Įkraunama...
Įkraunama...

Iki kokio amžiaus maitinote krutimi?

Apklausa: Iki kokio amziaus maitinote krutimi? (710 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
pirma maitinau iki 1,4 metu,ir galejau dar daaaug maitinti.....antraji dabar maitinau,jau nutraukiau ,nors jam tik 3,5 menesio ....pieno buvo daug,su skausmu rasau,nes negaliu maitinti del savo sveikatos....labai isgyvenu si issiskyrima.
Atsakyti
Iki 2m.7men. thumbup.gif
Atsakyti
Maziukui 23men. Maitinsiu tol, kol pats atsisakys. smile.gif
Atsakyti
7 menesius pirmajy.

Antrajy maitinu dar,stengsiuosi iki metuku ax.gif

QUOTE(agluce @ 2011 04 30, 14:17)
Ištvermė nėra pati nereikalingiausia savybė gyvenime wink.gif Be to man žindymas gyventi įprastą gyvenimą su mažutėmis išimtimis ir pasiderinimais, netrukdo. Antrą net nejaučiu, kad žindau. Taigi galėsiu tą daryti iki mokyklos wink.gif)

blink.gif

Atsakyti
pirmaji iki 1m ir 2men., antrajam 10men, dar maitinu, noriu istemti bent iki metuku smile.gif

skaiciau, kad mokslininkai istyre, kad vaiko intelekto koeficientas tiesi0ogiai priklauso nuo zindymo trukmes, nors nezinau, ar tai tiesa, bet nenoriou, kad antrasis butu maziau protingas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(snekute @ 2011 07 14, 17:07)
pirmaji iki 1m ir 2men., antrajam 10men, dar maitinu, noriu istemti bent iki metuku smile.gif

skaiciau, kad mokslininkai istyre, kad vaiko intelekto koeficientas tiesi0ogiai priklauso nuo zindymo trukmes, nors nezinau, ar tai tiesa, bet nenoriou, kad antrasis butu maziau protingas smile.gif

Aisku kad netiesa, absurdas, kad butu taip paprasta. Mano ibroli maitino iki 2 metu, bet proto neuzteko net pagrindines mokyklos baigt doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Lafe @ 2011 07 17, 01:20)
Aisku kad netiesa, absurdas, kad butu taip paprasta. Mano ibroli maitino iki 2 metu, bet proto neuzteko net pagrindines mokyklos baigt doh.gif

Mielosios, mokslininkai istyre, kad pas ilgai zindomus inteligencijos koeficinetas yra aukstesnis ir tas teisybe. Mokslininkai juk neistyre ir irode, kad baigs visi aukstuosius ir harvardus biggrin.gif Inteligencija / intelektas yra kas kita nei protas baigti mokykla. Kartais patys didziausi mokslo neklauzados yra genijai smile.gif)) Tai atsiskleidzia per gyvenima.
Mano vyra mama zinde iki 4 metu, as pati savo mergaite iki 4 metu. Mano vyras yra "aklas zodziui" nezinau kaip tai vadinasi lietuviskai, jis sukeitineja raide vietomis kai raso, todel ir parasyti nesugeba be klaidu, mano mergaite jau daro pati.
Bet... mano vyras beprotiskai gabus restauravimui, turi labai daug ziniu apie tai. Kiti baige mokslus apie restauravima klausia jo patarimu, ekspertai klausia jo nuomones. Tai yra pavyzdys apie viena is septyniu inteligencijos formu. Mano mergaite irgi tas pats be galo gabi rankytemis, sudes maziausius perlus taip, kaip tokio amziaus vaikui nebudinga.

Is kitos puses, mamytes, juk zindome ne tam, kad pakelti intelgancija. Zindymas yra abipusis procesas naudingas tiek mamai, o be abejojo butinas vaikui - juk mes net nezinome kokius duomenis tie mokslininkai naudojo savo teiginiui pagristi 4u.gif Zindome, tam, kad rysys butu tol, kol jo reikia butent toje formoje. As asmeniskai visada uz tai, kad viskam duoti naturalia eiga ir neskatinti, bei nestabdyti be tikslo. Ir kiekvienai sis procesas yra labai individualus ar tai truktu 3 menesius ar 3 metus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Tarsi trumpai zindomi maziau protingi ir neinteligentiski doh.gif lotuliukas.gif Tokia pat nesamone kaip ir kad gime CP budu nesavarankiski. Arba kad kas valgo daug zuvies yra protingesni. Mokslininkai ir ta irode gi lotuliukas.gif
Vien pienu nepadarysi vaiko nei protingu, nei intelegentisku - reikia aukleti, lavinti, mokyti. Kad zindymas kudikiui naudingas tai faktas, bet kad kuo ilgiau zindai tuo protingesnis vaikas tikra nesamone doh.gif
Atsakyt nereikia, visos turi savo nuomone ir tiki tuo kuo nori tiketi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lovella @ 2011 07 17, 19:40)
visos turi savo nuomone ir tiki tuo kuo nori tiketi mirksiukas.gif

nuomones buna pagristos arba nepagristos irodymais... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 07 18, 12:20)
nuomones buna pagristos arba nepagristos irodymais...  4u.gif

Neimanoma istirti tokio dalyko kaip ilgiau-trumpiau zindomu protas. Arba rezultatai netikslus, negalima ju pritaikyti visiem. Kiek tu vaiku istyre, puse, visus? g.gif Tik grupele. Gal jie siaip maziau ar daugiau protingi, sutapimas tarkim. Kiekvienoj siemoj skirtinga aplinka, manau tai ir itakoja vaiko prota ir intelekta - seima, tevai, mokslai, lavinimas, bendravimas.
Galu gale yra ir irodymu kad ilgas zindymas gali vaika nelabai teigiamai paveikti, aisku kas tiki ilgo zindymo nauda netikes jo zala, pasijuoks ir isvadins kitas nieko neismananciom ir t.t., diksusija virs netolerantisku mamu izeidinejimais, kaip jau buvo ne viena karta, taigi neverta diskutuot pradet. Kam idomu pasiskaitys literaturos apie tai, apie nauda, zala ir t.t. ir nuspres kokiais irodymais tiket mirksiukas.gif
Galu gale tema ne ilgo zindymo nauda ar zala, nenoriu plestis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lovella @ 2011 07 18, 14:22)
Kiekvienoj siemoj skirtinga aplinka, manau tai ir itakoja vaiko prota ir intelekta - seima, tevai, mokslai, lavinimas, bendravimas.

zinoma, kad zindymas - tik vienas is veiksniu. kodel manai, kad mokslininkai i tai neatsizvelgia, darydami isvadas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 07 18, 14:35)
zinoma, kad zindymas - tik vienas is veiksniu. kodel manai, kad mokslininkai i tai neatsizvelgia, darydami isvadas?  g.gif

Nemanau taip, tiesiog daznai mamos savaip viska iskraipo ir kitoms akis drasko (cia as ne apie visas ir ne apie kazka konkreciai). Ai, nenoriu sia tema diskusiju pradet, vis tiek vieningos nuomones nebus, o visus uz ir pries kas domejosi zino smile.gif
Atsakyti