakyti
Jolanta, aš negaliu pasakyti, ar tikrai galima gauti parų. Man tiesiog pasakojo toji giminietė + pernai latvių vienos firmos kataloge, kuri organizavo skrydžius į Emyratus, kataloge buvo tas pat parašyta.
Atsakyti
labai gaila, bet mano kelione i emirtaus kaip prasidejo svajonese , taip svajonese ir baigesi! tikrai neketinu nemenkos sumos pakloti vien tik uz tai,kad neatitinku amziaus (arabu) nustatyto cenzo!
na,ka teks vaziuoti i turkija! arba egipta! svarbu,kad tik butu silta, nes si lietuviska vasara su savo poksteliais, jau truputi atsibodo!
Atsakyti
Praejusiu metu pavasari JAE praleidau beveik mėnesį - buvau nuvykusi pas sesę, kuri ten dirbo ir gyveno su šeima. Sesės bendradarbiai ir draugai labai rūpinosi manimi ir surengė daugybę išvykų po Dubajų, Fudžeirą. Na, man susidarė toks įspūdis, kad gali ten pailsėti labai komfortiškai, bet labai brangiai. Tikrai į pusę iš tų vietų neičiau už savo pinigus - vien tam, kad apsilankyti viešbučio, kur WC rankenos paauksuotos ir ant palangių auga orchidėjos, išleisti 50 USD man atrodo kvaila. Įspūdingi jų prekybos centrai, bet dėl jų trenktis į kitą pasaulio kraštą... Kas be galo patiko - Indijos vandenynas (Fudžeira). Ten tikrai norėčiau praleisti kelias dieneles - pasimaudyti, pasidairyti. Dykuma irgi turi savo žavesio, bet pabijojau ten nakvoti. Nors sako, kad saulėtekis dykumoje nesulyginamas su niekuo... Bet visokie skorpionai ir kiti šliaužiantys gyviai ten tikrai dažni svečiai.
Na, jei galėčiau savo atostogų savaitėlei skirti kokį 10 - 15 tūkst. Lt, gal ir vėl sugrįžčiau aplankyti jų šiltos jūros ir akvaparko, bet su "normalia" lietuviška atostogoms skirta sumele tikrai rinkčiausi Turkiją ir mėgaučiuosi jų neišsenkančia energija, bandant įtikti turistui.
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2005 08 25, 08:18)
Kas žinote tiksliai - važiuojant vien moteriškėms - nuo kelių metų įsileidžia į šalį ??????????  g.gif  Vienur girdėjau kad nuo 30 m., o kitur - nuo 35 m. !!! Kaip yra iš tikrųjų ????????  g.gif

kiek as domejausi, tai jei tau virs 35 m, jokiu problemu, jei maziau ir dar netekejusi, prasoms susimoketi uz viza 1000 lt. ir pirmyn!
Atsakyti
QUOTE(laurynaa @ 2005 08 25, 09:12)
kiek as domejausi, tai jei tau virs 35 m, jokiu problemu, jei maziau ir dar netekejusi, prasoms susimoketi uz viza 1000 lt. ir pirmyn!

Ar už vizą 1000 Lt, ar čia užstatas, kurį vėliau grąžina?
Mano brangiausias JAE dirba, tai mano viza irgi "ant jo" padaryta (nežinau, kaip čia tiksliau išsireiškus biggrin.gif). O mano sūnui norėjom daryti "visit" viza, kad jis nuo nieko nepriklausytų. Tai sąlygos buvo maždaug tokios, kad per Emirates Airlines gauni vizą, bet reikia su Emirates Airlines į JAE skristi ir toms pačioms avialinijoms palikti apie $1000 užstatą, kurį išvykus iš šalies (arba pakeitus vizos rūšį) grąžina.
O šiaip tai dabar daug pakeitimų dėl vizų yra. Nors, aišku, "rusėms" (o mes jiems rusės) viskas daug griežčiau.
Atsakyti
QUOTE(laurynaa @ 2005 08 25, 09:12)

