Oi, Oi, Oi, Oi.... na ir temukė.....
Aš va šiek tiek daugiau laiko pradėjau skirti interneto platybėms ir SM forume knaisiotis, bet šita tema ima viršų iš visų (nors yra kalnas ir kitų puikių temų
).
Irmulia - tu fantastiška, prisidedu prie visų jau anksčiau išvardintų komplimentų tau, puikūs namai, puiki šeimininkė, puikūs svečiai.... Vž - super duper
Na, aš noriu šį tą pasirodyti
Mano ir MB darbai
Čia milikroninė mūsų darbų dalis, tiesiog nededu daug, bo dabar jau kuriamas didžiulis mūsų asmeninis tinklapis... Kada baigsim dar nežinau, bet pažadu pasirodyti kai jau bus
O medį, metalą, molį, dažus, popierius, audinius.... ir dar daug daug visokių gerumų mes JUODAI MYLIM
Mano ir MB darbai
Čia milikroninė mūsų darbų dalis, tiesiog nededu daug, bo dabar jau kuriamas didžiulis mūsų asmeninis tinklapis... Kada baigsim dar nežinau, bet pažadu pasirodyti kai jau bus
O medį, metalą, molį, dažus, popierius, audinius.... ir dar daug daug visokių gerumų mes JUODAI MYLIM
Na, galiu pvz. papasakoti apie plastinį stiklą. Nemanau, kad tai galėtų pasidaryti kiekviena namuose, bet gal ką nors sudominčiau stiklu ir paprastesniais jo apdorojimo būdais.
Vakare įkelsiu fotkių ir trumpai papasakosiu kaip ką darau, iki
Vakare įkelsiu fotkių ir trumpai papasakosiu kaip ką darau, iki
Nusivėlinau su darbais, tai tik įmetu foto, o išsamų papasakojimą teks atidėti kitai dienai
Plastinis stiklas. Diplominis darbas
Ten trumpai aprašiau, o plačiau vėliau
Plastinis stiklas. Diplominis darbas
Ten trumpai aprašiau, o plačiau vėliau
Na irmulia pasikalbėsime dviese
Taigi jei jau įdomu šiek tiek papasakosiu, nes kad pilnai perteikti stiklo grožį ir fantastiškumą forumo neužtenks tikrai. Norint pažinti šią medžiagą reikia ne tik ją būtinai pamatyti, paliesti, pakelti.... Reikia daug metų su ja dirbti ir eksperimentuoti....
Kai baigiau stiklo studijas, pasukau visai kitokios specialybės keliu (nors ir ten yra stiklo ) ir svajonę turėti stiklo dirbuves atidėjau į tolimą ateitį. O dabar vis dažniau apie tai galvoju
Tam , kad pasidaryti tokius darbus kaip ten mano foto įkelta, tiesiog turėti pečiuką neužtenka. Norint susikurti pilną karšto ir šalto stiklo apdirbimo bazę reiktų ne vieno 100 tūkstančių , bet pasikepti tokių stikliukų kaip matosi rankdarbių pardėse ar galerijose - galima su normaliu pečiuku, kuriuos pvz. naudoja ir keramikai.
Taigi. Mano pilis daryta moliravimo technika, o tai yra: Moliravimas - dailiųjų stiklo dirbinių (dažniausiai skulptūrų) liejimas iš išlydyto stiklo specialiose formose. Moliravimo forma ir jos vaškinis, molinis modelis dažniausiai būna vienkartinis, todėl dairbinai būna unikalūs. Gali būti, kad skamba kaip koks abra kadabra, bet patikėkit - kartą įsimylėjus stiklą - tai lieka visam gyvenimui ir net daugiau
Na va, trumpai. paieškosiu dar kažkur dežėse daugiau savo darbų ir įmesiu čia foto.
Taigi jei jau įdomu šiek tiek papasakosiu, nes kad pilnai perteikti stiklo grožį ir fantastiškumą forumo neužtenks tikrai. Norint pažinti šią medžiagą reikia ne tik ją būtinai pamatyti, paliesti, pakelti.... Reikia daug metų su ja dirbti ir eksperimentuoti....
Kai baigiau stiklo studijas, pasukau visai kitokios specialybės keliu (nors ir ten yra stiklo ) ir svajonę turėti stiklo dirbuves atidėjau į tolimą ateitį. O dabar vis dažniau apie tai galvoju
Tam , kad pasidaryti tokius darbus kaip ten mano foto įkelta, tiesiog turėti pečiuką neužtenka. Norint susikurti pilną karšto ir šalto stiklo apdirbimo bazę reiktų ne vieno 100 tūkstančių , bet pasikepti tokių stikliukų kaip matosi rankdarbių pardėse ar galerijose - galima su normaliu pečiuku, kuriuos pvz. naudoja ir keramikai.
Taigi. Mano pilis daryta moliravimo technika, o tai yra: Moliravimas - dailiųjų stiklo dirbinių (dažniausiai skulptūrų) liejimas iš išlydyto stiklo specialiose formose. Moliravimo forma ir jos vaškinis, molinis modelis dažniausiai būna vienkartinis, todėl dairbinai būna unikalūs. Gali būti, kad skamba kaip koks abra kadabra, bet patikėkit - kartą įsimylėjus stiklą - tai lieka visam gyvenimui ir net daugiau
Na va, trumpai. paieškosiu dar kažkur dežėse daugiau savo darbų ir įmesiu čia foto.
Apskritai pagooglinus "meninis stiklas" galite sužinoti daug įvairių įdomybių apie tai kas vyksta Lt. O patikėkite vyksta - meninis stiklas LT labai rimtas reikalas
Labai įdomus dalykėlis tas stiklas... aš norėčiau kur nors kokius kursus palankyt, kad bent kokį niekutį savom rankom pasigaminčiau ir kad žinočiau, kaip ten viskas vyksta... bet turbūt iki moliravimo man dar labai labai toli
Bet namų sąlygom ir dar be mokytojų kažkaip nedrįstu nieko gaminti
Bet namų sąlygom ir dar be mokytojų kažkaip nedrįstu nieko gaminti
na...jei apie moliravimą čia šiandien perskaitei pirmą kartą - tada laaabai toli, o dėl kokių kursų pakepinėti šiaip smagių dalykėlių galiu pasiteirauti kolegų. jie ten visokiais dalykais užsiima, gal kas ir kursus kokius siūlo.
QUOTE(relija @ 2008 06 18, 13:10)
na...jei apie moliravimą čia šiandien perskaitei pirmą kartą - tada laaabai toli, o dėl kokių kursų pakepinėti šiaip smagių dalykėlių galiu pasiteirauti kolegų. jie ten visokiais dalykais užsiima, gal kas ir kursus kokius siūlo.
Šiaip apie stiklą aš visiškai nieko nenusimanau ir jokių spec terminų nežinau...ir technikų pavadinimų nežinau Bet man gražu ir tiek... ir smalsu būtų bent pamatyt, kaip viskas vyksta...na, kad ir kaip tuos papuošaliukus spalvotus gamina
Keliam temą
Medžio ir metalo dirbinių psl. - čia rasite dirbinių brėžinius Šis psl.(kaip rašo) skirtas darbų mokytojams
Medžio ir metalo dirbinių psl. - čia rasite dirbinių brėžinius Šis psl.(kaip rašo) skirtas darbų mokytojams
ta va, noriu parodyt ka kazkada meistraudavo mano brangiausias http://public.fotki....pameistravimai/
gal kuri turit knygu lentynos instrukcija kaip pasidaryt ar kokia nuoroda?