Įkraunama...
Įkraunama...

Iki kokio amžiaus maitinote krutimi?

Apklausa: Iki kokio amziaus maitinote krutimi? (710 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(mandalina @ 2005 02 02, 13:17)
aš iki 9 mėn. Vasaros pabaigoje į darbą, tad pavasario pabaigoj norėčiau nujunkyt - kiek girdėjau vasarą tai daryti nepatariama  smile.gif

domu kodėl vasarą nepatartina baigti maitinimą. Aš galvoju maitnti iki metų. Tai va beveik ir vasara bus. Jau norėjau kelis kartus baigt, nes vaikelis alergiškas labai reikia maistą žiūrėt, bet vis tempiu - galvoju žiemą, pavasarį gerai pratempt gal mažiau sirgs. Nors tik ką persirgom pūlinga angina.
iki metų nu dar + keli mėnesiai ir manau riba, gana čia vaikams tą mamą 'siurbt' 2.gif
Atsakyti
Noreciau maitinti iki metu, manau, kad pakankamai smile.gif
Atsakyti
noreciau bent iki 6 men., o idealiausia - iki 1 -1,5 metu.
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 02 02, 11:17)
aš iki 9 mėn. Vasaros pabaigoje į darbą, tad pavasario pabaigoj norėčiau nujunkyt - kiek girdėjau vasarą tai daryti nepatariama  smile.gif

Vasarą nujunkyti nepatariama todėl, kad tai žarnyno infekcijų sezonas, o mamos pienas nuo jų apsaugo doh.gif . Bet man atrodo nujunkius pavasarį tai vaikas irgi lieka "be apsaugos" cry.gif .

Aš norėčiau maitinti bent iki 1,5 metų, jei tik pavyks suderinti su darbu...
Atsakyti
O as vis dar maitinu, nors leliui jau 16mėn.
Man patinka ir vaikui patinka, bet vis dažniau pagalvoju apie nujunkymą ir manau, kad lengva nebus. Didelis jau vaikas ir pats ieško, kai užsinori. Net nežinau nuo ko pradėti, jei apsispresčiau nujunkyti galutinai.

Tiesa pirmą mergaitę maitinau tik iki 4mėn. Nebuvo pienuko. unsure.gif Gaila. O gal dar patirties ir užsispyrimo trūko. Atsimenu, kad buvau labai pavargusi nuo dažno žindymo, nuo neišsimiegojimo ir pan.
Antram vaikučiui labiau pasisekė biggrin.gif
Atsakyti
Pirma vaiką maitinau iki 9 mėn. o paskui ir pienukas dingo, bet gavosi atpratinti lengvai ir nebuvo streso vaikui.
Dabar maitinu ir susimastai kad nustoti- 9 mėn vasara o vasara negerai nutraukti maitinima, gal iki 1 metu, bus jau ruduo, - o paskui man atrodo bus sunku vaikui atprasti.
Atsakyti
As suprantu kad geriausias maistas - tai mamos pienelis. Bet noreciau maitinti iki 6 menesiu, ir primaitindineti. Labai pavargau nuo dideleeeees krutines sad.gif Negaliu nieko aptempto nesioti, nes su tom tesmenim atrodau juokingai ir sau keliu sleikstuli verysad.gif
Atsakyti
Mano mažajai jau 1,10 mėn. ,tačiau dar maitinu biggrin.gif Vyresniają maitinau iki 18mėn., paskui teko nutraukti, nes pora savaičių praleidau ligoninėje... sad.gif Gal iki 2 metų maitinsiu, o paskui pakaks... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bambolina @ 2005 02 24, 09:07)
As suprantu kad geriausias maistas - tai mamos pienelis. Bet noreciau maitinti iki 6 menesiu, ir primaitindineti. Labai pavargau nuo dideleeeees krutines sad.gif Negaliu nieko aptempto nesioti, nes su tom tesmenim atrodau juokingai ir sau keliu sleikstuli verysad.gif

Motinystė tai susitaikymas su tam tikrais galimais kūno pasikeitimais. Bambolina,pagal postus tu dar labai jauna. doh.gif Bent jau savo krūtinę vadinti tešmenimis tai tikrai blink.gif O rankos turbūt kaip grėbliai? blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
O aš dar ir dabar maitinu, vat!!! Ir žadu maitinti iki 2 metų tai tikrai, o paskui jau po truputį mažinti... Kol kas tų maitinimų reikia tiek ir man, tiek ir mano lialkai. Čia kažkas sakė, kad ir dirbti, ir maitinti nemato reikalo, o tai persiprašau kuom vienas kitam trukdo??? Aš ir dirbu, ir taip faina būna, kai grįžtu iš darbo, o lialka pradeda diriguoti : mama nusirenk dabar, duok papą tada... biggrin.gif
Atsakyti
Mano dukrytei dabar 1.8 m ir as ja dar vis maitinu. Zadu iki 2 metuku. Jeigu ji pati greiciau "apsigalvos", tai baigsim ankciau smile.gif Bet kol kas jai dar labai reikia, o man irgi malonu. Nezinau, kodel kai kurios mamos negali suprati "ilgo" maitinimo? Kodel tai negrazu? Juk zindymas labai naturalus dalykas. Jau tikrai graziau, negu kad mama, pasiemus pypli, dar burnoj cigarete laiko.
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2005 03 03, 16:05)
Čia kažkas sakė, kad ir dirbti, ir maitinti nemato reikalo, o tai persiprašau kuom vienas kitam trukdo??? Aš ir dirbu, ir taip faina būna, kai grįžtu iš darbo, o lialka pradeda diriguoti : mama nusirenk dabar, duok papą tada...  biggrin.gif

Čia aš nenoriu ir dirbt ir maitint smile.gif . Ogi dėl šių dalykų:
1) jei naktį kelsis valgyt aš neišsimiegosiu;
2) jaučiu, kad didžiulis pieno fabrikėlis atima man jėgų - vistiek energija tam išnaudojama g.gif. Darbas mano įtemptas, ne taip kai būna deklaruoja kad dirba , pasirodo tik pusę dienos...
3) vaikui virš metų nebūtinai reikia motinos pieno, nes gauna įvairų pilnavertį maistą.
Taigi, prašau paneigti mano įsitikinimus, juk aš nesu dar su tuo susidūrus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arnika: 10 kovo 2005 - 13:36