Na taip, man dar tik 31 mirksiukas.gif

O ką, 1000 Lt viza kainuoja ????????????? doh.gif
P.S. be skrydžio - kokios dar būtiniausios išlaidos??? O beje, kiek ir skrydis kainuoja ?????
Atsakyti
Kai žinia, į Emyratus anksčiau negu spalio mėnesį neverta važiuoti. Jei su kelionių agentūra važiuosi, tai bus čarterinis reisas (iš Rygos tikriausiai). Emyratuose skambinau į kelionių agentūrą, tai sakė, kad spalio - lapkričio mėn. bus tiesioginis čekų avialinijų reisas iš Vilniaus, bet Lietuvoj čia niekas nieko nežino... Tai mūsėt ir nebus.
Keliaujant individualiai bilietų kaina maždaug nuo 2365 Lt. Vakar kaip tik skambinėjau ir klausinėjau mirksiukas.gif

QUOTE(xxxsaulyte @ 2005 08 25, 15:54)
Mes skristume kelios moteriškės ir ko gero ne per operatorius............

Ačiū Insomnia už info ir rūpestėlį !!!  mirksiukas.gif

Ot nežinau, ar gerai vienoms važiuoti ax.gif Dėl vaizdo nors vieną diedą pasiimkit biggrin.gif Visvien tas jų požiūris į moteris schmoll.gif
Beje, Ramadanas šiemet prasideda spalio 4, o baigiasi lapkričio 2. Nežinau, kaip Dubajuj, bet Abu Dhabyje dieną net restoranai nedirbdavo. Vakare viskas thumbup.gif
Atsakyti
as irgi su vyru nusprendem vaziuoti savo Vestuvine kelione i JAE. Tik va- paskaiciau ir ramadano issigandau. Musu keliones numatyta 2005 10 24- 11 03. O gal be reikalo baiminuosi?
Kas gyveno viesbutyje? kiek zvaigzduciu maziausiai reik imti kad atostogu nesusigadinti?
Atsakyti
Per ramadana teks susitaikyti su vietos paprochiais ir valgyti tada, kai jie valgo, t.y. saulei nusileidus. Nuo 18 val. Restoranai nedirba. Tik degalines, greito maisto uzhkandinese uzhsieniechiai gali nusipirkti maisto, su salyga, kad valgys ne viehsoje vietoje, neizheisdami vietos paprochiu. Mes negyvenom vieshbutyje, o pas draugus, bet sako, kad vieshbuchiuose duoda valgyti normaliai, tik atskirai nuo arabu. Bet visokios linksmybes uzhdraustos.
Shiaip dabar prisiminti visai samagu, kaip visa diena tekdavo kenteti alki, o beje ir troshkuli, nes net gerti vieshoje vietoje negalima (tik vaikams ir neshchioms), o jau kaip zhiuredavau i ta besileidzhianchia saule - sunku net apsakyti biggrin.gif
Praejus metams, ish laiko perspektyvos zhiurint - jau ilgiuosi JAE rolleyes.gif .
Kazhi kokios dabar kainos? Gal dar palekt?! mirksiukas.gif

Shiandien ejau pro shali agenturos, kuri reklaminiame stende siulo i UAE nukeliauti uzh 785 Lt. Uzhejau pasiteirauti ish smalsumo. Pirmiausiai paaishkino, kad man viza kainuos 1000 Lt. "Kodel?" - klausiu. "Todel, kad jus netekejus." Ash shiaip ishtekejus jau 5 metus, bet tai dzin biggrin.gif. zhodzhiu netekejusioms - viza 1000 Lt. Toliau paskaichiavo vieshbuti Sharzhoje 3 zhvaigzhduchiu, oro uosto mokeschius, sukalkuliavo su tais 785 Lt. ir ishejo 2360 Lt. kelione ir vieshbutis savaitei tongue.gif .
Atsakyti
1. Šardža - kurortas savižudžiams. Čia yra apskritai visiškai sausas įstatymas (apie tai pasakojau kažkada anksčiau, nepatingėkit susirasti).

2. Nežinau, fantazuoju ar kaip, tačiau įtariu, kas yra tie 785 Lt. Tai - skrydis ir... 3 nakvynės 1* FORTUNA viešbutyje. Yra vienas operatorius, kuris turi viltį skraidinti lėktuvus iš Vilniaus vos ne kasdien biggrin.gif Beje, apie to operatoriaus darbą esu tooooooooookių dalykų prisiklausęs, kad savo kolektyvui griežčiausiai neleidau pardavinėti tų kelionių.
Atsakyti